Įkraunama...
Įkraunama...

Doktorantūra

QUOTE(Smandi @ 2008 03 17, 19:03)
Angele,
žinoma kad įsigalėjęs, juk buvo konstitucinis teismas ir jo sprendimu reikalavimas ISI yra kaip ir atšauktas. Lietuvoje yra TDB, pagal jas ir vertinama.
Na aišku yra nerašytos taisyklės, [color=yellow]atseit aš kietesnis nes turiu desėtką WOS ISI ir pan. rolleyes.gif

Na aš pasakysiu iš savo srities: į LT leidžiamą žurnalą gali bet kas parašyti straipsnį, o į ISI (ir dar su aukštu koeficientu) ne visus straipsnius priima. Tai parodo tavo darbo svarbą, todėl į tai labiau ir atsižvelgiama. Beje kiek teko susidurti, tai LT cheminiai žurnalai spausdina visus straipsnius, netgi nevykdo jokios atrankos, tad koks gali būti tikslas rašyti į tokį žurnalą? Ir daugiausia rašome tik dėl to, kad to reikalauja fakulteto vadovybė, nes reikia leisti žurnalą, reikalingas jam finansavimas ir pan. Todėl beveik visi straipsniai būna magistrantų ir dauguma nieko verti.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2008 03 18, 09:20)
Na aš pasakysiu iš savo srities: į LT leidžiamą žurnalą gali bet kas parašyti straipsnį, o į ISI (ir dar su aukštu koeficientu) ne visus straipsnius priima. Tai parodo tavo darbo svarbą, todėl į tai labiau ir atsižvelgiama.

Sutinku drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2008 03 18, 10:20)
Na aš pasakysiu iš savo srities: į LT leidžiamą žurnalą gali bet kas parašyti straipsnį, o į ISI (ir dar su aukštu koeficientu) ne visus straipsnius priima. Tai parodo tavo darbo svarbą, todėl į tai labiau ir atsižvelgiama. Beje kiek teko susidurti, tai LT cheminiai žurnalai spausdina visus straipsnius, netgi nevykdo jokios atrankos, tad koks gali būti tikslas rašyti į tokį žurnalą? Ir daugiausia rašome tik dėl to, kad to reikalauja fakulteto vadovybė, nes reikia leisti žurnalą, reikalingas jam finansavimas ir pan. Todėl beveik visi straipsniai būna magistrantų ir dauguma nieko verti.

na, kad jau taip bet kas gali, tai vis tiktai ne bet kas smile.gif yra visokių "žioplių" ant jų gyvenimas irgi laikosi ir čia nieko nepakeisi, kažkada teko girdėti diskusiją kad ties straipsniai reikalingi tik doktorantams renkantiems literatūros apžvalgą....

o kas liečia ISI ....dėl to aš nesiginčiju blush2.gif yra kaip yra, čia kalba sukosi apie konkursinį balą ir kvalifikacinius reikalavimus.... tai va, ten negali būti išskirtas reikalavimas turėti ISI.... ir vsio tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Smandi @ 2008 03 18, 15:58)
na, kad jau taip bet kas gali, tai vis tiktai ne bet kas  smile.gif yra visokių "žioplių" ant jų gyvenimas irgi laikosi ir čia nieko nepakeisi, kažkada teko girdėti diskusiją kad ties straipsniai reikalingi tik doktorantams renkantiems literatūros apžvalgą....

o kas liečia ISI ....dėl to aš nesiginčiju blush2.gif  yra kaip yra, čia kalba sukosi apie konkursinį balą ir kvalifikacinius reikalavimus.... tai va, ten negali būti išskirtas reikalavimas turėti ISI.... ir vsio tongue.gif

Taip tai taip....

Ale paziurekit kiek LT leidziamu zurnalu yra rimtose bazese: beveik visi tecniniai ir biomedicinos...O ka daryt humanitaram ir socialam g.gif
Teoriskai atsaukta, o praktiskai univeruose niekas reikalavimu neperrase, bent kol kas verysad.gif
Atsakyti
visi tokia protingi cia renkasi, gal kas galetu pagelbeti ?

sprendziant fizikos 11 klases namu darbu uzduotis iskilo keletas klausimu. Gal galetumete pagelbeti?

1. Jei duota oro temperature, ir rasos tasko temperatura, argi neuztenka paziureti lenteleje ir pasakyti santykine dregme? Kodel ir kaip reikia apskaiciuoti?

2. Kaip praktiskai nustatyti, kad garai yra sotieji?

3. Kodel dykumose temperatura diena labai pakla, o nakti nukrenta zemiau nulio? Atsakyma pagriskite.

4. Turime du izoliuotus vienodo skresmens metalinius rutulius. Kaip galima jiems suteikti vienodo didumo to paties zenklo kruvius; vienodo didumo priesingo zenklo kruvius? Atsakyma pagryskite.

5. Kokiu atveju elektrinio lauko stipris kuriame nors taske ir jega, veikianti tame taske bandomaji kruvi, yra priesingu krypciu. Atsakyma pagriskite.

6. Kuo pavojingos isjungtos grandines, kuriose yra kondensatoriu? Ka reiketu padaryti, isjungus tokia grandine?

Dekoju is anksto
Atsakyti
Nedave man dar metu atostogu verysad.gif Nezinau kaip reiks parasyt, kur lioleka det, grisiu i atestacija. Kodel tokia neteisybe, dirbancios gali vaika augint iki treju metu, o doktorantes turi teise tik i metus atostogu verysad.gif
Tokie visi protingi doktoranturos skyriuj, ateina jauna mama su sao problemom, tik sunervuoja mad.gif Negi jiems sunku duot galimybe paaugint vaika iki darzelinio amziaus? Leidziu i darzeli ir rasau disertacija. Kaip galima rasyt, kai vaikas malasi ant keliu? Kazkokia nesamone-valstybe pripazista dirbanciuju teise augint namie vaika iki 3 metu, o universitetas-ne.
Atsakyti
QUOTE(DinaR @ 2008 03 30, 23:09)
Nedave man dar metu atostogu  verysad.gif  Nezinau kaip reiks parasyt, kur lioleka det, grisiu i atestacija. Kodel tokia neteisybe, dirbancios gali vaika augint iki treju metu, o doktorantes turi teise tik i metus atostogu verysad.gif
Tokie visi protingi doktoranturos skyriuj, ateina jauna mama su sao problemom, tik sunervuoja  mad.gif Negi jiems sunku duot galimybe paaugint vaika iki darzelinio amziaus? Leidziu i darzeli ir rasau disertacija. Kaip galima rasyt, kai vaikas malasi ant keliu? Kazkokia nesamone-valstybe pripazista dirbanciuju teise augint namie vaika iki 3 metu, o universitetas-ne.

nu bet kaip gali neduot g.gif
mano kolegė iš darbo, į darbą grįžo po metų, tačiau univere antrus metus pasiėmė akademines. na paskui jos priprašė grįžti.
Negi tai ne pakankama priežastis pasiimt dar metus, manau, pasianalizuok doktorantūros reglamentą, koks universitetas, na pabandyk dar, na nesamonė, kad tik metus gali pasiimt, dėl asmeninių priežasčių gali akademines turėt ik itrejų metų, na merginos, aš juk teisi ar ne? g.gif be to po termino, ar tau keturi metai baigės? tu turi metus (reiktų pasižiūrėt reglamente) priduot disertaciją! ir tik po to jei nepriduodi tampi eksterne. Pakovok už save, man atrodo nepasigilino ir tau taip susakė.
sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Doktorantūra yra studijos, ne darbas. Užtat ir įstatymai visai kitokie.
Atsakyti
Jei neklystu tikrai galima 3 metus akademinėse sėdėt. Viena mūsų doktorantė sėdėjo metus su pirmu vaiku, po 0,5 metų vėl išėjo. Jai lygiai tą patį sakė doktorantūros skyriuje, kad negalima ir pan. Tai vadovas pasidomėjo labiau ir nuvažiavęs tom bobom moralą atskaitė kodėl klaidina žmogų. Taip, kad vėl jinai metus išėjus buvo.
O blogiausiu atveju gali laikinai nutraukti studijas.
Atsakyti
Pas mus (KTU) pusė doktorančių iki trijų metų augina ax.gif O kai kurios ir du kartus po tris smile.gif Net I ir II pakopos studentams sudaromos sąlygos iki trijų auginti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(DinaR @ 2008 03 30, 22:09)
Nedave man dar metu atostogu  verysad.gif  Nezinau kaip reiks parasyt, kur lioleka det, grisiu i atestacija. Kodel tokia neteisybe, dirbancios gali vaika augint iki treju metu, o doktorantes turi teise tik i metus atostogu verysad.gif
Tokie visi protingi doktoranturos skyriuj, ateina jauna mama su sao problemom, tik sunervuoja  mad.gif Negi jiems sunku duot galimybe paaugint vaika iki darzelinio amziaus? Leidziu i darzeli ir rasau disertacija. Kaip galima rasyt, kai vaikas malasi ant keliu? Kazkokia nesamone-valstybe pripazista dirbanciuju teise augint namie vaika iki 3 metu, o universitetas-ne.

Na ir nepergyvenk, baisiai čia nedavė.. žiūrėk kas tau svarbiausia 4u.gif koks prioritetas gyvenimas ar darbas? mirksiukas.gif
Jei tai neguodžia - ta pamąstykim taip (blogiausiu atveju) - na ir kas, kad neparašysi dabar - visada yra eksternas. Vaikutis paaugs susikaupsi ir padarysi. Na mokėti reikia, bet jei dirbi toje pačioje įstaigoje kaip ir ginsiesi, visada būna bet....
O kodėl nenori duoti akademinių juk irgi galima suprasti smile.gif duomenys sensta, temos aktualumas.... nors nežinau gal jums su metais tik didėja, bet kokiu atveju naujumas ko gero ne. tad geriau kaip nors pasispausti ir pabandyti 4u.gif gal auklė padėtų išspręsti bėdas?
Atsakyti
kokia aukle, ner uz ka samdyt. tikrai ner uz ka, grisiu vos ne i atestacija, o aukles reik jau dabar. Vgtu doktoranturos reglamente parasyta, kad rektorius gali atidet atestacija metams. Svietimo ministerijoj klausiau kaip del tu triju metu, atsake-tik dirbancioms nusimato 3 metai, o studentes turi laikytis universiteto numatytos tvarkos. Nuejus gavau velniu ,kad noriu pasiimti dar metus. Anksciau doktorantai skaitesi kaip katedru darbuotojai, tai ir galejo pasiimti 3 metus. po to pasikeite statusas-patapo studentais ax.gif Man tokia kvailoka situacija gaunasi, nestumas buvo nekoks, vyresnysis vaikas daug kaip tycia gan rimtai sirgo, tevas mire tais metais, dar bedu buvo, tai maziau parasiau blush2.gif Nenoriu to laiko net prisimint, kazkokie tikrai kosmariski metai gavosi.
Nesinori mest, per daug idejau darbo i viska. Galiu baigt, jei tik turesiu galimybe. Va tos galimybes as ir prasiau doktoranturos skyriuj, bet jie galu gale pasake, kad jiems reikia priduot duomenis kazkokiom statistikom ir juos pacius "pratraukia", jei duoda atostogas ilgesnes nei metai.
Gal kituose universitetuose kita tvarka, bet musu, deja, tokia... Vadovas uztare, bet ir tai nepadejo.
Atsakyti