Įkraunama...
Įkraunama...

Magnolijos medis

QUOTE(makse* @ 2010 05 30, 19:56)
mes ana rudeni pasodinom magnolija. perziemojo. buvo sukrovus ziedus (mes taip galvojam) bet neprazydo. dabar jau su lapukais. bet jie... tokie kaip apkramtyti.. negrazus.. gal kokia liga? ka daryti?  g.gif

Aš pernai pavasari pasodina,bet nusipirkau jau peržydėjusią su lapais,symet nezydėjo,tik lapai verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(pelytė @ 2010 06 09, 15:40)
Aš pernai pavasari pasodina,bet nusipirkau jau peržydėjusią su lapais,symet nezydėjo,tik lapai verysad.gif

mastau.gif kazi kodel nebuvo zieduku g.gif
Atsakyti
Sveikos visos smile.gif
Labai įdomu, ar toms, kurių magnolijos pavasarį nepražydo, dabar nekrauna žiedų? Ar tikrai magnolijos vieną kartą metuose žydi ir tik pavasarį?? Nes mano magnolija, ėmė ir dabar pražydo smile.gif Kiek skaičiavau tai turėtų apie 10 žiedų išskleisti smile.gif)
user posted image
Atsakyti
oho bigsmile.gif ....Pirmakart apie tai girdziu - paprastai is rudens tik sukraunami pumpurai pavasariui...Gal oras taip paveike kad rudens pumpurai greiciau subrendo g.gif bet sveikinu, turesit grozi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(balla @ 2010 08 09, 10:43)
Sveikos visos smile.gif
Labai įdomu, ar toms, kurių magnolijos pavasarį nepražydo, dabar nekrauna žiedų? Ar tikrai magnolijos vieną kartą metuose žydi ir tik pavasarį?? Nes mano magnolija, ėmė ir dabar pražydo smile.gif Kiek skaičiavau tai turėtų apie 10 žiedų išskleisti smile.gif)
user posted image

mmmm.. koks grozis.. ir spalva thumbup.gif
maniske si pavasari nezydejo.. dabar tik lapai grazus, kazka krauna, tikiuosi kita pavasari suzydes wink.gif

dar norejau pasitart su jumis, ant mano magnolijos lapuku vis randu koki tais voratinkli.. ir apgrauztus lapukus, negrazius.. kazi kas cia?
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2010 08 09, 10:47)
oho bigsmile.gif ....Pirmakart apie tai girdziu - paprastai is rudens tik sukraunami pumpurai pavasariui...Gal oras taip paveike kad rudens pumpurai greiciau subrendo  g.gif bet sveikinu, turesit grozi smile.gif

Kažkaip baisu, kad tie žiedai nenubyrėtų, nes pavasarį taip buvo. Bet jau ryte antrą pupurą išskleidė, manau visa sužydės ax.gif Aš ir galvojau, kad kitam pavasariui ruošiasi, bet pasirodo dabar pražydo smile.gif
Papildyta:
QUOTE(makse* @ 2010 08 09, 14:36)
mmmm.. koks grozis.. ir spalva  thumbup.gif
maniske si pavasari nezydejo.. dabar tik lapai grazus, kazka krauna, tikiuosi kita pavasari suzydes wink.gif

dar norejau pasitart su jumis, ant mano magnolijos lapuku vis randu koki tais voratinkli.. ir apgrauztus lapukus, negrazius.. kazi kas cia?

Voratinkliai ir mano magnoliją mėgsta, aš kai pamatai nubraukiu ranka ir tiek. Ir rudų taškiukų randu, tik manau jie atsirado nuo lietaus, iškapojo, gal ne visai bet gavo stipraus lietaus. Tokia iš manęs žinovė blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo balla: 09 rugpjūčio 2010 - 13:57
As neauginu magnoliju, bet man tai nuostabiausi augalai..Speju, kad voriukai, voratinkliai ir pan - gali nebut tik atsitiktiniai gyventojai...Gali but tai ir voratinkline erke, kuri labai didele kenkeja..Siulyciau butinai profilaktiskai nupurskt nuo voratinklines erkes, tu paciu ir nuo amaru, nors nezinau, ar jie magnolijas puola, bet siaip ta erke tai per laika viska numarina, kad gyva...tai naikinkites, o jei tai ne ji, tai nors profilaktiskai. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2010 08 09, 15:47)
As neauginu magnoliju, bet man tai nuostabiausi augalai..Speju, kad voriukai, voratinkliai ir pan - gali nebut tik atsitiktiniai gyventojai...Gali but tai ir voratinkline erke, kuri labai didele kenkeja..Siulyciau butinai profilaktiskai nupurskt nuo voratinklines erkes, tu paciu ir nuo amaru, nors nezinau, ar jie magnolijas puola, bet siaip ta erke tai per laika viska numarina, kad gyva...tai naikinkites, o jei tai ne ji, tai nors profilaktiskai.  4u.gif

Dėkui už info. Reik daugiau pasidomėti... nenorėčiau, kad man magnoliją kas numaruntų..
Atsakyti
na man del tu voriuku, voratinkliuku ir galimu erkuciu dave tok isenovini patarima - purksti muiluotu vandeniu. geriausiai ukisko muilo. na tai as padariau toki tirpala ir purskiau, tai lyg maziau tu voratinkliu ir lapai labai suzaliavo. bet kaip supratau tai reikia daryt profilaktiskai, norint kad nepultu..
tikiuosi kazkam pades ir mano patarimas..
Atsakyti
Ir pas mane žydi keletas žiedų, bet taip būna kiekvienais metais, kad "atsiranda" tokių pavienių žiedų rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2010 08 10, 11:09)
Ir pas mane žydi keletas žiedų, bet taip būna kiekvienais metais, kad "atsiranda" tokių pavienių žiedų  rolleyes.gif

Geras smile.gif) įdomu kodėl joms taip susisuka g.gif Bet labai gražu wub.gif

makse* dėkui už patarimą dėl ūkiško muilo, reikės pabandyt profilaktiškai. Manosios lapai žali, tik keliose vietose tokie kaip išdaužyti būtų, biški su rudais taškeliais.

Dar klausimas mylėtojoms - kiek suprantu mano magnolija yra medelis arba išgenėtas krūmas, jei taip galima pasakyti. Ji nuo šaknų pradėjo tokias ataugas/ūglius leisti, dar nieko su jais nedariau, tai jie taip ir auga dabar. Nėra labai gražu tai, man juos nukirpti? išrauti bijau judinti žemę (kolkas pas mane vazone ji auga). Kažkur skaičiau, kad magnolijos negenimos. Taip norėtųsi, kad tas kotas išsiryškintų, nebūtų apžėlęs aplinkui tom ataugom g.gif Kaip jūs darot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo balla: 11 rugpjūčio 2010 - 08:31
QUOTE(balla @ 2010 08 11, 09:31)
Geras smile.gif) įdomu kodėl joms taip susisuka  g.gif Bet labai gražu  wub.gif

makse* dėkui už patarimą dėl ūkiško muilo, reikės pabandyt profilaktiškai. Manosios lapai žali, tik keliose vietose tokie kaip išdaužyti būtų, biški su rudais taškeliais.

Dar klausimas mylėtojoms - kiek suprantu mano magnolija yra medelis arba išgenėtas krūmas, jei taip galima pasakyti. Ji nuo šaknų pradėjo tokias ataugas/ūglius leisti, dar nieko su jais nedariau, tai jie taip ir auga dabar. Nėra labai gražu tai, man juos nukirpti? išrauti bijau judinti žemę (kolkas pas mane vazone ji auga). Kažkur skaičiau, kad magnolijos negenimos. Taip norėtųsi, kad tas kotas išsiryškintų, nebūtų apžėlęs aplinkui tom ataugom  g.gif  Kaip jūs darot?

na del tu ugliuku, tia man bent patare juos nupjaut graziai. kad nebutu visokiu ugliu, o kamienas butu grazus ir pagrinde viskas formuotusi virsuj.
Atsakyti