
Be jau pamineto pomidoru - mozarelos - baziliko uzkandzio, as darau tokias salotas: kubeliais pjaustyta mozarela, marinuoti mini agurkeliai, marinuoti mini svoguneliai, kubeliais pjaustyta paprika, vysniniai pomidoriukai, prieskoniai, salotu padazas. Labai lengva ir skanu!

Pamirsau parasyt - i sias salotas dar dedu juodasias ir zaliasias alyvuoges.

O aš mozzarella sūrio dedu ant picos ją kepdama...irgi labai skanu būna

Pomidora supjaustau riekutem-sudelioju i lekste.
moncarela taip pat supjaustau piekutem-dedu ant pomidoru.
O ant pomidoru-dedu tuno,apipilu alyvuogiu aliejum,pabarstau pipiriukais
moncarela taip pat supjaustau piekutem-dedu ant pomidoru.
O ant pomidoru-dedu tuno,apipilu alyvuogiu aliejum,pabarstau pipiriukais

lietinius arba sluoksniuotos teslus pyragelius idarau mocarela ir pabarstau picos prieskoniais - jei lietiniai, kepu keptuveje, jei pyrageliai, orkaiteje, kol apskrunda ir suris issilydo, mmm... o dar jei valytu kreveciu ideti...
sveikos,
aš asmeniškai be mozarelos-pomidorų salotų gyvent negaliu. visada darydavau tą patį paprasčiausią variantą. sūris riekelėmis+pomidoras riekelėmis+ druskytė+pipiriukai+alyvuogių aliejus+baziliko lapeliai. mmmmm
bet šią vasarą valgiau vienam restorane tai ten priedo dar buvo pridėta kaparėlių. bet ne tokių mažulyčių, o su koteliais (atrodė kaip vyšnios) tai žinokit galvojau liežuvį prarysiu. eisiu vakare pažiūrėt i parduotuvę gal rasiu

As darau ir labai paprastas salotas, vaikai labai megsta.
Supjaustau Mocarela kubeliaias, pomidora ir kubukais ir sviezia agurka siaudeliais. Apibarstau Vegetos prieskoniais agurkams ir truputi aliejaus viska sumaisau ir skanaus.
Supjaustau Mocarela kubeliaias, pomidora ir kubukais ir sviezia agurka siaudeliais. Apibarstau Vegetos prieskoniais agurkams ir truputi aliejaus viska sumaisau ir skanaus.

O mano mama daro tokias salotas:
Mocarela, avokadas, paprikos(tik ne per daug, nes užgožia avokadą), alyvuogės ir alyvuogių aliejus
Mocarela, avokadas, paprikos(tik ne per daug, nes užgožia avokadą), alyvuogės ir alyvuogių aliejus
sumustinukai su mozzarella:
duona pertepti garstyciom uzdeti riekelem pjaustyta mozzarella apibarstyti dziovintu pomidoru gabaleliais(galite pries tai ismyrkyti dziovintus pomidorus raudonajam vyne)ir pabarstyti alyvuogem pagal skoni(labiausiai tinka juodos alyvuoges).
duona pertepti garstyciom uzdeti riekelem pjaustyta mozzarella apibarstyti dziovintu pomidoru gabaleliais(galite pries tai ismyrkyti dziovintus pomidorus raudonajam vyne)ir pabarstyti alyvuogem pagal skoni(labiausiai tinka juodos alyvuoges).
Pats geriausias mozarelos receptas:
Perki 'mozarela di bufala da campagna' (mačiau maximoje yra, ji pati skaniausia iš mozarelų). Užsipili gero skanaus alyvuogių aliejaus (Pietro Coriceli arba Capareli) ir valgai su itališka duona
O dar darau kaip ir jūs su pomidorais tik pašildau:
Supjaustai pomidorus riekutėmis ir išdėlioji lėkštėje. Ant viršaus išdėlioji riekutėmis supjaustytą mozarelą. Dar uždedi raudono pjaustyto svogūno, džiovinto pomidoro aliejuje, pabarstai druskos, apipili alyvuogių aliejumi, raudono vyno actu ir kiši pašildyt į mokrobangę arba į orkaitę. Pašildai kol mozarela pasilydo, ištrauki, apibarstai maltais juodaisiais pipirais ir valgai. Dar nei vienam kuriam taip dariau nebuvo kad nepatiktų
Perki 'mozarela di bufala da campagna' (mačiau maximoje yra, ji pati skaniausia iš mozarelų). Užsipili gero skanaus alyvuogių aliejaus (Pietro Coriceli arba Capareli) ir valgai su itališka duona


O dar darau kaip ir jūs su pomidorais tik pašildau:
Supjaustai pomidorus riekutėmis ir išdėlioji lėkštėje. Ant viršaus išdėlioji riekutėmis supjaustytą mozarelą. Dar uždedi raudono pjaustyto svogūno, džiovinto pomidoro aliejuje, pabarstai druskos, apipili alyvuogių aliejumi, raudono vyno actu ir kiši pašildyt į mokrobangę arba į orkaitę. Pašildai kol mozarela pasilydo, ištrauki, apibarstai maltais juodaisiais pipirais ir valgai. Dar nei vienam kuriam taip dariau nebuvo kad nepatiktų

Aš dažnai kepu baklažaną su mozarela ir pomidorais: baklažaną, mozarelą ir pomidorus supjaustyti griežinėliais. Baklažaną apiberti prieskoniais,palaikyti ~ 30 min. ir lengvai pakepinti keptuvėje iš abiejų pusių. Tuomet sudėlioti kepimo skardoje, ant viršaus dėti griežinėlį mozarelos, užberti baziliko (geriausia šviežias, kapotas), uždėti pomidoro griežinėlį. Kepti 180 (čia el. orkaitėje) laipsnių t. ~15 min. Skanu ir paprasta
ir labai tinka prie raudono sauso vyno.
