Su faršu viskas elementariai - parnešam iš parduotuvės, imam iš maišo ir verčiam tiesiai į keptuvę, maišom, kad pabirtų smulkiai, barstom prieskoniais pagal skonį, o kai apkepa daugmaž, suverčiam daržoves, patroškinam ir pabaigoj dar galima pagardinti grietine - ketčupu - kas kuo mėgsta.
Greitoji vištiena - file gabaliukus pakepinam ir patroškinam su kinišku saldžiarūgščiu padažu - valgom su ryžiais.
QUOTE(undine @ 2008 01 23, 18:39)
Aga, a morkas zalias kubeliais pjaustai? iskepa keptuvej?


Jo, žalias, bet labai labai smulkiais, kuo smulkiau tuo skaniau, iškepa puikiai, visai sutižt ir neturi jos.
QUOTE(JoanaS @ 2008 01 23, 17:01)
dar prisiminiau, kad paskutiniu metu mum su vyru geriausia vakarienė greipfrutas- pamelo
prisikemšam ir sėdim pilvus išpūtę

ir daug geriau negu kokie makaronai ar troskiniai

as uz tokia vakariene


Labai greitai pasigamina vadinamas čiliakas
Faršo kokį puskilogramį įmeti į keptuvę, dedi prieskonių (tinka Santa maria aštrūs mėsos ar kitokie), spaudi česnako 9jei mėgsti aštriai). Faršui apkepus truputį pilu visą bonkę padažo Texikana. Jei šaldytuve turiu - įpjaustau pievagrybių, paprikos, ar marinuotų agurkėlių. Jei nėra, tai ir be jų skanu
po kokių 10 min suverčių porą skardinių pupelių pomodorų padaže (tinka ir čili padaže - bus aštriau). dar porą minučių pakepu ir gatava. Galima pabarstyti tarkuotu sūriu. valgom su skrudinta balta duona.


QUOTE(gera52 @ 2008 01 24, 09:20)
Labai greitai pasigamina vadinamas čiliakas
Faršo kokį puskilogramį įmeti į keptuvę, dedi prieskonių (tinka Santa maria aštrūs mėsos ar kitokie), spaudi česnako 9jei mėgsti aštriai). Faršui apkepus truputį pilu visą bonkę padažo Texikana. Jei šaldytuve turiu - įpjaustau pievagrybių, paprikos, ar marinuotų agurkėlių. Jei nėra, tai ir be jų skanu
po kokių 10 min suverčių porą skardinių pupelių pomodorų padaže (tinka ir čili padaže - bus aštriau). dar porą minučių pakepu ir gatava. Galima pabarstyti tarkuotu sūriu. valgom su skrudinta balta duona.


oooo



QUOTE(undine @ 2008 01 24, 10:28)
oooo
vyras vis praso kad pagaminciau ciliako sriubos, bet as kazkaip nedristu fantazuot pati
bandysim 






QUOTE(JoanaS @ 2008 01 24, 10:33)



nu cili sriuba ir yra tokia pusiau troskinys

mano sunus tai jau valgo, mazoji ir biskuti karts nuo karto paragauja


QUOTE(undine @ 2008 01 24, 11:38)
nu cili sriuba ir yra tokia pusiau troskinys
mano sunus tai jau valgo, mazoji ir biskuti karts nuo karto paragauja
o dabar jau visada kai uzsisakom sriuba ciliake, tai skrudintos tuos duonos paprasom 4 gabaliuku 

mano sunus tai jau valgo, mazoji ir biskuti karts nuo karto paragauja


o rimtai jau jis valgo tokius aštrius dalykus, ir kaip jam

man tai pačiai neskanu aštūs dalykėliai ir vyrą jau atpratinau, kažkaip aš nejaučiu per tą burnos deginimą skonio, man tie aštrūs prieskoniai sugadina maisto skonį maždaug taip, kaip cukrus arbatą

Tema
jau maniau kad man čia man vienai taip atsibodo valgio darymas, o tiksliau idėjų trūkumas
dažniausiai valgom sriubas, makaronus ar paprasčiausius sumuštinius
. Pasiskaitinėjus prisiminiau ir čiliako sriubą, reiks gamint...




Sveikos, aš jau padariau makaliūzę mėsyte su šaldytomis daržovėmis, oj kaip skaniai gavosi, visi valgė
ačiū jums už patarimus


Aš tai čiliaką darau su faršu, pupelėm skardinėse, pomidorais skardinėse, kartais paprikos tarkuotos dedu, jokio kečupo nededu, svogūnas, česnakas.
Jei norisi labai kazko lengvo, tai vaisiu salotos, uzpiltos jogurtu.
Daznai kepam varskes apkepa. Dar daznai darydavau vistiena su paprikom ir riesutais, kol nusibodo. Darydavau pietums, bet ir vakarienei tinka. File supjaustyti gabaliukais, pakepinti, tada sudeti pjaustytu papriku ir zemes riesutu cili apvalkale, dar pakepinti. Valgom su ryziais.
Daznai kepam varskes apkepa. Dar daznai darydavau vistiena su paprikom ir riesutais, kol nusibodo. Darydavau pietums, bet ir vakarienei tinka. File supjaustyti gabaliukais, pakepinti, tada sudeti pjaustytu papriku ir zemes riesutu cili apvalkale, dar pakepinti. Valgom su ryziais.