Įkraunama...
Įkraunama...

Londono įdomybės II

http://whatson.delfi...php?id=16622953

delfis apie big beną 4u.gif
Atsakyti
Sveikutės,
Labai laukiu keliones i Londona, bet truputi nervas ima, nes ir jūsų išsamius postus skaičiau ir interneto nuorodas peržiūrėjau, bet vis tiek nieko apie tą Oyster nesupratau. verysad.gif
Paaiškinkit jūs man neišmanančiai ką reikia pirkti (busim 5 dienas: vienai dienai ar savaitei) ir kiek kainuos jei pagrindiniai lankytini objektai randasi 1-2 zonoje (nors turbūt ir tik 1 apsiribotumėm), ir vieną dieną norėčiau į Kew gardens nuvažiuoti kuris yra tarp 3 ir 4 zonos (ant ribos).
Ir kaip su vaikais (5 ir 12 metų)? skaičiau kad iki 16 kainuoja 1 svaras jei su suaugusiu turinciu bilieta...

Visai pasimetusi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(silvva @ 2008 04 10, 21:50)
Sveikutės,
Labai laukiu keliones i Londona, bet truputi nervas ima, nes ir jūsų išsamius postus skaičiau ir interneto nuorodas peržiūrėjau, bet vis tiek nieko apie tą  Oyster nesupratau.  verysad.gif
Paaiškinkit jūs man neišmanančiai ką reikia pirkti (busim 5 dienas: vienai dienai ar savaitei) ir kiek kainuos jei pagrindiniai lankytini objektai randasi 1-2 zonoje (nors turbūt ir tik 1 apsiribotumėm), ir vieną dieną norėčiau į Kew gardens nuvažiuoti kuris yra tarp 3 ir 4 zonos (ant ribos).
Ir kaip su vaikais (5 ir 12 metų)? skaičiau kad iki 16 kainuoja 1 svaras jei su suaugusiu turinciu bilieta...

Visai pasimetusi  blush2.gif

Vaiku dar su MB neturim, tai tiksliai negaliu pasakyti, bet va cia raso, kad vaikai, kurie 5-10 metuku keliauja su teveliais, kurie turi Oyster card - vaziuoja transportu nemokamai. O va su vyresneliu tai biski cia negerai iseina, kad gali keliaut nemokamai, bet tuo pat metu reikia ir turet photo Oysteri.

Pirmoj zonoj kelione metro su Oyster pay as you go, kainuoja 1.5 (jei neisvaziuoji is 1os zonos ribu), o popierinis bilietelis - 4 svarai. Tuo tarpu vien pirmos zonos travel card negalima pirkti, reikia pildytis kelioms, pvz., 1-2 ar 1-2-3. Cia pasiskaiciuokit reiketu, kaip jums pigiau iseina. O su vyresneliui, jeigu as teisingai suprantu, reikes irgi vaziuot visa kaina.

Nors butu teisingiausia, nueit pas mamas Londonietes ir pasiklausinet, kaip jos daro.

Gaila, kad nelabai kuom padejau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(tokia_kokia_esu @ 2008 04 10, 19:43)
Dar sis tas: Natural History Museum kaip ir kasmet atidare drugeliu paroda    kuri veiks iki rugpjucio 17.

thumbup.gif Labai ačiū už info bigsmile.gif
Ar kada nors lankeisi ten? Patiko?
Atsakyti
QUOTE(tokia_kokia_esu @ 2008 04 10, 21:10)
Vaiku dar su MB neturim, tai tiksliai negaliu pasakyti, bet va cia raso, kad vaikai, kurie 5-10 metuku keliauja su teveliais, kurie turi Oyster card - vaziuoja transportu nemokamai. O va su vyresneliu tai biski cia negerai iseina, kad gali keliaut nemokamai, bet tuo pat metu reikia ir turet photo Oysteri.

Pirmoj zonoj kelione metro su Oyster pay as you go, kainuoja 1.5 (jei neisvaziuoji is 1os zonos ribu), o popierinis bilietelis - 4 svarai. Tuo tarpu vien pirmos zonos travel card negalima pirkti, reikia pildytis kelioms, pvz., 1-2 ar 1-2-3. Cia pasiskaiciuokit reiketu, kaip jums pigiau iseina. O su vyresneliui, jeigu as teisingai suprantu, reikes irgi vaziuot visa kaina.

Nors butu teisingiausia, nueit pas mamas Londonietes ir pasiklausinet, kaip jos daro.

Gaila, kad nelabai kuom padejau  schmoll.gif

Aciu ir uz tiek smile.gif Eisiu pas londonietes.
O kuo skiriasi Oyster pay as you go ir photo Oysteri?
Ir gaunasi, kad uz kiekviena vaziavima reikia mokėti? O jei su day travel card, tai viena karta susimoki ir daugiau nereikia?
Atsakyti
QUOTE(silvva @ 2008 04 11, 09:23)
Ir gaunasi, kad uz kiekviena vaziavima reikia mokėti? O jei su day travel card, tai viena karta susimoki ir daugiau nereikia?

as kai vaziavau irgi nieko apie Oysterio kortele nesupratau, tai nuejau tiesiai i metro informacija ir paprasiau informacijos. Jie ir padejo. Tau irgi pades, jei paprasysi pagalbos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dincikas @ 2008 04 11, 08:26)
thumbup.gif Labai ačiū už info bigsmile.gif
Ar kada nors lankeisi ten? Patiko?

Sitoj parodoj dar nesilankiau, bet planuoju, kai tik grisiu is po atostogu.
Papildyta:
QUOTE(silvva @ 2008 04 11, 09:23)

Oyster yra magnetine kortele ir ja vazineti (net pay as you go) yra daug pigiau, nei popieriniais bilietukais. Photo Oyster yra tokia pat m agnetine kortele tik su nuotrauka, ja turi moksleiviai, studentai ir pensininkai.
Pay as you go reikia moketi uz kiekviena vaziavima, bet jei vazineji nedaug ir tik pirmoj zonoj, tada labiau apsimoka - pay as you go vaziuot (pasipildau Oyster uz tarkim 10 svaru, neisvazuojant is 1 zonos gali padaryti 6 keliones metro (kai keiti linijas Oyster liesti nereikia) arba 11 kelioniu autobusu)), o vienos zonos travel cardo pirkti nebuna, tai tada kam moket pinigelius, jei neplanuojat vaziuot i kita zona. Nes praktiskai viskas yra pirmoj zonoj.
Oyster kaip dienos travel cardas turi tam tikrus laikus, pvz., jei papildai po desimtos (off peak), tada paskutine kelione gali vaziuot 16.30, o jei papildai 9, tada man regis, kad paskutine kelione tui susiplanuot iki 19 val. Cia kazkuriai merginai buvau parasius nuoroda ir ten viskas yra apie Oyster. 4u.gif
Atsakyti
12mečiui travel card 1sv, reik pirkt metro kasoj. Autobusu nemokamai.
Atsakyti
QUOTE(tokia_kokia_esu @ 2008 04 11, 07:30)
Oyster kaip dienos travel cardas turi tam tikrus laikus, pvz., jei papildai po desimtos (off peak), tada paskutine kelione gali vaziuot 16.30, o jei papildai 9, tada man regis, kad paskutine kelione tui susiplanuot iki 19 val. Cia kazkuriai merginai buvau parasius nuoroda ir ten viskas yra apie Oyster.  4u.gif

Tai vadinasi jei nori keliauti ilgiau (ty po 16.30) tai turi pasipildyti kortele iki 10 val?
Atsakyti
QUOTE(silvva @ 2008 04 11, 14:26)
Tai vadinasi jei nori keliauti ilgiau (ty po 16.30) tai turi pasipildyti kortele iki 10 val?

Mes pries trejeta savaiciu grizome is Londono, tai pirkome dieninius bilietukus ne piko valandomis, o tos ne piko valandos buvo nuo 9.30 val is ryto iki 4.30 val ryto kitos dienos!!! Pasitikslinkit mergaites, ar tikrai oyster kortele galioja iki 16.30 val dienos???/ Man regis jus kazka supainiojote, nes mes tikrai su day card vazinejomes iki 21 val vakaro tiksliai thumbup.gif

O ir siaip mes turejome nusipirke knyga apie Londona uz ~79 lt, tai labai buvome ja patenkinti, nes jei ir susiplanuoji marsruta kur eiti, labai smagu prie kokio objekto atsiversti aprasyma ir pasiskaityti trumpai kas tame objekte ispudingo, zymiai idomiau buvo viska apziurineti, net toje knygeleje yra net ir piliu brezinukai, parasyta kur saugomos brangenybes, ka verta pamatyti ir t.t. wub.gif Tokiu kaip mes buvo nemazai, kurie skirtingomis kalbomis nesiojosi tokia knyga, tad vadinasi tikrai verta demesio, nebent vaziuosite prisiskaite ir noresite tik siaip pasivaikscioti po miesta wub.gif tuomet knygos nereikes, tik zemelapio 4u.gif
Atsakyti
Vidutele, o kiek jums kainavo tie dieniniai bilietukai? 5.3 svarai?
Atsakyti
QUOTE(Vidutele @ 2008 04 11, 14:56)
Mes pries trejeta savaiciu grizome is Londono, tai pirkome dieninius bilietukus ne piko valandomis, o tos ne piko valandos buvo nuo 9.30 val is ryto iki 4.30 val ryto kitos dienos!!! Pasitikslinkit mergaites, ar tikrai oyster kortele galioja iki 16.30 val dienos???/ Man regis jus kazka supainiojote, nes mes tikrai su day card vazinejomes iki 21 val vakaro tiksliai thumbup.gif

As su Oyster sitaip vazineju, nes man taip isaiskino dieds stotyje (bet reiks daugiau pasikamaninet, nes ir pati susidomejau), o jus turbut pirkotes tuos popierinius bilietukus, o popieriniai bilietukai galioja tiek kaip jus sakot (iki kito ryto 4.30 "Day Travelcards (Off-Peak)
Can be used from 0930 Mondays to Fridays, all day Saturdays, Sundays and public holidays, on the day of validity and for any journey that starts before 0430 on the following day.").

Na, bet mano nuomone, jei atvaziuoji maziau nei savaitei, tada gerai ir popieriniai, nes jei nesi tikras ar dar kada Oyster prireiks, tai neverta jos ir pirkti (nes si kortele nesibaigia, ja gali turet tiek laiko, kiek nori, kad ir 10 metu ar net daugiau ir vis ja pildyt).
O jei nenori pirkt travel cardu ir vazinet tik pirmoj (ar kokioj kitoj) zonoj, tada su Oyster yra pigiau, nei popieriniais bilieteliais. Bet jei apsistoji savaite ar ilgiau - tada Oyster papildyt kaip travel carda reikia, nes tikrai labai daug susitaupo.
Atsakyti