Įkraunama...
Įkraunama...

Išpažintis Krikščionybėje

QUOTE(Luknė @ 2008 02 24, 22:06)
Pati rašei "esmė..." O jei nesureikšminama, tai ir prasmę lengva rasti kitame.

Aš atsakiau, ką pagalvočiau taip atsitikus. O šiaip neteisėjauju ir neskirstau, kad štai blogasis jam jau tuoj turi įvykti nelaimė, o štai šventasis, tai jis laimingas, turtinga gyvens 120 metų. Ir Kristus nežadėjo žemiškos laimės savo šventiesiems.

bet kiekvienas žmogus turi savo centrą. savo gabumus, savo svajones, siekius. ir bac - neįmanoma. kas tada? džiaugtis ir dėkoti? kam ir už ką? kodėl man turi būti svarbus kažkas, kam aš nesvarbi?

Esmė - suaugusiame amžiuje, o atsitinka ir vaikystėje, kai negali pats apsiginti. ir dar nesuvoki kokios pasėkmės bus, koks gyvenimas atėmus. Vaikas tikrai nesureikšmina. jis tik jaučia. o suaugęs pamato - trauma. viskam galas.
Atsakyti
Nuo vaikystės nemažas laiko tarpas praeina, yra laiko viską apmąstyti ir išlipti iš nuoskaudų užuot jose murkdytis nuolat. O "bac-neįmanoma" tik pats sau pasakai. Tai pasakyk "įmanoma, galiu" O jei dalykas tikrai šioje situacijoje nerealus-neverta užsimušinėti, galima pasirinkti kitą varijantą, realesnį, pasiekiamą.
Atsakyti
Staiga - šotoje situacijoje dar pririšk dievo gerumą bei visagalybę... geras anas, neleidžia apsisprendimų kitiems reguliuoti...
Atsakyti
Apie Dievą aš patylėsiu, ne taip jį suvokia daugelis, todėl ir funkcijų jo nelabai žino. Gerumas, visagalybė ir pan. tai religijos priskirti epitetai, iš tikrųjų kitaip šiek tiek yra, ir nepainiok manęs su katalikais. Jūsų diskusijos su Lukne apie sprendimus ir reguliavimus nesekiau. Žinau kad niekam nieks nieko nereguliuoja. Sakyti man draudžia, man reguliuoja, man neleidžia yra beprasmiškas savo atsakomybės nusimetimas. Sako, "jei nekeisi gyvenime to, ką reikėtų, tai gyvenimas pats pakeis, ir nevisada tau tie pokyčiai patiks" Todėl reguliuokime savo gyvenimą patys.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2008 02 24, 11:49)
o blogis iš kur?

p.s. logika tokia - jeigu nusikaltėlis sužalojo  ar išprievartavo mažametį vaiuką - tai vaikas, kadangi nukentėjęs - ne dieb\vo kūrinys, o nusikaltįlis, jeigu sugebėjo išvengti bausmės - jo? "ištikimas ir mylintis" wub.gif

Kristus Evangelijoje niekur neaiškina blogio kilmės, jo esmės ir prasmės. Jis kalba tik apie tai, kaip mes turime gyventi pasaulyje, kuriame yra blogis, gal net viešpatauja. Ir svarbiausia, kaip mes su tuo blogiu elgiamės. Kūrinija iš esmės yra harmoninga, ir blogis nėra savarankiškas pradas - tai tik nukrypimas, gedimas. Pasaulyje egzistuojamtis blogis nepajėgus sunaikinti mūsų esybės, jis gali kankinti, žaloti kūną, prievartauti dvasią, bet sunaikinti žmogaus dieviškumo, jo amžinumo - neturi galios. Man nepaprstai stiprų įspūdį paliko V.Franklio knyga (deja, nepamenu pavadinimo) apie tai, kaip jie išgyveno koncentracijos stovykloje, kokią patirtį iš jos išsinešė ir kaip sugebėjo tai pakelti.

p.s. logika taikoma ne krikščionims. Tai ST logika, kuri Kristaus buvo aiškiai ir nedviprasmiškai paneigta. Kadangi tikiu Kristumi, man nepriimtina nuomonė, kad auka pati nusipelnė kančios. Kančia egzistuoja netobulame pasaulyje, bet turime pažadą pasiekti tobulą pasaulį, kuriame nebus kančios. Ir turime nuorodas bei pavyzdį, kaip išgyventi kančias.

QUOTE(Karusia @ 2008 02 24, 19:34)
pavyzdžiui apie laisvą valią gyventi be traumų. be smurto. apie galimybęapsiginti.

Laisva valia gyventi be smurto būtų tuomet, jei nusikaltėliui užsimojus basliu, jis taptų smilga, o bandant ką nors iškeikti, oro bangos nesklistų, galiausiai, norint mąstyti blogus dalykus, smegenys atsisakytų jas transformuoti, materija aplink blogą žmogų turėtų nuolat ir nenuspėjamai keistis. Kadangi pasaulis egzistuoja tik dėka tam tikrų dėsnių, iš to išplaikia, kad neturime laisvos valios gyventi be smurto, bet turime laisvą valią jo nedaryti.
Atsakyti
Savo netobulą pasaulį galime pakeisti, galime kurti. Negali pakeisti reiškinio, gali pakeisti požiūrį į jį.
Atsakyti
QUOTE(Luknė @ 2008 02 23, 20:14)
Tai pačios nuodėmingiausios turbūt vienuolės, jos taip dažnai išpažinties eina g.gif , o  pažengę, šventėjantys,  tai visokie vagiai ir panašūs, kuriuos net nuo kunigo vaizdo purto unsure.gif
Negaliu pasakyti, kad nekartoju nuodėmių, bet kartais man pavyksta ir save sukontroliuoju išlipu iš kokios ydelės rolleyes.gif

na ir ko taip pergyveni kad tos nuodėmės kartojasi, taip juk visą gyvenimą bus, Dėkok Dievui, kad yra galimybė artimiau bendrauti su Juo, o kas būtų jei žmonės išvis nedarytų jokių nuodėmių, taigi Dievą pamirštų. Kiek žinau Jėzus ne su šventaisiais savo laiką leido.
išpažinties taip pat dažnai eina ir kunigai.
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2008 02 24, 16:36)
o venias kieno kūrinys?

ane? gal nueik į "svetimo skausmo nebūna". ten tikriausiai vien netikintys irnesakyk.gif nesusipratėliai kažkokie irnesakyk.gif

Velnias buvo Dievo angelas kuris sukilo prieš Jį nes panoro būt geresnis nei pats Dievas, todėl jis ir kiti puolę angelai buvo ištremti į pragarą. Nuo tada yra Dievas - gėris ir velnias - blogis.
Aš tau viską labai nuodugniai ir suprantamai paaiškinau, o tu išmetei tai cituodama ir vėl "draskaisi" g.gif Juk aiškiai pasakiau, kad tiek tikintiesiems tiek netikintiesiems niekas nežadėjo lengvo žemiško gyvenimo, galų gale tai yra tik kūnas, kur kas svarbiau dvasia, suprantu, kad ir ji būna sužalota, bet tam ir einama pas Jį, kad Jis mus kaip mozaiką išnaujo suklijuotų mirksiukas.gif Aš tau papraščiausiai siūlau pabandyti atrasti Dievą - labai asmeniškai, nereikia nei kunigų nei bažnyčių, tiesiog užsimerk viena ir išsakyk viską ką jauti, visą skausmą išliek Jam, išsiverk, išsirėk...nenoriu prognozuot kas bus toliau, tą patirsi pati mirksiukas.gif Juk žinai, kad gali Jo prašyti visko visko - ramybės, tikėjimo sustiprinimo, atlaidumo, stiprybės ir t.t. 4u.gif
Atsakyti
Bet žinok, ko prašai, nes gausi... mirksiukas.gif Tarkim, jei kantrybės paprašysi, tau ne ją ant padėklo atneš, o keletą toookių situacijų, kurios privers išmokti kantrybės lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2008 02 25, 03:01)
Juk žinai, kad gali Jo prašyti visko visko - ramybės, tikėjimo sustiprinimo, atlaidumo, stiprybės ir t.t.  4u.gif

o gauti atsaką? bigsmile.gif
vis dar nesutelpa galvoje, kaip ten tie visi mirtinai sergantys nieko neprašo? g.gif
Atsakyti
Prašo, tik netiki kad gaus, todėl prašymai šuniui ant uodegos
Atsakyti
Vieni prašo, bet netiki rezultatais, kiti iš viso net neprašo. Stebuklinga frazė "toks likimas" atima bet kokį norą siekti kitokio rezultato verysad.gif
Atsakyti