Pritariu, kad pinigų stygius tikrai gadina santykius, juk be pinigų gali tik sėdėti namie ant sofos, o rutina baisus santykių griovėjas
QUOTE(Optimistė @ 2008 05 15, 07:48)
Mano nuomone, pinigų trūkumas tikrai gadina santykius, nes nu be pinigų nėra normalaus laisvalaikio, kažkokios veiklos. Juk ir prie ežeriuko nuvažiuot reikia pinigų... Todėl manau, kad pinigai vis dėl to daug ką gadina, tiksliau jų nebuvimas...
Pinigų trūkumas-labai abstraktu... Vieniems ir 100litų "laisvų" - jau pinigai, už kuriuos gali sugalvoti ką nuveikti, o kitiems ir kelių tūkstantėlių maža, ns negali nuskristi į Maldyvus... Jei bus tik žiūrima į pinigus-tikrai bus problemų tarpusavio santykiuose. Ne pinigai turėtų mus valdyti, o mes pinigus. Ir sugalvoti ką veikti su tiek pinigėlių, kiek jų yra. O kai fantazijos trūkumas, tai ir pinigų tada trūksta
QUOTE(jolituze @ 2008 01 11, 23:47)
Zinau ne viena pora, kai apetitas kyla bevalgant...
Man geriau pradeti nuo 0, tureti ir sunkiu dienu, kurios isbando santykius ir uztikrina tvirtesni rysi, nei buti aptekus, o paskui netekus visu tu milijonu ruostis skyryboms
Musu atveju pinigu trukumas ne tik negadina santykiu, bet tik sustiprina juos
Labai liudna, kad pinigai uzvalde zmones
nemanau kad trukumas gadina santykius. zinoma, nera lengva kai pinigeliu truksta, bet paprasciausiai ir sedint ant sofos namie nereikia pyktis kad nera pinigu. o siaip tai is tikro, priklauso nuo to kas ka laiko stygium. jei tau prasiblaskymas ir veikla yra kruvos pinigu isleidimas, tai zinoma tada yra nelengva, as asmeniskai ir su 15 lt su antra puse galiu nueit prie ezeriuko ir is plastikiniu stikliniu pagert vyna ir paspoksot i zmones. man tai buna pramoga!!!
Papildyta:
Vis maza ir maza...
Man geriau pradeti nuo 0, tureti ir sunkiu dienu, kurios isbando santykius ir uztikrina tvirtesni rysi, nei buti aptekus, o paskui netekus visu tu milijonu ruostis skyryboms
90% pora issiskirtu
Buna dienu ir geresniu, ir blogesniu (pinigine prasme), bet viska atlaikom su sypsena ir santykiu kokybe negincijama...Labai liudna, kad pinigai uzvalde zmones 
pas mus lygiai taip pat ir kartais netgi tuo dziaugiuosi nes suprantu kad salia zmogus su kuriuo iveiksim viska
Papildyta:
QUOTE(activ @ 2008 05 22, 10:10)
skaiciau kaikuriu mamyciu nusivylimus del pinigeliu stygio ir del to kylusiu nesutarimu ir prisiminiu save.kazkada ir man taip buvo.vyras dirbdavo uzsieni.ir gryzdavo po ilgo laiko tarpo ir tik tada jam firma atsiskaitydavo.ir vel isvyksta.mokejimas uz buta visus tuos menesius ir taip toliau.kas likdavo tekdavo man spausti iki sekancio gryzimo kad tik dukrytei nieko netruktu.tokios itampos priveda iki dideliu barniu ir net skyrybu.aciu dievui jau senei tie vargai baigesi man.tad 100procentu pritariu kad pinigu stygius gadina ne tik santykius bet ir griauna viska kas buvo grazu ir gerai.tik dar pridesiu kad ne tik pinigai bet tok gyvenimas ypac lietuvoje kai skaiciuoji kikviena centa kad isgyventum ari kad ji turetum bet vis jo nebelieka.daraisis pikta nekenti viso pasaulio nuo to tavo pykcio kaikurie vyrai nusigere nes nebezino kaip pagelbeti savo seimai kad visad turetu pinigu.juk net pripazinta kad zmogus didziausias pasaulyje hanibalas kuriam kad isgyventu reikia daug!ir daug daugiau nei mes patis suvokiam.tad nesutinku su ta fraze kad ne piniguose laime.su meile ilgai nepagyvensi ir tavo vaikai per ta meile mirs badu.galu gale ir ta pati meile laaabai greit dings...
na, pinigų trūkumas santykių gal ir nepagerina, bet jei visa kita tikrai gerai, tai neturėtų ir gadinti. Nebent pinigus uždirba tik vienas kuris, o kitas juos neadekvačiai leidžia. Bet ir tai, nuo žmonių priklauso.
pas mus su draugu kažkaip dėl pinigų barnių nekyla, jie būna nebent paminėti kokio kito barnio metu, kai visos negerovės traukiamos į dienos šviesą
kai pas jį su pinigais viskas tvarkoj tai ir maistą perka tik jis, ir kavinėse ir kitur moka jis, ir dar man ką nors nuperka. Kai pas abu su pinigais viskas gerai, tai ir draugai tą pajaučia, ir patys žinoma smagiai gyvenam. O paskutinius du mėnesius aš praktiškai išlaikau SB, moku už jo butą, maitinu, duodu pinigų telefonui, ir kitoms išlaidoms. Ir ne bėda -atsistos ant kojų, vėl bus viskas tvarkoj.
vat jei jis imtų iš manęs pinigus, nieko neveiktų ir leistų juos pramogoms, tada jau pyktumėmės, bet ne dėl pinigų, o dėl nepagarbos
aišku, kai yra vaikai, viskas sudėtingiau, tokioj situacijoj nesu, ir nedrįsčiau komentuoti
pas mus su draugu kažkaip dėl pinigų barnių nekyla, jie būna nebent paminėti kokio kito barnio metu, kai visos negerovės traukiamos į dienos šviesą
kai pas jį su pinigais viskas tvarkoj tai ir maistą perka tik jis, ir kavinėse ir kitur moka jis, ir dar man ką nors nuperka. Kai pas abu su pinigais viskas gerai, tai ir draugai tą pajaučia, ir patys žinoma smagiai gyvenam. O paskutinius du mėnesius aš praktiškai išlaikau SB, moku už jo butą, maitinu, duodu pinigų telefonui, ir kitoms išlaidoms. Ir ne bėda -atsistos ant kojų, vėl bus viskas tvarkoj.
vat jei jis imtų iš manęs pinigus, nieko neveiktų ir leistų juos pramogoms, tada jau pyktumėmės, bet ne dėl pinigų, o dėl nepagarbos
aišku, kai yra vaikai, viskas sudėtingiau, tokioj situacijoj nesu, ir nedrįsčiau komentuoti
na taip ,kai vaikučių nėra,tai galima ir dėl pinigų stygiaus "pasidžiaugti" ,kad turit vienas kitą šalia.Bet kai reikia išmaitinti vaikus,ir kai nėra kada galvoti apie savo pramogas,tai tie pykčiai savaime gaunasi,dėl prastos nuotaikos ir įtampos,ir yra šaunuolės tos šeimos,kurios visa tai patyrusios išlieka kartu.Mes patyrėm dviejų metų piniginę krizę,kai dėl įtampos kildavo ginčai,ir visa tai praėjus,suprasdavom kodėl vienas kitą įžeidėm,kodėl vienam ar kitam pasireiškė pykčio "priepolis"
Perskaiciau kaikuriuos pasisakymus sioj temoj ir istikruju neturiu tvirtos galutines kurios nors pozicijos prie ko tie pinigeliai priveda. Asmeniskai man jie reikalingi, tik elementariausiems poreikiams patenkinti, todel mano nuomone, santykiai priklauso ne nuo pinigu kiekio, o nuo abieju zmoniu poziurio i juos ir elgesio, esant ju trukumui arba uztektinumui. Susimasciau ar suprantamai issireiskiau
Na, pvz., su ankstesniu draugu pradejom gyvent taip sakant "nuo nulio" - as buvau studente, jis katik pradejes dirbti naujame mieste po mokslu.Ir kiek pamenu tuo metu mes buvom laimingiausi, nes kai atsirado atliekamu nuo "butinu pragyvenimui" pinigeliu, tai prasidejo draugo vaikstinejimai po klubus, vakarones su draugais, kol galu gale nusprendziau, kad mums nepakeliui.
Su dabartiniu draugu viskas atvirksciai. As dirbanti ir islaikanti pati save, jis taip pat. Taip sakant, dedam bendrus pinigelius bendram gyvenimui (maistui, mokesciams, naujam automobiliui, bustui ir pan.) bet kartu pasiliekam kiekvienas savu, kuriuos leidziam savo poreikiams ( kiekvienas savo aprangai, kosmetikai ir pan., nors kartais jei pamatom, kad ar tai kvepalai eina i pabaiga tai vienas kitam padovanojam anksciau nei pats nusipirko
)
Taigi, mano nuomone, santykiuose svarbiausia atsakingumas uz save ir pagarba kitam tiek finansineje, tiek bendravimo bei kitose santykiu srityse.
Su dabartiniu draugu viskas atvirksciai. As dirbanti ir islaikanti pati save, jis taip pat. Taip sakant, dedam bendrus pinigelius bendram gyvenimui (maistui, mokesciams, naujam automobiliui, bustui ir pan.) bet kartu pasiliekam kiekvienas savu, kuriuos leidziam savo poreikiams ( kiekvienas savo aprangai, kosmetikai ir pan., nors kartais jei pamatom, kad ar tai kvepalai eina i pabaiga tai vienas kitam padovanojam anksciau nei pats nusipirko
Taigi, mano nuomone, santykiuose svarbiausia atsakingumas uz save ir pagarba kitam tiek finansineje, tiek bendravimo bei kitose santykiu srityse.
manau kad tikrai gadina,ner pinigu ner ir laimes