Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumas ir svoris

QUOTE(baggyra55 @ 2008 03 12, 17:55)
paprasciausiai ziurek ka valgai, nevalgyk dideliais kiekiais, nekimsk bulkuciu, saldumynu, riebaus maisto, taip pat neprisivalgyk pries eidama miegot ir viskas bus  thumbup.gif

o del svorio skaiciavimo, tai man gydytoja aiskino, kad juk per diena ir valgai ir geri, tai normalu kad vakare sokt svoris gali 1-2 kg. svori reikia imti rytini, sverkis kas savaite ta pacia diena ir matysi kaip jis kinta

QUOTE(Snape Lape @ 2008 03 12, 19:21)
sveika,
pagal mane tu priaugai visai nedaug.
normaliai, ir nemanau kad taip jau ims ir soktels dar 8 kg per paskutinius menesius.
neigu valgai saikingai, judi, tai viskas bus ok.
ir numesi po gimdymo tuos kelis kg labai greit thumbup.gif: nepamirsk, kad kudikelis dar sveria  mirksiukas.gif

aciu uz gerus zodzius 4u.gif
pagal mane tai per savaite priaugineju nuo 300gr iki 600 (tiesiog kiekviena sav. skirtingai). Pabandysiu buti geros minties ax.gif gal dar tuoj jau bus svieziu darzoviu, gal ir braskiu spesiu pavalgyt ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Drambliuk @ 2008 03 13, 09:44)
aciu uz gerus zodzius  4u.gif
pagal mane tai per savaite priaugineju nuo 300gr iki 600 (tiesiog kiekviena sav. skirtingai). Pabandysiu buti geros minties  ax.gif  gal dar tuoj jau bus svieziu darzoviu, gal ir braskiu spesiu pavalgyt  ax.gif

O as paskutini menesi kazkaip 3 kg priaugau. Pries tai buvo stabiliai 0,5 kg per savaite nuo kokios 18 savaites. o nuo 24 jau tai plius 1 tai plius 0,5. Jau susimastau ar ne per daug. Dabar tai +10. O dar 12 savaiciu priesaky. Jei bus dar tik +6, tai bus super. Bet oj nzn, ar man pavyks issilaikyti toki 0,5 kg per savaite tempa.... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Olkin @ 2008 03 13, 09:09)
Bet oj nzn, ar man pavyks issilaikyti toki 0,5 kg per savaite tempa....  doh.gif

tai ir as to bijau. Nes tikrai galvoju ka valgau, o svoris auga blush2.gif aisku, kad jis turi augti bigsmile.gif bet vis tiek dar geri trys men. pries akys, tai ir pergyvenu doh.gif Gydytoja pasake, kad jei jau teip visiskai negalesiu sukontroliot ji, tai ir vaisiu ir sulciu atsisakyti (vi del to jie saldus). Bet man tai jau nedidelis pasirinkimas pasilieka unsure.gif
Atsakyti
zinoma, kiekvienai yra skirtingai, bet pvz. man ir dar porai mano draugiu nuo 30 savaiciu svoris auga praktiskai nevaldomai g.gif Kazkur 1 savaite=1kg. doh.gif Dabar 35 savaites turiu +12kg. Zinant save neatmetu galimybes dar priaugti 5-6kg. verysad.gif
Atsakyti
na jeigu prisiziurit, o svoris pats auga, kaip nekontroliuojamas procesas, tai gal cia nieko ir nepadarysi labai, galbut jis ir kris taip pat greitai, kaip augo per nestuma thumbup.gif

svarbiausia yra paciom neperlenkt lazdos su maistu, juk nestumas, tai nera "atsiganymo laikotarpis" smile.gif

Atsakyti
QUOTE(baggyra55 @ 2008 03 13, 15:44)
na jeigu prisiziurit, o svoris pats auga, kaip nekontroliuojamas procesas, tai gal svarbiausia yra paciom neperlenkt lazdos su maistu, juk nestumas, tai nera "atsiganymo laikotarpis"  smile.gif

oj, man tai tikrai ne schmoll.gif , daugiau tu "nenoru", ne "noru". Man kiti norai nesusije su maistu tongue.gif tik nezinau kaip bus, jai negrisiu i sena dydi. bus tikrai liudna unsure.gif
Atsakyti
as manau kad visos to bijo g.gif

zinoma, pirmiausia reikia gavoti apie vaikuti nestuke.gif , kad jam viskas butu gerai, bet valgyti kokybiskai gerai, o ne kiekybiskai biggrin.gif

o i sena dydi ispradziu visos netilpsim manau, pastangu tikrai reikes g.gif
Atsakyti
o as su pirmais dviem nestumais priaugau po 8kg.tikiuosi,kad ir dabar taip bus. mirksiukas.gif
Atsakyti
Mums 34 sav., o turim +11,5kg. Manau, kad visai normalu, nes prieš nėštumą mažai svėriau doh.gif
Atsakyti
Sveikos,

prasidėjo 37 savaitė, turiu + 12 kg. Tikiuosi, kad sutilpsiu į 14 kg doh.gif Nors šiaip labai dažnai jaučiuosi super alkana blush2.gif Beje, viename rusiškame tinklalapyje buvau radusi tokią formulę, pagal kurią apskaičuojama, kiek reiktų priaugti svorio nėštumo metu. Skaičiuojama remiantis kūno svoriu ir ūgiu. Man rekomenduojamas svoris 13 kg ir 800 gr. rolleyes.gif Bet gali būti, kad čia nesąmone g.gif
Atsakyti

Na įdomu, ką daryti, kai dieną jokio apetito, netgi kartais negera apie valgį pagalvojus pasidaro. O kai jau reikia eiti miegoti, ypač apie 12 nakties, apima beprotiškas alkis, atrodo,kad neištversi nepavalgius. O mėsos ir varškės, kurios reikia, visai nesinori, reikia per prievartą valgyti. Kartais atrodo, kad maitinuosi prasčiau nei prieš nėštumą, bet svoris normaliai auga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Indrė: 15 kovo 2008 - 19:10
QUOTE(Indrė @ 2008 03 15, 18:08)
Na įdomu, ką daryti, kai dieną jokio apetito, netgi kartais negera apie valgį pagalvojus pasidaro. O kai jau reikia eiti miegoti, ypač apie 12 nakties, apima beprotiškas alkis, atrodo,kad neištversi nepavalgius. O mėsos ir varškės, kurios reikia, visai nesinori, reikia per prievartą valgyti. Kartais atrodo, kad maitinuosi prasčiau nei prieš nėštumą, bet svoris normaliai auga.

Indre, manau, kad daugiau nei pusė nėščiųjų patiria tą patį ir valgo tikrai ne tai, ką gydytojai labiausiai rekomenduoja... blush2.gif
O su mėsa tai apskritai "pykstasi" visos mano pažįstamos nėščiosios rolleyes.gif tad nepergyvenk - jei tik tyrimai visi geri (ypač - kraujo), tada tikrai neverta pergyventi, kad ne itin sveikai maitiniesi... nestuke.gif
Atsakyti