Įkraunama...
Įkraunama...

Pneumo-23

Gavau paiūlymą vaikutį prieš darželį paskiepyt šia vakcina, tai būtų įdomu sužinot ar kas nors bandėt ir kokios pasekmės buvo?
Atsakyti
QUOTE(Zuika1 @ 2005 04 04, 11:11)
Gavau paiūlymą vaikutį prieš darželį paskiepyt šia vakcina, tai būtų įdomu sužinot ar kas nors bandėt ir kokios pasekmės buvo?

Mano vyresnioji dukra buvo nuvesta i darza nuo metu ir septyniu menesiu tai sirgo labai daug,po metu mane uzkniso visos jos ligos ir mes paskiepijom Pneumo-23, nu ir ka as galiu pasakyti gal sutapo gal isaugo,o gal tukrai skiepas padejo, bet swiemet pfu pfu dar ligononej negulejom
Atsakyti
as skiepijau, pries einant i darza, tai ar cia skiepo poveikis ar taip sutapo, bet sirgo net maziau nei budama namie su aukle- t.y. nuo rugsejo iki dabar tik 1 rimtesne liga ( bronchitas), o ir sirgo palyginus su praeitais metais daug lengviau ir greiciau sveiko. dar mano patarimas- skiepykit vasara, jei planuojat leisti nuo rudens, kad spetu susiformuoti imunitetas.
kainuoja tai kazkiek nemazai, bijau sakyt, nes nepamenu, bet tikrai labai dziaugiuosi.
Atsakyti
QUOTE(Zuika1 @ 2005 05 09, 14:43)
Lyg ir girdėjau kad apie 50 Lt., bet tiksliai pasakysiu gal jau kitą savaitę, nes jau turėtų parvežti jį man. Skiepijama nuo 2 metukų.

O kodel ir is kur ta skiepa turi parvezti, ar ne poliklinikose juo skiepija, ar is anksto uzsisakyti reikia? Jei nesunku gal galetum smulkiau 4u.gif Kai vaikas pasveiks pilnai po ligos galvoju lekti i poliklinika to skiepo, bet gal cia is anksto reikia juo pasirupinti?
Atsakyti
QUOTE(sniurke @ 2005 05 09, 20:08)
O kodel ir is kur ta skiepa turi parvezti, ar ne poliklinikose juo skiepija, ar is anksto uzsisakyti reikia? Jei nesunku gal galetum smulkiau 4u.gif Kai vaikas pasveiks pilnai po ligos galvoju lekti i poliklinika to skiepo, bet gal cia is anksto reikia juo pasirupinti?


Tai nėra privalomas skiepas todėl iš anksto turėtum pasiteirauti poliklinikoje ar turi tokį. Man tai reikėjo iš anksto užsiprašyti ir parvežė iš Vilniaus jį. Tik va dėl kainos tai nežinau dar.
Atsakyti
Skyrelyje "Pediatres konsultacijos" esu uzdavus panasu klausima apie imuniteto stiprinima ir konkreciai apie sia vakcina. Paskaitykite gydytojo komentara. O siaip, esu girdejus nemazai ir neigiamu atsiliepimu, tai dabar dvejojam.
Atsakyti
O ką blogo girdėjai apie šį skiepą?
Atsakyti
Aš taip pat klausiau pediatrės ką rekomenduotų vaikui, sergančiam bronchine astma ir peršalimais, prieš darželį. Tai kaip tik ji ir patarė man šią vakciną.
Atsakyti
Gal ne tiek salutiniai veiksniai, kiek netinkanti vakcina mums konkreciai. Mus be galo kamuoja sloga, nuo kurios prasideda ir kitos ligos, bet niekad neperauga i plauciu uzdegima, o pediatre sako:
"Pneumo vakcina apsaugo nuo pneumokokinės infekcijos. O šis sukėlėjas sukelia plaučių uždegimą ir rekomenduojamas tiems žmonėms, kurie serga bronchine astma ar dažnai sergantiems plaučių uždegimais."
Atsakyti
man rodos skiepas tinka ne tik sergantiems plauciu uzdegimais, bet ir bronchitais, kuriu sukelejai yra visokios -kokines bakterijos.
Atsakyti
As irgi buvau pasiruosusi sia vakcija paskiepyti savo veresniaja, nes niekaip neissikapsto is kosuliu: nuolatiniai bronchitai, 3 kartus sirgo plauciu uzdegimu. Bet gydytoja man tik atsake:"galima, nekenks", bet tai neissigelbejimas. Anksciau si vakcina, kai tik pasirode, tai buvo be galo populiari, bet atsirado labai daug neigaimu atsiliepimu apie ja". Tai va ir nebezinau, ar beverta skiepyti. Ji mano vyresniajai rekomendavo nuo rugsejo pradeti gerti Rybomunily. Cia yra visas kursas. zodziu aprasymas yra prie vaistu. Bet cia jau kita tema. Sie vaistai naudojami daznai sergantiems vaikams ausu uzdegimais, noserykles ir plauciu ligomis. Tik baisiai brangiai iseina, nes pirma menesi reikia isgerti tris dezutes (dezuteje 4 pokeliai). Vieno pokelio kaina 27 Lt berods, o kitus keturis menesius tik po pokeli.
Atsakyti
aš taip pat galvoju paskiepyti šiuo skiepu. kitą savaitę planuojam jau keliauti į darželį. vaikas rimtai dar nesirgęs, tad galvoju pradės eiti į daržą... bijau net pagalvot. tad pritaikius momentą kitą savaitę norėčiau ir paskiepyti, bet negaliu apsispręsti, o ir dabar paskaičiau visos rašot, kad daug neigiamų atsiliepimų, tai kokie tie neigiami?
aš pati tuo skiepu domėjausi, tai išsiaiškinau tiek, kad paskiepijus šia vakcina vaikui nebesusidaro natūralus imunitetas, tom ligom, nuo kurių yra skiepyjama, kad tuo skiepu skiepyjami tik labai silpni dažnai sergantys žmonės, daugiau senyvo amžiaus, kuriems yra visiškai nusilpęs imunitetas ir natūralų jiems sudaryti jau nėra galimybės, kaip, kad vaikams.
dar šis skiepas neapsaugo nei nuo kosulių, nei nuo slogų, mikoplazmų nei kitų zarazų. tik tiek, kad galbūt galima išvengti plaučių uždegimų, sunkesnių kvėpavimo takų ligų ar dar ko tais.
vat aš ir nesu įsitikinusi ar gerai tas skiepas, nežinau ar paskiepijus sirgs ar nesirgs, kaip bus, nesinori be reikalo vaiko chemija pumpuoti. tad norisi truputi daugiau sužinoti jos pliusus ir minusus. gal užtenka gerti imunitetą stiprinančius vitaminus?
beje šiuo metu geriam limfhozil gal ką apie jį žinot? gal gėrė kas iš mažiukų, parašykit ar vaikai mažiau sirgo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo $kristina$: 30 liepos 2005 - 20:22