Įkraunama...
Įkraunama...

Angina

QUOTE(julitass @ 2009 02 27, 10:00)

laikykites 4u.gif
mano maziukas irgi labai sirgdavo angina, ir sloga tada nuolatine ir pasirodo letinis ausu uzdegimas. zinokit operavom adenoidus gruodzio pabaigoj, ir tfu tfu tfu, angina nebesirgom. (kazkoks velnias buvo vienasyk prikibes, bet ne angina) mes buvom privaciai, ti daktaras sake, kad buna kaip musu atveju, kada adenoidai nebeatlieka savo apsaugines funkcijos, o tiesiog renka mikrobus, uztai angina mums kartojosi. na kazkaip panasiai. blush2.gif
Atsakyti
mes tai angina pradejom sirgti 3 metu. Bet kuo toliau, tuo sunkiau. Dabar su pulinga angina gulim ligoninej, nes namie niekaip neisejo stabilizuot ligos, keturias dienas prasirgo ir kiekviena diena vis blogiau buvo. Pulinga angina jau sergam gal ketvirta karta. Bet siaip tai truputi kas, is karto gerkle rausta. Sakyciau gal reiketu isoperuoti?
As pati vaikysteje daug sirgavau angina, tevai neoperavo, o kai uzaugau iki protingo amziaus, tai pati pasakiau "operuokit man greiciau angina". Ir po to visos ligos baigesi. Tai sakau gal vaiko nereikia tiek ilgai kankinti, gal isoperuoti, kol dar maziukas. Juolab, kad ir sirdutei kenkia, o pas ji uzesiukai kazkokie...
O kaip ten operuoja? Su narkoze ar be narkozes? Su lazeriu, ar kaip? Per kiek dienu vaikas pradeda galetu nuryti maista po operacijos? Ir per kiek sugyja?

Aa, beje del rupuzes, tai mano mama labai sirgdavo angina ir susigyde su rupuze daugeliui metu, o man deja ji nedave visiskai jokio efekto. Pabandysiu sunui duoti lasu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skruzdeda: 11 kovo 2009 - 14:33
Laba diena, gal žinote kur galima gauti Bufo 3 lašiukais, nes kaune ir vilniuje tik žirniukais pardavinėja( o taip būtų gerai lašiukais).
Ir gal žinote kaip dozuoti vaista žirniukais, nes mano gydytoja mažai susidūrusi su šiuo vaistu
vaikui 9 mėnesiai.

labai laukiu atsakymo. ačiū

su pagarba, mama gintarė
Atsakyti
QUOTE(megee @ 2009 03 20, 15:43)
Laba diena, gal žinote kur galima gauti Bufo 3 lašiukais, nes kaune ir vilniuje tik žirniukais pardavinėja( o taip būtų gerai lašiukais).
Ir gal žinote kaip dozuoti vaista žirniukais, nes mano gydytoja mažai susidūrusi su šiuo vaistu
vaikui 9 mėnesiai.
labai laukiu atsakymo. ačiū

su pagarba, mama gintarė

tu paskaityk temą, tikrai buvo rašoma apie gydymą būtent Bufo žirniukais (na ten kiek pamenu juos lygtai ištirpinti vandenyje reikia)
Atsakyti
doh.gif sumaišiau temas, apie gydymą žirniukais yra temoje apie rupužės užpilą parašyta (beje tu ir ten klausimėlį pateikei, tai pasiskaityk) tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(skruzdeda @ 2009 03 11, 15:19)
mes tai angina pradejom sirgti 3 metu. Bet kuo toliau, tuo sunkiau. Dabar su pulinga angina gulim ligoninej, nes namie niekaip neisejo stabilizuot ligos, keturias dienas prasirgo ir kiekviena diena vis blogiau buvo. Pulinga angina jau sergam gal ketvirta karta. Bet siaip tai truputi kas, is karto gerkle rausta. Sakyciau gal reiketu isoperuoti?
As pati vaikysteje daug sirgavau angina, tevai neoperavo, o kai uzaugau iki protingo amziaus, tai pati pasakiau "operuokit man greiciau angina". Ir po to visos ligos baigesi. Tai sakau gal vaiko nereikia tiek ilgai kankinti, gal isoperuoti, kol dar maziukas. Juolab, kad ir sirdutei kenkia, o pas ji uzesiukai kazkokie...
O kaip ten operuoja? Su narkoze ar be narkozes? Su lazeriu, ar kaip? Per kiek dienu vaikas pradeda galetu nuryti maista po operacijos? Ir per kiek sugyja?

Panasus atvejis buvo mano sesei...ji irgi pati paprase isoperuoti angina...dai jau visa motera buvo...jai islupo 21, ir su lyg ta diena ligos baiges, o buvo itarimas net liaukemijos...
Tai, kai mano 1.5 metu ziogiukas pradejo vis dazniau sirgti angina ir tai buvo beveik kaskart suslogavus...tai emiasi as iniciatyvos...keliavau pas gydytojus...Deje, vaiko pediatras labai nepalankei paziurejo i tai...prirase visokiu imunostimuliatoriu...ir israse siuntima (cia atseit, jei as labai noriu)...
Mes is KLP, tad kreipiasi is pradziu i Vaiku ligonine...tai eile buvo 3 menesiams i prieki...o vaika operuoja tik visiskai sveika, pries tai padare tyrimus ir isitikine...zinojau, jei lauksiu, tai susirgs dar...ir eile vel is naujo teks stovet...
Tai nuejom privaciai...viena diena padare tyrimus, kita ryte pagulde, po pietu isoperavo, dar kita keliavom namo...
Dave pilna narkoze, tai vaikas labai sunkiai atsigavo is po jos...bet po poros valandu jau piese ir verzesi is lovos...Sugijo, tikrai greitai (galiu palyginti su sese, kuri keleta dienu blogai jautesi, veliau iskritus kresuliukui kraujavo)...po 3 dienu jau gerai valge, tik smulkesni maista, buvo guvus...dar po keliu gydytoja apziurejo ir leido viska valgyti...
Tiesa, tuo paciu mums ir adenoidus pasalino, kurie uzkisdavo ten kazka ir nuolat turejom ausu uzdegimus...
Vaiko sergamumas po operacijos pamazejo zenkliai...
Sekmes visiems besigydantiems...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amri: 21 kovo 2009 - 01:24
Na va pagaliaus perskaiciua visa tema nuo pat pradziu 4u.gif Kadangi mum ssita tema irgi laabai aktuali.
Maniske angina pradejo sirgti nuo 1,5 metu. Aplamai pradejo ligos kibti, kai pradejom lankyti darzeli. Is pradziu siaip virusai, poto anginos, poto salmonelioze pasigavo, poto vel anginos, poto buvo jau ir ausu uzdegimas (1 karta), plauciu uzdegimas ir taip be galo be krasto.
Jau siais metais 2 kartus gerem antibus verysad.gif Blogai, kad kiekviena karta baigiasi antibiotikais, nes be ju neissikapstome. Angina pas mus buna ir puliuojanti, ir ne. Kai tik sukyla auktas tempa (staiga) jau zinom su vyru, kad turesim "geri" unsure.gif Dar bandom 2-3 dienas tik musti tempa ir siaip visokius umcalor ar aflubin gerti, nes gyd dazniausiai per tas pirmas dienas nemato gerklej nieko, bet poto jau buna blogiau ir gaunam "geruju" vaistu. Dazniausiai geriam Biodroxil, Augmentin (daugiau nepamenu), poto aisku geriam geras bakterijas.
Bet esme, kad maniskei nebuna praktiskai niekada (na gal pora kartu) slogos ir net kosulio. Neknarkia naktimis ir nosis nebuna uzgulus. Aisku beveik nevalgo, negeria, buna issekusi ir irzliukas. Laikosi tik auksta tempa, kad vos ilendam i tempos vaistu gerimo laika ir tik davus antibiotiku, praktiskai nuo antros dozes ima gereti ir po poros dienu jau laksto smagi tik va, kad reikia pabaigti sugerti visa kursa.
Jau atrodo ir vitaminus geriam, ir naturalius ir homeopatinius. Gyvenam prie misko, grynam ore buna (kai neserga). Gerem ir ribomunil ir bronchomunal, niekas nepadeda. Jau net paranoja man prasidejus, kai tik biski siltesne is karto panikuoju ar nesergam jau.
Dabar tik suzinojau apie ta rupuze ir daug naudingos info, manau reikes isbandyti ji ir gyd pasiklausineti ka ji mano apie musu tonziles doh.gif
Gaila tiesiog vaiko, nes tikrai imunitetas musu jau nekoks, net vasara sergame... verysad.gif
Atsakyti
pas mus irgi problemos su angina, kas zino kur gauti rupuzes antpilo,ir ar padeda sergant angina?
Atsakyti
Trumpas straipsniukas apie angina: http://www.pasveik.l...oti-ar-ne/35376
Atsakyti
QUOTE(izabele111 @ 2009 04 22, 16:18)
pas mus irgi problemos su angina, kas zino kur gauti rupuzes antpilo,ir ar padeda sergant angina?

Rupūžės antpilo receptas smulkiai su paaiškinimais, kaip pasidaryti, yra šios temos 3-4 psl 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes:)
Mano mazyle dabar jau (3.5m.) pastoviai sirgdavo angina praktiskai ir ziema ir vasara, kas menesi....sad.gif vasara temper. 40 ir nors tu ka........gydem antibiotikais nes kitaip niekas nepadedavo numusti temperatura....
Galiausiai pasiskaiciusi Jusu forume pasiryzau nueiti i konsultacija pas gyd. Lesinski (santariskiu suaugusi lig. VILNIUJE, dar privaciai, konsultacija 120lt. dirba Fabijoniskese rodos Fabijoniskiu seimos centre ).Daktaras apziurejes pasake, kad galim galvoti, bet jei nesirysim operacijai- bedos nesibaigs.

Spalio gale (2008m.) issioperavom pas gerbiama Lesinski thumbup.gif thumbup.gif
nuo to laiko mano vaikas visa ziema neturejo jokios temperaturos ir pamirsom kas yra antibiotikai thumbup.gif thumbup.gif valgom ledus, apie ka anskciau net nebutume pagalvoje doh.gif

Jei yra abejojanciu ir tikinciu stebuklais, kad galima isgydytio angina schmoll.gif siulau nevargti, o operuotis 4u.gif
Atsakyti
O es vasarą, kai dukrytei buvo 3,5m. išsioperavom anginą. Labai dažnai sirgdavo pūlinga angina, buvo susidarę pūlinių kamšteliai, kur pastoviai sėdėjo infekcia. Siuntė mus operuotis adenoidų, bet operacijos metu rade tonzilėse pūlinukus, pašalino ir anginą. Operacijos, o gal narkozės metu, sugebėjo įnešti infekciją. HOSPITALINĖ PNEUMONIJA- plaučių uždegimas, įgytas ligoninėje, kurio neveikia paprasti antibiotikai. Prisimenu, kaip košmarą. Mes 21 dieną praleidom ligoninėj, nors važiavom pusdieniui operuotis adenoidų. Ačiū dievui išsikapstėm, dabar nebeserga... Bet net dabar rašant, pradėjo rankos drebėti...
Atsakyti