Kai dukra lankė darželį paprastą grupę auklėtoja buvo dalykiška, organizuota rudenį kartą paprašydavo konkrečios sumos (atrodo 100 lt.) ir būdavo ramu visiems metams. Kartą susimokėjai ir žinai, kad nereikia pirkinėti tualetinio popieriaus, poprierinių nosinaičių, pieštukų, dar grupei nupirko naują kilimą, žaislų.
Kai perėjo į priešmokyklinę grupę, su tais rinkimais būdavo kažkoks košmaras.

Auklėtoja (šiaip labai šauni, organizuota) nenorėjo su jokiais pinigais turėti nieko bendro.
Tad mamos pasilikdavo po susirinkimo ir prasidėdavo porą valandų trunkančios diskusijos dėl keliasdešimt litų: rinkti, nerinkti, po kiek konkrečiai, ar taip ar kitaip juos panaudoti. Kažkuri mama rinkdavo, po to atsiskaitinėdavo visiems. Sugaišau marias laiko tuose betiksliuose susirinkimuose.Rezultate gaudavosi, kad rinkdavo mažiau nei ankstesnėje grupėje (t.y. tualetinį popierių, muilą, kai kuriuos žaislus pirkdavo bendrai), tačiau pieštukus, žirklutes, papkeles vaikų darbeliams, partybų sąsiuvinius ir visa kita pirkdavo visi asmeniškai. Man dar teko sugaišti laiko lakstant ir pirkiojant visas priemones ne tik mokslo metų pradžioje, bet ir kai jos staiga pasibaigdavo (auklėtoja informuodavo, kad jau dukra bando skolintis, jai jau trūksta to ir ano) ir staigiai reikia pasirūpinti.
Man laikas buvo per daug brangus ir aš tikrai mielai būčiau sumokėjusi tuos keliasdešimt litų daugiau (eidavo kalba apie tokio lygio sumas), kad nereiktų gaišti valandos laiko diskutuojant ar tualetinį popierių pirkti bendrai ar kiekvienas vaikas atsineš savo.
Tiesa, dėl brangesnių dalykų pinigų (kaip linoleumo pakeitimo) pinigų net nebandė rinkti, tai dukra gal 15 džinsų (šį kartą visiškai neperdedant) sugebėjo suplėšyti.

Aišku, tai šiek tiek ir jos pačios problema, kad ji netupinėjo apie lėlytes, o ropojo keturiomis ir žaidė indėnus-seklius ar dar kažką panašaus. Net ir tuo atveju man asmeniškai būtų buvę paprasčiau sumokėti šimtą ar du, kad tas grindis sutvarkytų (gal ne linoleumą, dangą uždėtų) nei kas savaitę nervintis, pamačius vėl nudrožtą didelę skylę džinsuose ir vėl lakstyti su ja po parduotuves ieškant džinsų.