Įkraunama...
Įkraunama...

Mozarelos sūris

Be jau pamineto pomidoru - mozarelos - baziliko uzkandzio, as darau tokias salotas: kubeliais pjaustyta mozarela, marinuoti mini agurkeliai, marinuoti mini svoguneliai, kubeliais pjaustyta paprika, vysniniai pomidoriukai, prieskoniai, salotu padazas. Labai lengva ir skanu! mirksiukas.gif
Atsakyti
Pamirsau parasyt - i sias salotas dar dedu juodasias ir zaliasias alyvuoges. ax.gif
Atsakyti
O aš mozzarella sūrio dedu ant picos ją kepdama...irgi labai skanu būna smile.gif
Atsakyti
Pomidora supjaustau riekutem-sudelioju i lekste.
moncarela taip pat supjaustau piekutem-dedu ant pomidoru.
O ant pomidoru-dedu tuno,apipilu alyvuogiu aliejum,pabarstau pipiriukais thumbup.gif
Atsakyti
lietinius arba sluoksniuotos teslus pyragelius idarau mocarela ir pabarstau picos prieskoniais - jei lietiniai, kepu keptuveje, jei pyrageliai, orkaiteje, kol apskrunda ir suris issilydo, mmm... o dar jei valytu kreveciu ideti...
Atsakyti

sveikos,
aš asmeniškai be mozarelos-pomidorų salotų gyvent negaliu. visada darydavau tą patį paprasčiausią variantą. sūris riekelėmis+pomidoras riekelėmis+ druskytė+pipiriukai+alyvuogių aliejus+baziliko lapeliai. mmmmm

bet šią vasarą valgiau vienam restorane tai ten priedo dar buvo pridėta kaparėlių. bet ne tokių mažulyčių, o su koteliais (atrodė kaip vyšnios) tai žinokit galvojau liežuvį prarysiu. eisiu vakare pažiūrėt i parduotuvę gal rasiu g.gif
Atsakyti
As darau ir labai paprastas salotas, vaikai labai megsta.
Supjaustau Mocarela kubeliaias, pomidora ir kubukais ir sviezia agurka siaudeliais. Apibarstau Vegetos prieskoniais agurkams ir truputi aliejaus viska sumaisau ir skanaus. essen.gif
Atsakyti
O mano mama daro tokias salotas:
Mocarela, avokadas, paprikos(tik ne per daug, nes užgožia avokadą), alyvuogės ir alyvuogių aliejus
Atsakyti
sumustinukai su mozzarella:
duona pertepti garstyciom uzdeti riekelem pjaustyta mozzarella apibarstyti dziovintu pomidoru gabaleliais(galite pries tai ismyrkyti dziovintus pomidorus raudonajam vyne)ir pabarstyti alyvuogem pagal skoni(labiausiai tinka juodos alyvuoges).
Atsakyti
Pats geriausias mozarelos receptas:

Perki 'mozarela di bufala da campagna' (mačiau maximoje yra, ji pati skaniausia iš mozarelų). Užsipili gero skanaus alyvuogių aliejaus (Pietro Coriceli arba Capareli) ir valgai su itališka duona biggrin.gif thumbup.gif


O dar darau kaip ir jūs su pomidorais tik pašildau:

Supjaustai pomidorus riekutėmis ir išdėlioji lėkštėje. Ant viršaus išdėlioji riekutėmis supjaustytą mozarelą. Dar uždedi raudono pjaustyto svogūno, džiovinto pomidoro aliejuje, pabarstai druskos, apipili alyvuogių aliejumi, raudono vyno actu ir kiši pašildyt į mokrobangę arba į orkaitę. Pašildai kol mozarela pasilydo, ištrauki, apibarstai maltais juodaisiais pipirais ir valgai. Dar nei vienam kuriam taip dariau nebuvo kad nepatiktų thumbup.gif
Atsakyti
galima mocarelą suplaustyt, pavoliot į džiūvėsėlius ir iškept 4u.gif
Atsakyti
Aš dažnai kepu baklažaną su mozarela ir pomidorais: baklažaną, mozarelą ir pomidorus supjaustyti griežinėliais. Baklažaną apiberti prieskoniais,palaikyti ~ 30 min. ir lengvai pakepinti keptuvėje iš abiejų pusių. Tuomet sudėlioti kepimo skardoje, ant viršaus dėti griežinėlį mozarelos, užberti baziliko (geriausia šviežias, kapotas), uždėti pomidoro griežinėlį. Kepti 180 (čia el. orkaitėje) laipsnių t. ~15 min. Skanu ir paprasta smile.gif ir labai tinka prie raudono sauso vyno.
Atsakyti