Įkraunama...
Įkraunama...

Bijau, kad mano augintinis neįkastų vaikui

QUOTE(Afroditte @ 2008 02 03, 20:53)
kai kuriems negalima tiesiog duot augint jokiu gyvunu,nebent zuvytes.. biggrin.gif

O ir tas viena ryta pavirsiuj pluduriuojancias ras hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(canine @ 2008 02 03, 21:54)
"jodinėjau" šuniu;

na g.gif ..jei ash ant savishki buchiau pakinkiusi g.gif ..turbut daba be tarpkojo vaikshchiochiau hi.gif
brunette.gif
Atsakyti
QUOTE(žostautė @ 2008 02 03, 11:28)
VICI, kai tavo mama kitą kartą aiškins apie didelius šunis butuose, tu jai pasakyk, kad žiurkėnai ir jūrų kiaulytės yra žiurkėnai ir jūrų kiaulytės, o šunys yra šunys. O piktos moteriškės, slapta aptarinėjančios kitų žmonių gyvenimus ir sprendimus, yra baisesnės už baisiausią šunį.

matai, esmė tokia, kad kai kurie tuos šunis uždaro tame savo mažame butelyje ir tik kartą į dieną su pavadėliu praveda aplink namą ar du... tai manau nereikia pasakoti kuo po to tokioms šeimoms baigiasi... apkandžioti vaikai, apgadintas turtas...
aš nieko nesakau apie žmones, kurie užsiima su gyvūnais, bet ar visi tokie ir kiek tokių? g.gif
Atsakyti
QUOTE(*VICI* @ 2008 02 04, 11:29)
matai, esmė tokia, kad kai kurie tuos šunis uždaro tame savo mažame butelyje ir tik kartą į dieną su pavadėliu praveda aplink namą ar du... tai manau nereikia pasakoti kuo po to tokioms šeimoms baigiasi... apkandžioti vaikai, apgadintas turtas...
aš nieko nesakau apie žmones, kurie užsiima su gyvūnais, bet ar visi tokie ir kiek tokių? g.gif

Na o as mastau. Kuo skiriasi namas nuo buto? Nekalbam apie 30 kv.m. buta, kalbekim apie didesni. Juk name gyvendamas suo nelaksto is kampo i kampa, is vieno auksto i kita auksta. Jis ramiai sau pavaiksto, paguli, pamiega. Tas pats ir bute. Svarbiausia tik duoti lauke issilakstyt ir issidukt pakankamai ir problemu nebus manau smile.gif Aisku jei namas su aptverta teritorija, tada jau kitas reikalas.
Atsakyti
QUOTE(Dober @ 2008 02 04, 10:35)
Na o as mastau. Kuo skiriasi namas nuo buto? Nekalbam apie 30 kv.m. buta, kalbekim apie didesni. Juk name gyvendamas suo nelaksto is kampo i kampa, is vieno auksto i kita auksta. Jis ramiai sau pavaiksto, paguli, pamiega. Tas pats ir bute. Svarbiausia tik duoti lauke issilakstyt ir issidukt pakankamai ir problemu nebus manau  smile.gif Aisku jei namas su aptverta teritorija, tada jau kitas reikalas.

O mano šunys gyvena 20 kv. m voljere g.gif dviese... kuo tai skiriasi nuo buto?
Atsakyti
QUOTE(Dober @ 2008 02 04, 10:35)
Na o as mastau. Kuo skiriasi namas nuo buto? Nekalbam apie 30 kv.m. buta, kalbekim apie didesni. Juk name gyvendamas suo nelaksto is kampo i kampa, is vieno auksto i kita auksta. Jis ramiai sau pavaiksto, paguli, pamiega. Tas pats ir bute. Svarbiausia tik duoti lauke issilakstyt ir issidukt pakankamai ir problemu nebus manau  smile.gif Aisku jei namas su aptverta teritorija, tada jau kitas reikalas.

tai juk dažniausiai tokie namai aptverti būna, tai šuo nors palei tvorą ir aplink namą palaksto mirksiukas.gif nesakyk, tikrai yra skirtumas... aišku, ir jo neužtenka... bet visgi geriau, nei variantas uždaryti didelį šunį į poros kambarių butelį, išvesti jį su pavadėliu kartą per dieną pasivaikščioti ir po to tikėtis, kad jis nesiaubs namų ir nekels niekam grėsmės...
šiaip mano maža šunia vakar grįžo ir ilgo pasivaikščiojimo miške, be pavadėlio lakstė ir dar grįžus siuto po lovą, po grindis aplink baldus bėgiojo, turbūt dar mažoka krūvio buvo blink.gif biggrin.gif
o žmonės nori, kad dideli išsikrautų tokiu būdu ir po to būtų avinėliai butuose ir su vaikais... tai nuo savęs reiktų labai pasistengti tuomet, kad taip būtų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*VICI* @ 2008 02 04, 11:05)
tai juk dažniausiai tokie namai aptverti būna, tai šuo nors palei tvorą ir aplink namą palaksto mirksiukas.gif nesakyk, tikrai yra skirtumas...

Man nėra. Jokio skirtumo nebūtų, jei aš ir bute gyvenčiau - šunys privalomą krūvį gautų, tik juos gal vežti toliau reikėtų. Pagaliau, mano šuns veisėja bute sugeba kelis šunis turėti. Ir sėkmingai su jais (iš viso gal devyniais - dalis voljeruose, toliau nuo jos namų gyvena) kasdien išsirauna į miškus. Vakar savo akimis mačiau, kaip ji visus devynis sukišo į pasato bagažinę. Ir taip kiekvieną dieną. Slėptis reikia tokiems šeimininkams, kurie vieno bute gyvenančio šuns nesugeba išvedžioti, kad tas namų nesiaubtų.
Atsakyti
smile.gif
QUOTE(*VICI* @ 2008 02 04, 12:05)
tai juk dažniausiai tokie namai aptverti būna, tai šuo nors palei tvorą ir aplink namą palaksto mirksiukas.gif nesakyk, tikrai yra skirtumas... aišku, ir jo neužtenka... bet visgi geriau, nei variantas uždaryti didelį šunį į poros kambarių butelį, išvesti jį su pavadėliu kartą per dieną pasivaikščioti ir po to tikėtis, kad jis nesiaubs namų ir nekels niekam grėsmės...
šiaip mano maža šunia vakar grįžo ir ilgo pasivaikščiojimo miške, be pavadėlio lakstė ir dar grįžus siuto po lovą, po grindis aplink baldus bėgiojo, turbūt dar mažoka krūvio buvo blink.gif  biggrin.gif
o žmonės nori, kad dideli išsikrautų tokiu būdu ir po to būtų avinėliai butuose ir su vaikais... tai nuo savęs reiktų labai pasistengti tuomet, kad taip būtų smile.gif

Tai vat ir yra esmė, ne namo ar buto, o kiek šunėkas turi galimybių išsilakstyti, kiek jis yra dresuojamas, kiek su juo yra žaidžiama ir pan. Galų gale, pas kai kuriuos šuo kelias valandas ir narve pabūna ir nieko, nenumiršta nuo to, jeigu po to išsilaksto ir išsidūksta pakankamai. Ir turint namą, dar nemanau, kad galima teigti, kad dabar tau jau šuniui rojus. Kaip butinius šunis kai kurie išveda po 15 min du kartus į lauką (tai negerai be abejo), taip yra ir naminių, kurie nuo 4 mėn ar panašiai iki pat senatvės iš voljero kojos nėra iškėlę. Todėl nemanau, kad tai, jog žmogus turi namą, jis jau sukuria šuniui kažkokią gerovę.
Atsakyti
Dar ir nuo veislės juk priklauso. Yra dičkių, kuriems ir pusvalandžio pasivaikščiojimų per dieną gana. O nuo kai kurių ir su 3 valandų lakstymu po mišką neatsipirksi. Mano iš pastarųjų, nors gal dėl to, kad dar jaunas. Nepaisant to, kad tai - didelės veislės šuo, jis laimingai gyvena dviejų kambarių butelyje. Dieną, kol aš darbe, būna uždarytas viename 14 kv. m kambaryje. Visą laiką miega, jeigu iš vakaro būna gavęs normaliai išsilakstyti. Jeigu ne, aišku, kimba į daiktus, bet tokią "prabangą" neišvesti šuns leidžiu sau tik tada, kai baisiai sergu.
Atsakyti
Maniskis (amzina atilsi) per diena paliktas, kad ir name, bet vis tiek miegodavo istisai, gal tik pakeisdavo miegojimo vieta-tai prie duru, tai ant lovos. Tai nematau problemu toki suni augint, kad ir bute. Duodavom jam issidukt lauke tiek, kad parejes net i maista kartais nelabai noredavo ziuret, o tiesiog issidrebdavo ir guledavo smile.gif na paauglystej, kai vienas namie budavo, buvo uzejus manija is sienos islupt jungiklius sviestuvu (visa laime nepakrate elektra), bet isaugo is to ir viskas.
Atsakyti
gali šuo būti laiminges gyvendamas 40kv.m. bute, nei gyvendamas name su ha teritorija.Ne viena mano draugė laiko šunį bute, bet su šuniu dirbama daug ir intensyviai.Ir butas šuniui tik poilsio vieta, tad ne tame esmė schmoll.gif
Kitas dalykas, jei šuo vienas, gali jis ir ha turėt teritorijos tikrai nelakstys ir nedūks, jei su juo neužsiimsi, paslankios ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(sniegosunys @ 2008 02 04, 18:43)
gali šuo būti laiminges gyvendamas 40kv.m. bute, nei gyvendamas name su ha teritorija.Ne viena mano draugė laiko šunį bute, bet su šuniu dirbama daug ir intensyviai.Ir butas šuniui tik poilsio vieta, tad ne tame esmė  schmoll.gif
Kitas dalykas, jei šuo vienas, gali jis ir ha turėt teritorijos tikrai nelakstys ir nedūks, jei su juo neužsiimsi, paslankios ir viskas.

Va butent.
Atsakyti