Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidejos

Labux,
na ir grožybių pridėjot wub.gif, tiesiog širdis apsąla rolleyes.gif. O gyvai juos matyti koks malonumas wub.gif.
Alinva, nuorodos jau nebėra g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(katukas @ 2008 02 04, 20:21)
Labux,
  na ir grožybių pridėjot wub.gif, tiesiog širdis apsąla rolleyes.gif. O gyvai juos matyti koks malonumas wub.gif.
  Alinva, nuorodos jau nebėra g.gif ?

Nebėra ir nebebus. Per mažai žinau, nusišneku per daug.
Atsakyti
QUOTE(Kristuks @ 2008 02 04, 19:11)
O šitos orchidėjos kvepia? ar aš klystu? smile.gif

Aha,ka tik pauosciau-kvepia bigsmile.gif

Alinva,kodel taip isizeidei? unsure.gif As jau taip apsidziaugiau ,kad rasiu sau atsakymus,o ju jau ner.... verysad.gif

tai negi niekas nepasidalins paslaptim,kaip man ta dendrobium nobile priziuret ax.gif verysad.gif Kaip sakiau,perziurejau daug info,bet nelabai supratau,ar ji laistyt dabar,kai zydi,ar ne? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(rasa32 @ 2008 02 04, 20:26)
Aha,ka tik pauosciau-kvepia bigsmile.gif

Alinva,kodel taip isizeidei? unsure.gif As jau taip apsidziaugiau ,kad rasiu sau atsakymus,o ju jau ner.... verysad.gif

tai negi niekas nepasidalins paslaptim,kaip man ta dendrobium nobile priziuret ax.gif  verysad.gif Kaip sakiau,perziurejau daug info,bet nelabai supratau,ar ji laistyt dabar,kai zydi,ar ne? unsure.gif

Neįsižeidžiau. Tiesiog nenoriu klaidinti žmonių - orchidėjų auginime turiu per mažai praktinės patirties, kad galėčiau teikti rimtą ir pagrįstą informaciją.
Ačiū kai kam, kad nuleido mane ant žemės blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Oli_vija @ 2008 02 04, 20:55)
Alinva, o cia pati sugalvojai ? ar kaip ? g.gif  g.gif  g.gif Kuo gali pagristi  g.gif  g.gif

Mieloji Oli_vija, o ar nevertėjo geriau draugiškai parašyti Alinvai až ir pasitarti, kad tą gabalą informacijos reikėtų pakeisti ar panašiai?

Aišku, visad lengviau ciniškai viską sudirbti. Bet kokią gerą iniciatyvą.
Ir toooks gudrus pasijauti pats sau.
Tikiuosi bent pasitenkinimą pajautei tą post'ą parašius. Kitaip jis išvis bevertis.
Atsakyti
Alinava neliudek tikrai tavo patarimai man labiausiai budavo suprantami ir daug man pagelbejo 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alinva @ 2008 02 04, 20:28)
Neįsižeidžiau. Tiesiog nenoriu klaidinti žmonių - orchidėjų auginime turiu per mažai praktinės patirties, kad galėčiau teikti rimtą ir pagrįstą informaciją.
Ačiū kai kam, kad nuleido mane ant žemės  blush2.gif

Be reikalo tu taip, Alinva. Jei neteisingai patarei ir tave pataisė, tai tik džiaugtis reikėtų - žinai daugiau. Nereikia visko priimti taip asmeniškai. Patirtis ir ateina dalinantis savo žiniomis su kitais, klystant, aiškinantis. man tavo patarimai tikrai daug padėjo. Va tau baliončikas 4u.gif Ir nesinervink. Grąžink savo nuorodas (bent jau pirmojoje žinutėje). Jos tikrai labai naudingos ir informatyvios.
Atsakyti
QUOTE(Gaurė @ 2008 02 04, 20:40)
Be reikalo tu taip, Alinva. Jei neteisingai patarei ir tave pataisė, tai tik džiaugtis reikėtų - žinai daugiau. Nereikia visko priimti taip asmeniškai. Patirtis ir ateina dalinantis savo žiniomis su kitais, klystant, aiškinantis. man tavo patarimai tikrai daug padėjo. Va tau baliončikas  4u.gif  Ir nesinervink. Grąžink savo nuorodas (bent jau pirmojoje žinutėje). Jos tikrai labai naudingos ir informatyvios.

Būtent - NEPATAISĖ. Jei būtų pataisę, tada taip... bet dabar tikrai nepataisė, o pareikalavo įrodymų, iš kur tai ištraukiau. Kadangi tokiais įrodymais nepagrįsta info yra nerimta, todėl nenoriu ja klaidinti žmonių.
P.S. nuorodų gražinti negaliu, nes viską ištryniau. Iš naujo tikrai nerašysiu, ir šiaip, manau, kad turėčiau liautis šioje temoje komentavus. Nes daug kam nepriimtinas mano bendravimo stilius.
Atsakyti
QUOTE(rasa32 @ 2008 02 04, 20:26)
tai negi niekas nepasidalins paslaptim,kaip man ta dendrobium nobile priziuret ax.gif  verysad.gif Kaip sakiau,perziurejau daug info,bet nelabai supratau,ar ji laistyt dabar,kai zydi,ar ne? unsure.gif

bet laistymas ir žydėjimas nėra tarpusavyje susiję dalykai. laistyti reikia pradėti ne tada, kai žiedai skleidžiasi, o tada, kai naujas auginukas užaugęs kokių 3-5 cm ūgio. anksčiau pradėjus laistyti, o dar ir tręšti, labai išauga supūdymo tikimybė.
va, pažiūrėk čia (dievinu tokius puslapius ir tokias lenteles )
http://www.orchidcul...EE/Den_Art.html
nueik kiek žemiau yra lentelė. ten parašyta, kad sausio mėn. vidutiniškai iškrenta 8 mm vandens. o kas tai yra mažiau nei centimetras vandens per mėnesį? nors žydėjimas pažymėtas dviem žvaigždutėmis (maximumas - trys žvaigždutės).

Kates Katinaites postas iš RS

Pas tave naujų auginukų kaip ir nesimato, vadinasi laistymas labai minimalus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaurė: 04 vasario 2008 - 21:21
QUOTE(Rykliuke @ 2008 02 04, 15:05)
Skm,PUIKIOS TAVO GELYTES!!! thumbup.gif Taip ir supratau,kad tokia situacija buvo,kaip nupasakojai del ziedu apsivertimo aukstyn kojomis blush2.gif  biggrin.gif . O va tokia,kaip tavoji paskutine,kazkada turejau,bet nebeturiu cray.gif ,nes nusaldziau as ja vargsele.Dabar ji mano savjoniu pirmajame plane hihihi.gif .Viena PUIKIA maciau MAXIMOJE,bet pagailejau pinigeliu,nes kainavo 70Lt.Bet jauciu,kad kita karteli neatsilaikysiu karsta.gif .Stai kokia ji buvo:
A&S,apie gumbelius matau jau tau papasakojo kita panele.Viskas taip,kaip ir sako:orines saknies gumbelis bukas ir balksvesnis,o naujo ziedstebio-smailesnis,lyg ikypas ir zalsvesnis smile.gif .

As tai kaip tik tokias maciau siandien Maximoj. Kelias apziurejau,saknys atrode thumbup.gif ir kaina manau nesikandzioja 24.99 Lt
Ir ziedeliai dar nesiruosia perzydeti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(A&S @ 2008 02 04, 17:20)
tu čia gėlytę pirkai?ar kitką? g.gif

Ne, ne gelyte, o dalykeliu kurie reikalingi orchidejoms rolleyes.gif

QUOTE(Alinva @ 2008 02 04, 20:16)
Atsiprašau, matyt suklydau. Tokį susidariau įspūdį skaitydamą info. Trinu, nes nepasiūlėte, kaip patikslinti.
P.S. mano nuorodas iš pirmos žinutės irgi prašyčiau ištrinti (informacija naujokėms, karštas dušas ir laistymas, phalaenopsio persodinimas su nuotraukomis).

Labai gaila, kad taip nusprendei verysad.gif ...zinoma tai tavo reikalas. Tavo (ir kitu mamyciu) komentarai isties reikalingi sioje temoje 4u.gif
P.s. siandien persodinat phalaenopsius pasinaudojau BUTENT TAVO INFO...(persodinimas su nuotraukomis)... mirksiukas.gif
Taip kad mergyt, tu mums reikalinga friends.gif
Atsakyti
na va blink.gif schmoll.gif nepatinka man - manau tiek daug suzinojau cia, zinau,kad reik paciom medziaga rinktis, bet taip smagu sulaukti komentaro, pasidziaugt ziedukais - mergaites- susitaikykim 4u.gif
Atsakyti