Įkraunama...
Įkraunama...

Azalijos

Auginu baltaja ir raudona azalijas wub.gif
Labai gerai auga, nors ir nelaistau rugsciu vandeniu tongue.gif tiesiog is krano aplieju ir purskiu daznai lapus.
Ruosiuosi persodinti ir apgyvendinti graziuose naujuose vazonuose cool.gif
Atsakyti
sveikos mergaites, seku, seku, sia tema. Auginu, auginu azalija, nors tiesa sakant ne itin senai. Bet dabar iskilo man esminis klausimas. Gal galit pasidalinti, kaip gi laistot tas azalijas? kad daznai, kad rugstintu vandeniu, zinoma kartotis nereikia, bet butent ar i lekstele visada ar kaip?
Klausiu, nes as pati laisciau visada i lekstele ir gyvenom mes puikiai, bet regis vienu metu persistengiau ir perlaisciau eme mesti lapus, ziedai nugeibo visai... maniau gal pertresiau, ir pamaniau, nieko kita nelieka, kaip imti ir persodinti. Istraukus is vazono pamaciau, kad saknys permirke vandeniu ( kaip tik del to manau, kad perlaisciau). Tai stai pasodinau i didesni vazona, negilu, bet platu, i azaliju zeme. Padariau vazono dugne drenaza. Ir dabar pilu vandeni i lekstele, o jo ne velnio nesugeria... wink.gif
Atsakyti
QUOTE(NavaDi @ 2012 04 25, 14:31)
sveikos mergaites, seku, seku, sia tema. Auginu, auginu azalija, nors tiesa sakant ne itin senai. Bet dabar iskilo man esminis klausimas. Gal galit pasidalinti, kaip gi laistot tas azalijas? kad daznai, kad rugstintu vandeniu, zinoma kartotis nereikia, bet butent ar i lekstele visada ar kaip?
Klausiu, nes as pati laisciau visada i lekstele ir gyvenom mes puikiai, bet regis vienu metu persistengiau ir perlaisciau eme mesti lapus, ziedai nugeibo visai... maniau gal pertresiau, ir pamaniau, nieko kita nelieka, kaip imti ir persodinti. Istraukus is vazono pamaciau, kad saknys permirke vandeniu ( kaip tik del to manau, kad perlaisciau). Tai stai pasodinau i didesni vazona, negilu, bet platu, i azaliju zeme. Padariau vazono dugne drenaza. Ir dabar pilu vandeni i lekstele, o jo ne velnio nesugeria...  wink.gif

Azalijas reikia laistyti ant zemes, perteklius nubegs i lekstute ir tada nupilti jei yra vandens.
Maniskes puikiai zydi ir be rugstinto vandens, naudoju is krano silta vandeni. Bet cia greiciau isimtis nei siekiamas pavyzdys cool.gif

Va, dabar isvykstu is namu 1,5 savaites, tai tiek jas prilaisciau, kad ir lekstutei liktu doh.gif visada kai taip padarau, neperdziuna ir vandens pakanka kol manes nebuna..ir saknys nepuna...svarbu kad nebutu ziema, kai maziau geria..tada nuo dregmes tikrai pus zeme ax.gif

Neseniai persodinau, taip pat drenazo dejau ant dugno 4u.gif
Atsakyti
Ot aciu uz atsakyma smile.gif nuraminot thumbup.gif dabar ir as taip padariau palaisciau ant zemiu ir kas isbego i lekstele, nupyliau. Na labai tikiuosi, kad atsigausim smile.gif
Atsakyti
Motinos dienos proga gavau azaliją. Buvo visa pumpuruota, tai paskaičius čia patarimus, laisčiau, kasdien purškiau ir pražydo be proto. Čia nuotrauka daryta gal prieš 2 dienas, dabar dar labiau žiedai išsiskleidę, net lapų nesimato.
user posted image

user posted image

Galvoju, kad sunkiausia bus po to išlaikyti, kai nužydės. kažkada irgi esu turėjus, gal prieš 15 metų, tai irgi -žydėjo, bet paskui numarinau. blush-anim-cl.gif
O kol kas džiaugiuosi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kerpena: 17 gegužės 2012 - 19:58
QUOTE(Kerpena @ 2012 05 17, 20:54)
Motinos dienos proga gavau azaliją. Buvo visa pumpuruota, tai paskaičius čia patarimus, laisčiau, kasdien purškiau ir pražydo be proto. Čia nuotrauka daryta gal prieš 2 dienas, dabar dar labiau žiedai išsiskleidę, net lapų nesimato.
user posted image

user posted image

Galvoju, kad sunkiausia bus po to išlaikyti, kai nužydės. kažkada irgi esu turėjus, gal prieš 15 metų, tai irgi -žydėjo, bet paskui numarinau. blush-anim-cl.gif
O kol kas džiaugiuosi.

koks grozis wub.gif
Atsakyti
Sveikos, azalijų mylėtojos smile.gif gavau dovanų šį grožį, ir nežinau ką su ja daryti. jau esu turėjusi kartą, bet tada vos per kelias dienas ji numetė visus lapus ir žiedus, ir daugiau nebeatsigavo... bijau, kad šitos neištiktų toks pat likimas. Jos vazonėlis labai mažas, tad galvoju, kad reiktų persodinti. Ar dabar dar tinkamas laikas persodinti azalijas, ir ar galima persodinti žydinčias? o jeigu ne, tai laukti kol nužydės? ir gal geriau persodinti į lauką?
Atsakyti
QUOTE(Edita:) @ 2012 06 06, 14:51)
Sveikos, azalijų mylėtojos smile.gif gavau dovanų šį grožį, ir nežinau ką su ja daryti. jau esu turėjusi kartą, bet tada vos per kelias dienas ji numetė visus lapus ir žiedus, ir daugiau nebeatsigavo... bijau, kad šitos neištiktų toks pat likimas. Jos vazonėlis labai mažas, tad galvoju, kad reiktų persodinti. Ar dabar dar tinkamas laikas persodinti azalijas, ir ar galima persodinti žydinčias? o jeigu ne, tai laukti kol nužydės? ir gal geriau persodinti į lauką?

zydincios nesodinkit, palaukit kol nuzydes, tada nukarpykit ugliukus, kad galetu nauji lapeliai skleistis. Lauke nesu bandziu, o ir nera pas mane kur..vazone puikiai auga. Vakar persodinau vaikeli..uzaugusi ant kamieno..manau nieko tokio kad birzelis ax.gif
Atsakyti
Na,stai ir naujoji musu namu puosmena.Tikekimes lepumu nelenks savo grozio g.gif
user posted image
Atsakyti
Kad graži, tai graži thumbup.gif bet man į kameliją panaši g.gif
Atsakyti
Pas mane raudona azalija. Auga tpfu tpfu tpfu, kad neprisnekeciau puikiai, nors skaiciau, kad jos sunkiai auginamos. Jokios papildomos prieziuros apart liejimo vandeniu is krano netaikau. Zydi gausiai, paskutinis zydejimas velyva rudeni, po to ziema stagariukai, is kuriu pavasari vel lapukai skleidzias ir be abejo nauji ugliukai.
Maciau labai grazius pailgus vazonus pirkt, sumasciau, dvi azalijas skirtingu spalvu susodinti i viena ta poilgi vazona susodinti. Idomu, draugautu man jos? g.gif

Tiesa, azalijos bonso tipo irgi graziai man isrodo... ax.gif Pas mane paprasta.
Atsakyti
QUOTE(Krialda @ 2013 03 24, 13:04)
Kad graži, tai graži thumbup.gif bet man į kameliją panaši g.gif

Gal blicas iskraipe tikraji vaizda,bet pardaveja uztikrino kad azalija g.gif
Atsakyti