Pati dirbu darzely ir matau kaip vaikai mamytes uz nosies vedzioja...is ryto isterikos

"sudauzo" mamytem sirdeles, o kai mamytes uz duru

, staiga viskas pamirsta ir lyg niekur nieko....
Geriausias variantas - be emociju...atsikelet ,apsirenget, nuejot i darzely, palinkit geros dienos, apkabinat ,pabuciuojat...ir neziurint i nieka apsisukat ir iseinat...Be proto sunku...

bet veiksminga

...
Man labai keista girdėti taip kalbant žmogų, kuris pats dirba darželyje su vaikais... Nežinau, kaip kitų tevų vaikai, bet apie savo dukrą galiu pasakyti, kad niekada nebuvo taip, kad tiesiog sugalvotų kaip nors nesąmoningai elgtis (nebent bandydama ribas, kaip visi vaikai). O jei kažko paniškai bijo arba kategoriškai atsisako daryti kažką, ką seniau darydavo su džiaugsmu, nors ir nepateikia tam jokių priežasčių, aš žinau, kad tos priežastys tikrai yra. Ir tai nėra išsigalvojimas.
Mums nutiko panaši situacija, dukrą leidau į darželį nuo trijų metukų. Viskas buvo gerai, eidavo su dideliu džiaugsmu, kol vieną dieną staiga pasakė: "aš į darželį nebeeisiu". Aš pradėjau klausinėti kodėl. Atsakymas vienas - nepatinka. Klausiu, gal susipyko su kuo nors, sako ne. Gal auklėtoja kažką pasakė ar padarė, sako ne. Gal šiaip kas nemalonaus ar blogo nutiko, sako ne. Kadangi ji gerokai užsispyrus ir uždaroka, buvo labai sunku kažką išpešti. Tai pavyko tik po ilgesnio laiko. Aišku paaiškėjo, kad priežastis buvo. O ji buvo tokia: vyresni vaikai (nes grupėje buvo vaikai 3-6 metų) pasakė jai, kad mamytė ims vieną dieną ir neateis jos pasiimti... Pajuokavo taip... Na ir ilgai aiškinomės tada

Vaikai labai jau jautriai sureaguoja į tokius dalykus. O po to scenarijus buvo toks. Pašnekėjau su auklėtoja, ji pašnekėjo su vaikais. Dukrą į darželį išleisdavau kiekvieną rytą užkabinus jai ant kaklo maža širdelę, kurioje būdavo įdėtos nuotraukytės mamos ir tėčio

Tada jai kažkaip ramiau būdavo... Ir daugiau nepasikartojo tokia problema.
Suprantu, kaip kartais sunku tas problemas išpešti. Man atrodo, kad bandymas nupiešti pabaisiuką - labai geras sumanymas