Įkraunama...
Įkraunama...

Ar sveikas galėtų vesti neįgalią?

VIENAREIKSMISKAI -TAIP smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Huiza @ 2008 02 08, 13:21)
O, jei "susidėjo" su sveika, bet gyvenimo kely dėl tam tikros ligos ji tapo neįgalia?   bigsmile.gif

Jei mano vyras taptų neįgalus priimčiau tai kaip šeimos bėdą, gėdą.. Jei pačiai atsitiktų nelaimė- pasiūlyčiau vyrui skirtis, nesinori būtų kažkam našta.

p.s. Jei aš kategoriška kai kuriais klausimais tai dar nereiškia, jog esu gyvenimo itin nuskriausta. Bet tema ne apie tai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atgimusi_vasara: 09 vasario 2008 - 20:38
QUOTE(rosa86 @ 2008 02 09, 18:11)
As taip pat bendrauju ir su tais ir su tais. Bet laisviau jauciuosi tarp kurciuju.

Mano vaikas irgi laisviau tarp kurčiųjų jaučiasi, nes bendraudamas viską supranta, nereikia vis perklaust, kaip dažnai būna bendraujant su girdinčiais.
O dėl jausmų, esu įsitikinusi, kad kiekvienam yra iš aukščiau numatyta antroji pusė ir niekas nesukliudys būt kartu, atradus tą vienintelį: nei negalia, nei kitos kliūtys...
Atsakyti
QUOTE(Atgimusi_vasara @ 2008 02 09, 22:37)
Jei mano vyras taptų neįgalus priimčiau  gėdą..

blink.gif spėju kad jau pačią reiktų priimti kaip šeimos gėdą.... fool.gif
Atsakyti
QUOTE(Atgimusi_vasara @ 2008 02 09, 20:37)
Jei mano vyras taptų neįgalus priimčiau tai kaip šeimos bėdą, gėdą.. Jei pačiai atsitiktų nelaimė- pasiūlyčiau vyrui skirtis, nesinori būtų kažkam našta.

p.s. Jei aš kategoriška kai kuriais klausimais tai dar nereiškia, jog esu gyvenimo itin nuskriausta. Bet tema ne apie tai...

Dieve kaip tada užjausčiau tavo vyra. doh.gif Bent aš gyvenime negyvenčiau su žmogumi kuriam bučiau bėda ir gėda. Jau geriau pati kazkaip kapstyčiaus viena, ir ieškočiau žmogaus kuris be gėdos priimtu mane kokia esu doh.gif
Ir labai užjausčiau žmogų kuris staiga tapes neįgaliu uždarytu save tarp keturiu sienų visam gyvenimui.. doh.gif Juk baigės jau viduramžiai, ir neįgalusis turi tiek pat teisių gyventi aktyvų gyvenimą kaip ir bet kuris sveikasis, tik turi pats to norėti ir pasitikėti savimi. thumbup.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Aš irgi manau,kad sveikasis tikrai gali mylėti neįgalią...Tiesiog žmonės susitink ir tiek...
Odėl Gimusios (atgimusios) vasarą...na...ji niekam neperša savo nuomonės, čia tiesiog jos ameninė nuomonė ir tiek mirksiukas.gif Visada atsiras taip mąstančių ax.gif bet tokie niekada ir neprasidės su neįgaliu žmogumi,taigi...jei realiai žiūrint-visgi gerai,kad jinai pasisakė...
Atsakyti
Perskaičiau temą ir supratau, kas fizinė negalia yra niekas, (nerimta) prieš psichinę negalią, gyventi su ją turinčiu būtų gal net neįmanoma, nes labai sunku suprasti ką gali nupiešti nevaldomi nekoordinuoti sąmonės/pasąmonės impulsai.
Atgimusios vasarą komentarai- įrodymas.
O dėl to ar sveikas gali vesti neįgalią, vėlgi priklauso nuo to koks neįgalumas. Tavo atveju Rosa, tai nėra tokia negalia su kuria gyvenimas taptų labai kažkoks išskirtinis nes blogiau girdinčių visuomenėje yra kas 10-as, o senatvėje dar daugiau. Be to, manau, tau dar nėra kur skubėti, reikia gyventi savo gyvenimą, siekti, kad jis būtu kuo pilnavertiškesnis, o visa kita ateina/neateina kaip ir pas visus. Negalia nereiškia kad tau nesiseks asmeninis gyvenimas, juk nesiseka ir sveikiems, daug ir sveikų nevedusių/
neištekėjusių, ir juk tai irgi nieko tokio. Tau, Rosa tikrai nepasisekė dėl to, kad jis ne tau skirtasis. O toks arba bus arba ne kaip ir visiems kitiems žmonėms. Ir dar kažkodėl tavo požiūris į vyrus kažkaip užkliuvo; neva vyrai nori kad paskui juos lakstytų ar pan. Čia gal ne vyrai nori, o moterys nori ir laksto paskui vyrus kaip paskui grobį. Mūsų visuomenėje dar labai trūksta kultūros, ypač elgesio šeimoje, viešose vietose, tai didelė problema. Trūksta tolerancijos, bet tolerancija nereiškia, kad reikia pakęsti netinkamai besielgiančius, ji reiškia, kad reikia priimti visus, kurie elgiasi pg. visuomenės normas, neatsižvelgiant į jų išorines ypatybes.
Atsakyti
QUOTE(rosa86 @ 2008 01 31, 20:34)
Kai manote ar sveikas vyras galetu vesti neigalia mergina? Is patirties matau, kad moteris uz neigalaus teka zymiai dazniau, nei sveikas veda neigalia? O jei veda, tai labai greitai pameta. Man labai butu idomu suzinoti jusu nuomone. Pati esu neprigirdinti, mane vaikinas atstume vien del to, kad as negirdziu. Ar neigalus zmogus negali buti mylimas, neturi teises sukurti seimos? verysad.gif

neskaičiau visos temos, tad atsiprašau, jei pakartosiu ką nors. atsakyk į klausimą: ar aplink save matai simpatiškų, sveikų moterų ar merginų, kurios nepaisant visų privalumų, yra vienišos? jei tavo neįgalumas atrodo vienintelė atstūmimo kliūtis, tai kodėl ir kitos merginos vienišos?
Atsakyti
QUOTE(Karusia @ 2008 02 10, 10:06)
blink.gif spėju kad jau pačią reiktų priimti kaip šeimos gėdą.... fool.gif

Pritariu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lelija33 @ 2008 02 09, 22:53)
Mano vaikas irgi laisviau tarp kurčiųjų jaučiasi, nes bendraudamas viską supranta, nereikia vis perklaust, kaip dažnai būna bendraujant su girdinčiais.
O dėl jausmų, esu įsitikinusi, kad kiekvienam yra iš aukščiau numatyta antroji pusė ir niekas nesukliudys būt kartu, atradus tą vienintelį: nei negalia, nei kitos kliūtys...

Aciu, cia ateity bus matyt. Man irgi geriau su kurciais nes viska suprantu is karto.Man is esmes nesvarbu girdintis ar sveikas.Tiesiog ateities su kurciuoju neisivaizduoju del ju poziurio i gyvenima, jie nuo mazens gyvena tame pasaulyje, susikonstruoja savo poziuri. Tik abu nuo gimimo kurti zmones gali buti kartu, nes jie supranta vienas kita.Kas turi kurciuju pazistamu ar giminiu supras.
Papildyta:
QUOTE(LiVo @ 2008 02 10, 17:07)
Perskaičiau temą ir supratau, kas fizinė negalia yra niekas, (nerimta) prieš psichinę negalią, gyventi su ją turinčiu būtų gal net neįmanoma, nes labai sunku suprasti ką gali nupiešti nevaldomi nekoordinuoti sąmonės/pasąmonės impulsai.
Atgimusios vasarą komentarai- įrodymas.
O dėl to ar sveikas gali vesti neįgalią, vėlgi priklauso nuo to koks neįgalumas. Tavo atveju Rosa, tai nėra tokia negalia su kuria gyvenimas taptų labai kažkoks išskirtinis nes blogiau girdinčių visuomenėje yra kas 10-as, o senatvėje dar daugiau. Be to, manau, tau dar nėra kur skubėti, reikia gyventi savo gyvenimą, siekti, kad jis būtu kuo pilnavertiškesnis, o visa kita ateina/neateina kaip ir pas visus. Negalia nereiškia kad tau nesiseks asmeninis gyvenimas, juk nesiseka ir sveikiems, daug ir sveikų nevedusių/
neištekėjusių, ir juk tai irgi nieko tokio. Tau, Rosa tikrai nepasisekė dėl to, kad jis ne tau skirtasis. O toks arba bus arba ne kaip ir visiems kitiems žmonėms. Ir dar kažkodėl tavo požiūris į vyrus kažkaip užkliuvo; neva vyrai nori kad paskui juos lakstytų ar pan. Čia  gal ne vyrai nori, o moterys nori ir laksto paskui vyrus kaip paskui grobį.  Mūsų visuomenėje dar labai trūksta kultūros, ypač elgesio šeimoje, viešose vietose, tai didelė problema. Trūksta tolerancijos, bet tolerancija nereiškia, kad reikia pakęsti netinkamai besielgiančius, ji reiškia, kad reikia priimti visus, kurie elgiasi pg. visuomenės normas, neatsižvelgiant į jų išorines ypatybes.

Kuo mano negalia daro mane isskirtine tuo, kad daugiausia bendrauju gestu kalba, o ne kiekvienas girdintis ja sutiks ja ismokt.Kurtumas(neprigirdimumas) stipriai apriboja bendravima.As jauciu kaip nepatogiai zmones jauciasi salia manes kai reikia kazka pasakyti, sirsta kai reikia pakartot. Butent del to ir klausiau ar galetu sveikas vesti neigalia.
O del vyru...AS ta ir turejau omeny, kad jie yra moteru islepinti ir nori, kad apie juos lakstytu.O del kulturos ir elgesio 100% sutinku mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Pati esu neprigirdinčioji, vaikystėj gautų antibiotikų pasekmė - 5erių metukų prikurtau viena ausele.. jokių internatų nelankiau, baigiau normalią vidurinę su sveikais, baigiau ir Kauno medicinos mokykla, dirbu pagal specialybę aptarnaujančioj medicinos srity (tenka daug bendrauti), ir ką - gyvenime visko buvo - patyriau ir pažeminimų, bet nedaug (likimo ironija, tie kurie šaipėsi - patys gyvenime dabar vargsta)... Bet aplamai džiaugiuosi sutikusi daug gerų žmonių, į mane žiūri kaip į sveiką. Turiu aš principų, gyvenimo siekių ir siekiu visko ko noriu sistemingai, dabartinis tikslas baigti kokią aukštąją mokyklą. Ir ką? Kad neįgali esu įrašyta tik popieriuje, ir kas dėl žmonių, mylimųjų - na nepasitaikė man tokio kuris išrėžtų tiesą apie mano negalią kaip kokią kliūtį- tai aš pati nutraukiau draugystes ir palikau vaikinus. O šiaip bendrai - jokio gailesčio man nereik - gyvenimas, pavydūs, pikti žmonės- pakankamai užgrūdino ir grūdina toliau,kaip kad ir čia "Gimusi Vasara-Atgimusi vasara"pasisakymai... Tiek galiu jai pasakyti -žmogau turėk truputį žmogiškumo ir širdies, jos pas tave trūksta.. Nes maža kas gali ir Jums, Mieloji Atgimusi Vasara, gyvenime atsitikti... Gi lazda turi du galus mirksiukas.gif

O šiaip pažistu aš daug neigalių porų su sveikaisiais, ir tikrai galiu garantuoti, kad santuokos tokių žmonių būna tvirtesnės ir vaikai jų laimingesni... Bet čia kiekvieno asmeninis supratimas kas kaip ir ką priima.. Užkliūtų manajam mano problema, tai turėčiau kaip atsikirst, jei atvirai, man tokių dvasios ligonių tikrai negaila, duodu jiems atvirą kelią-tegu ieškosi sau tų sveikųjų thumbup.gif O aš pakol kas jaučiuosi gerai ir būdama viena, auginu šunis, turiu savų pomėgių, o meilė - jei ji skirta tai ir ateis... jokios negalios jai nesutrukdys. Vat taip va mirksiukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
Sveiki gyvi visi wink.gif Nusprendžiau ir aš čia savo trigrašį įkišti smile.gif Rosa, iš savo pusės patariu nepergyventi ir tiesiog bendrauti su kuo daugiau žmonių, tame būryje tikrai atrasi savo sielos draugą. Dargi, žodžiai dėl "zmonės susinervina kai reikia pakartoti, ką pasakė". Galbūt tik tau taip atrodo? Žinok, jie nesusinervina, nepyksta, o tiesiog sutrinka, nežino kaip elgtis, jiems nepatogu smile.gif Bet prie to pripranta wink.gif Turiu vieną pažįstamą, kuris neprigirdintis kaip ir aš, bet abu augom tarp sveikųjų. Ir per bendrą projektą susipažinom su mergina, kuri dar silpniau girdėjo nei mes - praktiškai su aparatukais girdėjo tik muzikos ir kitokius garsus, bet ne kalbą. Bet ji pati išmokusi kalbėti, aišku, ne taip aiškiai kaip girdintieji, bet suprasti įmanoma. Ir kągi, gali tu patikėti, kad tas neprigirdintis NORĖJO su ja bendrauti, bet BIJOJO. Jis tiesiog nežinojo, kaip su ja bendrauti. Todėl prašė mano pagalbos. Kitaip sakant, jie nori bendrauti, nugali baimę ir visa kita arba paprašai kitų pagalbos, kad galėtum pradėti bendrauti.

Atgimusiai_vasara ka galėčiau pasakyti? Žinai, tavo požiūris kvepia neliberaliu feminizmu ir rasizmu. Taip, kiekvienas renkasi pagal save, bet dažnai, keldami tokius aukštus reikalavimus lieka prie suskilusios geldos... Reikia mokėti priimti žmogų su jo trūkumais (bet jokiu būdu tai ne problema ar bėda) ir sugebėti įžvelgti žmoguje tai kas gera, kas artima tau. Būtent tas sielų bendrumas, o ne išoriniai bruožai jungia žmones ir tik tokios šeimos būna patvariausios, kurios renkasi širdį, tai kas viduje, o ne pakuotę. Dargi, nepuolu aš tavęs, Tu turi savo nuomonę, ją išsakei, bet bent kartą pagalvok, ar tau būtų malonu, jei ant tavęs piltų pamazgas? Ir kad neįgalus žmogus šalie - gėda ir nelaimė - nesutinku. Neįgalus nereiškia, kad koks atsilikėlis, nusikaltėlis, padugnė, kurio reikia bijoti ir vengti kaip maro. Tai tas pats žmogus, tik ištiktas nelaimės, bet turintis daugiau jėgų ir energijos kabintis į gyvenimą turėdamas tai, ką turi. Žinai, įtariu, esi gimusi dar Sovietiniais laikais, labai jau panašūs stereotipai. Kągi, toks gyvenimas.

Na, daug čia prirašiau, bijau, kad jau ir nusibodau jums smile.gif Bet dar atgimusiai vasara pasakysiu tokį dalyką, įsivaizduok, yra žmonių, pavydinčių neįgaliajam, ypač neprigirdinčiam. Kada nori gali negirdėti, kada tokie kaip TU putoja ir lieja savo nelaiingo gyvenimo pamazgas ant kitų, gali negirdėti to, ko nenori. Nori tikėk, nori ne, tikra mano pussesere, vyresne už mane visais 10 metų pavydi, kad aš neprigirdinti, o jos dukra sveika. Sakytum, neįsivaizduojama, kad taip gali būti. Bet ji mato, kad negalia nei kiek nekenkia man, aš gyvenu normalų gyvenimą ir neišsiskiriu iš sveikųjų. Žmogus yra egoistas - valdo pinigai. Vaiko sveikata mažiau svarbu už tai, kad iš to galima išpešti pinigų. Štai, prašau - pavydo šaknys - pinigai, kurie sveikiesiems VISKAS, o neįgaliajam tik galimybė siekti savo tikslų. Neįgalusis labiau vertina gyvenimą, o ne PINIGUS. Taip kad čia dar galima užvesti diskusiją apie supuvusią moralę ir vertybių stoką.

Pabaigai linkiu, kad visi būtumėte laimingi, džiaugtumėtės tuo, ką turite ir nesigręžiotumėte į praeitį, į tai, ko netekote. Džiaukitės šia diena ir šypsokitės - tai erzina tokius žmones kaip atgimusi vasara biggrin.gif tokie negali pakęsti, kad gali būti laimingesnių už ją žmonių wink.gif Taip kad nepasiduokite spaudimui ir nesigėdykite negalios, ji ne kliūtis niekur, tik reikia pasitikėti savimi ir įvertinti savo jėgas ir galiimybes, o nepasisekus nenuleisti rankų, o suprasti, kad tai ne mūsų jėgoms buvo, nes tai būtų buvę ir sveikąjam ganėtinai sunku wink.gif Pati studijuoju universitete ir nenusirašinėdama nemoku už mokslą. Tuom aš didžiuojuosi. Taip, tai menkniekis, bet tai tik įrodo, kad mes nesam prastesni už sveikuosius wink.gif

Taigi, jau nusibodau aš jums biggrin.gif Tikiuosi, ištvėrėt skaitymą iki galo, ypač Atgimusi vasarą biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Igniux: 12 vasario 2008 - 00:44