Įkraunama...
Įkraunama...

Lietiniai

QUOTE(eglute1990 @ 2009 11 03, 17:03)
Taip tikrai pilnai uztenka mirksiukas.gif


net nepagalvojau bigsmile.gif reiks išbandyt thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ing13 @ 2009 10 13, 21:17)
O pas mane lietiniai gana daznai buna su raugintu kopustu idaru; su desryte ir suriu; su varske; su bananais; su obuoliu idaru ir cinamonu.
Va tokie blyneliai niam niam niam.... thumbup.gif

Kaip įdomu su raugintais kopūstais. bigsmile.gif
O kas dar dedasi be jų? Gal kokia mėsytė?
Atsakyti
QUOTE(vilma-saule @ 2008 01 22, 18:02)
aš lietiniam darau tokį įdarą:supjaustau dešreles, rauginta agrurka ir sutarkuoju sūrio, viska sudedu į lietinį ir apkepu smile.gif patiekiu su pomidorų padažu ir majonezu thumbup.gif



Aš labai panašiai, bet kitaip darau įdarą.Supjaustau griežinėlias ką turiu šaldytuve- arba dešrelę pienišką, arba kokios rūkytos mėsos gabaliuką, tada laaaabai smulkiai svogūno (na taip plonai plonai, svogūnas suteikia labai skanų prieskonį), šiek tiek pomidorų padažo. Įdarytą lietinį apkepu, tada šiek tiek grietinės, vaikams labai patinka thumbup.gif
Atsakyti
Lietiniai pas mus būna su saldžia varške; bananais; kons.ananasais
Iš tokių rimtesnių, tai sūris ir pievagrybiai kartu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aš.: 14 lapkričio 2009 - 13:31
QUOTE(Nerytė @ 2009 10 22, 18:33)
Lietiniai su vištiena bei pievagrybiais

Šiandien išbandysiu ax.gif
Atsakyti
O aš blynų per daug nemėgstu nes man jie rieboki, bet kažkur valgiau lietinius keptus orkaitėj, tai nuo to laiko pas mus namuose tik taip jie ir ruošiami. Super ir visai neriebus. Net gaunasi tokie traškesni tai būna dar ir padažiuko kokio pagaminu. Gaminama viskas kaip ir paprastiems lietiniams, tik susuktus dedu i orkaite ir ten kepu o ne keptuvėje. Dedu ant sviestinio popieriaus kad neprikibtu. Ydarai mėgstamiausi su varške, su varške ir bananai, su pievagrybiais kumpiu ar faršu.
Neskaičiau visos temos tai gal ir kas nors jau taip rašėt, jei taip tikiuosi neužpyksit, o jei ne gal kam patiks. Skanaus.
Atsakyti
QUOTE(vienintelė @ 2009 11 15, 14:12)
O aš blynų per daug nemėgstu nes man jie rieboki, bet kažkur valgiau lietinius keptus orkaitėj, tai nuo to laiko pas mus namuose tik taip jie ir ruošiami. Super ir visai neriebus. Net gaunasi tokie traškesni tai būna dar ir padažiuko kokio pagaminu. Gaminama viskas kaip ir paprastiems lietiniams, tik susuktus dedu i orkaite ir ten kepu o ne keptuvėje. Dedu ant sviestinio popieriaus kad neprikibtu. Ydarai mėgstamiausi su varške, su varške ir bananai, su pievagrybiais kumpiu ar faršu.
Neskaičiau visos temos tai gal ir kas nors jau taip rašėt, jei taip tikiuosi neužpyksit, o jei ne gal kam patiks. Skanaus.

tikrai gera idėja su orkaite biggrin.gif
Atsakyti
Įmečiau savo bloge receptėlį, tad perkopijuosiu ir čia:

user posted image

Tešla lietiniams blyneliams
Gaunasi apie 22 blyneliai-crepai

4 kiaušiniai
1 1/2 puodelio pieno (gali prireikti ir daugiau)
1 1/2 puodelio miltų
1/4 šaukštelio druskos
2-3 V.Š. sviesto keptuvei patepti.

Vis dėlto, aš labai tingiu tą keptuvę tepti, tad sviestą ištirpinu ir supilu į tešlą. Dar įpilu 2-3 šaukštus aliejaus.
Tešlai kiaušinius išplakite su pienu (aš dar supilu aliejų ir sviestą), sudėkite miltus ir druską ir maišykite didžiausiu mikserio greičiu iki kol tešla taps vientisa.
Aš miltus sijoju, tad išsimaišo labai greit.

Tada palieku mažiausiai pusvalandžiui pastovėt (geriausi blyneliai gaunasi, kai tešla pastovi apie dvi valandas) ir kepu blynelius. Kol jie kepa, pasiruošiu įdarus ir susuku iškeptus.

user posted image

Įdarus darau dažniausiai paprastučius - įsuku bananą, dešrelę su sūriu, varškės (tiksliau, kažko panašaus į varškę, nes tokios čia nerasta), dar patinka pakepintosdaržovės su virtos/keptos vištienos likučiais... Šį kartą bananai buvo velniškai baisūs, nu tokie ant išmetimo ribos, tad juos supjausčiau, išmečiau apipuvusius galus, keptuvėj išlydžiau sviesto, įdėjau rudojo cukraus, sudėjau tuos bananus ir troškinau, įbarsčiau truputį cinamono. Dar netyčia aptikau šaldytuve užsilikusios obuolienės, tai ir ją suverčiau į keptuvę. Gavos saknūs desertiniai blynukai. Deja, pabaigtų nenufotografavau...
Atsakyti
Atradau netycia skanu austru blynu recepta :

Topfenpalatschinken

user posted image

Teslai:

120 gr. miltu
250 ml pieno
2 kiausiniai
druskos

Idarui:

250 g varskes
8 valg.s.cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
3 kiausiniai
2 valg.s.razinu
3 valg.s.romo
siek tiek tarkuotos citrinos zieveles
druskos

Uzpilui :

100 ml pieno
100 gr grietines
2 valg.s.cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus

Virsui :

migdolu drozliu


Miltus su pienu ir druska ismaisyti,20 min.padet stovet,ismusti kiausinius ir viska isplakt.Iskept lietinius.

Idarui razinas uzpilti romu ir palaikyt,kol suminkstes.
Varske ismaisyti su cukrumi,vaniliniu cukrumi,tryniais,citrinos zievele ir razinomis.
Kiausiniu baltymus iki putu isplakti ir i varskes mase imaisyti.

Lietinius uzpildyti idaru,suvyniot ir sudeti i sviestu istepta inda.
Ant lietiniu virsaus uzpilti misini ( is pieno,grietines ir cukraus )
Ir ant virsaus pabarstyti migdolu drozlemis.

Inda ideti i pries tai ikaitinta orkaite.
Kepti 200 laipsniu 10-15 min.
Atsakyti
Sveikos, mergaitės,

man kilo klausimas. Gal kuri žinote, kaip pagaminti lietinius su tunu, kurie gaminami Čili tinkle. Man jie labai skanūs, bet kiek pati bandžiau, nesigauna verysad.gif
Atsakyti
O pas mus lietiniai būna su vištiena ir grybu padažu,varške,bet kokia virta malta mėsa,su sūriu.Labai skanūs lietiniai su bulvių koše ir spirgučių padažu.Dukra labiausiai mėgsta su dešrele,arba be nieko tik cukraus pabarstai ,suvinioji ir valgai.Ji kai užsimano ko saldaus tai ir pati šitų blynų pasidaro.O aš šiandie turiu atliekamų ikrų tai irgi į blyną susiviniojau skanu žinote,bet skaniausi tai su bulvių koše,tik kad darbo daugiau.
Atsakyti
galimi įdarai: bananai, varškė, kumpis ir sūris, tik kumpis, tik sūris, dešrelė ir sūris, faršas... smile.gif
Atsakyti