Mano sunus i darzeli vaiksto nuo 2 metu. Is pradziu, kol iprato buvo asaru daug. Bet po to labai pamego darzeli. Kasdien su dziaugsmu ejo. Per iseigines lauke pirmadienio. o kai sirgo tai isvis labai liudejo be darzelio. Zodziu mes labai dziaugemes tokia situacija. Bet, kai jam buvo 3.5 metu jis staiga pradejo verkti, kad nenori i darzeli. Mes pasimeteme. Bandeme kalbeti, aiskintis, bet jis nieko neaiskino. Nenoriu ir viskas. Is pradziu galvojau praeis. Bet kai jis man pradejo vakare bijoti miegoti!!! As sunerimau. Jis vakare pradedavo bijoti uzmigti, nes zinodavo, kad kai atsikels reiks eiti i darzeli!!! O rytais pradejo skustis pilvo skausmais. Situacija buvo tokia - mano sunus vaiksciojo i grupe, kur vaikai metais vyresni. Ir buvo ten toks berniukas, kuris tai kamuoliuka imes mano sunui i lekste su sriuba, tai dantu pasta isspaus jam ant galvos, tai apipils vandeniu, o viena diena dure jam i ranka ka tik nudroztu piestuku. Kaskart vaikas i tai jautriai reagavo. Budavo, kad jis susimusa su kitais vaikasi, tai apie tai papasakoja ir pamirsta, o va tokie dalykeliai ji zeide. Be to aukletoja mano sunui vis liepdavo "atsilyginti" tam skriaudikui. O jis negalejo... As bandziau pakalbeti su aukletoja, bet ji man pasake, kad atkreips demesi, kad viskas bus gerai. O mano mamai pasake - ka jus, nera jokios problemos, jusu dukra viska sureiksmina. As neiskenciau ir nuejau pas psichologa. Is pradziu pati be vaiko. Pasnekejome, jis baisiai nustebo tokia aukletojos pozicija. Paprase sekanti karta ateiti su vaiku. Atejome. Palikau sunu su psichologu dviese ir laukiau uz duru. Na ir ka priejome bendros isvados - problema yra grupeje. Reikia keisti grupe. Aukletoja baisiausiai isizeide, kai suzinojo, kad mes pereinam i kita grupe. Na ka darysi... Bet kai tik pakeiteme grupe is kart problemos kaip nebuta

. Dabar vaikstome i darzeli ir vargo nematom. Aisku buna, kad kartais nori patinginiauti, pasilikti namie, bet tai matosi iskart, kad nera problemos yra tik oziukai.
...matyti galima tik širdimi. Tai, kas svarbiausia, nematoma akimis...