Įkraunama...
Įkraunama...

Adaptacija darželyje

Maniškis jau trečius metus į darželį eina ir visvien beveik kiekvieną rytą verkia doh.gif Na būna, kad po ligos ar po atostogų nori į darželį, bet paeina kelias dienas ir vėl zirzia. Iš ryto kai prabunda, pirmi žodžiai būna "Nenoriu į darželį", o po to jau "Labas rytas".
Darželyje auklėtojos labai gražiai su juo elgiasi, jis ten vienas iš favoritų.
Tai aš auklėtojų klausinėjau, kokios to priežastys ir ką daryti. Sakė, kad yra tokie vaikai, kurie verkia ir nieko nepadarysi... Bet maniškis tai verkia tik tuo momentu, po to pamiršta ir žaidžia su vaikais.
Buvau visokių dalykų prigalvojus. Nupirkau medalioną, įdėjau savo ir vyro nuotraukas ir pasakiau, kad kai labai manęs pasiilgs - pažiūrėtų ir prisimintų, kaip aš jį myliu ir koks jis man svarbus. Na kurį laiką veikė. Po to buvo didelę nuotrauką rėmeliuose nusinešęs ir į spintelę įsidėjęs.
Dabar tai tariamės. Pasakau, kada ateisiu. Na tarkim, kai pamiegos, pavalgys ir išeis į kiemą, tai ateisiu jo pasiimti. Dar dažniausiai turiu "ataskaitą duoti" ką visą dieną veiksiu, kuo užsiėmus, kad jis žinotų, kad negaliu jo anksčiau paimti (prieš pietų miegą).
O visokie aiškinimai, kad darželis jo darbelis nesuveikė...
Atsakyti
Sveikutes mamos, 4u.gif
su mano mazium ta pati problema jam jau 5 metai o i darza vedu nuo 3 tai jau kaip pora metu einam. Bet rezultatai sakyciau visai prasti, irgi tas pat kiekviena ryta bliovimas nesvietiskas, tai as vaiko vedima is ryto perleidau vyrui. Jis dar siek tiek su juo susikalba, nes kai as vesdavau tai darzeli kol iseidavau praeidavo geras pusvalandis. O tas pusvalandis tikrai ne is maloniausiu maziukas verkia verkia , poto jam pasibucuot, poto vel apsikabina paverkia, ir vel pasibucuot ir taip pasaka be galo. Zodziu ir iki siol varkstame mes su juo, tik tevas kai ryte supyksta sako jam tu man pazliumpk tai as tave i savaitini darzeli nuvesiu ir pamatysi kaip ten gera, tai siek tiek apsiramina.Nors aisku neisivaizduoja kas tam savaitinem darze buna , bet kolkas tik vienintelis dalykas mus gelbeja nuo kasrytinio zliumbino.
Atsakyti
Pas mus lygiai tas pats. Jau metai kai vaikas eina i daržą, bet beveik kiekvieną rytą verkia, o jei neverkia, tai zirzia, kad nori būti namie. Tikrai žinau, kad darželyje viskas gerai, auklėtojos puikios, bet jis nenori ir viskas. Be to, labai dažnai serga nuo to darželio, tai aš pasirinkau tokį variantą - pusę dienos darželis, kita pusė namai (samdau auklę). Tokį sprendimą priimti paskatino dar ir tai, kad jam darželyje neduoda normaliai išsimiegoti, o jis mėgsta miegoti net kelias valandas. Žodžiu, manau, kad daržas reikalingas, bet traumuoti vaiko visiškai nenoriu. Dabar esu labai patenkinta smile.gif Ir vaikas linksmas, ir man ramu rolleyes.gif Prisimenu, koks nesibaigiantis košmaras man pačiai buvo darželis, tai puikiai suprantu ir savo vaika.
Atsakyti
Mes turejom ta pacia problema, tai as ismasciau tokia afera: kas vakara sugalvodavau, ka gero ar idomaus veiks darzelyje rytojaus diena. Klausdavau aukletoju, galvodavau pati. Sakykim-bus mylima seimininkute, bus megstama aukletoja, pies medelius, bus spektakliukasir t.t.
Pfu pfu pfu, kazkaip verkimai baigesi rolleyes.gif
Sekmes mamytems ir vaikuciams randant kompromisus tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo song: 12 liepos 2005 - 15:26
O gal jūsų vaikams truksta dėmesio? Pabandykite daugiau bendrauti su vaiku, kaip Song, ji papraščiausiai su vaiku kalbėjo apie darželį, kada ir ką jis veiks 4u.gif
Atsakyti
mano dukrytei, kuriai dabar keturi, taip pat buvo visokiausių ožių. Paaiškinau, kad aš su tetuku turiu eiti į darbelį, nes reikia pinigų jai saldumynams ir žaislams nupirkti. Kažkaip suveikdavo. Bet kai jos auklėtoja išėjo atostogų, atėjo nauja, dukra pradėjo tiesiog paniškai isterikuoti, kad nenori eiti į darželį, tada papraščiausiai paprašiau pasaugoti jaunesniojo savo broliuko, kuri mokosi devintoje klasėje ir taip išsprendžiau to vieno mėnesio problema. O šiaip vaikai manau jaučia ar gali manipuliuoti tėvais ar ne, jeigu pajus kad gali taip ir darys biggrin.gif
Atsakyti
4u.gif Aciu visoms atsakusioms mamoms!Butinai isbandisiu Insomnios fokusa su medalionu thumbup.gif Del to kad reikia daugiai skirti demesio vaikui pilnai sutinku biggrin.gif
Atsakyti
Oi, kaip gerai kad Palmei palengvėjo. Viskas priklauso nuo vaiko- vienam tas šurmulys ir didelis būrys-jėga, kitam- stresas. Mums tai irgi kainavo nervų. Pirmas dvi dienas taip pat buvo gerai, po to kokius tris mėnesius -tragedija cry.gif . Vėliau aprimo, o prieš pavasarį ta atmosfera jau lyg įelektrindavo- tik įėjęs į rūbinę pradėdavo nesveikai juoktis, markstytis ir t.t. Žodžiu įdomiausis dalykas, kad mūsiškis labai ilgai ten buvo lyg nesavas. Anot auklėtojų, gyveno kaip savam uždaram pasaulyje. Situacija pasikeitė po metų- pradėjo eiti į kitą grupę, tai yra su tom pačiom auklėtojom, bet su kitais vaikais- buvo jau prie grupės "vyresniųjų" (3-4m, tai jam buvo lygai 4). O tais pirmaisis baisiais metais buvo prie pačių mažųjų (3-4 m, tai buvo lygiai 3). Ir nepatikėsit -jokių problemų ir kraštutinumų. Taigi būna ir taip -ne tik auklėtojose, bet ir grupės atmosferoje kažkas tokio matyt.... Ir tikėk ta plačiai paplitusia nuostata, kad su vyresniais geriau g.gif .
Atsakyti
Mano mažius irgi jau savaitę darželyje. Pirmą dieną pabuvom pora valandų dviese lauke, tai jam net neprireikė manęs. smile.gif Kitą dieną atėjom, tai jis puolė žaisti su vaikais, bet tuoj pat sunegalavo, apsivėmė, tai grįžom namo. Po to sekė savaitgalis. Pirmadienį galvojau paliksiu porai valandėlių vieną, atėjau po pietų, o jis ramiai su vaikučiais ir auklėtoja bendrauja ir pats į lovytę atsigulė (manęs nematė), tai ir palikau iki pavakarių.
Jam jau 2 metai ir 8 mėnesiai, tačiau labai mažai kalba ir nemoka pasakyti, ar patinka jam darželyje ar ne. Vienas toks įdomus dalykas, kad į darželį lyg ir normaliai eina, bet pamato vieną iš auklėtojų ir visas - "ate", apsisuka ir tempia mane atgal. Galvoju, gal nesuranda bendros kalbos su auklėtoja...
Jei per mėnesį neįpras, bandysim keisti. Na, ilgiausiai manau lauksim pusantro mėnesio. Panašiai buvo su aukle.. - nemėgo jos, po to kai pasekėm ją, atleidom iš karto..
Atsakyti
Mes irgi nuo rugsėjo eisim...Tai man dreba širdelė doh.gif be buteliuko mano 2,7 metukų vyras biggrin.gif dar neužmiega doh.gif seniai reikėjo atpratint,bet to nepadariau...o dabar bus tikras stresa,kadangi manau auklėtojos nesiterlios su tuo jo buteliuku...ir šiaip jis dramatizuotojas biggrin.gif ,jei kas negerai - mėgėjas įsibliaut,ir tada oi ilgai nenutyla,nei aš nenuraminu.Labai bijau tokios situacijos,jei jam nepatiks ir jis apsisukęs užsimanys namo doh.gif ką tada reiks daryt?jei prievarta paliksiu,kitą dieną galiu jo ir surišto nenutempt...
Nu vienu žodžiu,vieni nervai man.
Atsakyti
QUOTE(Noa @ 2004 06 02, 20:59)
Vobla, neatsimenu, ar kur rasiau, ko gero, rasiau, tik neatsimenu kur, tai dar parasysiu. As, mat, kai vyresneli darzan leidau, pasikausciau teoriskai, mat mano klasioke aukletoja ir siaip pora aukletoju pazistu, tai visu apklausinejau...

Vienzo, taip. Vaikas kokia savaite gali priduodamas verkt, tai normalu. Perejimas. Tiksliau, buna kelios dienos labai idomu, nauji zaislai, o paskui uzeina ta baisioji savaite. Motinai jokiu budu negalima pasiduot ir nusileist ir nebeleist i darzeli, nes cia toks - kaip ir kaprizas prie kasos, tipo, vienakart nupirksi ir viskas, turesi visa laika pirkt. Vaikas dazniausiai verkia tik kol mama ji atiduoda, paskui aukletojos ji nusnekina ir visa diena praeina kuo normaliausiai. Po to vaikas prie darzo pripranta ir buna jam ten gerai (maniskis net sestadieniais prasydavosi i darza... biggrin.gif ).

Na, mano mažius tik savaitę darželyje, šiandien palikau jį su ašaromis isterikuojantį cry.gif , kad pasilieka..
Gerai, jeigu verks tik dar kitą savaitę, o jeigu visą mėnesį? Ar tai normalu? Ar reiškias kažkas su darželiu negerai: auklėtojos ar prie grupės nepritampa? Ar tokiu atveju keisti darželį ar toliau laukti kol pripras? g.gif
Mano Laimis, kai ateinu jo pasiimti, pradeda kūkčioti, maždaug kaip jam čia blogai ir kuo greičiau tempia už rankos iš darželio. Nors iki tol neverkia, bet ir nebūna labai linksmas, nedraugauja dar su niekuo. Užvakar su kaladėlėmis keliems vaikams davė į galvą. Dabar kiti vaikai, pamokyti auklėtojos, nelenda prie mano Laimio, kad negautų su kokia kalade galvon. Žvilgsnis kažkoks baimingas būna, kai ateinu jo pasiimti.
Atsakyti
Aš ir savo didžiaja i lopsi jau vedu , dar tik 1 savaite, vedu 10 val ir pasiiimu po pietu valgio 12 val. kai nuvedu buna asaru ir kai mane pamato atejusia, tai verkia iki pasikukcijimo... cry.gif cry.gif , streso turiu nerealiai. ir mane dabar labai saugo, kur tik eina, pasižiuri ar as esu...ir uz rankos dazniau mane pasiiima, ir glaustosi daug dazniau. Nu zinokit, stogas prades vaziuoti, blink.gif . Adaptacija laaabai reikalinga ne tik jai, bet ir man. cry.gif cry.gif cry.gif
Atsakyti