Įkraunama...
Įkraunama...

Azalijos

Sveikos, azaliju myletojos,

nusipirkau labai grazia, zydincia azalija. praejus menesiui ji nuzydejo, veliau pradejo vysti lapeliai, kol galiausiai visi nukrito.. sad.gif dabar maniske azalija, tai tik pliki rudi stiebeliai.. verysad.gif
tik stai toks keistas dalykas: is kai kuriu stiebeliu ji isleido naujus lapelius, jie labai graziai zaliuoja, auga smile.gif ar galiu tiketis, kad visa azalija atsigaus? girdejau, buna, kad jos kuriam laikui uzmiega (numeta visai visus lapus, tuomet reikiaja palikti kur nors tamsioje, vesioje vietoje) ir po kurio laiko atsigauna, vel pradeda lapeliai augti. Ar tai tiesa?
O gal man bandyti tas naujasias sakeles priauginti? bijau, kad ir jos begant laikui nuvys..
patarkit, kaip elgtis.. unsure.gif
Atsakyti
Jungiuosi ir aš į azalijų mylėtojų būrelį smile.gif
gavau dovanų tokią gražuolę bigsmile.gif
tik dabar man rūpi kaip jos nenumarinti doh.gif kaip supratau jai patinka vėsus oras, tai galima tada miegamajame ant palangės ją laikyti, nes ten visada mikroventiliacija. O galima ją iš karto tręšti? ar turi kažkoks laikas praeiti? esu skaičiuosi, kad parduodamos azalijos jau yra tiek pritręštos, kad jų nereikia tręšti kūrį laiką dar. O iš kur man žinoti dabar, kad ji parduotuvėje buvo pasodinta į joms skirtą žemę g.gif jeigu joms patinka parūgštintas vanduo g.gif keik kartų per savaitę ją reikėtų laistyti ir kokiu būdų? man salone rodė, kad reikia įmerkti į indą su vandeniu ir laikyti taip 5 min g.gif
Atsakyti
QUOTE(Krirma @ 2009 01 31, 18:43)
Sveikutes,
SOS!!! gelbekit, padekit atgaivint azalija. Gavau dovanu pries pusantro menesio. zydejo kaip isprotejus visa menesi ir staiga, kai tik perkeliau nuo palanges ant ekcijos kelios dienoms,  visa nuvyto verysad.gif ka daryt?  g.gif
buvo tokia:

user posted image

o dabar va kokia:

user posted image

cia gali buti jau kaip sake kad susuto saknys... bet as greiciau pasakyciau kita problema - ji pervezant ar pernesant nusalo... taip atrodo nusalusi gele, nes turejom darbe per tokia problema nemenku nuostoliu... verysad.gif
Atsakyti
o kaip su lauko azalijom, niekas neauginate? g.gif
Atsakyti
QUOTE(pgituke @ 2009 10 04, 12:18)
o kaip su lauko azalijom, niekas neauginate? g.gif

buvau pasodinus lauke,bet jau pasodinau į vazoną ir inešiau į namelį ax.gif vėliau parsivešiu namo,o lauko kiek girdėjau reikia dengt g.gif
Atsakyti
tai vat mano vazonuose auga,na jos dar kitaip vadinasi vasarzaliai rododendrai.galvoju jei i stiklini siltnami ziemai patalpinti g.gif
Atsakyti
Drauge minejo kad pamulcavo ir apdenge savo azalija ir guo graziausiai perziemojo pameginsiu ir as taip gal pavyks g.gif
Atsakyti
user posted image

Va, neiškenčiau ir nusipirkau šiandien šitą gražuolę.smile.gif Galvojau apie rožinę, bet kažkaip visos gėlės pas mane, nuo ciklamenų iki sanpaulijos, rožinės. Tai sakau įterpsiu baltą į kolekciją.
Jau seniai norėjau, nes prieš metus dovanojom tėvui gimtadieniui medelį, tai mamos prižiūrima ji taip neįtikėtinai gražiai auga. Visa tiesiog bujoja.
Pas mane šitame yra keturi atskiri kamieniukai. Ar taip jos ir turi būti auginamos? Ar geriau kai pripras namuose, persodinti po vieną i vazoniuką?
Atsakyti
QUOTE(balvane @ 2009 10 07, 19:37)
user posted image

Va, neiškenčiau ir nusipirkau šiandien šitą gražuolę.smile.gif

tikrai grazuole thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
jungiuosi ir as prie jusu,nes siandien gavau dovanu ir kaip bijau kad neprazutu.ji pas mane su su ziedais.kaip laistyt ir ar reikia trasu?
Atsakyti
kur dingot azaliju augintines?parodykit ir leiskit pasidziaugti jusu ziedais. thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(balvane @ 2009 10 07, 19:37)
user posted image

Va, neiškenčiau ir nusipirkau šiandien šitą gražuolę.smile.gif Galvojau apie rožinę, bet kažkaip visos gėlės pas mane, nuo ciklamenų iki sanpaulijos, rožinės. Tai sakau įterpsiu baltą į kolekciją.
Jau seniai norėjau, nes prieš metus dovanojom tėvui gimtadieniui medelį, tai mamos prižiūrima ji taip neįtikėtinai gražiai auga. Visa tiesiog bujoja.
Pas mane šitame yra keturi atskiri kamieniukai. Ar taip jos ir turi būti auginamos? Ar geriau kai pripras namuose, persodinti po vieną i vazoniuką?

Graži aš dovanų esu gavus ant stiebo baltą,dabar žydi nuo pat ankstyvo pavasario baltais žiedais iki šiol. wub.gif
Atsakyti