QUOTE(Rhealife @ 2008 02 15, 19:58)
O tai VMSF menesine pasalpa tokia duoda? nes as is ju gaudavau apie 2000 lt per metus, niekas i menesius neskirste

bet manau ir tas gerai

ar cia apie ta pacia kalbam, kur pagal straipsniu skaiciu ar mokslinius rezultatus pinigus paskirstydavo?
Apie tą pačią. Aš gaudavau 3000 lt/metus, dabar gausiu 2000 lt, nes baigiu rugpjūčio 31 d. Ir moka ne kas mėnėsį, o kas ketvirtį. Man tai 3000 lt dar nepamaišė, o ir skiria praktiškai visiem, bent jau 2000 lt. Tad norint kad skirtų normalią, reikėtų skirti tik keliom dešimt studentų. Tada vėl būtų negerai, nes juk ne visi gali gauti. Taip sakant žmogui niekada nebus gerai.
QUOTE(norilonyte @ 2008 02 15, 20:22)
vat ir as tokios nuomones

vienas jau ateina su idejomis ir faktiskai su puse darbo, kitas ir per 4 metus nieko nepadaro...
Daugiausia priklauso ne nuo žmogaus, o nuo darbo specifikos. Tarkim chemija: kas iš to kad aš turiu idėjų. O jei jos nėra taip lengvai realizuojamos? O gal aplamai neįgyvendinamos. Jei darbas yra eksperimentinis, tai gali būti genijų genijus, bet per 4 metus yra sunku ir padaryt, ir išnagrinėt, ir aprašyt. Pas mus katedroje dauguma doktorantų savo darbus pradėjo daryti magistratūroje, o magistrinius pasidarė bakalaure. Ir tai vos suspėja pabaigti per tuos 4 metus. O ką jau kalbėti apie tuos, kurie atėjo ant nulio. Juk dar aplamai reikia išmokti dirbti, o tik tada jau galima kalbėti apie rezultatus. Anksčiau buvo galima gintis neturint parašyto darbo (jei leidžia katedra), o dabar tik turint parašytą darbą. Ir turi apsiginti per metus nuo doktorantūros pabaigos, nes kitaip mokėt reikės.
Ir dar ne tik kad sėdi prie eksperimento po 12 val (kas reiškia, kad negali turėti šeimos), bet dar už tai gauni grašius, nes dirbti jau nebėra kada. Gal dėl to pas mus katedroje visi doktorantai yra įdarbinti (daugiausia prie projektų), bent tokiu būdu bandoma sulaikyti perspektyvius mokslininkus

Nors pernai eilinį kartą vietų buvo dvigubai daugiau nei norinčių stoti.