Įkraunama...
Įkraunama...

Lietiniai

mes i lietinius desame pjaustyta desrele su tarkuotu fermentiniu suriu thumbup.gif
Atsakyti
Dar labai skanu su fermentiniu suriu. Patiekiama su pievagrybiu padazu (padazas: bebaigiant kepti pievagrybiams uzdedu grietines, galima siek tiek jogurto ar vandens, druskos, pipiru). Laaaaabai skanu thumbup.gif essen.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo katane: 07 kovo 2008 - 15:12
Lietinius darau su kopustu, lasisos, bananu, varskes, mesytes idaru thumbup.gif
Tesla visada darau tokia: vienas kiausinis, truputi druskos, cukraus (priklauso nuo idaro), pienas, miltai, aliejus i tesla (blyneliu spalva grazesne, kai alieju i tesla pilu, be to, nereikia kas karta keptuves tepti) 4u.gif
Atsakyti
jei darau lietinius su varskes idaru,butinai su spirguciu padazu ,taip skanu....
Atsakyti
As darau dazniausiai lietinius su mesa arba su varske. Tesla - miltai, vienas kiausinis, pienas pusiau su vandeniu, druska. O mesa isverdu, sumalu, ir ant keptuves pakepinu su svogunu ir prieskoniais, druska, pipirais. Man sie skaniausi. O varkes idaras: varske, kiausinis ir cukrus. Tai tiek smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Romy @ 2008 01 24, 14:23)
Ka tik suvalgiau pora lietiniu  smile.gif
Tesla darau pagal recepta rasta kazkada SM.
4 kiausiniai
4 valg saus miltu
4 valg saus krakmolo
500ml pieno
2 valg saus aliejaus
Pirma sumaisau sausus ingridientus, veliau viska gerai ismaisau su kiausiniais tada po lengva supilu piena, pabaigoju supilu alieju. Gaunasi apie 12-16 blynu.

Idarui dazniausiai pakepinu smulkiai supjaustytas pieniskas desreles ir atvesinus sumaisau su tarkuotu fermentiniu suriu.


dariau tokia tesla kelis kartus, bet vis prisizadedavau sau, kad daugiau tokios nedarysiu doh.gif - vos blynus galiu apverst keptuvej, tokie jie 'liauni', ploni, bet skanus biggrin.gif
o surio tai as netarkuoju, atpjaunu ir desreles puse idedu smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo triule: 03 rugsėjo 2008 - 21:37
Lietinius darau su varškės įdaru (varškė 9 proc., pieno, cukraus, viską išplakti ), valgau su bruknių uogiene ir grietine.
Arba su kumpio ir sūrio ( viską sutarkuoju ir sumaišau). Valgau su grietine, į ją įdedu truputį druskos, vegetos ir išmaišau. essen.gif
Papildyta:
QUOTE(Vakarė @ 2008 09 02, 11:46)
Lietinius darau su kopustu, lasisos, bananu, varskes, mesytes idaru  thumbup.gif
Tesla visada darau tokia: vienas kiausinis, truputi druskos, cukraus (priklauso nuo idaro), pienas, miltai, aliejus i tesla (blyneliu spalva grazesne, kai alieju i tesla pilu, be to, nereikia kas karta keptuves tepti)  4u.gif

drinks_cheers.gif irgi tokią tešlą darau
Atsakyti
QUOTE(triule @ 2008 09 03, 21:37)
dariau tokia tesla kelis kartus, bet vis prisizadedavau sau, kad daugiau tokios nedarysiu doh.gif - vos blynus galiu apverst keptuvej, tokie jie 'liauni', ploni, bet skanus biggrin.gif


butinai ismeginsiu tokia tesla pasidaryti ir as nors pirma karta matau kad detu krakmola bigsmile.gif
Atsakyti
Aš lietiniams tešlą maišau iš miltų, kiaušinių, trupučio druskos, trečdalio pieno ir vandens.
O įdarau įvairius: varškė, malta mėsa, pievagrybiai pakepinti su svogūnais, ferm. sūris, tarkuoti obuoliai ir t.t., tiesa su bananu dar nebandžiau - reikės pabandyt g.gif
Atsakyti
Aš pirkau žurnalo Mano Namai receptų knygelę "Blynai ir vafliai", tad pasidalinsiu vienu receptu:

Prancūziški blyneliai su varškės įdaru

Tešlai:
250 ml miltų
0,5 šaukštelio druskos
300 ml pieno
2 kiaušiniai
2 šaukštai aliejaus
aliejaus (kepti)


Įdaras:
100 ml cukraus pudros
250 g varškės
100 ml razinų
2 šaukštai brendžio, likerio ar romo
3 kiaušiniai
4 šaukštai cukraus


Padažas:
400 g abrikosų kompoto

Razinas užpilkite likeriu. Suplakite tešlai skirtus produktus (išskyrus aliejų) ir palikite apie 1-1,5 val. pastovėti. Tada įmaišykite aliejaus ir kepkite plonus blynelius.

Paruoškite įdarą. Kiaušinių trynius išplakite su cukraus pudra, sumaišykite su razinomis ir likeriu. Į mišinį sukrėskite kiaušinių baltymus, išplaktus su 4 šaukštais cukraus, sudėkite varškę ir išmaišykite dideliu šaukštu. Įdarą dėkite ant blynelių, juos suvyniokite ir išdėliokite aliejume išteptoje skardoje. Kepkite 225 laipsnių temperatūros orkaitėje 25 minutes.

Patiekite su abrikosais iš kompoto ir užpilkite šiek tiek skysčio. Tinka ir konservuoti vaisiai.

Dėmesio! Įdarui skirti produktai turi būti kambario temperatūros.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Katu: 04 rugsėjo 2008 - 17:22
As tai darau lietinius su varskes ir graikisku riesutu idaru. Riesutus sukapoju; jei turiu, kelias valandas palaikau ismaisiusiu su saukstu ar dviem brendzio; tada sumaisau su varske, sauksteliu cukraus ir slakeliu klevu sirupo. Graikisku riesutu ir klevu sirupo derinys nuostabus thumbup.gif !!! Valgom su plakta grietinele smile.gif
Atsakyti
Man skanus blynai su tokiais idarais:
uogiene,
ikrai,
suris + kumpis,
grybai + svogunai + morkos,
varske + tarkuotas obuolys.
Atsakyti