QUOTE(chikko @ 2008 06 29, 22:39)
Mums po metų į mokyklą reiks eiti. Tai labiausiai bijau,kad kas neįžeistų, neužgautų maniškio, net jis tokio jautrumo, na arba kaip vaikai mėgsta pasišaipyti. Va ko aš bijau. Tai sakiau kai eisiu rudenį kalbėtis dėl mokyklos, tai ir su mokytoja būtinai norėsiu susitikti ir paaiškinti situaciją. O gal čia aš bereikalo

Kaip tu elgeisi kai leidai į mokyklą? Darželyje tai jau viskas aišku, ten visi susigyvenę, vienas kitą žino. Nors buvo Vaikį išmušę iš vėžių viena nauja auklėtoja, bet po pokalbio tikrai viskas susitvarkė, tai dabar ji visada tik giria maniškį

(tik įdomu pagrįstai ar ne?). Nors manęs neapgaus niekas, juk aš mama ir jaučiu daugmaž viską, kas gerai o kas ne.
O tu pernai vasarą leidai Beną į stovyklą, lyg kiek pamenu, jam ten gerai buvo. O kaip šiemet ? gal bandyk vėl į stovyklą išleist.
O mano meluoja net nemirksėdamas, jau nusibodo aiškint, kad negerai. Apsisukęs ir vėl išnaujo meluoja.
butinai nueik į mokykla, pasikalbėk, pasiteirauk apie mokytoja,kuri jį mokys. labai padeda ir tau ir mokytojai ir vaikui. jai nebus šoko nuo vaiko, ir tau bus ramiau,ir vaikui. pradžioje nueik viena,paskui su vaiku. pasiteirauk ar yra mokykloje psichologe, jos tikrai prireiks pagalbos.
aš ėjau kalbėjausi su mokytoja,ir patikėk žymiai lengviau nei tiems vaikams,kurių mamos neina,ir tadamokytojai būna taip sunku ir vaikui,o kai dar mama kaltina mokytoja,kad nemoko vaiko, o gal ji tiesiog negali jo mokyti,nes dar reikia papildomai pagalbos.
ir psichologė tikrai labai reikalinga mums tai padėjo integruotis į mokykla.
dėl tyčiojimosi aišku sunku, turi kalbėtis su vaiku, bet manau ir mokykloje yra prevencija prieš patyčias,vaikus moko,jai kasnetaip pasisakyti mokytojai. ir nereikia vaiko gailėtis (baisiai parašiau) bet jis turi po truputuka išmokti spresti pats problemas,taip lengviau integruosis į mokykla. aišku svarbu,kad tau pasipasokotų kiekviena vakara,kad tu patartumei (na netaip,kad tave pirštu palėtei ir duok į snukį), pokalbiai,kaip pastebėsi pamatysi bus begalo svarbūs ir ilgi.
pernai leidau į stovykla, kaimo turizmo stovykla, ten vos po trijų dienų man negražino,bet vienas vadovas susiėmė,nepaprastas žmogus, davė benui daug veiklos (arklius ganyti, būti gelbėtojo padėjėju, ir t.t.) tikrai gera stovykla. šiemet taip pat būčiau leidusi,bet turime problema,šeimininkai pasakė,kadreikia išsikraustyti,tai ieškomėskitobuto,kai viskas taip pabrango,man per brangu 700lt už 12 dienų,okai dar nuomos kainos baisios. vien žo vešiu į kaima,pas savo krikšto motinėlė,ji kad ir sena bet uch kokia moteris susitvarkys su benu.
va va tas melas varo į neviltį. tiesiog dabar kai sako, jai tai svarbu jam, sakau tu meluoji,jis sako ne,bet sakau kaipman tikėti kai tiek meluoji, tada mato,kad negerai,kartais jau pasako, kadmelavo,bet tai būna labai labai retai. vien žo kovojame toliau.