Įkraunama...
Įkraunama...

Apie judrius, "gyvsidabriukus" vaikus

QUOTE(chikko @ 2008 06 28, 17:28)
unsure.gif Kad dabar? Benas? juk irgi jis šaunuoliukas, gerai mokosi, kas nutiko?Juodas periodas?
O aš pabaigiau mokslus, savaitę buvom visi Palangoje. Labai pavargau, jokio poilsio su dviem vaikais ir dar SB. Tai va, sekantis išvažiavimas bus Jūros šventė ir dar rugpjūty iki Palangos palėksim trumpam, vien dėl vaikų.
Nuo kitos savaitės dičkio nebevesiu į darželį, truputį baisoka vienai namuose su dviem pasilikt. Ir dar, mums juodo periodo kol kas nėra, neaišku kaip bus kai būsim namie. Jis išvis nemoka kuom nors užsiimti, net vienas namuose nežaidžia, vis mane kviečiasi, arba jo klausimas; Ką man veikti? Siaubas, lentynos lūžta nuo dėlionių, knygų , mašinyčių, konstruktorių ir t.t. O pats nežaidžia, būna ten kur aš ,kad ir virtuvėje tada pjausto, verda, maišo...
Tai tiek, ilgą laiką nebuvau, nežinau nuo ko pradėt rašyt apie mus.

sveikute,labai malonu girdėti, kad pagaliau išlaikei ir pasibaigė mokslai. sakyčiau pailsėk bet du vaikai tai manau sunkoka tau, bet manau,kad tikrai tam surasilaiko, sau.

pasmus juodas labai juodas periodas, mūsų net kalab paprastėjo, rankytės nebeklauso sunku rašyti, kad jau paauglystė prasidėjo mums tai tikrai...
o galjums visai nebus juodo periodo?
juodas periodas jai neklystu apie šeštuosius metus bus,lengvas,na netokskai mumsbuvo apie septynis su pusemetų...
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2008 06 28, 20:57)

pasmus juodas labai juodas periodas, mūsų net kalab paprastėjo, rankytės nebeklauso sunku rašyti, kad jau paauglystė prasidėjo mums tai tikrai...
o galjums visai nebus juodo periodo?
juodas periodas jai neklystu apie šeštuosius metus bus,lengvas,na netokskai mumsbuvo apie septynis su pusemetų...

O mūsų iki dabar tos rankytės neklauso. kažkaip su pirštų galiukais jam sunku ką nors paimti, nos knygos puslapius verčia gražiai. Bet sagų susisegt nesugeba, pirštukai nedirba. Skaičiuojam iki 10 bet pasimetam po 6 , po to jam eina 8,7,9,10, Ir dar pavydas dėl brolio prasidėjo, na gal ne dėl brolio o dėl žaislų. Gaili neduoda, o brolio susirenka ir net miega su jais. Ir dar juodais fantazuoja ir meluoja. Vėl nebesugeba atpasakot pasakėlės, pradeda pats fantazuoti ir kurti nebūtų dalykų unsure.gif Taip,kad nežinau, gal pas mus irgi tas jodulys užėjo g.gif Bet tikrai mažai laiko dabar turiu, du vaikai tai tikrai yra kas veikti, o dar į lauką norisi išvažiuot, susitvarkyt ir t.t.

Roga, stiprybės tau 4u.gif Kaip save visada raminu: po lietaus juk visada išlenda saulė wub.gif Praeis ir vėl viskas bus gerai. Šaunuolis tavo Benas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(chikko @ 2008 06 29, 12:48)
O mūsų iki dabar tos rankytės neklauso. kažkaip su pirštų galiukais jam sunku ką nors paimti, nos knygos puslapius verčia gražiai. Bet sagų susisegt nesugeba, pirštukai nedirba. Skaičiuojam iki 10 bet pasimetam po 6 , po to jam eina 8,7,9,10, Ir dar pavydas dėl brolio prasidėjo, na gal ne dėl brolio o dėl žaislų. Gaili neduoda, o brolio susirenka ir net miega su jais. Ir dar juodais fantazuoja ir meluoja. Vėl nebesugeba atpasakot pasakėlės, pradeda pats fantazuoti ir kurti nebūtų dalykų unsure.gif Taip,kad nežinau, gal pas mus irgi tas jodulys užėjo g.gif  Bet tikrai mažai laiko dabar turiu, du vaikai tai tikrai yra kas veikti, o dar į lauką norisi išvažiuot, susitvarkyt ir t.t.

Roga, stiprybės tau  4u.gif Kaip save visada raminu: po lietaus juk visada išlenda saulė wub.gif Praeis ir vėl viskas bus gerai. Šaunuolis tavo Benas 4u.gif

dėja benutis dar iki šiolsagų visų nesusisega, jai patogi tik viena kelnių tai užsisega, daugiau tai viskas...
manau ne juodas periodas,nes tiesiog dar skaičiams nėra didelės reikšmės, viskas susitvarkys.
tai labai gerai,kad fantazuoja toks laikotarpis, o va su melavimu tai nežinau ką daryti,pas mus kaip melavo taip ir meluoja,tik melai daug išradingesni yra.

man baisiausia, kaddabar benas nieko nenori daryti, niekom nesidomi,
užaugs tas mano benutis ir viskas bus gerai.
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2008 06 29, 18:47)
man baisiausia, kaddabar benas nieko nenori daryti, niekom nesidomi,
užaugs tas mano benutis ir viskas bus gerai.

Mums po metų į mokyklą reiks eiti. Tai labiausiai bijau,kad kas neįžeistų, neužgautų maniškio, net jis tokio jautrumo, na arba kaip vaikai mėgsta pasišaipyti. Va ko aš bijau. Tai sakiau kai eisiu rudenį kalbėtis dėl mokyklos, tai ir su mokytoja būtinai norėsiu susitikti ir paaiškinti situaciją. O gal čia aš bereikalo g.gif Kaip tu elgeisi kai leidai į mokyklą? Darželyje tai jau viskas aišku, ten visi susigyvenę, vienas kitą žino. Nors buvo Vaikį išmušę iš vėžių viena nauja auklėtoja, bet po pokalbio tikrai viskas susitvarkė, tai dabar ji visada tik giria maniškį blush2.gif (tik įdomu pagrįstai ar ne?). Nors manęs neapgaus niekas, juk aš mama ir jaučiu daugmaž viską, kas gerai o kas ne.

O tu pernai vasarą leidai Beną į stovyklą, lyg kiek pamenu, jam ten gerai buvo. O kaip šiemet ? gal bandyk vėl į stovyklą išleist.

O mano meluoja net nemirksėdamas, jau nusibodo aiškint, kad negerai. Apsisukęs ir vėl išnaujo meluoja.

Atsakyti
QUOTE(chikko @ 2008 06 29, 22:39)
Mums po metų į mokyklą reiks eiti. Tai labiausiai bijau,kad kas neįžeistų, neužgautų maniškio, net jis tokio jautrumo, na arba kaip vaikai mėgsta pasišaipyti. Va ko aš bijau. Tai sakiau kai eisiu rudenį kalbėtis dėl mokyklos, tai ir su mokytoja būtinai norėsiu susitikti ir paaiškinti situaciją. O gal čia aš bereikalo g.gif Kaip tu elgeisi kai leidai į mokyklą? Darželyje tai jau viskas aišku, ten visi susigyvenę, vienas kitą žino. Nors buvo Vaikį išmušę iš vėžių viena nauja auklėtoja, bet po pokalbio tikrai viskas susitvarkė, tai dabar ji visada tik giria maniškį blush2.gif (tik įdomu pagrįstai ar ne?). Nors manęs neapgaus niekas, juk aš mama ir jaučiu daugmaž viską, kas gerai o kas ne.

O tu pernai vasarą leidai Beną į stovyklą, lyg kiek pamenu, jam ten gerai buvo. O kaip šiemet ? gal bandyk vėl į stovyklą išleist.

O mano meluoja net nemirksėdamas, jau nusibodo aiškint, kad negerai. Apsisukęs ir vėl išnaujo meluoja.

butinai nueik į mokykla, pasikalbėk, pasiteirauk apie mokytoja,kuri jį mokys. labai padeda ir tau ir mokytojai ir vaikui. jai nebus šoko nuo vaiko, ir tau bus ramiau,ir vaikui. pradžioje nueik viena,paskui su vaiku. pasiteirauk ar yra mokykloje psichologe, jos tikrai prireiks pagalbos.
aš ėjau kalbėjausi su mokytoja,ir patikėk žymiai lengviau nei tiems vaikams,kurių mamos neina,ir tadamokytojai būna taip sunku ir vaikui,o kai dar mama kaltina mokytoja,kad nemoko vaiko, o gal ji tiesiog negali jo mokyti,nes dar reikia papildomai pagalbos.
ir psichologė tikrai labai reikalinga mums tai padėjo integruotis į mokykla.
dėl tyčiojimosi aišku sunku, turi kalbėtis su vaiku, bet manau ir mokykloje yra prevencija prieš patyčias,vaikus moko,jai kasnetaip pasisakyti mokytojai. ir nereikia vaiko gailėtis (baisiai parašiau) bet jis turi po truputuka išmokti spresti pats problemas,taip lengviau integruosis į mokykla. aišku svarbu,kad tau pasipasokotų kiekviena vakara,kad tu patartumei (na netaip,kad tave pirštu palėtei ir duok į snukį), pokalbiai,kaip pastebėsi pamatysi bus begalo svarbūs ir ilgi.

pernai leidau į stovykla, kaimo turizmo stovykla, ten vos po trijų dienų man negražino,bet vienas vadovas susiėmė,nepaprastas žmogus, davė benui daug veiklos (arklius ganyti, būti gelbėtojo padėjėju, ir t.t.) tikrai gera stovykla. šiemet taip pat būčiau leidusi,bet turime problema,šeimininkai pasakė,kadreikia išsikraustyti,tai ieškomėskitobuto,kai viskas taip pabrango,man per brangu 700lt už 12 dienų,okai dar nuomos kainos baisios. vien žo vešiu į kaima,pas savo krikšto motinėlė,ji kad ir sena bet uch kokia moteris susitvarkys su benu.

va va tas melas varo į neviltį. tiesiog dabar kai sako, jai tai svarbu jam, sakau tu meluoji,jis sako ne,bet sakau kaipman tikėti kai tiek meluoji, tada mato,kad negerai,kartais jau pasako, kadmelavo,bet tai būna labai labai retai. vien žo kovojame toliau.
Atsakyti
O tau tikrai sunkus dabar periodas, stiprybės 4u.gif ir visada taip būna, kad viena bėda tai nebėda.

Šiandien nuvažiavom į žaislų parduotuvę, tai maniškis blaškėsi blaškėsi, išsirinko kokį tai Bionicą, susimokėjom jau , važiuoju pro tuos vartus girdim cypia. Pardavėjos rodo,kad važiuokit, atsiet čia blogai nuskanavo, gerai,kad MB liepė man su vežimu sugrįžt, ogi pasorodo maniškis kokią tai dėlionę įmetęs pas brolį į vežimėlio apačią, aš aišku net nemačiau. Nu blyn kaip buvo gėda, atsiprašėm pardavėjų. O maniškis net į galvą neima. Tai ilgokai aiškinau, kad čia vagystė blink.gif sakau, atvažiuos policija ir išsiveš mus. Tada tyli, sako, daugiau taip nedarysiu. Tai patikėjau,kad nepagalvodamas taip padarė, na gal dar per mažas suprast, kad reik prieit prie kasos susimokėt g.gif Tai vat ir žinok dabar. (o gal save raminu).
Tai reiškia, gera mano mintis eit pas mokytoją ax.gif Taip ir padarysiu, bet čia tik rudenį bus. O rytoj paskutinė diena kai į daržą eis, tai po to nežinau kaip čia bus su dviem g.gif ir dar visą dieną unsure.gif
Maniškis pastebėjau kažkaip nemoka apsigint, tuoj bėga namo ir kviečiasi tetę. Aišku, tėvas nesikiša, nu bet kada jis pats išmoks apsigint?
Atsakyti
QUOTE(chikko @ 2008 06 30, 00:31)
O tau tikrai sunkus dabar periodas, stiprybės  4u.gif ir visada taip būna, kad viena bėda tai nebėda.

Šiandien nuvažiavom į žaislų parduotuvę, tai maniškis blaškėsi blaškėsi, išsirinko kokį tai Bionicą, susimokėjom jau , važiuoju pro tuos vartus girdim cypia. Pardavėjos rodo,kad važiuokit, atsiet čia blogai nuskanavo, gerai,kad MB liepė man su vežimu sugrįžt, ogi pasorodo maniškis kokią tai dėlionę įmetęs pas brolį į vežimėlio apačią, aš aišku net nemačiau. Nu blyn kaip buvo gėda, atsiprašėm pardavėjų. O maniškis net į galvą neima. Tai ilgokai aiškinau, kad čia vagystė blink.gif sakau, atvažiuos policija ir išsiveš mus. Tada tyli, sako, daugiau taip nedarysiu. Tai patikėjau,kad nepagalvodamas taip padarė, na gal dar per mažas suprast, kad reik prieit prie kasos susimokėt g.gif Tai vat ir žinok dabar. (o gal save raminu).
Tai reiškia, gera mano mintis eit pas mokytoją ax.gif Taip ir padarysiu, bet čia tik rudenį bus. O rytoj paskutinė diena kai į daržą eis, tai po to nežinau kaip čia bus su dviem  g.gif ir dar visą dieną unsure.gif
Maniškis pastebėjau kažkaip nemoka apsigint, tuoj bėga namo ir kviečiasi tetę. Aišku, tėvas nesikiša, nu bet kada jis pats išmoks apsigint?

va čia jo įvykis.. man mokykloje reikėjo raudonuoti kai benas pasiėmė nuo mergaitės stalo pinigus, pavogė. reikėjo gražinti ir atsiprašyti, siaubiakas.
tau bus išbandymas su dviem vaikais būti namie. ir su mažiuku užsiimti ir su didžiuoju užsiimti sugalvoti užsiėmima. stiprybės tau.
benas apsiginti moka klykdmas rėkdamas, ar net baisiau grėbia vaika už gerklės ir trenkia į siena, arba su šniuru grasina pakarti. vat kokia bėda mes turime, bet žymiai jau mažiau mušasi benas.
vien žo laikykis.
Atsakyti
Sveikutes,
buvom isvyke atostogu visa seima, tai neseniai grizom skaitinejau ka priraset. Mes atostogavom Sventojoje isbuvom ten 8 dienas, galiu pasakyti labai gerai pailsejau daug laisvo laiko buvo jokiu rupesciu daug pramogu tai grizom visi pavarge bet laimingi, kai tiek daug pramogavom net pyktis beveik nebuvo kada. Bijojau kad isviavusi nepailsesiu, bet tikrai gerai pailsejau ir net nesinorejo grizti atgal i kasdienybe. Aisku buvo truputi ir bedu, mano Saida labai susizeide koja pakiso po ta minama masina kur po miesta vazinejom, koja nusprudo nuo pedalo ir palindo po masina, tai truputi buvo streso visiems, galvojom kad teks nutraukt atostogas, nes labai sutino koja ir pati tiek verke sake net kad vaziuojam namo, bet viskas baigesi gerai kita diena jau vel lakste, nors ir slubuodama. Man irgi sunkoka namie su dviem vaikais tuo labiau kad vyra komandiruotese istisai, buna kad visai nebevaldau situacijos viena, bet buna ir geru akimirku. O mano Saida jau irgi kelinta karta pagavau, kad meluoja, nu seniau to nebudavo tikrai, ir dabar tas melas toks nekaltas, bet man tai visai nepatinka, ir dar keiktis baisiai pradejo nezinau ka daryti, nieks nepadeda nu kai girdziu nesikeikia, bet netycia isgirstu. Pavydas del seses irgi yra ir del zaislu ir del demesio. Atrodo stengiuosi ta demesi abiem rodyt, bet ji vis man priekaistauja, kad sese labiau myliu nei ja, ir drabuziai seses grazesni ir zaislu ji daugiau turi ir buciuoju ja dazniau nu zozdiu viskas sesei geriau nei jai. Kai atostogavom daug laiko praleidom tik dviese su Saida mazja uzmigdydavau palikdavau su teciu o mes dumdavom maudytis i jura arba i upe, tuo momentu atrodo priekaistu maziau buvo, o kai grizom vel tas pats.
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2008 06 30, 18:55)
va čia jo įvykis.. man mokykloje reikėjo raudonuoti kai benas pasiėmė nuo mergaitės stalo pinigus, pavogė. reikėjo gražinti ir atsiprašyti, siaubiakas.
tau bus išbandymas su dviem vaikais būti namie. ir su mažiuku užsiimti  su šniuru grasina pakarti. vat kokia bėda mes turime, bet žymiai jau mažiau mušasi benas.
vien žo laikykis.

O mano kažkaip ,bet tik visai neseniai tai pastebėjau, jei buvo ankščiau toks agresyvus, puldavo muštis, spardytis. O dabar man jis vis pasiskundžia: mane primušė blink.gif o tai ką tu darei? klausiu, sako: verkiau net kaip skaudėjo. Nu va ir suprask tu jį. Ir kada čia iš kiemo parbėgo klykdamas, kad koks tai berniukas jam spardė keliukus. Sakau, kažkas apsivertė pas jį dėl to mušimosi, tai savaime įvyko. Bet melavimas padidėjo dar 100 proc. meluoja net nemirksėdamas. Tai dabar jo pagrindinis melas: mane visi muša blink.gif ir spardo blink.gif Nesuprantu, gal jam gaileščio reik g.gif Juk dar nėra sunku suprast kur melas o kur tiesa.
Nieko nesakau tau, tik stiprybės ir ištvermės ir aišku meilės didelės didelės tavo Benukui . Nežinau kaip man bus mokykloje su vaiku. Mes dar nieko beveik nemokam. Nors šiandien taip gražiai pats su instrukcijos pagalba, sudėjo kažkokį Bioniklą, tai taip patenkinta buvau. Čia pirmas kartas kai pats ką tai sukonstravo.

QUOTE(iloniux @ 2008 07 01, 23:23)
Sveikutes,
buvom isvyke atostogu visa seima, tai neseniai grizom skaitinejau ka priraset.

Sveiki sugrįžę 4u.gif
O aš savo atostogas savaitę Palangoje atsimenu kaip košmarą. jau svarstau ,kad gal nebevažiuoti daugiau šią vasarą prie jūros.
Pavargau labai labai, ir dar tolokai gyvenom nuo jūros, tai pavargdavau jau kol atvažiuodavau iki jūros. O dičkis visai jokio užsiėmimo neturėjo, jau bloga buvo nuo jo: noriu to, o po minutės :dabar noriu ano doh.gif kaip be vietos vaikas buvo. O su mažium ilgai nepasivažinėsi, nes valgom panašiai kas 4 valandas.
Kad aš žinočiau, kaip kovoti su vaikų melu ax.gif Net nežinau ką jau ir besakyt. Tai vis sakydavau, kad jei meluosi vieną rytą prabusi melagių pilyje, kur ten nieko nėra tikro. Ai, jam vienodai šviečia, vistiek meluoja toliau.

gerai,kad Saidai viskas gerai pasibaigė. Jaučiu, labai išsigando mergaitė 4u.gif
O tas pavydas doh.gif Nu bet myli savo brolį, pati matau, bet kas liečia žaislus, tai nebandyk net prisiliest prie jų.
Atsakyti
QUOTE(chikko @ 2008 07 02, 02:05)
gerai,kad Saidai viskas gerai pasibaigė. Jaučiu, labai išsigando mergaitė 4u.gif
O tas pavydas  doh.gif Nu bet myli savo brolį, pati matau, bet kas liečia žaislus, tai nebandyk net prisiliest prie jų.

Nu ir issigando ir skaudejo matesi kad nemeluoja, o ir koja istino kaip kalade.
Mno Saida irgi sese myli, bet pavydi vistiek, as pati kartais pagalvoju gal as ir mazai jai laiko skiriu nu bet nesigauna kitaip man stengiuosi is paskutiniuju, o dar kai ji neklauso daznai pykstames taip ir gaunasi, kad tas musu bendravimas pagrinde tik pykciai ner kada ir pasimyluot ir apsikabint, nes istisai susipykusios bunam na aisku buna ir kitaip.
Atsakyti
QUOTE(chikko @ 2008 07 02, 01:05)
O mano kažkaip ,bet tik visai neseniai tai pastebėjau, jei buvo ankščiau toks agresyvus, puldavo muštis, spardytis. O dabar man jis vis pasiskundžia: mane primušė blink.gif  o tai ką tu darei? klausiu, sako: verkiau net kaip skaudėjo. Nu va ir suprask tu jį. Ir kada čia iš kiemo parbėgo klykdamas, kad koks tai berniukas jam spardė keliukus. Sakau, kažkas apsivertė pas jį dėl to mušimosi, tai savaime  įvyko.  Bet melavimas padidėjo dar 100 proc. meluoja net nemirksėdamas. Tai dabar jo pagrindinis melas: mane visi muša blink.gif ir spardo blink.gif  Nesuprantu, gal jam gaileščio reik g.gif  Juk dar nėra sunku suprast kur melas o kur tiesa.
Nieko nesakau tau, tik stiprybės ir ištvermės ir aišku meilės didelės didelės tavo Benukui . Nežinau kaip man bus mokykloje su vaiku. Mes dar nieko beveik nemokam. Nors šiandien taip gražiai pats su instrukcijos pagalba, sudėjo kažkokį Bioniklą, tai taip patenkinta buvau. Čia pirmas kartas kai pats ką tai sukonstravo.
bet kas liečia žaislus, tai nebandyk net prisiliest prie jų.

meluoja nes nori užuojautos, to esu tikra dėl beno, dabar meluoja, nes prieš tai melavo ir sako nebeišeina nemeluoti. vien žo užburtas ratas.
o dėl pavydo, o bandėte su saviškiais susėsti ir pasikalbėti, va kai mes su benu, (pavydėjo MB, baisu) sakau juk meilė jam yra vaiko, nes nešiojau jį pilvuke jis yra mano dalelė ir mamos širdis beribė, ir kiek beturėtų vaikų visus myli vienodai. o dar labiau padėjo, kai įsimylėjo mergaite, tai sakau benai ar taip pat myli mergaite ir mama, sako ne. tai va tokiais palyginimais ilgai ilgai kalbėjomės kelias savaites kol suprato.
tikiuosi neprivėliau nesamonių ir supratote.

Ilniux šaunu, kad pailsėjai to tikrai reikėjo tau.
Atsakyti
QUOTE(Roga @ 2008 07 02, 23:21)
o dėl pavydo, o bandėte su saviškiais susėsti ir pasikalbėti, va kai mes su benu, (pavydėjo MB, baisu) sakau juk meilė jam yra vaiko, nes nešiojau jį pilvuke jis yra mano dalelė ir mamos širdis beribė, ir kiek beturėtų vaikų visus myli vienodai. o dar labiau padėjo, kai įsimylėjo mergaite, tai sakau benai ar taip pat myli mergaite ir mama, sako ne. tai va tokiais palyginimais ilgai ilgai kalbėjomės kelias savaites kol suprato.
tikiuosi neprivėliau nesamonių ir supratote.

Ilniux šaunu, kad pailsėjai to tikrai reikėjo tau.

Nu kalbam daznai apie tai, tikrai parodau ir pasakau, kad ja myliu. Ji man net tokiu klausimu uzduoda ko man labiau gaila butu ar kad ji numirtu ar sese? Nu siurpas net nuo tokiu klausimu nukrecia verysad.gif . Aiskinau, kad vienodai skaudetu man kad ir kas nutiktu ar vienai ar kitai, sakiau, kad net pati mirciau is skausmo turbut. Juk sakau kai tu sergi as tave slaugau ir jaudinuosi taip pat kaip ir sese serga. Nu susimasto po tokiu pokalbiu aprimsta lyg, bet neilgam.

O del atostogu tikrai jauciu, kad man jos padejo esu pailsejusi ir grizau i kasdienybe daug tvirtesne ir su dauuuug kantrybes naujos. Esu daug ramesne ir ne tokia pikta. Netikejau, kad taip pavyks atsipalaiduot ir taip sklandziai viskas vyks. Mes gyvenom mediniuose namukuose tokioje kaip stovykloje, Tai ten daug seimu su vaikais buvo ir Saidai veiklos pakako nuo ryto iki vakaro zaizdavo su naujais draugais, o dar ir sese kartu vesdavosi, tai atsipuciau tikrai. Daug laiko praleidom prie juros rinkom akmenelius, dar vaziavom i delfinariuma kai buvo prastas oras, zodziu pabegti nuo kasdienybes pavyko.
Atsakyti