Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai vienykimės

happybday.gif sveikinu Gabrielę su tokiu rimtu, tiesiog jubiliejiniu gimtadieniu 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Bet yra tikrai nemažai panašiu laiku gimusių mūsų vaikų- reikia mums susiorganizuoti bendrą gimtadienio šventę 4u.gif , pačios susitiktumėm, vaikai pabendrautų. Vat ir darom tokius susitikimus- žieminukų gimtadieniai, pavasarinukai, vasarinukai ir rudenukai. Būtų labai smagu 4u.gif
Atsakyti
Mes į kompaniją tiktume 4u.gif Aštuntą gimtadienį atšventėme šią savaitę tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Ute @ 2008 02 29, 22:37)
Mes į kompaniją tiktume  4u.gif Aštuntą gimtadienį atšventėme šią savaitę  tongue.gif

Mes 11 gimtadienį atšventėme sausį. Mano manymu - tiktume 4u.gif
Atsakyti
Na, mes irgi gimusios sausio mėn. smile.gif
Atsakyti
... ir mes cool.gif
Atsakyti
Sveikos gyvos 4u.gif

Nuoširdžiausi sveikinimai visiem sukaktuvininkam 4u.gif

O aš pas jus su diskusija....Mano du vaikai lanko sekmadieniais bažnyčioje pamaldas ir tokią mokyklėlę kur ruošia prie pirmos komunijos.Vienas iš jų labai hiperaktyvus vaikas,užduodantis nepatogius klausimus....Po praeito sekmadienio pamaldų vienuolė jam liepė atsivesti tėtį....Nes buvo jiems užduotis,ką darytų jeigu išloštų tris milijonus?Maniškis pareiškė,kad pirktų,namą mašiną,parduotuvę.......O pasirodo išlošus reikia aukoti....Reiškia vaiką netinkamai auklėjam.Ir vienuolė visai supyko,kad hiperiukas per tris dienas perskaitė Vaikų bibliją...pasirodo negalima taip greitai,ir kaip mes išdrįsome leisti...O jam buvo įdomu ir jis skaitė...Mano vyras susiginčijo su vienuole...Toji labai priekaištavo kodėl mes kas sekmadienį ne bažnyčioje....O maniškis ir taip pavargęs nuo vežiojimo,nes kasdieną vaikus nuvežaį mokyklą ir parveža,o kai dar kas sekmadienį reikia vežti ....O pas mus šeši vaikai ir kas metai vis kažkurį ruošime komunijai......na žodžiu aš čia jums išsiliejau irgi...Aišku ateis laikas vaikai atsirinks,bet norėjosi kas iš mūsų pusės atlikti kaip priklauso lietuviui katalikui...
Ar turite kas tokių problemų?
Atsakyti
QUOTE(ramute53 @ 2008 03 02, 20:29)
Sveikos gyvos 4u.gif

O aš pas jus su diskusija....Mano du vaikai lanko sekmadieniais bažnyčioje pamaldas ir tokią mokyklėlę kur ruošia prie pirmos komunijos.Vienas iš jų labai hiperaktyvus vaikas,užduodantis nepatogius klausimus....Po praeito sekmadienio pamaldų vienuolė jam liepė atsivesti tėtį....Nes buvo jiems užduotis,ką darytų jeigu išloštų tris milijonus?Maniškis pareiškė,kad pirktų,namą mašiną,parduotuvę.......O pasirodo išlošus reikia aukoti....Reiškia vaiką netinkamai auklėjam.Ir vienuolė visai supyko,kad hiperiukas per tris dienas perskaitė Vaikų bibliją...pasirodo negalima taip greitai,ir kaip mes išdrįsome leisti...O jam buvo įdomu ir jis skaitė...Mano vyras susiginčijo su vienuole...Toji labai priekaištavo kodėl mes kas sekmadienį ne bažnyčioje....O maniškis ir taip pavargęs nuo vežiojimo,nes kasdieną vaikus nuvežaį mokyklą ir parveža,o kai dar kas sekmadienį reikia vežti ....O pas mus šeši vaikai ir kas metai vis kažkurį ruošime komunijai......na žodžiu aš čia jums išsiliejau irgi...Aišku ateis laikas vaikai atsirinks,bet norėjosi kas iš mūsų pusės atlikti kaip priklauso lietuviui katalikui...

As turejau problemu. Neverta su jais gincytis. Jie mano kad jie teisus, jus manote kad jus teisus. Tiesiog skirtingas mastymas.
Vienuole neteisi. Kieno pinigai, kam noriu, tam ir duodu. Aukoju. Selpiu.
Jus esate teisi ir auklejate vaikus taip, kaip manote esa teisinga. Uz auklejima atsakingi tevai, ne baznycia.
As tiesiog daugiau nebepasirodziau baznycioje, kol vyresnele lanke komunija. Sakydavau, kad dirbu savaitgaliais, nes as viena islaikau vaika. O vaikas i baznycia ejo tuomet, kai pati norejo. As jos neverciau. Beje ir pinigu nedaviau, tik uz knygutes. As megstu duoti tuomet, kai pati to noriu. Bet kai tai daroma prievarta... as neaukoju. Beje, kai lanke mano vyresnele, dauguma teveliu buvo nepatenkinti baznycios rengiamais kursais del komunijos.
Atsakyti
QUOTE(ramute53 @ 2008 03 02, 20:29)
Sveikos gyvos 4u.gif

pasijuokiau lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif , man patiko vienuolė. Dar labiau patiko kad tėtį lotuliukas.gif , tai gal ta vienuolė ne tokia jau ir vienuolė mirksiukas.gif . Tėtukas tik nesupratingas pasitaikė- ėmė ir susibarė biggrin.gif , pasišypsoti reikia mirksiukas.gif .Nepyk, kad taip , bet nu man šiaip linksmai čia viskas pasirodė.
Papasakosiu ir aš istoriją, kur maniškis sudalyvavo. Vinietės gal ir žino, kur ten pas mus yra atsidariusi metodistų bažnyčia, nu mums tai praktiškai ant kiemo. Nubraukė šaunuolis apžiūrėt kas ten, ir pamatė kaip dėdė panašus į kunigą kažką pasakoja, o vienam iš žaidimų kambarių vaikinas merginą gvaltavoja doh.gif blink.gif . Va čia tai buvo blink.gif , va tai įsikūrė.
Vaikai žinoma kad atsirinks, bet man atrodo jog labiausia tai reikia jog jie kažkaip atsirinktų tarp kulto tarnų ir pačio to Dievo ir jo tiesų, nes kulto tarnai kuo toiau tuo dažniau vis kažkokie labai jau abejotini pasitaiko g.gif .

Atsakyti
QUOTE(ramute53 @ 2008 03 02, 19:29)
Sveikos gyvos 4u.gif

Labas vakaras, Ramute 4u.gif ,

mūsų sūnus irgi ruošiasi Pirmajai Komunijai. Kas sekmadienį lanko mišias. Labai tave suprantu, nes manau, kad susidūrėte su tam tikra ambicijų problema. Matyt, vienuolei buvo sunku susitarti su judriu berniuku ir joje augo nepasitenkinimas. Mano vyras yra keletą kartų nuėjęs su sūnum. Aš nesilankau kas sekmadienį bažnyčioje, nes turiu tam savų priežasčių (kurių, beje, neaiškinau nei mokytojai, nei kunigui), bet mano vaikas lanko kas sekmadienį. Tačiau lankymas visada priklauso nuo sąlygų. Juk mes galime išvažiuoti, vaikai kartais serga ir pan... jei nenueina - visada būna tam priežastis ir jis pats pasako mokytojai dėl ko nebuvo.
Manau, kad vaikai turėtų lankyti. Šitoj vietoj jau nesutinku su Laureta. Juk kas rytą neklausiame vaiko ar jis nori eiti į mokyklą. Manau, kad Pirmoji Komunija suteikiama laisvu apsisprendimu ir niekas to neverčia daryti. jei tėvai ir vaikas nusprendžia, kad jiems to reikia - vaikas turėtų lankyti užsiėmimus, kai neiti (kaip ir į mokyklą) nėra svarbios priežasties.

Manau, kad vienuolė visiškai neteisi. Toks vaikas dar nesuvokia labdaros prasmės. smile.gif Apie Biblijos skaitymą apskritai tyliu... biggrin.gif Aprašyta situacija tiesiog kelia atjautą nelanksčiai vienuolei. Jos darbas jai turėtų būti tikra kančia... Ramute, atjausk ją, jei gali. Nuo žmonių kietakaktiškumo kenčiame įvairiose situacijose. Na, ji niekuo negali vadovautis prieš jus... Ji neturi šešių vaikų smile.gif . Ji nesupranta jūsų nuovargio, nes gyvena visiškai kitokį gyvenimą ir nenori matyti spalvų. Galima skųstis (nors aš skundams pritariu tik išimtiniais atvejais). Sunku berniukui. Aš pabandyčiau padėti jam suprasti vienuolę (nors tiesą sakant, ima pyktis ant jos)... Nežinau... galima metams atidėti, jei situacija labai paaštrės. manau, kad nei vienuolė pasikeis, nei vaikas, nei tavo vyras, kuris tikrai daro titanišką darbą. Aš bandyčiau pati pasikalbėti su vienuole. Labai nuoširdžiai. Paprašyti supratimo. Padaryčiau tai dėl vaiko, kad jam būtų lengviau. Geranoriškumas labai dažnai tirpdo ledus. Nors kantrybės susitarti su kietakakčiais kartais, oi, kaip trūksta.

Nenusiminkit. Labai jus suprantu. 4u.gif 4u.gif 4u.gif Tėvams, auginantiems judrius, protingus vaikus, tenka nemenki išbandymai... Man irgi tenka. Mano sūnus ne hiperaktyvus, bet teisybės ieškotojas, besielgiantis keistai, bet pagal savo sąžinę... Ir mano mažasis žmogutis susiduria ir susidurs su jo nesuprantančiais... Arba pykstančiais ir peikiančiais jo būdą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paragintoji: 02 kovo 2008 - 21:23
Pritariu, kad vienuolė nelabai žino kaip dirbti su vaikais ar jų tėvais, bet šis bei tas man užkliuvo ir iš kitos pusės. Apie vienuolės situaciją manau gerai parašė Paragintojei. O aš pasisakysiu kitu klausimu.

Katalikų bažnyčia pirmiausia yra bendruomenė (beje, norint apskritai tikėti į Dievą, Bažnyčia ar bendruomenė nebūtina). Bažnyčios lankymas sekmadieniais yra viena svarbiausių pareigų katalikų bendruomenės nariams. Tai nėra asmeninė vienuolės interpretacija. Suprantama, kaip Paragintoji rašė yra priežasčių dėl ko pasitaiko nenueiti.

Ir jei esate katalikiška šeima, tokiu atveju tas lankymasis sekmadieninėse pamaldose yra labai svarbus. Jei ne - tai kam reikalinga ta pirma komunija? g.gif

Kokia prasmė vesti vaiką į pamokėles ir liepti jam mokytis to, kam namuose nelabai pritariate? Esu visiškai tikra, kad ten bus mokoma ir daugiau dalykų kam nepritariate arba kam suteikiate gana žemą prioritetą. Vienuolės nesugebėjimas susitvarkyti su aktyviu vaiku yra atskira tema (ir pritariu tam ką parašė kiti). Bet kaip dirbanti su vaikais pritarčiau vienam dalykui: labai sunku vaikui diegti vertybes, kai namuose tos vertybės ne taip jau labai ir vertinamos.

P.s. Tai ką parašiau nėra agitavimas už katalikybę. Savo laiku kelis metus svarsčiau ar krikštyti dukrą. Bet krikštyti dėl pliusiuko(ramios_sąžinės/prietarų/mąstymo-ką-pagalvos-kiti), jei nesiruoši būti tikru tos bendruomenės nariu, man buvo visiškai nepriimtina.
Atsakyti
Gražiai ir aiškiai viską apibūdinote...Ir mes esame už katalikiškas tiesas ir vertybes.Tačiau sekmadieniais vežame vaikus į bažnyčią kuri jiems priklauso pagal mokyklą,o mes gyvename provincijoje netoli labai mielos bažnytėlės į kurią kaip ir negalime eiti nes reikia važiuoti į miestą...Bandėm derintis prie savo klebono,bet dabar negalima,reikia lankyti pagal mokyklą....
O mano hiperiukas pernai bandė lankyti ,bet negalėjo išsėdėti per tas pamokėles ir nutarėme metus leisti jam susitupėti....

Nesam mes tokie ambicingi...juo labiau mano vyras...bet kartais išsiveržia gal nuovargis ar bloga nuotaika...Juk kaip nuostabu,kai sekmadienio pamaldose suklaupia mano didelė šeimyna ir nuoširdžiai išklauso šventų mišių...Dažniausiai aš savo aktyvistą laikau už rankutės wub.gif

O situacija aišku nepaaštrės schmoll.gif ,nes supratimas ir atleidimas-irgi katalikiškos vertybės wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Paragintoji @ 2008 03 02, 22:17)
Manau, kad vaikai turėtų lankyti.  Šitoj vietoj jau nesutinku su Laureta. Juk kas rytą neklausiame vaiko ar jis nori eiti į mokyklą. Manau, kad Pirmoji Komunija suteikiama laisvu apsisprendimu ir niekas to neverčia daryti. jei tėvai ir vaikas nusprendžia, kad jiems to reikia - vaikas turėtų lankyti užsiėmimus, kai neiti (kaip ir į mokyklą) nėra svarbios priežasties.

Mokykla ir Komunija yra du skirtingi dalykai. Mes patekome pas ne pas vienuole. O kita moteris nemokejo tiesiog bendrauti su vaikais.
Vaikas i mokykla eina tuomet, kai jame nera problemu. I baznycia nenoriai eidavo, nes kiekviena karta ta moteris kabinedavosi prie vaiku. As bandziau kalbetis, bet veltui.
Po komunijos mano vyresnele pradejo eiti sestadieniais i misias, jos skirtos vaikams. Tai jai buvo sventas dalykas, ji eidavo labai noriai.
Labai noriai vaikai ejo pas ta vienuole. Nes idomiai vesdavo pamokeles, lankydavosi vienuolyne, baznyciose ir kt. vietose. Gaila, kad mano dukra nepateko i ta grupe.
Bet kokiu atveju reikia ziureti pagal situacija. Kaip sakoma, pries veja nepapusi.
Atsakyti