Įkraunama...
Įkraunama...

Ar sveikas galėtų vesti neįgalią?

QUOTE(Huiza @ 2008 02 21, 09:28)
Nemanau, kad tai tolygus palyginimas  mirksiukas.gif O negalia negaliai juk nelygi, ką jau kartoju kelintą kartą šioje temoje, - mano mama jau gal 20 metų turi invalidumą = neįgalumą, remiantis dabartiniais terminais, tačiau josios sveikatos problemos niekam nematomos ir nepastebimos, ji tik viena jas jaučia... 

O šimtaprocentiniai sveikų žmonių realiai nelabai yra  mirksiukas.gif

rasiau toms kurios pries neigaliuosius arba skirsto zmones i tokius ar anokius
o kad visapusiskai sveiku nera pritariu thumbup.gif
Atsakyti

O šimtaprocentiniai sveikų žmonių realiai nelabai yra mirksiukas.gif
[/quote]
pritariu 100% thumbup.gif ,visi mes esam skirtingi, ir visi mes savotiskai esam thumbup.gif
Atsakyti
Visaip gyvenime buna... Kiekvienas zmogus renkasi...
Atsakyti
O taip - jau kaip pasiskaičiau (At)gimusios_vasara komentarus ir dar kelių personų - nū jo, moterys, visiems neįgaliesiems, man irgi tik po lapais slėptis, ir dar turbūt net ne pernykščiais o užpernykščiais - juk esu neprigirdinti dalinai ir dar švepla. O juk seilėmis nesitaškau, man pampersų keisti nereikia, esu jauna ir graži, ir dar protinga bigsmile.gif
O mano būsimasis vyras tai turbūt psichas užsikompleksavęs mirtinai ir dar filantropas - kad mane veda, kad dėl manęs paliko savo šalį, tėvus, draugus, mokslus ir atvažiavo čia gyventi, kur jam nuo nulio viską reik pradėti - kalbos mokytis, tam kad galėtų įstoti į universitetą. Nesvarbu, kad visiškai sveikas, kad su savo išvaizda ir modelis galėtų būti, ir protingas, ir geros širdies. Bet juk ruošiasi vesti mane, kaip čia kažkas išsireiškė apie kurčiuosius - prieglušę.

Šiaip, sėdžiu ir juokas net ima. Kiek daug žmonių vis dėl to reikėtų psichologo pagalbos, jei ne psichiatro, pasak kai kurių asmenų išvedžiojimų. Jabitute, kiek pinigų valstybė praranda - greičiau priverstinai gydyt lotuliukas.gif doh.gif

O šiaip, jei visiškai rimtai - ABSOLIUČIAI sveikų žmonių - vos 1 proc. viso pasaulio gyventojų.
Didžioji dauguma turi vienokių ar kitokių sutrikimų - ar vidaus organų, ar psichikos (fobijos ir tt. kad ir ), ar dar kažkas.

Atsakyti
Simulcika, dziaugiuosi del saves. thumbup.gif Tikiuosi, kad man irgi pasiseks. As taip pat seilemis nesitaskau, man pampersu keist nereikia, nesu baisi:lotuliukas: Be to studijuoju aukstojoj ir ne tam, kad kompensuot savo silpna klausa ar pasmailint liezuvi, kaip sake Atgimusi vasara. biggrin.gif Man reikia protingo, gero nuosirdaus vaikino. Kaip rodo pavyzdziai, imanoma myleti ir neigalia. Be to jas myli ne kokie spuoguoti senberniai ackarikai, ne psichiskai atsilike, o normalus zmones.
Atsakyti
QUOTE(rosa86 @ 2008 02 23, 01:58)
Simulcika, dziaugiuosi del saves.  thumbup.gif Tikiuosi, kad man irgi pasiseks. As taip pat seilemis nesitaskau, man pampersu keist nereikia, nesu baisi:lotuliukas:  Be to studijuoju aukstojoj ir ne tam, kad kompensuot savo silpna klausa ar pasmailint liezuvi, kaip sake Atgimusi vasara. biggrin.gif  Man reikia protingo, gero nuosirdaus vaikino. Kaip rodo pavyzdziai, imanoma myleti ir neigalia. Be to jas myli ne kokie spuoguoti senberniai  ackarikai, ne psichiskai atsilike, o normalus zmones.

Aišku kad pasiseks. Nesuk sau galvos dėl tokių personų kaip atgimusi vasara. Kitas dalykas - kas tas neigalumas? Man tas žodis asociuojasi su tokiais asmenimis kurie savimi pasirūpint nesugeba. O ko mes nesugebam? Kažkaip tais sugebam viską - ir ne tik savim pasirūpint bet ir kitais jei reikia. O neprigirdėjimas tai tas pats kaip ir neprimatymas - o juk gera rega pasididžiuoti tikrai gali kur kas mažiau žmonių nei klausa.
O šiaip tai - nu kas bebūtų - fizinė negalia tai tik gėlytes prieš socialinę negalią - turbūt daug kam teko girdėti terminą "socialiai neįgalus" - vat čia tai bėda.
Atsakyti
QUOTE(Simulcika @ 2008 02 23, 02:15)
Aišku kad pasiseks.  Nesuk sau galvos dėl tokių personų kaip atgimusi vasara.  Kitas dalykas - kas tas neigalumas? Man tas žodis asociuojasi su tokiais asmenimis kurie savimi pasirūpint nesugeba.  O ko mes nesugebam? Kažkaip tais sugebam viską - ir ne tik savim pasirūpint bet ir kitais jei reikia. O neprigirdėjimas tai tas pats kaip ir neprimatymas - o juk gera rega pasididžiuoti tikrai gali kur kas mažiau žmonių nei klausa.
O šiaip tai - nu kas bebūtų -  fizinė negalia tai tik gėlytes prieš socialinę negalią - turbūt  daug kam teko girdėti terminą "socialiai neįgalus" - vat čia tai bėda.

Man zodis "neigalumas"ar "Invalidumas" irgi nepriimtini, schmoll.gif bet taip jau yra vaidinama, nieko cia nepakeisi. Ko as nesugebu? Man daznai reikia gestu vertejos kai reikalus reikia tvarkyt, nes susirasinet daugelis tingi ir buna labai nepatenkinti. O siaip tai viska sugebu pati ir, kaip sakei padedu kitiems. Neprigirdejimas neprigirdejimui nelygus. As negirdziu gana stipriai ir tai labai apriboja bendravima su aplinkiniais verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(rosa86 @ 2008 02 23, 03:02)
Man zodis "neigalumas"ar "Invalidumas" irgi nepriimtini,  schmoll.gif bet taip jau yra vaidinama, nieko cia nepakeisi. Ko as nesugebu? Man daznai reikia gestu vertejos kai reikalus reikia tvarkyt, nes susirasinet daugelis tingi ir buna labai nepatenkinti. O siaip tai viska sugebu pati ir, kaip sakei padedu kitiems. Neprigirdejimas neprigirdejimui nelygus. As negirdziu gana stipriai ir tai labai apriboja bendravima su aplinkiniais verysad.gif

Šiaip tai, kad palengvintum bendravimą su aplinkiniais - pasimokink skaityt iš lūpų. Tikiu, kad moki, bet gal spartos skaitymo trūksta. Pasitreniruok su kokia drauge ar draugu. Tada beliks tik paprašyti aplinkinių kad kalbėtų taip, jog matytum veidą - na aš igudus šitam reikale, taip kad man problemų nėr. Žmonės kalbėdami su manimi neturi kalbėti lėčiau ar kaip kitaip. O šiaip jei nemokėčiau skaityt iš lūpų - kažin ar išsiversčiau taip paprastai. Na pas mane tai įpratimas daugiau likęs iš vaikystės - bet žinia , įprotis - antroji prigimtis lotuliukas.gif Aplinkos garsus girdžiu, viskas valio, telefonu susišneku puikiausiai, bet va su žmogum nusisukusiu kalbėt jau sunkoka - reik labai įsitempus klausytis.
Aš gestų kalbos nemoku, užtai reikalus pati tvarkausi kaip man išeina.
Atsakyti
QUOTE(Simulcika @ 2008 02 23, 03:44)
Šiaip tai, kad palengvintum bendravimą su aplinkiniais - pasimokink skaityt iš lūpų. Tikiu, kad moki, bet gal spartos skaitymo trūksta. Pasitreniruok su kokia drauge ar draugu. Tada beliks tik paprašyti aplinkinių  kad kalbėtų taip, jog matytum veidą - na aš igudus šitam reikale, taip kad man problemų nėr. Žmonės kalbėdami su manimi neturi kalbėti lėčiau ar kaip kitaip.  O šiaip jei nemokėčiau skaityt iš lūpų - kažin ar išsiversčiau taip paprastai. Na pas mane tai įpratimas daugiau likęs iš  vaikystės - bet žinia , įprotis - antroji prigimtis  lotuliukas.gif  Aplinkos garsus girdžiu, viskas valio,  telefonu susišneku puikiausiai, bet va su žmogum nusisukusiu kalbėt jau sunkoka - reik labai įsitempus klausytis.
Aš gestų kalbos nemoku, užtai reikalus pati tvarkausi kaip man išeina.

Is lupu skaityt moku pakankamai gerai, taciau kiti zmones nesupranta, kad jie turi turi ziureti tiesiai i tave, nesisukioti ir pan. As kiek beprasyciau, jie vis viena uzsimirsta ir nuleidzia galva, prisidengia burna ar pan. Taigi po keletos kartu pamaniau, kad verteja labiau pagelbes. O siaip i parduotuves, ar paprastesniu reikalu tavrkyt einu viena.Daznai burba nepatenkinti kazka, arba ziuri taip, lyg man varztelio truktu. Bet kazkaip pripratau prie to ir jei kas nepatenkinta veido israiska nutaiso - nekreipiu demesio. Mane labiausiai stebina zmoniu netolerancija. Laimei, ne visi tokie.
Papildyta:
Beje, Simulcika, kiek supratau, tavo vaikinas ne lietuvis?Lietuvoje toki, kuris neziuretu i tave, kaip i zemesnio lygio butybe, rasti itin sunku. mega_shok.gif
Atsakyti
teko darbo reikalais bendrauti su ivairia negalia turinciais - net su kurcnebyliu visai gerai susibendravom ir reikalus issprendem tusinuko ir lapeliu pagalba biggrin.gif
dar viena nuolatine kliente buvo nuo gimimo kurciaq, bet puikiai mokejo is lupu skaityti - kaip rosa86 sake, svarbiausias nesisukioti ir dar pridurciau nuo saves -nekalbeti greitakalbe biggrin.gif
sunkaiusia tikriausiai tiems, kuriems del negalios apribotas judejimas - jei akliesiems autobusuose stoteles garsu pranesineja ir yra garsinai sviesoforu signalai, o kurtiesiems auto stotelese irgi paraso stoteles pavadinima ir marsruta (gal kazkam tai nesvarbios smulkmenos, o kitiems palengvina gyvenima), tai vezimeliuose sedintiems del nepritaikytos infrastrukturpos sunkaiuu. teises aktai reikalauja statamnt visuomenines aopskirties pastatus ir irenginejant infrastruktura ja pritaikyti zmonemssu negalia, bet daug kur naujai nutiestuose keliuoise ir naujai irengtose perejose net nuvaziaviu per aukstus bortelius nera doh.gif
Atsakyti
Va, puikus įrodymas, kai vedęs neįgalią visai nesigaili, o laimingai jau 16 metų gyvena smile.gif
http://www.lzinios.l..._paslaptis.html
Atsakyti
QUOTE(rosa86 @ 2008 02 23, 17:58)
Is lupu skaityt moku pakankamai gerai, taciau kiti zmones nesupranta, kad jie turi turi ziureti tiesiai i tave, nesisukioti ir pan. As kiek beprasyciau, jie vis viena uzsimirsta ir nuleidzia galva, prisidengia burna ar pan. Taigi po keletos kartu pamaniau, kad verteja labiau pagelbes. O siaip i parduotuves, ar paprastesniu reikalu tavrkyt einu viena.Daznai burba nepatenkinti kazka, arba ziuri taip, lyg man varztelio truktu. Bet kazkaip pripratau prie to ir jei kas nepatenkinta veido israiska nutaiso - nekreipiu demesio. Mane labiausiai stebina zmoniu netolerancija. Laimei, ne visi tokie.
Papildyta:
Beje, Simulcika, kiek supratau, tavo vaikinas ne lietuvis?Lietuvoje toki, kuris neziuretu i tave, kaip i zemesnio lygio butybe, rasti itin sunku. mega_shok.gif

Maniškis - bulgaras. O prieš tai 6 metus draugavau su lietuviu, kurį pati ir palikau dėl dabartinio.
O ir šiaip man bernų niekad netrūko. Ir iki ex turėjau bernų belekiek ir draugaudama su ex. Na vyrų dėmėsiu niekada nesiskundžiau ax.gif O tokie forsiukai, geziukai runkeliukai - niekad netraukė, rinkdavausi vyresnius, menininkus, šiaip apsiskaičiusius žmones, taip kad neteko susidurti su kokiu žeminimu, negatyviu požiūriu ir pan. Kiek pastebėjau - kuo aukštesnis intelektas, tuo tolerantiškiau žiūrima, o kadangi su runkeliais neprasidėdavau schmoll.gif - tai ir nesusidūriau. Mokykloj tai visko būdavo - tekdavo ir susimušti norint už save pastovėti, bet prie manęs tai kažkaip ir lysti vengdavo - buvau pasikėlusi pana, laikiau save aukščiau už daugumą bernų. Būdavo, kad kokie runkeliai imdavo merginti a'la prikolui - bet pajuokti likdavo jie - aštrų liežuvį turėjau ir turiu.
Atsakyti