Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidejos

Klausimėlis ekspertėms apie reanimavimą.... 4u.gif
Jei Phal įdedama į maišelį su šlapiais kiminais:
1. Ar reikia mai6elyje padaryti skylučių, kad patektų oro?
2. Nuo ko matosi apsitraukęs pelėsiukas? 4u.gif ir ką daryti?
3. Ar būtina tokiam "maišiukui" labai didelė šiluma? Ar pakanka drungno radiatoriaus?
4. Kiek svarbi tokiam maišiukui šviesa? Ar reikia daug jos? Ar pakanka po palange, prie radiatoriaus?
Ačiū iš anksto už komentarus.... 4u.gif smile.gif

Prieš porą mėn. tokiam maišiuke buvusi Phal išleido šaknytę ir lapuką, o dabar pelėsiukas neduoda ramybės? g.gif 4u.gif
Patarkit, prašau..... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(winia @ 2008 02 02, 23:58)
Aš nesu tikra, kad mokėčiau atpažinti:)

As ir zinok kol isikirtau kaip reikia atpazinti bet as isidemejau kad nepilnai turi buti issiskleide ir tada jau pamatai kad skirtumas tikrai yra kur orhideja nepilnai issikleidus o kur taip ir turi buti uzsidarius nes lapukai issidesto kitaip ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristuks @ 2008 02 03, 14:38)
Klausimėlis ekspertėms apie reanimavimą.... 4u.gif
Jei Phal įdedama į maišelį su šlapiais kiminais:
1. Ar reikia mai6elyje padaryti skylučių, kad patektų oro?
2. Nuo ko matosi apsitraukęs pelėsiukas? 4u.gif ir ką daryti?
3. Ar būtina tokiam "maišiukui" labai didelė šiluma? Ar pakanka drungno radiatoriaus?
4. Kiek svarbi tokiam maišiukui šviesa? Ar reikia daug jos? Ar pakanka po palange, prie radiatoriaus?
Ačiū iš anksto už komentarus.... 4u.gif  smile.gif

Prieš porą mėn. tokiam maišiuke buvusi Phal išleido šaknytę ir lapuką, o dabar pelėsiukas neduoda ramybės? g.gif  4u.gif
Patarkit, prašau..... smile.gif

Dėti reikia su DRĖGNAIS kiminais, ne šlapiais. Tuomet nereikia ir skylučių, reikia pripūsti oro. Pelėsis - per drėgna, trūksta ventiliacijos (na jei dėjai ant ŠLAPIŲ kiminų, tada nieko nuostabaus, traukti, apdžiovint, maudyt fungicide ir dėti ant drėgnų kiminų, o ne šlapių į švarų maišelį). Šiluma turi ranimatoriuje laikytis apie 23-25 laipsnius. Šviesa nebūtina paprastai, nes reanimuojami nelabai turi su kuo tą fotosintezę atlikt.
Atsakyti
Mano dendrikui Anna green atsitiko nelaimė sad.gif Po vėsaus ir sauso periodo parnešiau kur šilčiau, pradėjau po truputėlį laistyti, tačiau pradėjo gelsti lapai. Keletas jau nukrito, likusieji taip pat gelsta. Kas tai galėtų būti ir ką reikėtų daryti?

http://public.fotki....s/pict0433.html

http://public.fotki....s/pict0434.html
Atsakyti
Pasikartoju blush2.gif
tikrai labai idomu ar tik ant palangiu laikot, nes as vis pernesineju nuo stalo ant palanges, bo bijau kad mazai sviesos pas mane vidur kambario g.gif

QUOTE(Sandrutia @ 2008 02 02, 14:36)

merginos, o jus savo orchidejas visas laikot ant palangiu? Ar galima ir vidury kambario kur ant stalo laikyt? bet jauciu tada mazokai sviesos butu ar klystu?

ir dar prie to pacio klausimukas- ne pas viena is jusu maciau kad laikot savo orchidejas nepermatomuose vazonuose, visada galvojau kad saknys gautu sviesos, reik tik permatomam laikyt- tai vis del to kokiuose geriau augint phalenopsius?
Atsakyti
Pas mane irgi anna green lapus numetė. Laukiu, kuo baigsis.
QUOTE(Sandrutia @ 2008 02 03, 15:40)
Pasikartoju  blush2.gif 
tikrai labai idomu ar tik ant palangiu laikot, nes as vis pernesineju nuo stalo ant palanges, bo bijau kad mazai sviesos pas mane vidur kambario  g.gif
ir dar prie to pacio klausimukas- ne pas viena is jusu maciau kad laikot savo orchidejas nepermatomuose vazonuose, visada galvojau kad saknys gautu sviesos, reik tik permatomam laikyt- tai vis del to kokiuose geriau augint phalenopsius?

Pačias orchidėjas rekomenduojama auginti PLASTIKINIUOSE vazonuose. Toliau - phalaenopsiam, jei yra galimybė, geriau permatomi. Jei nėra - nenumirs ir kitokiuose, jei tinkamai prižiūrimi. Visoms kitoms permatomi nebūtini, nebent dėl augintojo patogumo.
JOKIU BŪDU nesodinti į stiklinius ar kitokius vazonus BE SKYLUČIŲ!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alinva: 03 vasario 2008 - 15:46
QUOTE(Sandrutia @ 2008 02 03, 15:40)
Pasikartoju  blush2.gif 
tikrai labai idomu ar tik ant palangiu laikot, nes as vis pernesineju nuo stalo ant palanges, bo bijau kad mazai sviesos pas mane vidur kambario  g.gif

Aš laikau ant palangės ir dar papildomai apšviečiu smile.gif
Permatomi vazonai reikalingi phaleanopsiams, nes jie šaknimis vykdo fotosintezę. Kitoms orchėms permatomų vazonų nereikia.
Papildyta:
QUOTE(Alinva @ 2008 02 03, 15:46)
Pas mane irgi anna green lapus numetė. Laukiu, kuo baigsis.

Pasidžiaugsiu grynai lietuviškai - gerai, kad ne pas mane vieną lotuliukas.gif

Vakar Kaune Šilainiuose kioskelyje aptikau labai gražių nobile tipo peržydėjusių dendrobių. Nupirkau už 10Lt puikų egzempliorių su naujais gražiais auginiais.
P.s. labai įdomi pardavėja - norėjo man įrodyti, kad tai ne orchidėja, o pinigų medis doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaurė: 03 vasario 2008 - 15:51
QUOTE(Alinva @ 2008 02 03, 15:19)
Dėti reikia su DRĖGNAIS kiminais, ne šlapiais. Tuomet nereikia ir skylučių, reikia pripūsti oro. Pelėsis - per drėgna, trūksta ventiliacijos (na jei dėjai ant ŠLAPIŲ kiminų, tada nieko nuostabaus, traukti, apdžiovint, maudyt fungicide ir dėti ant drėgnų kiminų, o ne šlapių į švarų maišelį). Šiluma turi ranimatoriuje laikytis apie 23-25 laipsnius. Šviesa nebūtina paprastai, nes reanimuojami nelabai turi su kuo tą fotosintezę atlikt.

Ačiū labai.... smile.gif
Dar norėčiau pasitkslinti....
1. Orom pripūsti į vidų?
2. Ir dėl fungicido....? nežinau, kas tai yra? verysad.gif 4u.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kristuks @ 2008 02 03, 15:50)
Ačiū labai.... smile.gif
Dar norėčiau pasitkslinti....
1. Orom pripūsti į vidų?
2. Ir dėl fungicido....? nežinau, kas tai yra? verysad.gif  4u.gif  smile.gif

1 o kur dar jo galima būtų pripūsti?

2 paskaityk čia - http://www.rojaussod...i...f=57&t=3664
Atsakyti
aciu merginos uz issamius atsakymus 4u.gif

reiskias reikes laikyt ant palanges, tik mes kartais atsidarom langus prasivedint, tai kad negautu skersapustes, jauciu reiks ant stalo perkelinet tuo metu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaurė @ 2008 02 03, 15:58)
1 o kur dar jo galima būtų pripūsti?

2 paskaityk čia - http://www.rojaussod...i...f=57&t=3664

Ačiū.... aciuks.gif aciuks.gif

Dėl tų fungicidų...kokį rekomenduotumėt namų sąlygom, kad gaivinamą augalą apsaugotų nuo puvinio ir skatintų augimą? Topą? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2008 02 02, 22:49)
Nuostabi ziedu keke  wub.gif Mano tokia skleidziasi dabar  ax.gif

aciu 4u.gif

QUOTE(Saulėgrąža @ 2008 02 02, 23:49)
cameja - aš negaliu praeit pro šituos didžiažiedžius, manau neišsilaikysiu kada  doh.gif

drinks_cheers.gif wub.gif
Atsakyti