Įkraunama...
Įkraunama...

Adaptacija darželyje

QUOTE(jobukas @ 2006 02 02, 01:21)
As dar itariu, kad cia svarbu vaidmeni vaidina situacija namie: as su mazesniaja lieku namie, kai jis iseina i darzeli.
Kai pagalvoji, tai koks vis delto sudetingas tas vaiku gyvenimas  mastau.gif !

smile.gif smile.gif smile.gif Pilnai sutinku su tavim! Gal tavo sunus turi kokia nemalonia pravarde darze, pasiklausinek... (labai butu idomu isgirsti ka nors sia tema, nes is patyrimo zinau, kad tevai+ auklytes, apie tai daznai nieko nezino, o vaikai nebyliai kencia, nes dar nezino, kad del to reiktu skustis, juk fizinio skausmo nera).
Mano Didzioji irgi iseina, kai as su Mazium namie lieku, irgi daznai buna, kad noretu pasilikti kartu, bet iki siol uztekdavo tvirtai pasakyt, kad kai Andriukas paaugs, irgi eis i darzeli, kad taip reikia, ir to uztenka, aciu Dievui.Dar daznai keleta kartu pakartoju, kad kartu su broliu ateisim jos pasiimti, tai kazkaip lyg ramiau jai pasidaro.
Atsakyti
Sveikos,
Mes irgi isgyvenam ta pacia problema. Pasiskaiciau tema, tai nors trupuiti ramiau blush2.gif , kad ne mano vienos mergaitei tai (o jau pradejau galvoti, kad kokios nerealios problemos pas mus).
Ejo ejo mano dukryte i darzeli ir viena diena pareiske, kad neis daugiau niekada. Kalbejau ir su ja ir su aukletojom. niekas neaisku. Sako, kad ja musa visi, aukletojos liepia daryti, ko ji nenori, miegoti nenori, kad neateisiu pasiimti, pamirsiu ja blink.gif . Nors labai retai kada apskritai ja kur nors paliekam, ir tik tada, kai pati to nori. tai toks kosmaras, kad nezinia ka daryti. Aukletojos sako, kad asaros baigiasi ta pat minute, kai tik as iseinu pro duris g.gif Kelis kartus net skambinau paklaust kaip sekasi ir tikrai viskas kuo puikiausiai.
Siandien susitikom jos drauge eidamos i darzeli, tai kartu nusirenge ir siaip taip nuejo i grupe. As pastovejau prie lango, paziurejau: jokiu asaru - serviravo stala.
Gal ir mums reiks pameginti ignoravima, ar padovamoti jai sirdute (kad mama visada butu kartu)? O gal jai demesio truksta ?
O del Reklamistes tai labai dziaugiuosi thumbup.gif ir laukiu pati tokio ryto.
Atsakyti
Dar pratęsiu savo reportažą: vakar kaip tyčia vėliau išėjau iš darbo, paskui užstrigau kamščiuose ir savo mažylę pasiėmiau iš grupes... pačią paskutinę doh.gif Netgi budinti auklėtoja buvo išėjusi. Ten pas juos dvi grupės durimis sujungtos, tai atseit viena auklėtoja stebi situaciją. Man atėjus dukra važinėjosi su triratuku ir nenorėjo pabaigti... Aš jau šiandien pasiruošiau ašarų pakalnei ir ožiams. O viskas vėl normaliai: pati atsikėlė, susiruošė ir ramiai pasiliko grupėje. Auklėtoja irgi pasidalino savo įspūdžiais: sakė, dar nematė jos tokios aktyvios ir bendraujančios kaip vakar. Aiškiai, kad pailsėjo ir pasiilgo grupės.
Laikykitės, mažųjų darželinukų mamos 4u.gif
Atsakyti
As labai atsiprasau, kad isiterpiu cia ne i tema, bet ...

Gal kuri is mamyciu turi, ir jai jau nebereikia knygos "Pirmieji kudikio metai", su mielu noru nupirkciau

leidykla "Tyrai",
autoriai : A.Eisenberg, H.E.Murkoff, S.E.Hathaway.
Paimciau ir tu paciu autoriu "Nescios moters vadovas"

Busiu dekinga uz pasiulymus!!! Butu gerai, jei gauciau atsakymus i AZ.
Atsakyti
Aciu, aciuks.gif laikysimes... tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Reklamiste @ 2006 01 18, 13:50)
Esu absoliučiai pasimetusi ir nežinau ko griebtis verysad.gif
Nesu visai naujokė su darželio reikalais: vyresnioji dukrą šįmet pradėjo eiti į pirmą klasę, o mažesnioji pradėjo eiti į darželį prieš pusantrų metų.... matėm ir liūdesio, ir pykčio, ir ožių, bet dabartinė situacija absoliučiai man nesuprantama doh.gif Pradėjo streikuoti prieš darželį ir kiekvieną rytą įjungia tą pačią dainą: "nenoriu į darželį, nenoriu į darželį......", grupėje kabinasi man į kojas ir klykia nesavu balsu.... nors kaip sakiau, eina ne pirmą dieną ir pavasarį bus ketveri. Spėju, kad kažkas nemalonaus atsitiko darželyje, bet nesugebu to ištraukti.... Iš pradžių bandžiau nereaguoti, tikėjausi, kad laikinai, bet šitas džiaugsmas tęsiasi jau kelias savaites.
Gal kam teko susidurti su panašia situacija? Gal pavyko išspręsti?
Man labai reikia konkretaus, gyvo žmogaus patarimo. Kol kas nesikreipiu į psichologus, nes man jie atrodo labai atitrūkę nuo žemės. Jeigu nesusitvarkysiu pati, turbūt teks?

Tas pats buvo ir mums. Ejo ejo ir lyg is niekur nieko kiekviena ryta ta pati linatija, dar nepramerkus akuciu verkdavo - nenio nenio i darzeli. Irgi bandziau atsirinkti kas cia vyksta. Ogi buvo taip.... Grupes vasara buvo sujungtos su vyresneliais. Pati ankstyva ryta nepatingejau atsiprasyti is darbo ir nuvaziuoti pasiziureti kas ten vyksta. O gi: didziuju grupe vienoj pusej bando kazka zaisti, o maziukai, t.y. maniskis vaikas, susodinti visi prie staliuko sudeje rankytes ir sedi ramiai, be piestuku ...........be nieko.........ziuri vienas i kita. Grupej kazkur apie 30 vaiku. AUkletojos klausiu, kodel taip elgiates su vaikais? Kodel jie cia taip sedi susodinti? Sako: nera vietos............Pasidare baugu.....Kaip gali judrus mazi vaikiukai issedeti po kelias valandas prie staliuko. Kita kart vel patikrinau: per pietu miega. Vaikai atsikelia, bet keltis jiems draudziama, guli tol, kol visi issimiega. Isivaizduokit, mano vaikas papildomai guli dar 2 valandu. Argi vaikas gali taip isguleti? Zinoma, radau prisiusiota lovyte ir gulinti vaika ibaugintom akim. Trecia karta atvedus vaika i darzeli sutikom aukletoja prieskambary. Vaikas, kuris yra pakankamai ramaus charakterio, aukletojai reze su rankyte tiesiai per veida, tiksliau trenke. Tai man buvo staigmena. Supratau, kad vaikai yra baudziami fiziskai. Tai buvo paskutine musu diena darzelyje. Iki siol esam laimingos ir sveikos su savo geraja aukle. Vaiku pakankamai kieme, kad atstotu bendravima su vaikais. O i darzeli, dar ir dabar paklausus, vaikas jo kratosi. Taigi, viena mintis - nera geru pedagogu yra tik demogogai. Viskas.
Atsakyti
Manieji tai į daržą, kad ir savaitgaliais nori eiti. blush2.gif Nežinau, gal kitos ir pagalvos , kad namie kažkas negerai, bet abu su vyru esam tvarkingi žmonės, nesikoliojam , nesibaram ir t.t . Manau, kad vaikams svarbu, kaip tu pats žiūri į tą darželį. Jei jaučia tokią nuostatą, kad "žinai, juk darželis..." Tai ir jie į tą procesą yra priešiškai nusiteikę.
Atsakyti
4u.gif Reikal. aukle, is dalies sutinku su tavim, bet patikek, tai priklauso ne vien tik nuo tevu nuomones...
Gal galetum pasidalinti savo mintimis apie Aiheli posta? Butu idomu isgirsti ir tai ka manai apie aukles. ( Jeigu esi nors karta su kokia susidurus). wub.gif
Atsakyti
QUOTE(AIHELI @ 2006 02 06, 16:30)
Taigi, viena mintis - nera geru pedagogu yra tik demogogai. Viskas.

Tikrai nereikia taip skeptiskai. Kaip viena mama sake: kazkur tikrai yra vieta, kur vaikuciui bus gera. As paklausiau ir tikrai radau. Pakeitem darzeli, ir viskas puvo labai gerai.
Ilga laika ejo noriai i darzeli, vakare net namo nenoredavo eiti blink.gif . Savaitgaliais laukdavo, kada eis vel i darzeli.
Ir kaip Reikalinga aukle rase:
"Manau, kad vaikams svarbu, kaip tu pats žiūri į tą darželį. Jei jaučia tokią nuostatą, kad "žinai, juk darželis..." Tai ir jie į tą procesą yra priešiškai nusiteikę."
Cia nelabai tinka. Juk vaikas ejo noriai. Ir nuostata nepasikeite. Del to bandom diskutuoti, kodel staiga vaikai nebenori i darzeli, ir dalinames patarimais, kaip tai pakeisti.
Atsakyti
Ir dar pasigirsiu (kad tik neprisidziaugciau). Nors siandien visa ryta mano mazoji derejosi, kad kaip nors neiti i darzeli, bet kol nupedinom, kuo puikiausiai nubego i grupe thumbup.gif
Atsakyti
Einam į darželį visiškai normaliai, tfu tfu tfu..... Spėju, kad išryškėjo ir problema: vieną dieną namie radau atsargines kelnaites ir pėdkelnes ir nusprendžiau nunešti atgal į grupę. Tai mano mažoji klaikiai užprotestavo, kad jai nereikia. Sako: "aš daugiau tikrai neprisisiosiu...." Spėju, kad galėjo skausmingai sureaguoti į savo nelaimę. Gal pabuvusi namie pamiršo ir jai pasidarė ramiau? gal.... Su tais vaikais amžinos mįslės g.gif
Atsakyti
QUOTE(Egidux @ 2006 02 07, 12:15)
Tikrai nereikia taip skeptiskai. Kaip viena mama sake: kazkur tikrai yra vieta, kur vaikuciui bus gera. As paklausiau ir tikrai radau. Pakeitem darzeli, ir viskas puvo labai gerai.
Ilga laika ejo noriai i darzeli, vakare net namo nenoredavo eiti  blink.gif . Savaitgaliais laukdavo, kada eis vel i darzeli.
Ir kaip Reikalinga aukle rase:
"Manau, kad vaikams svarbu, kaip tu pats žiūri į tą darželį. Jei jaučia tokią nuostatą, kad "žinai, juk darželis..." Tai ir jie į tą procesą yra priešiškai nusiteikę."
Cia nelabai tinka. Juk vaikas ejo noriai. Ir nuostata nepasikeite. Del to bandom diskutuoti, kodel staiga vaikai nebenori i darzeli, ir dalinames patarimais, kaip tai pakeisti.

Pas mus panasi situacija buvo:leidome saviski i darzeli nuo 1.5 m.Aisku,buvo gaila,kad toks maziukas,taciau kitko neleido finansai.Taigi,reikejo skubiai surasti vieta darzelyje,ir lyg tycia lietuviskame nebuvo vietu,tad buvom priversti eiti i rusu-lenku darzeli.Patikslinsiu - esame lietuviai,ir namuose kalbame tik lietuviskai.Taciau labai nenusiminiau - pagalvojau,kad kuo mazesnis vaikas,tuo imlesnis kalboms,ir gal sioje situacijoje yra ir teigiamu pusiu.Ryto scenarijus panasus i daugumos rasiusiuju - asaros,kabinimasis i kojas ir pan.Nezinau ar tai kazkaip susije,ar ne,bet po 1.5men. mano vaikas rimtai susirgo.Plauciu uzdegimas,viduriavimas ,dehidratacija ,reanimacija...Nutariau i darzeli daugiau neleisti.Juolab,kad prasidejo vasara,senelis isejo atostogu ir atvaziavo pas mus pavieset.
Karta ,man grizus is darbo,senelis pasake :mes radome Mantuliui darzeli.Pradzioje uzprotestavau ,bet po to sutikau nueiti su jais apziureti darzelio.Maciau,kaip blizga vaikucio akytes,kai jis ziurejo i darzelio kieme zaidziancius vaikus.Nutariau pasikalbeti su vedeja.Vos ne vos prieme...
Taciau nuo tos dienos viskas radikaliai pasikeite - i darzeli einame su malonumu,nors aukletoja ir griezta pakankamai,vakare verkiame del to,kad jau reikia eiti i namus,savaitgaliais laukiame pirmadienio,kad tik kuo greiciau i darzeli.Ir jokiu asaru rytais del to,kad nenoretu pasilikti... thumbup.gif
Taigi,jei jokios priemones nepadeda atsikratyti rytiniu asaru -bandykite pakeisti darzeli,gal tai pades!
Sekmes visoms!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Asta78: 14 vasario 2006 - 14:36