Įkraunama...
Įkraunama...

Doktorantūra

QUOTE(pavasare @ 2008 02 14, 08:47)
Logiška, negi tikites, kad po gynimo (jei jis įvyksta anksčiau), kažkas mokės stipendiją? blink.gif
Labai jau daug Lietuvoje pasirenka doktorantūrą kaip 1000 lt priedą prie atlyginimo  mad.gif

drinks_cheers.gif savaime suprantama, kad apsigynus stipendija nepriklauso biggrin.gif mano manymu, geriau apsiginti anksciau ir dirbti, nei gyvent is stipendijos biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(norilonyte @ 2008 02 14, 09:36)
drinks_cheers.gif savaime suprantama, kad apsigynus stipendija nepriklauso  biggrin.gif mano manymu, geriau apsiginti anksciau ir dirbti, nei gyvent is stipendijos biggrin.gif

Teoriskai taip, o praktiskai ne vienas kolega yra sakes, kad pasibaigus doktoranturai patiria finansini soka verysad.gif Kol mokosi, gauna stipendija + 0,5 etato dirba (na, dar nebet privaciai, tada jau susitarimo riekalas, tada ir uz puse etato gali gauti 2000 doh.gif ). O kai baigia, gauna 1 etata - ir vos ne ta pacia stipendija blush2.gif Man tai neaktualu (as neakivaizdininke), bet taip sake ne vienas schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(ifauru @ 2008 02 14, 23:53)
Teoriskai taip, o praktiskai ne vienas kolega yra sakes, kad pasibaigus doktoranturai patiria finansini soka verysad.gif Kol mokosi, gauna stipendija + 0,5 etato dirba (na, dar nebet privaciai, tada jau susitarimo riekalas, tada ir uz puse etato gali gauti 2000 doh.gif ). O kai baigia, gauna 1 etata - ir vos ne ta pacia stipendija blush2.gif Man tai neaktualu (as neakivaizdininke), bet taip sake ne vienas schmoll.gif

Viskas cia suprantama, bet negi tie du metai isgelbes nuo soko? smile.gif ar jis istiks po 2 metu, ar po 4, jis vistiek ivyks... cia Lietuva, cia lietus lyja... smile.gif
Atsakyti
Aš manau, kad neapsimoka gintis anksčiau. Dar galima gauti stipendiją iš VMS fondo. Netgi manau, kad norint padaryti gerą darbą, tų 4 metų yra per mažai.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2008 02 15, 12:02)
Aš manau, kad neapsimoka gintis anksčiau. Dar galima gauti stipendiją iš VMS fondo. Netgi manau, kad norint padaryti gerą darbą, tų 4 metų yra per mažai.

Nu del VMS - tai ten pasalpa sasiuviniams nusipirkt duoda - pajuoka: normali 205, padidinta 250 lotuliukas.gif Ir tai dar ne visi gauna g.gif

O va del samoningumo ir supratimo - tikrai, net ir ketvirtam kurse atrodo, kad tos brandos ner blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ifauru @ 2008 02 15, 17:00)
Nu del VMS - tai ten pasalpa sasiuviniams nusipirkt duoda - pajuoka: normali 205, padidinta 250 lotuliukas.gif Ir tai dar ne visi gauna g.gif

O va del samoningumo ir supratimo - tikrai, net ir ketvirtam kurse atrodo, kad tos brandos ner blush2.gif

O tai VMSF menesine pasalpa tokia duoda? nes as is ju gaudavau apie 2000 lt per metus, niekas i menesius neskirste g.gif bet manau ir tas gerai thumbup.gif ar cia apie ta pacia kalbam, kur pagal straipsniu skaiciu ar mokslinius rezultatus pinigus paskirstydavo?
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2008 02 15, 11:02)

Tikrai ne nuo metų skaičiaus disertacijos gerumas priklauso, o nuo žmogaus ir jo sugebėjimų tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(pavasare @ 2008 02 15, 21:10)
Tikrai ne nuo metų skaičiaus disertacijos gerumas priklauso, o nuo žmogaus ir jo sugebėjimų tongue.gif

vat ir as tokios nuomones drinks_cheers.gif vienas jau ateina su idejomis ir faktiskai su puse darbo, kitas ir per 4 metus nieko nepadaro... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(pavasare @ 2008 02 15, 21:10)

kad tik nuo žmogaus priklauso - tai tiesa, nėr ko ir pridurti, bet kas liečia metų skaičių - tai juk labai individualu ax.gif jei reikia atlikti tyrimus - tai kartais ir tų metų neužtenka, o jei nereikia - arba kas nors jau duoda "gatavus" skaičius - tada kita situacija. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(pavasare @ 2008 02 15, 19:10)

Na ne tik nuo zmogaus priklauso, taip pat nuo aplinkybiu... man pasiseke, su mano tyrimais ir vadovais, bat zinau tikrai aktyviu zmoniu, bet negalinciu dises padaryti nes vadovai apkrauna pasaliniais darbais, kurie labai daug laiko sueda. o kur jei dar seima turi... o jei dar vadovas nepadeda tyrime, viska pats turi sugalvot tai is vis kapanotis vezlio zingsniu tenka.
Atsakyti
QUOTE(Rhealife @ 2008 02 15, 19:58)
O tai VMSF menesine pasalpa tokia duoda? nes as is ju gaudavau apie 2000 lt per metus, niekas i menesius neskirste  g.gif bet manau ir tas gerai  thumbup.gif ar cia apie ta pacia kalbam, kur pagal straipsniu skaiciu ar mokslinius rezultatus pinigus paskirstydavo?

Apie tą pačią. Aš gaudavau 3000 lt/metus, dabar gausiu 2000 lt, nes baigiu rugpjūčio 31 d. Ir moka ne kas mėnėsį, o kas ketvirtį. Man tai 3000 lt dar nepamaišė, o ir skiria praktiškai visiem, bent jau 2000 lt. Tad norint kad skirtų normalią, reikėtų skirti tik keliom dešimt studentų. Tada vėl būtų negerai, nes juk ne visi gali gauti. Taip sakant žmogui niekada nebus gerai.

QUOTE(norilonyte @ 2008 02 15, 20:22)
vat ir as tokios nuomones drinks_cheers.gif vienas jau ateina su idejomis ir faktiskai su puse darbo, kitas ir per 4 metus nieko nepadaro... ax.gif

Daugiausia priklauso ne nuo žmogaus, o nuo darbo specifikos. Tarkim chemija: kas iš to kad aš turiu idėjų. O jei jos nėra taip lengvai realizuojamos? O gal aplamai neįgyvendinamos. Jei darbas yra eksperimentinis, tai gali būti genijų genijus, bet per 4 metus yra sunku ir padaryt, ir išnagrinėt, ir aprašyt. Pas mus katedroje dauguma doktorantų savo darbus pradėjo daryti magistratūroje, o magistrinius pasidarė bakalaure. Ir tai vos suspėja pabaigti per tuos 4 metus. O ką jau kalbėti apie tuos, kurie atėjo ant nulio. Juk dar aplamai reikia išmokti dirbti, o tik tada jau galima kalbėti apie rezultatus. Anksčiau buvo galima gintis neturint parašyto darbo (jei leidžia katedra), o dabar tik turint parašytą darbą. Ir turi apsiginti per metus nuo doktorantūros pabaigos, nes kitaip mokėt reikės.
Ir dar ne tik kad sėdi prie eksperimento po 12 val (kas reiškia, kad negali turėti šeimos), bet dar už tai gauni grašius, nes dirbti jau nebėra kada. Gal dėl to pas mus katedroje visi doktorantai yra įdarbinti (daugiausia prie projektų), bent tokiu būdu bandoma sulaikyti perspektyvius mokslininkus g.gif Nors pernai eilinį kartą vietų buvo dvigubai daugiau nei norinčių stoti.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2008 02 19, 15:26)
Apie tą pačią. Aš gaudavau 3000 lt/metus, dabar gausiu 2000 lt, nes baigiu rugpjūčio 31 d. Ir moka ne kas mėnėsį, o kas ketvirtį. Man tai 3000 lt dar nepamaišė, o ir skiria praktiškai visiem, bent jau 2000 lt. Tad norint kad skirtų normalią, reikėtų skirti tik keliom dešimt studentų. Tada vėl būtų negerai, nes juk ne visi gali gauti. Taip sakant žmogui niekada nebus gerai.

Niekas atliekamo lito neatsisako 4u.gif
QUOTE(pikkolo @ 2008 02 19, 15:26)
Daugiausia priklauso ne nuo žmogaus, o nuo darbo specifikos. Tarkim chemija: kas iš to kad aš turiu idėjų. O jei jos nėra taip lengvai realizuojamos? O gal aplamai neįgyvendinamos. Jei darbas yra eksperimentinis, tai gali būti genijų genijus, bet per 4 metus yra sunku ir padaryt, ir išnagrinėt, ir aprašyt. Pas mus katedroje dauguma doktorantų savo darbus pradėjo daryti magistratūroje, o magistrinius pasidarė bakalaure. Ir tai vos suspėja pabaigti per tuos 4 metus. O ką jau kalbėti apie tuos, kurie atėjo ant nulio. Juk dar aplamai reikia išmokti dirbti, o tik tada jau galima kalbėti apie rezultatus. Anksčiau buvo galima gintis neturint parašyto darbo (jei leidžia katedra), o dabar tik turint parašytą darbą. Ir turi apsiginti per metus nuo doktorantūros pabaigos, nes kitaip mokėt reikės.
Ir dar ne tik kad sėdi prie eksperimento po 12 val (kas reiškia, kad negali turėti šeimos), bet dar už tai gauni grašius, nes dirbti jau nebėra kada. Gal dėl to pas mus katedroje visi doktorantai yra įdarbinti (daugiausia prie projektų), bent tokiu būdu bandoma sulaikyti perspektyvius mokslininkus  g.gif  Nors pernai eilinį kartą vietų buvo dvigubai daugiau nei norinčių stoti.

SUTINKU 4u.gif Va todel pas mus ir nori, kad su idirbiu jau ateitu zmones, kad paskui tu 4 metu uztektu....
Atsakyti