Įkraunama...
Įkraunama...

Skauda nugarą (stuburą)

o, faina, ačiū už patarimus, būtinai išbandysiu.
Atsakyti
Man irgi jau porą mėnesiu skauda nugarą, bet ne apatinę dalį, o viršutinę - tarp menčių. Kiek žinau, tai pas mane truputį stuburas iškrypęs toje vietoje, bet anksčiau problemų nebuvo. Čia aišku, kad kaltas kompas ir sėdėjimas prie knygų. Nu bet ką padarysi. Paprasčiausiai reikia kontroliuoti save ir visą laiką sėdėti tiesiai. Aš net ir kūprintis pradėjau po truputį.
Buvau Baltijos Amerikos klinikoje, galvojau, kad skirs masažus, bet paskyrė mankštą eiti kiekvieną dieną ir vieno karto kaina nuo 40 iki 80 lt blink.gif . Nu nieko sau galvojau. Aišku, kad būčiau ėjusi, bet gavosi taip, kad tam, visai neturėjau laiko. Dabar bandau pati išsigydyti tuos skausmus su Pilates mankštomis ir Joga. ax.gif
Atsakyti
O mano auksinis pratimas yra vadinamasis "rolikas". jei po darbu jauciu nugaros skausma, atsigulu ant kilimo ir kokia 10 k padarau ta pratimuka, skausma nuima kaip nuskausminamoji tablete.
user posted image
Papildyta:
Placiau pasiskaityti galite rusu kalba:
pratimai nugaros skausmui salinti
Atsakyti
QUOTE(baltanosis @ 2006 05 27, 12:19)
O mano auksinis pratimas yra vadinamasis "rolikas". jei po darbu jauciu nugaros skausma, atsigulu ant kilimo ir kokia 10 k padarau ta pratimuka, skausma nuima kaip nuskausminamoji tablete.
user posted image
Papildyta:
Placiau pasiskaityti galite rusu kalba:
pratimai nugaros skausmui salinti


mano rolikas irgi megstamiausias pratimas. ypac rytais, dar neislipus is lovos... tik beda, kad kai gerai "susuka" nugara, nepadeda ir jis... doh.gif
Atsakyti
Nesupratau, o tas rolikas - tai kas? čia kūlverstis, ar šiaip kažkoks pasiridenimas ant nugaros?

o joga irgi gerai nugaroms visokioms? o kur galima lankyti jogą kur nors nebrangiai, nes visokiuose sporto klubuose jaučiu labai daug pinigėlių, ne?
Atsakyti
QUOTE
Nesupratau, o tas rolikas - tai kas? čia kūlverstis, ar šiaip kažkoks pasiridenimas ant nugaros?

o joga irgi gerai nugaroms visokioms? o kur galima lankyti jogą kur nors nebrangiai, nes visokiuose sporto klubuose jaučiu labai daug pinigėlių, ne?

tai pasiridenimas ant nugaros, tada jauti kiekviena slanksteli stuburo, po pratimo butina ant nugaros ramiai paguleti, tada jauti kaip visas stuburas syla.
Joga lankyti nebrangiai galima Respublikineje jogos mokykloje www.lev.lt
Beje sis pratimas is ten mirksiukas.gif
Atsakyti
Man dažnokai paskauda nugarą, nes yra kiek iškrypęs, todėl jau senokai visokius pratimėlius darau. Labai patiko knygutė - netaisyklingos laikysenos ir stuburo iškrypimų korekcija. Stasės Balčiūnienės. Bet pirkau jau senokai, leidimo metai 1997. Ten visokių pratimų yra - su hanteliukais, lazda, kamuoliu, prie sienelės. Jei turėsiu laiko pabandysiu nuskanuoti, bet manau, kad bibliotekose gali būti. Man labai padėjo, tik bėda, kad darau priešokiais, vis pritingiu, o reikėtų reguliariai... 4u.gif
Atsakyti
super, reikės paieškoti. o ten galima be specialisto pagalbos pačiam daryt? nes tėtis mano turėjo kažkokią japonų knygelę apie mankštas ir masažus, ten yra nemažai tokių, kur pačiam daryt negalima - reikia mokėt, o tai gali ką nors dar nusilaužt netyčia..
visai praverstų naujų pratimų išmokti, nes pasimakaluoju čia truputį pagal tuos, kuriuos žinau - nusibosta net tas pats per tą patį.
Papildyta:
O, ką tik pažiūrėjau internete, kad ta knygutė prieš ketvertą metų išlaista iš naujo:

Netaisyklingos laikysenos ir stuburo iškrypimų korekcija / Stasė Balčiūnienė. - 2-asis leid. - Šiauliai : K.J. Vasiliausko įmonė, 2002 (Šiauliai : UAB "Rašteka"). - 71, [1] p. : iliustr. - Tiražas [1000] egz. - ISBN 9955-418-95-8 : [5 Lt]
Atsakyti
Radau keleta patarimu kaip atpalaiduot nugaros raumenis:

http://www.shaping.lt/index2.html

http://www.shaping.lt/index2.html

Nugaros skausmo įveikimo būdai
Kodėl skauda nugarą?

Daugėja žmonių, kurie kenčia dėl nuolatinių nugaros skausmų. Juos sukelia diskų, esančių tarp stuburo kaulų, senėjimas, jų plyšimas (disko išvaržos), šaknelių pažeidimas, nuga­ros raumenų pertempimas, sėdimas

įplyšimo ir šaknelės dirginimo ar už­spaudimo požymis. Stiprus skausmas ties juosmeniu, nusilpusios pėdos, kartais sutrikęs šlapinimasis, susil­pnėjęs vaistų nuo skausmo poveikis -disko išvaržos požymiai. Tuomet rei­kalingas išsamus paciento ištyrimas ir skubi neurochirurgo pagalba.

Paprastai nugaros skausmas pra­dedamas gydyti mokant pacientą tai­syklingai stovėti, sėdėti, gulėti lovoje, keltis iš lovos ir gultis, kelti sunkius daiktus, prisitaikyti ergonomiškus darbo ir namų (darbo kambario ir virtuvės) baldus ir t.t.
Kas yra antalginės kūno padėtys?
Tai nugaros raumenų spazmus ir skausmą mažinančios kūno padėtys.

1) Gulėjimas ant nugaros. Atsigu­lus lovoje arba ant grindų po strėno­mis padedama maža pagalvėlė, o po keliais - dvi ar trys pagalvėlės.
Tarp dvasinės būsenos ir nugaros skausmų yra labai tvirtas ryšys
darbas ir nejudrus gyvenimo būdas, kūno raumenų netreniravimas. Dėl to liemens raumenys praranda tvirtu­mą, kinta stuburo padėtis ir slankste­liai gauna nevienodą krūvį. Tai pa­grindiniai vertebroneurologiniai po­žymiai, kuriuos nurodo gydytojai.
Kas sukelia strėnų skausmus?
Žmonės taip pat vis dažniau skundžiasi nugaros skausmu žemiau juosmens, atsirandančiu po bet kokio fizinio krūvio. Strėnų skausmas, atsi­radęs staigaus judesio metu, - disko

2) Gulėjimas ant šono (jis taiko­mas, jei nugaros skausmas yra vieno­je kūno pusėje). Atsigulus ant skau­damos pusės šono, keliai sulenkiami tokiu kampu, kad skausmas mažėtų. Tarp kojų dedama pagalvė, kad viršu­je esanti koja nepasislinktų į priekį.
Gulint antalginėje padėtyje, rei­kia atpalaiduoti viso kūno raumenis, ramiai kvėpuoti. Po 20-30 minučių, stipriam skausmui atslūgus, taisyklin­gai atsistoti ir pavaikštinėti. Toks po­ilsis naudingas ir tada, kai jaučiamas didelis raumenų nuovargis, nors nu­garos skausmo ir nėra.

Nugaros skausmo mažinimas be vaistų
Masažas atpalaiduoja raumenis, be to, geriau nuteka veninis kraujas, atsipalaiduoja skausmingai susitrau­kę raumenų mazgeliai.
Manualinė terapija. Jos metu specialiais sukamaisiais ir tempia­maisiais judesiais tempiamas stu­buras ir atpalaiduojami užblokuoti slanksteliai. Šį metodą gali taikyti tik išmanantys gydytojai, o ne vadina­mieji „laužytojai". Per daug pasukus ar patempus ne į tą pusę, diskas gali dar labiau išnirti, o tada galės padėti tik mikroneurochirurgas.
Gydomojo purvo kompresai at­palaiduoja nevalingai susitraukusius raumenis, vietiškai gerina kraujotaką.
Akupunktūra (akupresūra) - tai refleksinis gydymo metodas, parem­tas biologiškai aktyvių taškų dirgini­mu adata ar spaudymu pirštais. Tai­kant šį metodą, atsistato meridiano energetinis srautas, organizme pa­daugėja endogeninių morfinų -skausmą, nerimą mažinančių me­džiagų.

Kokios sporto šakos tinka ir kokios ne?
Nors judėjimas gali padėti atsikratyti įvairių negalavimų, skaudant nugarai tinka ne visos sporto šakos.
Nerekomenduojamos sporto šakos:
Tenisas. Dėl staigių rankų mostų galima stipriai patempti nugaros raumenis.
Golfas - tos pačios priežastys, kaip ir žaidžiant tenisą.
Treniruotės su svarmenimis.
Sunkių daiktų kėlimas -nugaros priešas!
Irklavimas - gresia nugaros pertempimas.

Atsakyti
QUOTE(dianita @ 2005 11 28, 18:11)
ir vienas dalykas - esant problemoms su nugara - JOKIU TRENIRUOKLIU is  viso, jokiu ten nugaros stiprinimo pratimu treniruokliu saleje, nes dienas baigsit su disko isvarza...
Oi tiek daug prirasiau blush2.gif


Va ir as galiu pasakyt ax.gif ,kad jeigu skauda nugara ar siaip problemos,tai su treniruokliais- atsargiai. NEs as praeita vasara ant treniruokliu pavariau menesiuka,tai taip surakino nugara, kad poto savaite adatos i sikniuka, kad galeciau ryte atsikelti ir eiti, menesi i masazus reikejo eiti, plius vaistai nuo skausmo!!!

TAi dabar nusprendziau i aerobikos sale - treniruotes su svareliais, kamuoliais ir pan. Tikiuosi nepakenks... mirksiukas.gif
Atsakyti
Mano stubuas taip pat pakrypes, daug ka isbandziau.
Labai gerai padejo joga ir tempimo pratimai, taciau tai reikia apsimokint pas trenere, veliau galima daryt ir paciam namie. Taip pat butina ir stiprinti nugaros raumenis. Zodziu visgi su stubutu geriau nejuokauti, o kaip taisiklingai atlikti pratimus apsimokinti pas specialista. labai svarbu ir kvepavimas ir kiekvieno raumens padetis pratimo metu. Netaisyklingai atliktas pratimas gali dar labiau pakenkti unsure.gif
Sako plaukimas liuks - bet nemoku lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(renant @ 2006 06 01, 10:26)
Mano stubuas taip pat pakrypes, daug ka isbandziau.
Labai gerai padejo joga ir tempimo pratimai, taciau tai reikia apsimokint pas trenere, veliau galima daryt ir paciam namie. Taip pat butina ir stiprinti nugaros raumenis. Zodziu visgi su stubutu  geriau nejuokauti, o kaip taisiklingai atlikti pratimus apsimokinti pas specialista. labai svarbu ir kvepavimas ir kiekvieno raumens padetis pratimo metu. Netaisyklingai atliktas pratimas gali dar labiau pakenkti  unsure.gif
Sako plaukimas liuks - bet nemoku  lotuliukas.gif


O tai kur cia rast toki treneri,kuris tave specialiai apmokintu g.gif ?
NES man tai irgi su nugara problemos amzinos... pradejau dabar lankyt aerobika- tai trenere tikrai nesokineja aplink ir neziuri ar taisyklingai kvepuoji ar taip issirietes ar koja pastates gerai. ax.gif
Atsakyti