Įkraunama...
Įkraunama...

Doktorantūra

Doktorantas yra studentas, turi studento pazymejima ir naudojasi visomis studentams taikomomis lengvatomis smile.gif Nezinau ar stipendijos dydis yra vienodas visiem univeram, bet VU jis yra 730 Lt kol issilaikai visus egzus (dazniausiai pirmus metus arba 1,5), o po to 850 Lt. Mokesciai nuo stipendijos neskaiciuojami. Kartais pagalvoju, kad verta buti amzina studente.
Atsakyti
Jezus, mamytes! Siemet baigiu bakalaura, stosiu i magistrantura ir be galo svajoju apie doktorantura. mirksiukas.gif Bet mane vyras, tiesiai sviesiai pasakysiu - isdurnino. doh.gif Sako pirma istok ir baik magistra, o paskui man reik zmonos, o ne nupezusios mokslininkes, su kuria neimanoma susikalbeti wacko.gif. As jam aiskinu, kad susikalbeti imanoma, o be to, studijuodama magistre galiu pradeti moksliniu straipsniu rasymus i visokius zurnalus. Juolab, kad siemet, mano bakalauro vadove pasiule man spausdinti savo diplominio darbo straipsni jaunuju mokslininku zurnale. As vyrui sakau taip ir pradesiu kaupti savo bagaza doktoranturai. Ar as cia tikrai svaigstu tik (bent jau maniskis taip sako), ar ka? Nezinau. Patarkit ka nors g.gif
Atsakyti
QUOTE(laurencijal @ 2005 04 07, 17:05)
Jezus, mamytes! Siemet baigiu bakalaura, stosiu i magistrantura ir be galo svajoju apie doktorantura. mirksiukas.gif  Bet mane vyras, tiesiai sviesiai pasakysiu  - isdurnino.  doh.gif Sako pirma istok ir baik magistra, o paskui man reik zmonos, o ne nupezusios mokslininkes, su kuria neimanoma susikalbeti wacko.gif. As jam aiskinu, kad susikalbeti imanoma, o be to, studijuodama magistre galiu pradeti moksliniu straipsniu rasymus i visokius zurnalus. Juolab, kad siemet, mano bakalauro vadove pasiule man spausdinti savo diplominio darbo straipsni jaunuju mokslininku zurnale.  As vyrui sakau taip ir pradesiu kaupti savo bagaza doktoranturai. Ar as cia tikrai svaigstu tik (bent jau maniskis taip sako), ar ka? Nezinau. Patarkit ka nors  g.gif

O tu jam paiškink dabartinę situaciją, kaip su magistriniu verslo įmonėse dirba už 500Lt sekretorėmis arba iš viso darbo neranda. Nušviesk kokio dydžio doktoranto stipendija. Pridėk, kad apsigynęs ir gavęs v.m.d. kasmet gauni po 2 mėn. atostogų. Ir pridėk, kad jis pats nupezęs, jei nesupranta, kad tai yra visai nebloga karjera. Nors po teisybei priklauso nuo to, kokioje mokslo įstaigoje tą doktorantūrą mokinsies ir ką toliau planuoji veikti. Bet vyrui gi to sakyti nebūtina mirksiukas.gif
Atsakyti
850 yra katino ašaros, ne pinigai. Visą gyvenimą mokytis- tai pritariu, bet gyvent iš tokios sumos- tai jau nelabai... Plius mokesčių nemokėjimas turi savo, tskant, "subininę" pusę, kuri tampa aktuali, jei susimanai sirgt, mirt ar labai bobiška veikla užsiimt po darbo- vaiką gimdyt. Ir nesakykit, kad doktorantėms taip neatsitinka. Ilgos atostogos- privalumas, bet bene vienintelis, kurį gali pasiūlyt akademinė karjera. Visa kita-sustabarėjus aplinka, stiprus patriarchatas, peratestavimai, publikacijų kiekiai ir vietos ir galų gale- PINIGAI, kuriuos tau mokės už visa tai... Na, kokie 2000 lt optimistiškiausiu variantu, jei pereisi visus kančių kelius, įsidarbinsi paraleliai kokiam "centre", "laboratorijoj" ar pan. Visai nieko, jei tiek pinigų po tokių pastangų gana ir jei noras daryt mokslą yra tikrai stiprus. Jei tik šiaip- tai pastangos neapsimoka.

beje, tas ilgasias atostogas tikras mokslininkas turi išnaudot knygų skaitymui-rašymui ir įvairioms stažuotėms-konferencijoms už savas babkes, arba ieškojimui, koks fondas-dėdė-teta tas babkes už jį sumokėtų. Atostogaut iš atlyginimo galima tik nuosavam balkone, o balkonas bus kur nors šiukšlinam senos statybos daugiabučio kieme, nes geresniam būstui finansuoti bankas kredito nesuteiks. tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mamagitana: 07 balandžio 2005 - 19:14
QUOTE(laurencijal @ 2005 04 07, 17:05)
Jezus, mamytes! Siemet baigiu bakalaura, stosiu i magistrantura ir be galo svajoju apie doktorantura. mirksiukas.gif  Bet mane vyras, tiesiai sviesiai pasakysiu  - isdurnino.  doh.gif Sako pirma istok ir baik magistra, o paskui man reik zmonos, o ne nupezusios mokslininkes, su kuria neimanoma susikalbeti wacko.gif. As jam aiskinu, kad susikalbeti imanoma, o be to, studijuodama magistre galiu pradeti moksliniu straipsniu rasymus i visokius zurnalus. Juolab, kad siemet, mano bakalauro vadove pasiule man spausdinti savo diplominio darbo straipsni jaunuju mokslininku zurnale.  As vyrui sakau taip ir pradesiu kaupti savo bagaza doktoranturai. Ar as cia tikrai svaigstu tik (bent jau maniskis taip sako), ar ka? Nezinau. Patarkit ka nors  g.gif

Tai kad but gera zmona doktorantura geriausias variantas, paskaitu laika renkiesi, atostogos geros, laisvas paukstis beveik! Nebent jis is vis pries, kad tu dirbtum...
Atsakyti
noreciau pasidometi ar kuri nors is jusu studijuojate visuomenės sveikatos doktoranturoje? Gal kas domejotes apie studijas KMU ir VU? Kur lengviau istoti, kaip skiriasi reikalavimai?
Atsakyti
Kazin, ar labai sunkus testai buna anglu i MRU? Gal kam teko bandyt? O studiju daug nemokamu vietu? Kazkur girdejau, kad neakivaizdziai tai mokamos, o dieniniam - ne...Teisybe? O kiek kainuoja?
Atsakyti
O kas studijuoja Romerio universitete doktorantūroje ? Parašykit, kaip sekasi? Ar verta studijuoti, jei nori tik lapsnio ir žinių, o nenori akademinės karjeros daryti ????????
Atsakyti
Gal kas studijuojate doktorantūros studijose užsienio universitetuose? Pasidalinkit patirtimi 4u.gif Ypač malonu būtų susirasti kolegų Laplandijos universitete 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aquamarine @ 2005 03 01, 12:12)
Doktorantas yra studentas, turi studento pazymejima ir naudojasi visomis studentams taikomomis lengvatomis  smile.gif  Nezinau ar stipendijos dydis yra vienodas visiem univeram, bet VU jis yra 730 Lt kol issilaikai visus egzus (dazniausiai pirmus metus arba 1,5), o po to 850 Lt. Mokesciai nuo stipendijos neskaiciuojami. Kartais pagalvoju, kad verta buti amzina studente.

Sveikos, supermamos. smile.gif Greetings from supertetis 4u.gif Aquamarine, gal gali parasyti, kokia atostogu trukme VU doktoranturoje, ar stipendija mokama per atostogas, ar vadovai toleruoja darba atostogu metu? Thanks in advance.
Atsakyti
Tu tikriausiai kalbi apie kasmetines vasaros atostogas, o ne akademines? Vasaros atostogos prasideda liepa ir tesiasi iki rugsejo pirmos. Stipendija per atostogas moka tvarkingai smile.gif . Mano vadovas toleruoja darba pilnu etatu istisus metus visai kitoje istaigoje. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aquamarine: 10 birželio 2005 - 16:17
QUOTE(alone_foreva @ 2005 06 10, 16:03)
Sveikos, supermamos.  smile.gif  Greetings from supertetis 4u.gif Aquamarine, gal gali parasyti, kokia atostogu trukme VU doktoranturoje, ar stipendija mokama per atostogas, ar vadovai toleruoja darba atostogu metu? Thanks in advance.

Labas, as baigdineju savo doktorantura - esu "smagiausiame", diserio rasymo, etape. Oficialiai taip, 2 men atostogos priklauso. Bet realiai viskas priklauso nuo srities kurioje esi, nuo institucijos ir nuo vadovo. As pati biochemike - apie joki kita darba net pasapnuoti neiseitu smile.gif Stipendija mokama visos doktoranturos metu, kitus darbus is principo ir leidzia, ir toleruoja, jei tik pats gali "pavezti".
tiesiog kaip jau sakiau, ir kaip daugelis cia sake - priklauso nuo mokslo srities.
Bet mano patarimas butu... jei nesiverzi i mokslo aukstumas (ar gilumas biggrin.gif), geriau negaist laiko su doktorantura.
Atsakyti