Įkraunama...
Įkraunama...

Magnolijos medis

Svaiki. Isigyjau magnolija susan, dar noriu magnolijos sulanzo. Bat man iskylo klausimas. Daugelyje forumu skaiciau, kad duobe medeliui reikia paruosti, zeme pamaisyti su kompostu ir dar kazkuom, girdejau kad dar smelio reik. Tai vat ir susipainiojau. Tai kaip ta zeme ruost???
Atsakyti
Magnolijos mėgsta rūgščią dirvą mirksiukas.gif
Atsakyti
Kaip ruošite magnolijas žiemai? Turiu dvi ir dar nei viena nežiemojo tai labai bijau, kad nesušaldyti per žiemą.
Atsakyti
Mano jau nemaža, tai ant šaknų užpilu durpių ir tiek. Prieš keletą metų apvyniodavau agro plėvele ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2009 10 01, 10:37)
Mano jau nemaža, tai ant šaknų užpilu durpių ir tiek. Prieš keletą metų apvyniodavau agro plėvele  ax.gif

Tai jos bijo labiau šaknis nušalti ar stiebus?
Atsakyti
QUOTE(gdaiva @ 2009 10 01, 11:44)
Tai jos bijo labiau šaknis nušalti ar stiebus?

Taip patarė daryti, kai pirkau (prieš kokius 5-6 m) ir nei karto nenušalo ax.gif O durpės dar jai ir dirvą parūgština, nes pavasarį tik išsklaidau ir viskas blush2.gif
Atsakyti
O aš savo magnolijos nedengiu, nes kaip pirkau iš šilutiškės magnolininkės , sakė nereikia jų dengti , nes atsparios šalčiui thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2009 10 01, 12:15)
Taip patarė daryti, kai pirkau (prieš kokius 5-6 m) ir nei karto nenušalo  ax.gif  O durpės dar jai ir dirvą parūgština, nes pavasarį tik išsklaidau ir viskas  blush2.gif

o durpės pirktinės?kaži kaip čia mes peržiemosim.pirkau iš lenkų blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(apsinge @ 2009 10 07, 07:29)
o durpės pirktinės?kaži kaip čia mes peržiemosim.pirkau iš lenkų blush2.gif

Durpes perku kiekvienas metais(dideliais maišais, nes daug reikia blush2.gif ), apvyniok dar agroplėvele ir gal peržiemos, juk iš lenkų taip pat neblogi sodinukai būna mirksiukas.gif
Atsakyti
Nuo ryt pranesa sniega nakti plikledi,pergyvenu gal jau reik dengt? g.gif
Atsakyti
sugalvojau tevams vestuviu metiniu proga padovanoti magnolija. Sakykit ar nebus pervelu sodinti geguzes pradzioje?
Atsakyti
QUOTE(VaNilline @ 2010 04 19, 15:36)
sugalvojau tevams vestuviu metiniu proga padovanoti magnolija. Sakykit ar nebus pervelu sodinti geguzes pradzioje?

Aš savąją prieš porą savaičių persodinau, vienas žiedas tai tikrai bus. Magnolijos žydi balandžio paskutinę ir gegužės pirmomis savaitėmis. Dėl to vėlu, tai aš sodinčiau kai jau nužydėtų arba rudenį, arba dar geriau kitą pavasarį.. bet čia tik mano nuomonė.
Atsakyti