Įkraunama...
Įkraunama...

Kontraceptinis pleistras

Pagaliau zinau ka daryti jei nukrito pleistras ir neturi po ranka prisiklijuoti naujo smile.gif
Pasiskambinau gydytojai blush2.gif Labai bijojau, bet aciu dievui gydytoja mielai pakonsultavo thumbup.gif
Tai va, jeigu kazkam atsitiks taip pat kaip man, prisiklijuokit nauja pleistra po savaites ta pacia diena kai jis nukrito. Papildomos apsaugos nereikia biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Neringiux @ 2008 03 27, 11:15)
Pagaliau zinau ka daryti jei nukrito pleistras ir neturi po ranka prisiklijuoti naujo smile.gif
Pasiskambinau gydytojai blush2.gif Labai bijojau, bet aciu dievui gydytoja mielai pakonsultavo  thumbup.gif
Tai va, jeigu kazkam atsitiks taip pat kaip man, prisiklijuokit nauja pleistra po savaites ta pacia diena kai jis nukrito. Papildomos apsaugos nereikia biggrin.gif

Net jeigu pleistras nukrito pirmą ar antrą klijavimo savaitę? blink.gif Bet juk būtina ne mažiau kaip 21 dieną nešiot pleistrą, kad būtų tinkama apsauga g.gif Net ir info lapelyje apie tai rašo, kad jokiu būdu negalima vėluot užsiklijuot 1,2 sav daugiau nei 24val, o 3sav daugiau nei 48. Gal gyd tave ne taip suprato? mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2008 03 27, 10:19)
Net jeigu pleistras nukrito pirmą ar antrą klijavimo savaitę?  blink.gif  Bet juk būtina ne mažiau kaip 21 dieną nešiot pleistrą, kad būtų tinkama apsauga  g.gif  Net ir info lapelyje apie tai rašo, kad jokiu būdu negalima vėluot užsiklijuot 1,2 sav daugiau nei 24val, o 3sav daugiau nei 48. Gal gyd tave ne taip suprato? mastau.gif

Pas mane pleistras nukrito 3 savaite 3 dienom anksciau nei turejau nusiimti.
Atsakyti
QUOTE(Neringiux @ 2008 03 27, 11:38)
Pas mane pleistras nukrito 3 savaite 3 dienom anksciau nei turejau nusiimti.

Gal todėl taip ir pasakė. Bet vistiek keistai čia kažkaip g.gif

Va, pakopinsiu truputį iš info lapelio blush2.gif

Pamiršus pavartoti EVRA: (šiuo atveju- kai pats atsiklijavo)
- Bet kurio ciklo pradžioje (1-oji savaitė (1-oji diena))
Jei pleistrą pamiršote priklijuoti, ypač Gali padidėti rizika pastoti.
Privalote taikyti nehormonines kontracepcijos priemones vieną savaitę.
Pirmąjį naujo ciklo pleistrą priklijuokite iš karto prisiminusi. Dabar tai
bus nauja pleistro keitimo diena ir 1-oji diena.
- Ciklo viduryje (2-oji ar 3-ioji savaitė)
Jei pleistrą pamiršote pakeisti vieną ar dvi dienas (iki 48 val.),
priklijuokite naują pleistrą iš karto prisiminusi. Kitą pleistrą klijuokite
įprastą pleistro keitimo dieną. Papildomos kontracepcijos nereikia.
Jei pleistrą pamiršote pakeisti daugiau kaip 2 dienas (48 val. ar daugiau),
galite pastoti. Naują keturių savaičių ciklą pradėkite iš karto prisiminusi,
priklijuodama naują pleistrą. Dabar tai bus nauja pleistro keitimo diena
ir 1-oji diena. Pirmąją naujo ciklo savaitę turite naudoti papildomas
kontracepcijos priemones.
- Pleistro ciklo pabaigoje (4-oji savaitė)
Jei pleistrą pamiršote nuimti, tai padarykite iš karto prisiminusi. Naują
ciklą pradėkite įprastą pleistro keitimo dieną, kitą dieną po 28-osios
ciklo dienos. Papildomos kontracepcijos nereikia.
Atsakyti
QUOTE(mylimuke @ 2008 03 27, 11:06)
Gal todėl taip ir pasakė. Bet vistiek keistai čia kažkaip g.gif

Va, pakopinsiu truputį iš info lapelio  blush2.gif

Pamiršus pavartoti EVRA: (šiuo atveju- kai pats atsiklijavo)
- Bet kurio ciklo pradžioje (1-oji savaitė (1-oji diena))
Jei pleistrą pamiršote priklijuoti, ypač Gali padidėti rizika pastoti.
Privalote taikyti nehormonines kontracepcijos priemones vieną savaitę.
Pirmąjį naujo ciklo pleistrą priklijuokite iš karto prisiminusi. Dabar tai
bus nauja pleistro keitimo diena ir 1-oji diena.
- Ciklo viduryje (2-oji ar 3-ioji savaitė)
Jei pleistrą pamiršote pakeisti vieną ar dvi dienas (iki 48 val.),
priklijuokite naują pleistrą iš karto prisiminusi. Kitą pleistrą klijuokite
įprastą pleistro keitimo dieną. Papildomos kontracepcijos nereikia.
Jei pleistrą pamiršote pakeisti daugiau kaip 2 dienas (48 val. ar daugiau),
galite pastoti. Naują keturių savaičių ciklą pradėkite iš karto prisiminusi,
priklijuodama naują pleistrą. Dabar tai bus nauja pleistro keitimo diena
ir 1-oji diena. Pirmąją naujo ciklo savaitę turite naudoti papildomas
kontracepcijos priemones.
- Pleistro ciklo pabaigoje (4-oji savaitė)
Jei pleistrą pamiršote nuimti, tai padarykite iš karto prisiminusi. Naują
ciklą pradėkite įprastą pleistro keitimo dieną, kitą dieną po 28-osios
ciklo dienos. Papildomos kontracepcijos nereikia.

Mane sita anotacija subalamutino, nieko as cia nesupratau doh.gif Man buvo mintis, kad vel uzsiklijuoti treciadieni, taip kaip visada klijuodavau g.gif Bet gydytoja pasake kitaip daryti.
Atsakyti
Sveikos smile.gif Prisijungsiu prie Jūsų 4u.gif
Turiu klausimėlį, ar yra merginų kurios vartoja EVRA daugiau nei metus laiko? Kokie pojūčiai? Gal yra kokių nepageidaujamų poveikių? g.gif
Pati naudojau virš metų laiko ir buvo šiokių tokių keblumų, tai įdomu būtų išgirsti kaip jūs jaučiatės ax.gif
Atsakyti
Vartojau EVRA daugiau kaip metus. Pradžioje viskas buvo lyg ir normaliai, po metų pradėjo žiauriai pykinti, jausdavausi lyg būčiau pastoviai apsinuodijus plius dar migreniai galvos skausmai prisidėjo. Kiek žinau pleistre yra didžiulė kontraceptikų dozė, nes vis tik vaistai turi į kraują per gana storą odą patekti, o ne tiesiai iš skrandžio į kraują. Mečiau aš tą pleistrą sad.gif
Atsakyti
As naudoju Evra pleistra jau pusantru metu, bet jokiu poblemu neturejau. Kaip tik, menesines tapo nebe tokios gausios, be to smagu, kai tiksliai zinai kada jos turi buti blush2.gif 4u.gif ir nereikia jaudintis jog veluos, nes visada buna ish karto kelios dienos po to, kai baigiasi 3-ju savaiciu kursas. Be to, man labai patiko, kad pvz. isvykstant i kelione galima pora menesiu nesioti pleistrus be menesiniu, ir tai nekenkia sveikatai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(tojama @ 2008 03 27, 15:15)
Vartojau EVRA daugiau kaip metus. Pradžioje viskas buvo lyg ir normaliai, po metų pradėjo žiauriai pykinti, jausdavausi lyg būčiau pastoviai apsinuodijus plius dar migreniai galvos skausmai prisidėjo. Kiek žinau pleistre yra didžiulė kontraceptikų dozė, nes vis tik vaistai turi į kraują per gana storą odą patekti, o ne tiesiai iš skrandžio į kraują. Mečiau aš tą pleistrą  sad.gif

bet KT eina per kepenis ir jas taip pat gadina. be to, oda nera jau tokia stora. bet tikiu, kad po kurio laiko issivysto pasaliniai pozymiai. man taip buvo su KT. 2 metus geriau, po to pradejo blogai darytis. ginekologe patare pleistra naudoti. kol kas nesiskundziu, bet neatmetu galimybes, kad po kiek laiko reikes kazka kita naudoti
Atsakyti
Aš tai pleistrą pakeičiau į Mireną, nors gydytoja sakė, kad joje panašus hormonas yra kaip ir EVRA pleistre tik, aišku žymiai mažesnės dozės. Aišku rizikavau, kad vėl gi mano organizmas priešinsis, bet kol jaučiuosi puikiai, tik va plaukai labiau riebaluotis pradėjo, nors skaičiau, kad taip darosi ne man vienai, bet jau tai palyginus menkniekis, nei pastovus pykinimas rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(tojama @ 2008 03 27, 15:34)
Aš tai pleistrą pakeičiau į Mireną, nors gydytoja sakė, kad joje panašus hormonas yra kaip ir EVRA pleistre tik, aišku žymiai mažesnės dozės. Aišku rizikavau, kad vėl gi mano organizmas priešinsis, bet kol jaučiuosi puikiai, tik va plaukai labiau riebaluotis pradėjo, nors skaičiau, kad taip darosi ne man vienai, bet jau tai palyginus menkniekis, nei pastovus pykinimas  rolleyes.gif

bet jei esi negimdzius, tai negali spirales detis ir tada ieskai kitu budu smile.gif
Atsakyti
Sutinku, negimdžiusioms nelabai noriai įveda spirales, nors čia šitame forume esu mačius rašė merginos, jog ir negimdžiusiai įvedė spiralę, tik prieš tai kažkokiu zondu patikrino ar pakankamai atsiveria kaklelis. Man tai ne aktuali informacija, bet jei tau įdomu, tai pasiieškok. Manau viskas įmanoma ax.gif
Atsakyti