[quote=Feniksas45,2010 05 19, 08:39]
[quote=jediara,2010 05 17, 00:35]
Šiemet mano magnolijos pumpurėliai apšąlo, bet žydi
kokia gražuolė
mano nigra nemažai apšalo šią žiemą ,bet tikiuosi sulaukti irgi nors kelių žiedelių 
beje,Jediara,ar kvepia tavoji, mano praėjusiais metais kai žydėjo, tai citrinom kvepėjo
Ledum ,o kas nulėmė jūsų pasirinkimą ,aš tai dabar galvoju gal geriau susan būčiau pirkus ...
[/quote]
Man nigros spalva labai graži

Šviesiais žiedais ir taip daug kas pavasarį žydi. Ružavais žiedais kada nors nusipirksiu Slyvukę Kanzan. Be to derinau prie šalia augančių augalų.
[quote=Feniksas45,2010 05 19, 11:35]
dar zapyškio medelynas
,o susan mačiau pilna buvo maximoje , jeigu neišpirko, o pagal tavo kriterijus jos turbūt beveik vienodos: susan yra nigros kultivaras ,jos žiedai tamsesni , į raudonumą.
[/quote]
Kiek bežiūriu googlėj, man atrodo Nigra tamsesnė.
Papildyta:
QUOTE(Spurga577 @ 2010 05 19, 11:19)
Merginos, nespėjau temą perskaityti, bet gal iki kol rasiu info, patartumėt: kokią magnoliją geriau rinktis:
Susan ar
Nigra? Žinau, kad jau beveik nėra pirkti, bet vistiek noriu šiemet pasisodinti...
Pagrindiniai kriterijai: atsparumas žiemą (ši žiema gerokai išgąsdino), neaukštas medis/krūmas (max 4 m), dideli žiedai..
Ir dar: gal turit patirties su medelynais prie Kauno? Radau Viržių medelyne ir Žledynėlyje...
Iš anksto dėkui už patarimą
Magnolijos kuo mažesnės tuo jautresnės šalčiui. Paskui kai jau užauga nebebijo. O soulangiana, Susan, Nigra ir Stelata panašaus atsparumo.