Lietinius darau su kopustu, lasisos, bananu, varskes, mesytes idaru
Tesla visada darau tokia: vienas kiausinis, truputi druskos, cukraus (priklauso nuo idaro), pienas, miltai, aliejus i tesla (blyneliu spalva grazesne, kai alieju i tesla pilu, be to, nereikia kas karta keptuves tepti)
Tesla visada darau tokia: vienas kiausinis, truputi druskos, cukraus (priklauso nuo idaro), pienas, miltai, aliejus i tesla (blyneliu spalva grazesne, kai alieju i tesla pilu, be to, nereikia kas karta keptuves tepti)
jei darau lietinius su varskes idaru,butinai su spirguciu padazu ,taip skanu....
As darau dazniausiai lietinius su mesa arba su varske. Tesla - miltai, vienas kiausinis, pienas pusiau su vandeniu, druska. O mesa isverdu, sumalu, ir ant keptuves pakepinu su svogunu ir prieskoniais, druska, pipirais. Man sie skaniausi. O varkes idaras: varske, kiausinis ir cukrus. Tai tiek
QUOTE(Romy @ 2008 01 24, 14:23)
Ka tik suvalgiau pora lietiniu
Tesla darau pagal recepta rasta kazkada SM.
4 kiausiniai
4 valg saus miltu
4 valg saus krakmolo
500ml pieno
2 valg saus aliejaus
Pirma sumaisau sausus ingridientus, veliau viska gerai ismaisau su kiausiniais tada po lengva supilu piena, pabaigoju supilu alieju. Gaunasi apie 12-16 blynu.
Idarui dazniausiai pakepinu smulkiai supjaustytas pieniskas desreles ir atvesinus sumaisau su tarkuotu fermentiniu suriu.
Tesla darau pagal recepta rasta kazkada SM.
4 kiausiniai
4 valg saus miltu
4 valg saus krakmolo
500ml pieno
2 valg saus aliejaus
Pirma sumaisau sausus ingridientus, veliau viska gerai ismaisau su kiausiniais tada po lengva supilu piena, pabaigoju supilu alieju. Gaunasi apie 12-16 blynu.
Idarui dazniausiai pakepinu smulkiai supjaustytas pieniskas desreles ir atvesinus sumaisau su tarkuotu fermentiniu suriu.
dariau tokia tesla kelis kartus, bet vis prisizadedavau sau, kad daugiau tokios nedarysiu - vos blynus galiu apverst keptuvej, tokie jie 'liauni', ploni, bet skanus
o surio tai as netarkuoju, atpjaunu ir desreles puse idedu
Lietinius darau su varškės įdaru (varškė 9 proc., pieno, cukraus, viską išplakti ), valgau su bruknių uogiene ir grietine.
Arba su kumpio ir sūrio ( viską sutarkuoju ir sumaišau). Valgau su grietine, į ją įdedu truputį druskos, vegetos ir išmaišau.
Papildyta:
irgi tokią tešlą darau
Arba su kumpio ir sūrio ( viską sutarkuoju ir sumaišau). Valgau su grietine, į ją įdedu truputį druskos, vegetos ir išmaišau.
Papildyta:
QUOTE(Vakarė @ 2008 09 02, 11:46)
Lietinius darau su kopustu, lasisos, bananu, varskes, mesytes idaru
Tesla visada darau tokia: vienas kiausinis, truputi druskos, cukraus (priklauso nuo idaro), pienas, miltai, aliejus i tesla (blyneliu spalva grazesne, kai alieju i tesla pilu, be to, nereikia kas karta keptuves tepti)
Tesla visada darau tokia: vienas kiausinis, truputi druskos, cukraus (priklauso nuo idaro), pienas, miltai, aliejus i tesla (blyneliu spalva grazesne, kai alieju i tesla pilu, be to, nereikia kas karta keptuves tepti)
irgi tokią tešlą darau
QUOTE(triule @ 2008 09 03, 21:37)
dariau tokia tesla kelis kartus, bet vis prisizadedavau sau, kad daugiau tokios nedarysiu - vos blynus galiu apverst keptuvej, tokie jie 'liauni', ploni, bet skanus
butinai ismeginsiu tokia tesla pasidaryti ir as nors pirma karta matau kad detu krakmola
Aš pirkau žurnalo Mano Namai receptų knygelę "Blynai ir vafliai", tad pasidalinsiu vienu receptu:
Prancūziški blyneliai su varškės įdaru
Tešlai:
250 ml miltų
0,5 šaukštelio druskos
300 ml pieno
2 kiaušiniai
2 šaukštai aliejaus
aliejaus (kepti)
Įdaras:
100 ml cukraus pudros
250 g varškės
100 ml razinų
2 šaukštai brendžio, likerio ar romo
3 kiaušiniai
4 šaukštai cukraus
Padažas:
400 g abrikosų kompoto
Razinas užpilkite likeriu. Suplakite tešlai skirtus produktus (išskyrus aliejų) ir palikite apie 1-1,5 val. pastovėti. Tada įmaišykite aliejaus ir kepkite plonus blynelius.
Paruoškite įdarą. Kiaušinių trynius išplakite su cukraus pudra, sumaišykite su razinomis ir likeriu. Į mišinį sukrėskite kiaušinių baltymus, išplaktus su 4 šaukštais cukraus, sudėkite varškę ir išmaišykite dideliu šaukštu. Įdarą dėkite ant blynelių, juos suvyniokite ir išdėliokite aliejume išteptoje skardoje. Kepkite 225 laipsnių temperatūros orkaitėje 25 minutes.
Patiekite su abrikosais iš kompoto ir užpilkite šiek tiek skysčio. Tinka ir konservuoti vaisiai.
Dėmesio! Įdarui skirti produktai turi būti kambario temperatūros.
Prancūziški blyneliai su varškės įdaru
Tešlai:
250 ml miltų
0,5 šaukštelio druskos
300 ml pieno
2 kiaušiniai
2 šaukštai aliejaus
aliejaus (kepti)
Įdaras:
100 ml cukraus pudros
250 g varškės
100 ml razinų
2 šaukštai brendžio, likerio ar romo
3 kiaušiniai
4 šaukštai cukraus
Padažas:
400 g abrikosų kompoto
Razinas užpilkite likeriu. Suplakite tešlai skirtus produktus (išskyrus aliejų) ir palikite apie 1-1,5 val. pastovėti. Tada įmaišykite aliejaus ir kepkite plonus blynelius.
Paruoškite įdarą. Kiaušinių trynius išplakite su cukraus pudra, sumaišykite su razinomis ir likeriu. Į mišinį sukrėskite kiaušinių baltymus, išplaktus su 4 šaukštais cukraus, sudėkite varškę ir išmaišykite dideliu šaukštu. Įdarą dėkite ant blynelių, juos suvyniokite ir išdėliokite aliejume išteptoje skardoje. Kepkite 225 laipsnių temperatūros orkaitėje 25 minutes.
Patiekite su abrikosais iš kompoto ir užpilkite šiek tiek skysčio. Tinka ir konservuoti vaisiai.
Dėmesio! Įdarui skirti produktai turi būti kambario temperatūros.
As tai darau lietinius su varskes ir graikisku riesutu idaru. Riesutus sukapoju; jei turiu, kelias valandas palaikau ismaisiusiu su saukstu ar dviem brendzio; tada sumaisau su varske, sauksteliu cukraus ir slakeliu klevu sirupo. Graikisku riesutu ir klevu sirupo derinys nuostabus !!! Valgom su plakta grietinele