Įkraunama...
Įkraunama...

Korsetai ir nėščiųjų diržai

okada eik pradetnesioti tuos nestumo korsetus?dirzus ar kaip ten jie vadinasi?sory kad nieko apie tai nesuprantu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vilikaa @ 2008 04 27, 09:05)
okada eik pradetnesioti tuos nestumo korsetus?dirzus ar kaip ten jie vadinasi?sory kad nieko apie tai nesuprantu blush2.gif

Tada, kai atsiranda poreikis paciai prilaikyti pilva, arba nugara skaudet pradeda, pilvo tempimas i apacia, priaugtas didelis svoris, stryju atsiradimas. Kiekvienai moteriai skirtingai prireikia dirzo, ir modeliai skirtingi tinka, kitoms ir nereikia dirzu nesioti. Jos jeuciasi puikiai, pilvukai mazi ir pagalbos neprireikia.
Atsakyti
QUOTE(vilikaa @ 2008 04 27, 10:05)

kai pradėsi jaust, kad pilvelis sveria, nugarą skauda ir sunku vaikščiot. aš pati ortopedinį nuspirkau gal prieš 2 savaites. pamatavo kelis, bet ėmiau didesnį, nes dar tikrai pilvas augs, o jei perkant tik tik tinka, tai bus greit per mažas.
jį nešiot reikia, tik tada, kai daug vaikštai. sėdint darbe nereikia. be to, užsidėt jį reikia gulint, kad vaikiuko nespaustų.

kelnaičių kaip diržo nepirkau, nes man spaudžia pilvą. buvau elemetarias nėštukines kojines nusipirkus, tai vieną dieną iškentėjau - labai pilvą spaudė. schmoll.gif
Atsakyti
as su dirzu jau nuo 18 sva, bet ne del pilvuku, o del nugaros skausmu, jau nebegalejau apsikest. pilvo nera o nugara kas vakara taip skauda kad is lovos neina pakilt.
gydytoja rekomendavo dirza, sako jis geriau prilaiko nugarele, aisku sumazejo skausmas, bet...visiskai nedingo.
pirkau ortopediniam centre, iskart aprinko tinkama, o siaip jis man jau gerokai prasitampe, nesioju jau 8 sav.
Atsakyti
sakykit o kiek tas dirzas kainuoja. Mat planuoju ur as nusipirkti, nes kai tik daugiau pavaukstau, tai labai pilva tempia.
Atsakyti
QUOTE(D. mama @ 2008 04 29, 07:53)
sakykit o kiek tas dirzas kainuoja. Mat planuoju ur as nusipirkti, nes kai tik daugiau pavaukstau, tai labai pilva tempia.

aš mokėjau 43 lt
Atsakyti
http://www.ortopedij...x.php/lt/38436/ sio itvaro kaina 83Lt doh.gif na, bet man jis geriausias variantas, tad tu pinigeliu tikrai negaila del komforto vaikstant 4u.gif
Atsakyti
cia kaip kuri jauciasi...
man 20savaite buvo smarkiai "sugriebe" nugara, tai dirzas tikrai padejo.
paskui nenesiojau, nes tikrai gerai jauciausi.
bet kai 27 savaite gydytojai pasake, kad gresia prieslaikinis gimdymas, tai nesioju kasdien. lankiausi pas keleta daktaru ir visi akcentavo-DIRZAS!!!!
jis prilaiko pilvo raumenis, tai reikalinga stovint vaikstant. sedeti ar guleti - jis nenaudojamas- ir bent man- nepatogu.
dabar kai iki leliuko atejimo liko 3 savaites, vis dar uzsidedu ji, pagal poreiki.

jis rekomenduojamas pilvo raumenims prilaikyti-kad sumazintu ju kruvi.
del svorio...nezinau, nemanau...nes pv. as iki astunto menesio buvau tik 9 kg priaugusi...kai tik 9.5kg sudaro isnesioto vaiko svori.
Atsakyti
As prie stambesniu nestukiu, tai man Karoliniskese, ortopediniam, dirza 3 rekomendavo, labai norejau tu kelnyciu reguliuojamu bet sake kad negamina (?) didesniu dydziu, tai nusipirkau ta dirza kuri siule, deduosi einant is namu, nezinau ar jis duoda kazkokia nauda, nugaros man neskaudejo, pilvo netempe, o rekomendavo gydytojos gal kad pilvuzas nemazas toks pas mane, nu zodziu, bet kokybe jo tai tragiska, as daznai ji nusimaunu uzsimaunu tai visos tos gumelkos baigia saibom iseiti.. doh.gif na tikiuosi dar menesiukui uzteks, bet siaip tai galetu ir kokybiskesnius gaminti, o mokejau kazkiek virs 40 lt.
Atsakyti
QUOTE(vilikaa @ 2008 04 27, 10:05)

šiaip man patarė ginekologė, kada jau dėtis, nes ir pačiai lengviau ilgiau vaikščioti, ir ne taip pavargsti, ir raumenų netampai
žinau mamų, kurios iš viso nieko nenešiojo, ir nieko

o vat tas po gimdymo, tai žinokit užsidėjau kartą doh.gif kol buvau ligoninėj, tikrai ten jo nereikėjo, pilvas dar toks subliuškęs ir mažėjo ne dienom, o valandom
o ir gydytojas gerai pasakė- tai, kas užaugo papildomai gimdai plėstis, jokiu korsetu nesumažės...ir iš tikro, padėti gali ir mankšta ir sportas, nes mankštinti reikia tą išsitempusį pilvą
aš smulki, tai man ir beveik nieko nereikia mankštinti, nes kažkaip viskas gražiai sugrįžo į savo vietas mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal kas žino, ar visom reikalingas korsetas po gimdymo? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(dontstop @ 2008 05 29, 12:08)
Gal kas žino, ar visom reikalingas korsetas po gimdymo? 4u.gif

Manu kad ne visoms, juk kiekviena yra individuali. Kitoms uztenka sporto arba net ir be jo tiesiog akyse "dziusta" tai kam tokiai korsetas tongue.gif . Bet jei matote jog yra problema, labai laisvi pilvo raumenys reiktu korseto + sporto raumenukams pastiprinti. 4u.gif
Atsakyti