Įkraunama...
Įkraunama...

Parfumerijos klasika

Prisimenu šį sąrašėlį. mirksiukas.gif Čia kaip supratau ne klasika, bet sąrašas kvepalų, kuriuos kiekviena save gerbianti parfumistė turėtų būti pauosčiusi, biggrin.gif ne tiek dėl jų vertingumo, kiek dėl parfumerinio išprusimo.
Atsakyti
Atradau dar puslapį lietuvių kalba, kuriame aprašyti tik kai kurie garsūs parfumerijos kūriniai, nors ir trumpai bet tikrai įdomiai * 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dolce Vita: 18 vasario 2008 - 23:44
QUOTE(Dolce Vita @ 2008 02 18, 23:42)
Atradau dar puslapį lietuvių kalba, kuriame aprašyti tik kai kurie garsūs parfumerijos kūriniai, nors ir trumpai bet tikrai įdomiai * 4u.gif

Ačiū 4u.gif Tikrai geras puslapis ir visoms įkandamas mirksiukas.gif
Atsakyti
Jean Paul Gaultier ir Jean Paul Gaultier Male 1993 m. Tierry Mugler Angel 1993 m. berods...
Atsakyti
Lancome CLIMAT thumbup.gif
Atsakyti
Oij prisimenu iš labai seniai kad mama turėjo šituos:
user posted image
Man tada jie skaniai kvepėjo, nors kvapo gerai nebepamenu doh.gif: gal kas pakomentuoti gali?
Atsakyti
jeigu bandyt nuspeti kurie papildytu Prancuzu gaminamu sarasa, tai mano galva kazkurie is Lancome: Magie Noire, Climat ar Tresor
Atsakyti
QUOTE(jadzka @ 2008 03 24, 14:40)
Oij prisimenu iš labai seniai kad mama turėjo šituos:
user posted image
Man tada jie skaniai kvepėjo, nors kvapo gerai nebepamenu doh.gif: gal kas pakomentuoti gali?

Čia aštrus šiprinis kvapas. Tikra klasika. mirksiukas.gif 4u.gif
Atsakyti
Kaip manote, ar nišinės parfumerijos kvapai gali pretenduoti į klasikos sąrašą?

Mano požiūriu, kai kurie tokiame sąraše jau ir yra, tačiau daugumai dar teks praeiti bent jau dešimtmečio-poros išbandymą - juk kai kurie nišinės parfumerijos vardai atsirado tik XXI a.
Būtų įdomu išgirsti ir daugiau nuomonių smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Margot: 29 lapkričio 2008 - 18:09
Klasika, kaip taisyklė, tampa ribotas sąrašas. Nesvarbu kas tai būtų. O nišinė parfumerija, jei gerai supratau, apima įvairius ir ne taip plačiai paplitusius kvepalus. Galbūt kažkas iš nišinės patenka į sąrašą, bet tai tikriausiai vienetai?

Kita vertus, klasikinių kvepalų sąrašas mūsų šalyje ir kitose, skirtingas ar identiškas? Kai tiek dešimtmečių buvome atskirti.

Atsakyti
QUOTE(Margot @ 2008 11 29, 19:08)
Kaip manote, ar nišinės parfumerijos kvapai gali pretenduoti į klasikos sąrašą?

Įdomus klausimas, Margot g.gif

Jei į klasiką žiūrėsim kaip į laiko išbandytą objektą, matyt, nišiniai parfumai nepateks į tą kategoriją.
Kita vertus - laikotarpyje nuo 1989 iki 1998 atsirado tokie kvepalai kaip Guerlain Samsara ir Diptyque Ofresia (analogiškų pavyzdžių galima pririnkti šimtus). Pirmieji laikomi neginčytina parfumerine klasika, antrieji - nišine parfumerija, nors egzistuoja dešimtmetį.
O kaip žiūrėti į Robert Piguet? Šiandien niša? Fracas pirmą kartą sukurtas ir išleistas 1948 m. smile.gif
Aš manau, kad kvepalų atžvilgiu sąvoka "klasika" šiek tiek kitokią prasmę turi nei literatūroje, tarkim. Mes turbūt kalbam labiau apie kvapo tipą, pobūdį nei apie laikotarpį, kaip apibūdinam kvapą kaip klasikinį. g.gif
Atsakyti
Man atrodo, kad klasika yra tai, kas kelis dešimtmečius yra populiaru (gerąją šio žodžio prasme), neišimama iš prekybos arba perleidžiama iš naujo dėl to, kad yra paklausa.

QUOTE(Smauglius @ 2008 11 29, 23:21)

O kaip žiūrėti į Robert Piguet?

Manau, kau R.Piguet Bandit ir Fracas kvepalai laisvai gali pretenduot į klasiką smile.gif
Atsakyti