Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumas ir svoris

QUOTE(Mo_nika @ 2008 03 07, 10:08)
Tai kad, žinok, visai ne nuo pilvo dydžio ir priaugtų kilogramų tos bjaurybės strijos priklauso, deja....  schmoll.gif
Aš kaip išprotėjusi nuo pat pirmų nėštumo savaičių tepiausi pilvą, krūtinę, užpakaliuką ir kojas specialiais brangiausiais kremais po 150 Lt,  o tik prieš mėnesį gydytoja paaiškino, kad nei čia kremai, nei kas kitas čia nieko neįtakoja...  verysad.gif
Viskas priklauso nuo tavo odos elastingumo: jei ji yra linkusi temptis, tuomet ir be jokių kremų/aliejukų strijų nebus, o jei nelinkusi temptis, tuomet net patys brangiausi preparatai nepagelbės...
Kremai ir aliejai labiau skirti "nuimti" nemaloniems pojūčiams, kai plyšinėja oda, t.y. niežuliui, tempimo jausmui.... ax.gif

Nors man, ačiū Dievui kol kas nėra bėdų dėl strijų, bet turiu ant krūtinės nuo anksčiau, tai žinau, kaip tai nemalonu....  verysad.gif

na man va ir pasidare tik ant uzpakaliuko, tikiuosi daugiau niekur ju neatsiras ax.gif
Atsakyti
Niu as kiek atsimenu.. net geda rasyt, bet per nestuma priaugau net 28 kg blush2.gif labai daug.. ir nors valgiau kaip anksciau, ypac paskutiniais menesiais, ciut ne po 1 kg kas savaite doh.gif tai buvau ziauriai issiputus ir savijauta nelabai gera buvo.. o kai tik apie dietas pagalvodavau ir bandydavau laikytis g.gif tada aplinkiniu reakcija, kad po to vaikui bus blogai doh.gif nu tai tiek to pagalvojau ir nesikudinau.. verysad.gif
Taciau po visko (dabar mano kleckui 4 men.) man visi tie kilai per 3,5 men. nubyrejo, nors dietu nesilaikiau (maitinu gi vis dar, tai nelabai ir galima). Kai tik pagimdziau 10 kg nukrito, o netrukus ir kiti 18 kazkaip istirpo, net pati nepastebejau kaip.. Siaip girdejau, kad jei maitini MP, tai svoris greiciau nukrinta.. o sportuot irgi nesportavau, kartkartem lanka pasukdavau ir tiek smile.gif Tik va per ta svori ant pilvo striju atsirado verysad.gif nors ir tepai kremu nuo striju, manau kaltas buvo priaugtas svoris unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Grike @ 2008 03 07, 15:22)
Taciau po visko (dabar mano kleckui 4 men.) man visi tie kilai per 3,5 men. nubyrejo, nors dietu nesilaikiau (maitinu gi vis dar, tai nelabai ir galima). Kai tik pagimdziau 10 kg nukrito, o netrukus ir kiti 18 kazkaip istirpo, net pati nepastebejau kaip.. Siaip girdejau, kad jei maitini MP, tai svoris greiciau nukrinta.. o sportuot irgi nesportavau, kartkartem lanka pasukdavau ir tiek  smile.gif  Tik va per ta svori ant pilvo striju atsirado  verysad.gif  nors ir tepai kremu nuo striju, manau kaltas buvo priaugtas svoris  unsure.gif

dažniausiai tai nukrenta svorio tiek daug toms po gimdymo, kurioms skysčiai kaupėsi...
o kiek skaičiau, per dieną vien pieno gaminimui organizmas išnaudoja 500 kcal.
taigis labai daug.
dėl to ir krenta svoris, o gal ir šiaip nelabai spėdavai pavalgyti, kai mažius šalia.
nors kitoms tai kaip tik taip būna, kad, kai maitina krūtimi, svoris visai nekrenta, o vos pabando laikytis dietų, iškart pradeda dingti pienas verysad.gif

o priaugtas svoris gal ir turi įtakos strijų atsiradimui, bet turbūt čia neesminis dalykas, nes aš dar ne tiek ir daug priaugau svorio, o "raudonų žaibukų" jau turiu... bet gi neskausminga smile.gif o po kiek laiko ir nesimato, jei neparodai kam nors, kad va - žiūrėk
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo <nemiga<pievoje<: 07 kovo 2008 - 14:31
Kaip jus taip mazai priaugate!?man 29sav.+11kg.noreciau nevirsyti 16kg bet iseis taip kaip iseis valgau ka noriu manau moterys ir taip visa gyvenima kudinasi neleidzia sau valgyti ledu ar saldumynu na nors per nestuma palepinkim save ir nesigrauzkit taip del svorio paGIMDYSIT IR nukris svoris ypac jei maitinsite as maitinau 8 men.pirma vaikely taip sukudau kad baisu net buvo.mano drauge priaugo 25kg per nestuma praejo tik 6men.ir jau susigrazino savo svory!!! smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tinna1999 @ 2008 03 07, 20:18)
Kaip jus taip mazai priaugate!?man 29sav.+11kg.noreciau nevirsyti 16kg bet iseis taip kaip iseis valgau ka noriu manau moterys ir taip visa gyvenima kudinasi neleidzia sau valgyti ledu ar saldumynu na nors per nestuma palepinkim save ir nesigrauzkit taip del svorio paGIMDYSIT IR nukris svoris ypac jei maitinsite as maitinau 8 men.pirma vaikely taip sukudau kad baisu net buvo.mano drauge priaugo 25kg per nestuma praejo tik 6men.ir jau susigrazino savo svory!!! smile.gif

Su pirmaja priaugau 14KG.
Dabar jau 30 sav. ir +8.5 KG. Nelabai noreciau irgi virsyti 16KG limita mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(tinna1999 @ 2008 03 07, 19:18)

o as manau, kad cia ir yra didele moteru beda, kad per nestuma labai atsipalaiduoja ir valgo viska is eiles, saldumynus ir panasiai, juk saldumynai tai tikrai vaikuciui nieko gero neduoda

o jeigu esi linkus i pilnejima, tai tas svoris gali po gimdymo ne tik nenukristi, bet dar labiau imti augti, as zinau net 3 tokius atvejus, kai merginos turejo manekeniskas figuras, o per nestuma valge viska is eiles, poto nesugebejo to yprocio atsikratyti, nors ir maitino, dabar po 80-90 kg sveria, nors vaikuciai gerai paauge ax.gif
Atsakyti
radau idomu straipsni 4u.gif

Lieknėjanti nėščioji?
2007 sausio 11
Puslapis 1 iš 6
Paslaptingas ir nepakartojamas laukimosi metas... Hormonų pertvarkos dėka moters organizmas atjaunėja. O kodėl neišnaudojus šio dėkingo periodo ir nepradėjus „naujo gyvenimo“? Juk įmanoma pamažu priprasti prie sveikos gyvensenos ir lieknėti. Kažkas pamanys, kad juokaujame – kaip gali sulieknėti besilaukianti, kai paprastai svorio priauga? („Protingos knygos“ rašo, kad – iki 12 kg, tačiau realybėje šis skaičius šokteli iki 15-20 kg). Nejuokaujame.

Jei nėštumo ir žindymo metu laikytųsi tam tikrų mitybos taisyklių, bet kuri sveika moteris galėtų ne tik nepriaugti antsvorio, bet ir nusikratyti tų nereikalingų kilogramų, kurie susikaupė dar iki nėštumo.

Pradėkime nuo papildomų kilogramų sąvokos. Iš ko jie susidaro?
Suskaičiuoti paprasta:

1. Nėštumo pradžioje organizmas strategiškai sukaupia apie 1-1,5 kg riebalų atsargų pilvuko srityje – tai papildoma augančio vaisiaus apsauga;
2. Vaisiaus vandenys sveria apie 1 kg;
3. Optimalus kūdikio svoris prieš gimimą – 3,5 kg;
4. Placentos svoris 0,5-0,7 kg;
5. Krūtų, gimdos bei kraujotakos padidėjimas – iki 2 kg.

Vadinasi, normalu, jei priaugsite 8-10 kg. Kitaip tariant, jei nėštumo eiga buvo normali ir iki gimdymo nėščioji priaugo 10 kilogramų, vadinasi jos svoris palaipsniui mažėjo. Kieno sąskaita galima sulieknėti arba nepriaugti antsvorio nėštumo metu (be abejo, nepakenkiant vaisiui ir rūpinantis jo sveikata)?

• Sveikas maistas, jokių pusfabrikačių ir rafinuotų produktų;
• Mityba praturtinta natūraliais vitaminais, mineralinėmis druskomis ir mikroelementais;
• Teisingas maisto porcijų paskirstymas visai dienai;
• Ypatinga paskutinio nėštumo trimestro dieta.

Dabar apie viską iš eilės:

Sveika mityba

Visi žino, kad nėštumo metu moteris privalo maitintis sveikai – valgyti daug žalumynų, daržovių, vaisių, kuriuose gausu vitaminų, pieno produktų, sėlenų ir t.t.

• Kiekvieną rytą prieš valgį išgerkite daržovių ar vaisių sulčių (ypač naudingos – citrinų ir morkų sultys), per pusę atskiestų vandeniu;
• Prieš valgį bei nakties miegą gerkite rūgščių sulčių, pasaldintų medumi;
• Gerkite „gyvą“ tyrą vandenį, nes virintas vanduo – „miręs“ vanduo;
• Valgykite vientisą produktą: jei vaisių ar daržovę– su luoba, lupena, lapais (kuriuos įmanoma). Labai naudingos sėlenos;
• Nepiktnaudžiaukite mėsos produktais. Nes yra daugybė kitų, žymiai naudingesnių baltymų šaltinių: jūros gėrybės, paukštiena, kiaušiniai, pieno produktai, grybai, baklažanai, riešutai, pupos, grikių kruopos. O liesos mėsos galima vartoti 1-2 kartus per savaitę;
• Stenkitės vartoti kuo mažiau druskos – ji ir nenaudinga, ir skatina vartoti daugiau skysčių;
• Nepervirkite maisto produktų, geriau gaminkite juos garuose, troškinkite, venkite kepto svieste maisto.

Geriausiai vitaminai pasisavinami iš maisto produktų. Stenkitės maitintis taip, kad jų netrūktų, bet ir nepersistenkite, nes didžioji dauguma vitaminų turi savybę kauptis organizme, o perdozavimas, kaip ir trūkumas, kenkia.

Kaloringą ir sunkiai virškinamą maistą valgykite pirmoje dienos pusėje. Vakare valgykite varškę, lengvų salotų su aliejaus užpilu ir t.t. Po 19-20 val. valgyti nepatartina, nes organizmas (tiek jūsų, tiek mažylio įsčiose) jau ruošiasi poilsiui. Jei vakare labai išalkote, užkrimskite džiovintų ar šviežių vaisių, riešutų.

Ypatinga paskutiniųjų mėnesių dieta

Paskutiniaisiais mėnesiais ypač didėja vaisiaus svoris. Gydytojai pataria šiuo laikotarpiu beveik nevartoti mėsos produktų, kiaušinių, baltos duonos. Likus 3 savaitėms iki gimdymo, nebevartoti pieno produktų, žuvies, paukštienos, kiaušinių. Valgyti tik daržoves, vaisius, košes, virtą daržovienę. Pakilkite nuo stalo tuomet, kai dar jaučiate lengvą alkio jausmą. Maistas – ne vienintelis energijos šaltinis šiame pasaulyje. Šios dietos besilaikančiai moteriai gimdyti bus tikrai lengviau.
Atsakyti
thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
šitas straipsnis apie "sveiką mitybą" nėščiosioms, manau, labiau tinka amerikonėms moterims, kurioms ir taip reiktų numesti svorio ir patariama bent jau paskutiniais nėštumo mėnesiais negerti tiek daug coca cola ir keptų bulvyčių tiek daug nevalgyti..
buvo metas, kai teko dėl pinigų neturėjimo studentiškais laikais visą mėnesį valgyti vien morkas ir avižinius dribsnius.
atrodo, kaip sveika.
patikėkit, sveikata nepasitaisė....
geriau jau net ir nepasakosiu...

o čia, pvz, atsisakyti mėsos, o tai kuo ji yra blogai?... ir t.t...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo <nemiga<pievoje<: 09 kovo 2008 - 17:04
Na, man kazkaip tas svoris irgi dabar paciam gale pradejo greitai augti... doh.gif Jau turiu +13,5kg... schmoll.gif Nors dar pries menesi tikejausi itilpti i +12kg... Tai net nezinau, kaip cia man baigsis... Apetitu, aisku, nesiskundziu, nors labai jau stengiuosi maitintis kuo sveikiau. Bet vat vakar vakare prisikirtau kugelio didziausia porcija vakare ir negalejau niekaip sustoti.. doh.gif
Na, nedaug jau man liko, gal kaip nors istempsiu ir daugiau nebepriaugsiu. smile.gif
Atsakyti
Mums jau likus savaitele, bet paskutines čsav. gulejau ligoninej, tai lasino skyscius, o su jais kazkokiu budu auga ir svoris lotuliukas.gif gal cia skysciu tiesiog padidejo, bet manau, kad ir vaikiukas auga labai ax.gif tai ryt eisiu pas giniu, ziuresim kiek ten priauginom papildomai rolleyes.gif
Atsakyti
na mums dabar 35savaites o jau priagau 17kg., nesuprantu kokiu budu blush2.gif atrodo valgyt stengiuosi nedaug, salotos, vaisiai, sriubos ir t.t. o svoris kaip auga taip auga.Tiesa gine sake kad pas mane vandens daug ir maziukas didelis (4kg garantuotai) tai guodziu save kad del to taip auga svoris blush2.gif
Atsakyti