Įkraunama...
Įkraunama...

Globėjai vienykimės

QUOTE(Paragintoji @ 2008 02 20, 17:53)
Bet šiaip labai prasigyvenom iš globos pinigėlių, tiesiog visiems pakakdavo į keliones nuvažiuoti, visaip kaip gerai gyventi... ir kiek čia tam vaikui reikia??? Pernai iš karto kai tik mergaitei sukako 18 metų ir globa baigėsi - ėmėm ir nusipirkom antrą automobilį!!! Tai aišku, kad iš globos pinigų, iš ko gi daugiau nusipirksi???  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  Apie paskolas gi niekas nežino, jos gi nesimato, o va globos milijonai - tai visiems labai gerai suskaičiuojami....

labai matosi kad galima pragyventi is globos siuo metu Lietuvoje del infliacijos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Paragintoji @ 2008 02 20, 17:53)
Alfijathumbup.gif Nu aš tai ekstrasensė, ką tik su tavim kavos pagėriau, nes kai jos pasidariau tik tada atsidariau temą ir perskaičiau tavo žinutę...

Gerai surašei....  mirksiukas.gif  Mes tikrai, gitarų pripirkom... muzikinį išsilavinimą suteikėm, meilę grožiui puoselėjom... o tokios "ponstvos" (kitaip - poniškumai) kaip sąkandžio tvarkymas brangiaisiais breketais - apskritai niekam nereikalingos...

Žinot, mes dar labai gerai sūnų išlaikėm iš dukters pinigėlių... lotuliukas.gif Nes sūnus tai negavo, o ji tai gavo (ir tebegauna, ačiū Die, vis vaikui parama!). Ir kam gi išaiškinsi, kad mes tai taip sakant, ne pinigėlių labiausiai ir ieškojom, o mergaitei saugumo. Ji buvo sirgalė ir aš su siaubu pagalvodavau, kad kas būtų, jei kokią operaciją ekstra daryti reiktų  unsure.gif , juk parašo dėti negalėčiau, nes buvau TIESIOG NIEKAS IKI GLOBOS ĮFORMINIMO. Nors auginom jau gal 10 metų iki kol gavom globą...

Bet šiaip labai prasigyvenom iš globos pinigėlių, tiesiog visiems pakakdavo į keliones nuvažiuoti, visaip kaip gerai gyventi... ir kiek čia tam vaikui reikia??? Pernai iš karto kai tik mergaitei sukako 18 metų ir globa baigėsi - ėmėm ir nusipirkom antrą automobilį!!! Tai aišku, kad iš globos pinigų, iš ko gi daugiau nusipirksi???  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  Apie paskolas gi niekas nežino, jos gi nesimato, o va globos milijonai - tai visiems labai gerai suskaičiuojami....

Paragintoji, kokia gi tu išlaidi doh.gif doh.gif doh.gif , košmaras kažkoks doh.gif , aš tai po poros metų tai vilą Havajuos pirksiu, ir tik su nuomotu limuzinu į artimiausią Maximą duonos, na nesvarbu ko ten važinėsiu, kaip tu tik tiek susitaupei doh.gif , atsijaunimo ir riebalų atsiurbimo operacijoms išleidai mirksiukas.gif .
Atsakyti
Nu jūs prastai čia. Mes tai iš globos pinigų jau pradedam namą statytis ax.gif biggrin.gif

Man skaudžiausias pasakymas dėl pinigų buvo mano dabar jau buvusios viršininkės, kuri negali turėti vaikų, kad pasiėmus vaiką globoti iš vaiko pinigų galėsiu ir savo sūnų išlaikyti. Nu svarbiausia ne tai ką pasakė, bet kad žinojo jog tai netiesa, žinojo kad mes gyvenam palyginus gerai, ir tikrai vaiko tik dėl 520 litų tikrai neimčiau. Bet pasakė.

Kažkaip šiandien darželyje sunervino. Bet čia gal ne apie globą. Pabrango darželis nuo naujų metų 30 litų, auklėtoja dar sako, va trūksta žaislų, tai mergaičių mamos tegul nuperka po lėlę, o berniukų po mašinytę į grupę. Nu gerai sakau, aišku gi už 5 litus nepirksiu, kokius 20-30 litų normali lėlė kainuoja, jei ne daugiau, nes nori , kad kokybiška būtų, kad nesulužtų po savaitės. Dabar dar paprašė tų 2 procentų, pernai mes grupei (darželiui, bet auklėtoja susirašė kiek kas skyrė, ir paskui grupei pirko visko, stalus, daiktus) abu su vyru skyrėm, ir susidarė apie 400 litų, o šiandien dar padėtas sąsuvinukas ir tipo parašyta kas gali ir kiek norit paremkit grupę. Nu tai kiek galima šitaip melžt iš tėvų. Aš kiek girdėjau tai dabar iš to darželio mokesčio litas ar kiek ten skiriama būtent grupės daiktams įsigyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dar: 21 vasario 2008 - 08:20
QUOTE(Dar @ 2008 02 21, 09:18)
Nu tai kiek galima šitaip melžt iš tėvų. Aš kiek girdėjau tai dabar iš to darželio mokesčio litas ar kiek ten skiriama būtent grupės daiktams įsigyti.

Kam leidziates melziami. As pavyzdziui po nauju metu niekam nedaviau. Pas mus darzelyje (grupeje) tvarka tokia, dabar gauna po 1 lita i diena (uz darbo dienas) kas menesi. Sirgo, ar siaip nelanke vaikas, vistiek mokamas 1 Litas. Is tu pinigu susirenka per menesi nemazai, maciau nosinaites nupirktos visiems vaikams. Aukletoja minejo, kad grupei uzsakytos prekes. Kokios, nezinau, man neidomu. Ju darbas tegu ir tvarkosi. O del papildomu pinigu nera net kalbos nuo nauju metu. Is manes po 1 proc. gaus vyresneles mokykla ir mazyles darzelis.
Na o jeigu praso paremti kas kiek gali, tai as asmeniskai duociau 1 ct. Juk tai irgi pinigas lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo laureta: 21 vasario 2008 - 09:00
Oi dar prie viso to, pamiršau, kad iki naujų metų vieną kartą, ir po naujų metų vieną kartą, perkame popierinius rankšluosčius, tualetinį popierių, muilą, serveteles, ir kt. higienos reikmenis, o apie sąrašiuką kanc. prekių tai patyliu (sąrašas gana ilgas ir perkant normalias priemones virš 30 litukų)
Kažkodėl šiandien pagalvojau,kad jau gana. Gal man iš karto visą savo algą darželiui pravest. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dar @ 2008 02 21, 09:30)
Oi dar prie viso to, pamiršau, kad iki naujų metų vieną kartą, ir po naujų metų vieną kartą, perkame popierinius rankšluosčius, tualetinį popierių, muilą, serveteles, ir kt. higienos reikmenis, o apie sąrašiuką kanc. prekių tai patyliu (sąrašas gana ilgas ir perkant normalias priemones virš 30 litukų)
Kažkodėl šiandien pagalvojau,kad jau gana. Gal man iš karto visą savo algą darželiui pravest.  g.gif

Is tiesu Dar, mano seimos nariai dirba darzelyje, tai jau senokai minejo, kad net nebegalima taip prasyti paramos is tevu, galima net pasiskust, konkreciau tureciau paklausinet veliau, aisku jei reiktu.
Atsakyti
QUOTE(Dar @ 2008 02 21, 10:30)
Kažkodėl šiandien pagalvojau,kad jau gana. Gal man iš karto visą savo algą darželiui pravest.  g.gif

Pas mus irgi tas pats buvo. Kai pasakiau, kad renkame bendrai pinigus ir aukletoja perka kokybiskas prekes. Dauguma teveliu buvo pries. As perku kokybiskus, o kitas vaikas naudojasi flamasteriais uz 1.99 Lt. Cia as kaip pavyzdi daviau. Flamasteriams pasibaigus naudoja mano vaiko. Man to reikia? Ne.
As nieko nenesiau ir nepirkau. Tai daroma isvada, kad mano vaikas naudoja kitu. Galbut g.gif .
Papildyta:
QUOTE(ramintas @ 2008 02 21, 10:40)
Is tiesu Dar, mano seimos nariai dirba darzelyje, tai jau senokai minejo, kad net nebegalima taip prasyti paramos is tevu, galima net pasiskust, konkreciau tureciau paklausinet veliau, aisku jei reiktu.

Galima pasiskust. Bet tevelius kuriai instancijai skusti? g.gif
Juk teveliai (grupes teveliu komitetas) tokius pinigelius patys renka. Aukletoja cia ne prie ko. Galbut su teveliu komitetu susitaria, bet viesai neskelbiama ir tai neirodoma.
Taigi belieka tik sutikti ir duoti arba nieko neduoti.
Na, o po Nauju reikalas pagerejo, taciau matyt ne visi darzeliai (darzelio administracija) tai supranta.
Atsakyti
QUOTE(ramintas @ 2008 02 21, 10:40)

Supranti skūsti tikrai negalėčiau, nes vistiek dukra ten lankys darželį, paskui mokyklą pradinę, bet tiesiog bandysiu ignoruoti.
Nors aišku , kai prašo yra pasakymas ,, kas gali, ir kiek galit,, bet jei neduodi tai tas sąsiuvinukas su sąrašu stovi kaip priekaištas, kad va neduodi. Nors pas mus jau dėl tų lėlių ir mašinyčių susinervino daug tėvų. Kažkaip man atrodo, kad ta mūsų grupė visko turi tikrai daug, mes per Kalėdas ne kiekvienam atskirai vaikui pirkom, bet tiesiog tokį didelį maišą žaislų visiems bendrai grupei, buvo ir lėlių, vežimukų, mašinyčių, dėlionių, kaladėlių, ten dar visko gal už 300 litų, net nežinau tiksliai.
Atsakyti
Kai dukra lankė darželį paprastą grupę auklėtoja buvo dalykiška, organizuota rudenį kartą paprašydavo konkrečios sumos (atrodo 100 lt.) ir būdavo ramu visiems metams. Kartą susimokėjai ir žinai, kad nereikia pirkinėti tualetinio popieriaus, poprierinių nosinaičių, pieštukų, dar grupei nupirko naują kilimą, žaislų.

Kai perėjo į priešmokyklinę grupę, su tais rinkimais būdavo kažkoks košmaras. schmoll.gif Auklėtoja (šiaip labai šauni, organizuota) nenorėjo su jokiais pinigais turėti nieko bendro.

Tad mamos pasilikdavo po susirinkimo ir prasidėdavo porą valandų trunkančios diskusijos dėl keliasdešimt litų: rinkti, nerinkti, po kiek konkrečiai, ar taip ar kitaip juos panaudoti. Kažkuri mama rinkdavo, po to atsiskaitinėdavo visiems. Sugaišau marias laiko tuose betiksliuose susirinkimuose.Rezultate gaudavosi, kad rinkdavo mažiau nei ankstesnėje grupėje (t.y. tualetinį popierių, muilą, kai kuriuos žaislus pirkdavo bendrai), tačiau pieštukus, žirklutes, papkeles vaikų darbeliams, partybų sąsiuvinius ir visa kita pirkdavo visi asmeniškai. Man dar teko sugaišti laiko lakstant ir pirkiojant visas priemones ne tik mokslo metų pradžioje, bet ir kai jos staiga pasibaigdavo (auklėtoja informuodavo, kad jau dukra bando skolintis, jai jau trūksta to ir ano) ir staigiai reikia pasirūpinti.

Man laikas buvo per daug brangus ir aš tikrai mielai būčiau sumokėjusi tuos keliasdešimt litų daugiau (eidavo kalba apie tokio lygio sumas), kad nereiktų gaišti valandos laiko diskutuojant ar tualetinį popierių pirkti bendrai ar kiekvienas vaikas atsineš savo. doh.gif

Tiesa, dėl brangesnių dalykų pinigų (kaip linoleumo pakeitimo) pinigų net nebandė rinkti, tai dukra gal 15 džinsų (šį kartą visiškai neperdedant) sugebėjo suplėšyti. doh.gif Aišku, tai šiek tiek ir jos pačios problema, kad ji netupinėjo apie lėlytes, o ropojo keturiomis ir žaidė indėnus-seklius ar dar kažką panašaus. Net ir tuo atveju man asmeniškai būtų buvę paprasčiau sumokėti šimtą ar du, kad tas grindis sutvarkytų (gal ne linoleumą, dangą uždėtų) nei kas savaitę nervintis, pamačius vėl nudrožtą didelę skylę džinsuose ir vėl lakstyti su ja po parduotuves ieškant džinsų.

Atsakyti
QUOTE(Dar @ 2008 02 21, 11:28)
Supranti skūsti tikrai negalėčiau, nes vistiek dukra ten lankys darželį, paskui mokyklą pradinę, bet tiesiog bandysiu ignoruoti.
Nors aišku , kai prašo yra pasakymas ,, kas gali, ir kiek galit,, bet jei neduodi tai tas sąsiuvinukas su sąrašu  stovi kaip priekaištas, kad va neduodi. Nors pas mus jau dėl tų lėlių ir mašinyčių susinervino daug tėvų. Kažkaip man atrodo, kad ta mūsų grupė visko turi  tikrai daug, mes  per Kalėdas ne kiekvienam atskirai vaikui pirkom, bet tiesiog tokį didelį maišą žaislų visiems bendrai grupei, buvo ir lėlių, vežimukų, mašinyčių, dėlionių, kaladėlių, ten dar visko gal už 300 litų, net nežinau tiksliai.

Va būtent, kad sąsiuvinukas kaip sąžinė stovi. Kokia žinoma situacija.Iki skausmo galima sakyti viskas žinoma ir pažystama. Pasiskųsti yra lengva nelengva paskui tik vaikui toj grupėj likti, o ir apskritai vaikas darželio įžymybe tampa doh.gif . Buvau susdūrus su situacija aš darželyje, man atrodė kad ir pinigai per didelirenkami,ir tikrai ped.darbas ten nevyko toj grupėj. Pasakiau pastabą auklėtojai, tai ką- ir pradėjau rasti vaiką tualete basą, nuvest- ašaros didžiausios, parsivedi visas sudirgęs, verkiantis. Pasiskundžiau direktorei ir išmetė mus iš to darželio tipo su gloojamu vaiku, tėvai atsisako leisti savus į tą pačią grupę, kažką tokio surašė. Galvojau man pačiai psichiatro pagalbos prireiks. Verkiau, žliumbiau dėl tokios neteisybės, o paskui spjoviau ir viskas.
Bet ką man vakar pasakė Džiugas wub.gif wub.gif 4u.gif - sako mamyte- aš lobių skrynelė, o tu mano vienintelis aukso pinigėlis ir aš tave saugau wub.gif wub.gif 4u.gif , apsiverkiau jį apsikabinus ir tiek. O kaip jis moka mamytei apie meilę pasakyti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2008 02 21, 13:31)
Pasiskundžiau direktorei ir išmetė mus iš to darželio tipo su gloojamu vaiku, tėvai atsisako leisti savus į tą pačią grupę, kažką tokio surašė. Galvojau man pačiai psichiatro pagalbos prireiks. Verkiau, žliumbiau dėl tokios neteisybės, o paskui spjoviau ir viskas.
Bet ką man vakar pasakė Džiugas wub.gif  wub.gif  4u.gif - sako mamyte- aš lobių skrynelė, o tu mano vienintelis aukso pinigėlis ir aš tave saugau wub.gif  wub.gif  4u.gif , apsiverkiau jį apsikabinus ir tiek. O kaip jis moka mamytei apie meilę pasakyti. 4u.gif

Alfija, pašiurpau... Iš tiesų, skundai toks subtilus reikalas, kad atsigroti ant vaikų po to tikrai gali ir įrodyti būna beveik neįmanoma... Bet tavo postą paskaičius pašiurpau!!! Kaip tai TĖVAI ATSISAKO VESTI Į TĄ PAČIĄ GRUPĘ??? Motyvacija - nenoriu, kad šalia būtų globojamas vaikas??? blink.gif blink.gif blink.gif Manau, kad švelniai tariant, motyvacija per maža... Tas vaikas turi DAR IR KAŽKAIP BAISIAI ELGTIS!!! Nelogiška motyvacija, na, manau, arba dar kažką rimto įpynė, arba tau tiesiog nervai nebelaikė ten likti. Nes šiaip už toookią "motyvaciją" ir diskriminaciją tai dar aukštesnės instancijos yra, kurios ir pačiai vedėjai padus gerai pakutentų... Nu geras...

Pas mus buvo atvejis, kai viena išprotėjusi mamytė dangstė savo sūnelį, kuris patologiškai nelankė mokyklos... Visi blogi, jis geras ir taškas. Realiai pačiai mamai, o ne vaikui, ten tikrai reikėjo psichiatro pagalbos... Žodžiu, istorija ilga ir labai graudžiai juokinga tos mamos atžvilgiu, o vaikui, deja, tik graudi. Bet ji tiek sugebėjo komisijų į mokyklą prikviesti, tiek visiems nervų sugadinti, tame tarpe ir medikams, ieškodama savo sūnui ligos... Tada pagalvojau: joooo, nėra sistemos, kuri apsaugotų nuo psichiškai nestabilių žmonių... Ir vis vien jos sūnui buvo sudarytos išskirtinės sąlygos, nes gal ir medikai pavargo kovoti, o komisijos turi dirbti savo darbą, jei yra skundai...

O čia - tiesioginis diskriminavimas, jog vaikas neturi tėvų....
Atsakyti
QUOTE(Paragintoji @ 2008 02 21, 14:59)
Alfija, pašiurpau... Iš tiesų, skundai toks subtilus reikalas, kad atsigroti ant vaikų po to tikrai gali ir įrodyti būna beveik neįmanoma... Bet tavo postą paskaičius pašiurpau!!! Kaip tai TĖVAI ATSISAKO VESTI Į TĄ PAČIĄ GRUPĘ???  Motyvacija - nenoriu, kad šalia būtų globojamas vaikas??? blink.gif  blink.gif  blink.gif  Manau, kad švelniai tariant, motyvacija per maža... Tas vaikas turi DAR IR KAŽKAIP BAISIAI ELGTIS!!! Nelogiška motyvacija, na, manau, arba dar kažką rimto įpynė, arba tau tiesiog nervai nebelaikė ten likti. Nes šiaip už toookią "motyvaciją" ir diskriminaciją tai dar aukštesnės instancijos yra, kurios ir pačiai vedėjai padus gerai pakutentų... Nu geras...

Pas mus buvo atvejis, kai viena išprotėjusi mamytė dangstė savo sūnelį, kuris patologiškai nelankė mokyklos... Visi blogi, jis geras ir taškas. Realiai pačiai mamai, o ne vaikui, ten tikrai reikėjo psichiatro pagalbos... Žodžiu, istorija ilga ir labai graudžiai juokinga tos mamos atžvilgiu, o vaikui, deja, tik graudi. Bet ji tiek sugebėjo komisijų į mokyklą prikviesti, tiek visiems nervų sugadinti, tame tarpe ir medikams, ieškodama savo sūnui ligos... Tada pagalvojau: joooo, nėra sistemos, kuri apsaugotų nuo psichiškai nestabilių žmonių... Ir vis vien jos sūnui buvo sudarytos išskirtinės sąlygos, nes gal ir medikai pavargo kovoti, o komisijos turi dirbti savo darbą, jei yra skundai...

O čia - tiesioginis diskriminavimas, jog vaikas neturi tėvų....

Duksiui tada buvo treji su puse. Niekas realiai ten ir neatsisakė, tėvų vardu čia direktorė pati suskėlė. Grupės gi auklėtojos vyras kažkoks statybos darbų meistras, tai jis tai direktorei kažką namuose suremontavo nemokamai, baldus pakabino , dar kažkas. Ten toks š. atsiprašant, kad tikrai. Taigi dar viena grupės auklėtoja ir seselė bandė mus užtarti- buvo atleistos ir tiek.
Man tai baisiau tas vaikas vėlų rudenį prie praviros orlaidės basas ant akmeninių grindų, užtai kad nemoka pats apsirengti doh.gif , va čia tai tikrai, o visa kita tai š. į kurį dėmsio kreipti nereikia taip giliai. Bet kokiu atveju su dalim tos grupės vaikų jis ant kiemo žaidžia, o mes maloniai pasišnekam. Va taip va buvo. Nu matai, buvo toks netiesioginis kaip ir noras jog su jomis asmeniškai pašalpa pasidalintumėm- vaikas gi darželyje būna, jų algos mažos, o va augina jį didelia dalim jos doh.gif
Atsakyti