QUOTE(sesyte @ 2005 04 04, 21:10)
Aš labai panašiai darau kaip Burbulytis, tik Mozarelą perku su prieskoniais. Ant pomidoro riekelės uždedu Mozarelos su prieskoniais riekelę ir niam niam kaip skanu 

as irgi taip darau, ant pamidoro riekeles uzdedu mocarelos, o ant virsaus dar dedu pesto padazo( galima nusipirkti prekybcentriuose toks zalias is baziliku, lygtai kedro riesutu, nu kazkokiu, alyvuogiu aliejaus ir parmezano)nu duoda pati skoni, labai skanu
As darau su makaronais : makaronus isverdu, tada sudedu pomidorus smulkintus (juos pirma verdanciam vandeny palaikau kad odele geriau nusiluptu)+ mozarela+ bazilikas ir prieskoniai. Truputi leidziu ant silpnos ugnies dar pasitroskinti ..
Mozarela dedu i kotlietu vidu...
Darau uzkepele: ant batono riekes uzdedu mozarelos, pomodoru,baziliko, alyvuogiu aliejaus ir pasaunu i orkaite 15 min. Labai lengvas maistas.
Mozarela dedu i kotlietu vidu...
Darau uzkepele: ant batono riekes uzdedu mozarelos, pomodoru,baziliko, alyvuogiu aliejaus ir pasaunu i orkaite 15 min. Labai lengvas maistas.
sweikutes
gal kuri zinot meksikietisku salotu receptuka?
man jos lb patinka , bet vat paciai tai neiseina ;(

mocarela, parmezanas ir feta megstamiausi mano suriai maisto gamyboje
be tradiciniu kaprio salotu - grezineliais pjaustyti pomidorai, ant ju grezineliais mocarela su svieziu baziliku, trupuciu acto, slakeliu alyvuogiu aliejaus, druska ir pipirais, darau ir pagerintas kaprio salotas (mano favotitas) - pirma i lekstes pakloju 2-3 lapelius salotu, tuomet pasluoksniuju grezineliais supjaustytus pomidorus, mocarela ir avokado, pametau ant virsaus juodu alyvuogiu ir paskaninu svieziu baziliku lapeliais, svieziai maltais juodais pipirais, druska, balzaminiu actu, alyvuogiu aliejumi ir saldziu tirstu sojos padazu. Sviezia ciabata ir taure gerai atsaldyto balto vyno, hmmm - geriausias variantas vasaros vakarienei mano namuose

pekino salotos +agurkas +vysniniai pomidoriukai+mozarelos suris kubeliais ir apipilti citrinu sultimis +prieskoniai.
arba ant picos griezineliais pasipjaustau ,kai iskepa nerealiai skanu buna
arba ant picos griezineliais pasipjaustau ,kai iskepa nerealiai skanu buna

Italijoje dešimčiai dienų iš prekybos centrų lentynų ir restoranų valgiaraščių dings mocarelos sūris, nes jame rasta kenksmingos medžiagos dioksino. Tokį sprendimą kartu su Europos Komisija priėmė Italijos valdžia.
Ekspertai mano, kad dioksinas buivolių piene, iš kurio gaminama mocarela, atsirado dėl šiukšlių problemos. Kampanijos regione, kur gaminamas garsusis sūris, susidarė labai sudėtinga atliekų utilizavimo padėtis.
http://www.vakarozin...kiauti_mocarela
Ekspertai mano, kad dioksinas buivolių piene, iš kurio gaminama mocarela, atsirado dėl šiukšlių problemos. Kampanijos regione, kur gaminamas garsusis sūris, susidarė labai sudėtinga atliekų utilizavimo padėtis.
http://www.vakarozin...kiauti_mocarela

bet tai jei LT perki lietuviskos pienines suri, tai koks skirtumas, kad Italijoj neleidzia prekiaut?
o del gaminimo tai mozzarela dedu visur, kur reikia suri lydyti - renkuosi neriebu, o jis taip skaniai issilydo.....
lazanija, visi kiti makaronai, sumustiniai, pica, apkepai ir t.t.
o duona su pomidoru, mozzarela ir baziliku - auksinis derinys
o del gaminimo tai mozzarela dedu visur, kur reikia suri lydyti - renkuosi neriebu, o jis taip skaniai issilydo.....

o duona su pomidoru, mozzarela ir baziliku - auksinis derinys

Man labai patinka sumustiniai su Mocarela suriu. Bet ar ji galima valgyti nescioms? Zinau, kad pelesiniu negalima...o geltona suri galima. O kaip sita? Turbut galima?
Labai skanu:
Išskaptuoji pomidorą, šonus ištepi pestos padažu, į apačią dedi supjaustytą mozarella, tada pomidoro minkštimą, mozarella ir taip toliau...įdedi į orkaitę ir kepi, kol mpzarella išsilydys
Išskaptuoji pomidorą, šonus ištepi pestos padažu, į apačią dedi supjaustytą mozarella, tada pomidoro minkštimą, mozarella ir taip toliau...įdedi į orkaitę ir kepi, kol mpzarella išsilydys

Aš darau tokias salotėles:
Pekino kopūstas
3 pomidorai
Pakelis krabų lazdelių
Mozzarela sūrio
Majonezo
Viską supjaustom ir sumaišom su majonezu. Skanaus.
Pekino kopūstas
3 pomidorai
Pakelis krabų lazdelių
Mozzarela sūrio
Majonezo
Viską supjaustom ir sumaišom su majonezu. Skanaus.