Įkraunama...
Įkraunama...

Ar sveikas galėtų vesti neįgalią?

QUOTE(ŠOKOLADĖ9 @ 2008 02 20, 18:46)
As nekalbu apie sportininkus invalidus ar dar kazka.Paprasciausiai yra pavyzdys,pazystamas yra be kojos.Ir as matau koks jis yra silpnas ir kiek visko negali padaryti vienas,be kazkieno pagalbos.Man baisu i tai ziuret.As nesakau,kad man slykstu ar dar kas,bet nenoreciau gyventi salia zmogaus,kuris pats,be mano pagalbos,nesugebetu to daryti.Ir ka jus norit,ta sakykit,zmogus su fizinia negalia,niekada nebus toks pat kaip sveikieji.

zinau zmogu, kuris sededamas neigaliojo vezimelyje RANKU pagalba isikibes i tureklus sugeba uzsikelti laiptais i ketvirta auksta.
apsitarnauja pats pilnai ir prie viso to uzdirba savo seimai pakankamai pinigu mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ooo: 20 vasario 2008 - 19:07
QUOTE(ooo @ 2008 02 20, 19:06)
zinau zmogu, kuris sededamas neigaliojo vezimelyje RANKU pagalba isikibes i tureklus sugeba uzsikelti laiptais i ketvirta auksta.
apsitarnauja pats pilnai ir prie viso to uzdirba savo seimai pakankamai pinigu  mirksiukas.gif

Sutikit,kad tai tik vienetai.
Atsakyti
QUOTE(ŠOKOLADĖ9 @ 2008 02 20, 18:46)
Paprasciausiai yra pavyzdys,pazystamas yra be kojos.Ir as matau koks jis yra silpnas ir kiek visko negali padaryti vienas,be kazkieno pagalbos.Man baisu i tai ziuret.

manau tam žmogui būtų geriau, jeigu jūs juo nesibaisėtumėt, o skatintumėte jo savarankiškumą, savigarbą ir pan. Aš nelabai suprantu, ko konkrečiai jis negali padaryti be kito pagalbos? Ar tas žmogus labai senas, ar palūžęs dvasiškai, ar kas? Ar jis protezuojasi? Parašykit man į AŽ, gal galėsiu tam žmogui padėti su info.
Tarkim, mano sūnus neturi abiejų kojų ir abiejų rankų pirštų. Taip jau atsitiko, kad gimęs sveikas, būdamas dvejų metukų prarado galūnes dėl baisios ligos. Bet jis labai daug gali. Mes jam tik padedam užsimauti ant kojyčių protezus, o jau visa kita jis savarankiškai pats daro. Lanko mokyklą, rašo, piešia, konstruoja, protauja, rengiasi, valgo, prausiasi... Baleto nešoka, bet pakankamai normaliai vaikšto. Jei įdomu, smulkiau pažiūrėkit čia, ką jis gali.

Taigi nereikia įsivaizduoti, kad neįgalus žmogus yra kažoks apgailėtinas vargšas, kuris negali savim pasirūpint. Čia tik stereotipinis ir dažnai labai neteisingas įsivaizdavimas. Patikėkit manim, esu mačiusi daugybę "neįgaliųjų", kurie yra kur kas įgalesni už "fiziškai sveikuosius" doh.gif
Atsakyti
Stai puikus pavyzdys visiems, kad neigalusis nera toks bejegis kaip visiems gali atrodyt. Mes galime tiek pat, kiek ir sveikieji, gal net daugiau. Nesuprantu tokio visuomenes nusistatymo. Be to, visuomenes manymu, jei esi neigalus turi susitaikyti su tuo, kad tu esi zemesnes kategorijos.Tu negali tureti igalaus vyro?zmonos, negali iseiti i viesuma, negali linksmintis ir pan.
Atsakyti
Oho, žiūriu arši diskusija užvirė. Jau sakiau, ir pasisakysiu dar. Nenorėčiau tekėti už neįgalaus. NENORĖČIAU. Kaip galbūt nenorėčiau tekėti už 10 metų jaunesnio, ar 15 metų vyresnio. Turinčio 5 vaikus, ar gyvenančio kokiam Mozambike. Čia kaip pavyzdys. O dabar jūs puolat įrodinėti, kad visi lygūs ir visi turi norėti to paties. Nu taip nėra. Aš pvz, turiu vaiką, ir buvo atveju, kaip su manim nutraukė santykius, dėl to, kad aš turiu vaiką. *****, turėčiau rautis plaukus, raudoti, kaip čia dabar mane nurašė dėl vaiko. Bet kažkaip suvokiu, kad gal žmogus nori paprastesnio gyvenimo tiesiog. Aš suprantu, kad toks gyvenimas. Ir kad tas žmogus neturi nieko prieš mane. Kaip ir aš prieš neįgalųjį neturiu nieko prieš. Bet tiesiog nenorėčiau susieti su juo gyvenimo. Bet.... Niekada nežinai, kaip gyvenimo ratas apsisuks, ir ką likimas tau ruošia. Niekada nesakiau ir nesakau, kad aš tai jau NIEKADA to ir to nedarysiu. Nenorėčiau. Bet gal ims amūras ir iškrės pokštą ir ištekėsiu už neįgalaus, 10 metų jaunesnio mozambikiečio laugh.gif
Atsakyti
neigalus zmones mano nuomone yra daug stypresni uz sveikuosius.jie ismoksta gyventi visaverti gyvenima o dar jiems kiekviena minute reik kovot su sveikaisiais del vietos visomenej.
o siaip jau geriau vyras su negalia nei alhogolikas su kumsciais
Atsakyti
QUOTE(irculia10 @ 2008 02 21, 08:12)
o siaip jau geriau vyras su negalia nei alhogolikas su kumsciais

Nemanau, kad tai tolygus palyginimas mirksiukas.gif O negalia negaliai juk nelygi, ką jau kartoju kelintą kartą šioje temoje, - mano mama jau gal 20 metų turi invalidumą = neįgalumą, remiantis dabartiniais terminais, tačiau josios sveikatos problemos niekam nematomos ir nepastebimos, ji tik viena jas jaučia...

O šimtaprocentiniai sveikų žmonių realiai nelabai yra mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Bjuti @ 2008 02 20, 22:35)
Nenorėčiau tekėti už neįgalaus. NENORĖČIAU.

Labai teisingai Bjuti parase drinks_cheers.gif ,
Atsakyti
QUOTE(Ji @ 2008 02 21, 09:12)
Labai teisingai Bjuti parase  drinks_cheers.gif  ,

Na, ir netekėkite. Niekas gi neverčia, berods, ar ne tongue.gif

Sėkmės bigsmile.gif
Atsakyti
[quote=Bjuti,2008 02 20, 22:35]
aš prieš neįgalųjį neturiu nieko prieš. Bet tiesiog nenorėčiau susieti su juo gyvenimo. Bet.... Niekada nežinai, kaip gyvenimo ratas apsisuks, ir ką likimas tau ruošia. Niekada nesakiau ir nesakau, kad aš tai jau NIEKADA to ir to nedarysiu. Nenorėčiau. Bet gal ims amūras ir iškrės pokštą ir ištekėsiu už neįgalaus, 10 metų jaunesnio mozambikiečio laugh.gif
[/quote]

bjuti, išmintingai rašai. Niekas nenori būti neįgalus, niekas nesvajoja apie neįgalų vyrą/žmoną/vaiką schmoll.gif visi norim būti sveiki, sėkmingi ir t.t. Bet kaip žinia, Dievas kartais juokiasi iš mūsų planų... cool.gif

[I][/QUOTE]O šimtaprocentiniai sveikų žmonių realiai nelabai yra [QUOTE][/I]

tikrai taip, Huiza. O tobulo išvis nėra nė vieno doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Bjuti @ 2008 02 20, 22:35)
Bet.... Niekada nežinai, kaip gyvenimo ratas apsisuks, ir ką likimas tau ruošia. Niekada nesakiau ir nesakau, kad aš tai jau NIEKADA to ir to nedarysiu. Nenorėčiau. Bet gal ims amūras ir iškrės pokštą  ir ištekėsiu už neįgalaus, 10 metų jaunesnio mozambikiečio laugh.gif

Būtent. smile.gif Man taip ir atsitiko. Ir niekada nebūčiau pagalvojus, kad neįgalų vaikinuką įsimylėsiu... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo torrivi: 21 vasario 2008 - 15:24
As nelabai suprantu apie ka jus cia diskutuojate.Juk viskas priklauso nuo situacijos.Ir neigalus gali pamilti sveikaja ir atvirksciai.Ir jokios taisykles buti negali.Ir kiekvienam zmogui tik individualus atvejis.Merginos raso nenoretu teketi uz neigalaus,bet jos nezino kaip atsitiktu,tam tikram laike ir tam tikroj vietoje.Man jusu diskusija kazkokia beprasmiska.Kazkokie teoriski gincai.Nepykit,tai tik mano nuomone. ax.gif
Atsakyti