Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidejos

QUOTE(Siracusa @ 2008 01 31, 16:31)
miltoniopsis = miltonija? čia tas pats augalas? g.gif

kaip tik rojaus soduose apie tai nesenai buvo parašyta, tai keliu iš ten:

"su tom miltoniom ir miltoniopsiais - amžina painiava miltonijos (miltoniopsiai) yra padalinti į dvi dalis - viena anksčiau vadinta "kolumbijos miltonijos" dabar yra vadinamos miltoniopsiais. o tos, kurios anksčiau vadintos "brazilijos miltonijos" tapo tiesiog miltonijomis. miltonijas nuo miltoniopsių galima atskirti taip:
Miltoniopsiai turi dažniau vienalapes bulves, o miltonijos dažniau turi dvilapes bulves (nors dabar, kai iš jų abiejų priveista hibridų šita nuoroda ne itin gelbėja...), taip pat miltonijopsių bulvės yra plokštesnės ir glaudžiau suaugusios, nei miltonijų.
ir toms ir anoms reik šviesos maždaug nuo 1000 iki 3000 fc (miltoniopsiui reikia kiek mažiau šviesos, nei miltonijai, žodžiu, reik orientuotis pagal lapų spalvą. jei per daug gelsvos spalvos, vadinasi per daug šviesos). oro dregmė abiems reikalinga 80 - 85 proc. o štai pagrindinis priežiūros skirtumas - laistymas.
miltonijų augimo vietoje dažnai lyja nuo pavasario iki rudens, o žiemą lyja kiek rečiau. tai nereiškia, kad žiemos mėnesiais miltonijos perdžiūva kiaurai. tiesiog tarp laistymų substratas turi kiek pradžiūti (bet ne perdžiūti). gamtoje žiemos mėnesiais miltonijos vandens gauna ne tiek iš lietaus, kiek iš dažnai tvyrančio tiršto rūko ir krentančių rasos lašų. miltoniopsis atvirkščiai turi būti nuolal vienodai drėgname substrate (arba jei norit - nuolat vienodai sausame substrate). turiu omeny, miltoniopsiui nepatinka substrato drėgmės pokyčiai. pvz., substratas gerokai pradžiūva, o tada tampa labai labai šlapias. reikia palaikyti vienodą drėgmę. substratas turi būti drėgnas, bet ne šlapias.
kadangi tiek miltonios, tiek miltoniopsiai auga ganėtinai drėgnoje aplionkoje ir drėgname substrate, oro cirkuliacija ypatingai svarbi, kad neįsiveistų koks puvėkas
taip pat skiriasi ir temperatūra. miltonijos auga "cool-intermediate" temperatūroje, o miltoniopsiai "intermediate -warm" temperatūroje.

tikiuos gal kam padėjau..."

4u.gif
Atsakyti
SKM, ačiū aciuks.gif
Atsakyti
O kaip orchidėjos dauginamos g.gif ?
Atsakyti
Saulegraza,as savo sviesiai alyvinuke pirkau Kaune,Pramones MAXIMOJE,uz 24,99Lt.
Na,o siandiena ikeliu dar viena,kuria nusipirkau vakar
user posted image
ir is arciau ziedas
user posted image

Na,o cia,mano miniukas isskleide ziedelius bigsmile.gif
user posted image
ir is arciau
user posted image
user posted image

Na,o dar siandiena,visai netycia radau tokia fainulka pauksteliams lesyklele,kurios niekad neteko Lietuvoje matyti.Tai stai,tarp mano gelyciu,lauke,ant medelio sakos,jau kaba pauksteliu lesyklele clap.gif wub.gif
user posted image

Aciu uz demesi bis.gif
Papildyta:
O jau jus,kad prirasete cia doh.gif .Oho,kiek turto turite blink.gif .Na pas mane auga 7 phaenelopsiai ir viskas book.gif nail.gif
Atsakyti
na ir as keliuosi i nauja temele smile.gif

auginu 6 phaleonopsius - jie man patys graziausi todel tik ju ir turiu. Ieskau tokiu ziedu spalvu kokiu dar neturiu ir skaitineju literatura apie juos 4u.gif Nusipirkau vazonelius persodinimui, dabat teks pusyna nusiaubti lotuliukas.gif

Rykliuke labai grazios tavo gelytes 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aneizza: 31 sausio 2008 - 18:56
Vakar dar taip norejau toki,faina ph.nusipirkti.Toki raina,Pramones MAXIMOJE,bet pagailejau,o po to neberadau aggressive.gif .Prisipazinkite,geruoju,kuri nusipirkote vakar raina ph. Kaune box.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
smile.gif na tikrai ne as, nes as kitam LT kraste gyvenu, bet rainiuka grazu irgi mielai nusipirkciau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Rykliuke @ 2008 01 31, 18:59)
Prisipazinkite,geruoju,kuri nusipirkote vakar raina ph. Kaune box.gif  lotuliukas.gif

Slankiojau ir aš ten vakar, bet... Širdis norėjo, bet protas neleido gėlytės pirkti, neturiu vietos ant palangių doh.gif
Atsakyti
Na va, as jau isitikinau - jei labai labai labai patinka - reikia pirkti, jei labai labai - pirkti gerai pagalvojus, jei labai - ijungti prota lotuliukas.gif
Atsakyti
O as visas pardes ismaisiau beieskodama kaip Tina kad pirko ta grazuoli phalenopsi na jis man akyse stovi nors tu ka doh.gif
Merginos kas patytumet parasykit Kaune 4u.gif
O Rykliuke as nepirkau nes sakau akyse tik viena dabar gele uzstirgus schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laivite: 31 sausio 2008 - 19:25
Mergos, seilės tystą į tokius grožius žiūrint wub.gif

Tina, mačiau miniuko foto, tai aš galvojau, kad jie mažiukai, todėl miniukai. Aš No mačiau tokiu phalenospių, kur aukšits maždaug apie 10 su žiedynais. Galvojau apie tokius miniukus čia ir kalbat doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Fanfan @ 2008 01 31, 20:24)
Aš No mačiau tokiu phalenospių, kur aukšits maždaug apie 10 su žiedynais. Galvojau apie tokius miniukus čia ir kalbat doh.gif

As irgi visalaik galvojau kad sakoma "miniukas" tai turima omeny mianiatiurines rusis. O pasirodo dazniausiai kalba apie maximinius phal uz 24,99Lt nors ten visai ne miniukai, o tiesiog dar nedaauge iki tokiu gabaritu, kaip pvz tie uz 60 LT doh.gif
Atsakyti