Įkraunama...
Įkraunama...

Doktorantūra

QUOTE(pavasare @ 2005 02 26, 20:25)
g.gif
O ar yra is jusu tokiu, kurios apsigine anksciau laiko? Kaip tuomet buna su stipendija, ar ji prarandama? rolleyes.gif Turiu tokia durna minti apsiginti metais anksciau cool.gif , negu numatyta planuose, bet, velnias - babkiu gaila doh.gif  doh.gif

Mano draugei, tai neatidave... su ta diena, kai apsigyne, ir baigesi pinigeliu mokejimas...

Na kaip, ar gyniesi anksciau laiko?
Atsakyti
QUOTE(Jolyta @ 2005 06 10, 17:53)
Mano draugei, tai neatidave... su ta diena, kai apsigyne, ir baigesi pinigeliu mokejimas...

Na kaip, ar gyniesi anksciau laiko?

O kiek tavo draugei buvo likę iki oficialaus baigimo?
Aš dar nesigyniau, rašau po biškutį... nežinau, kaip čia daryti... g.gif
Atsakyti
QUOTE(pavasare @ 2005 06 10, 20:28)
O kiek tavo draugei buvo likę iki oficialaus baigimo?
Aš dar nesigyniau, rašau po biškutį... nežinau, kaip čia daryti...  g.gif

Preis kokius 2 metus tai buvo... gynesi balandi ji... pries pat pasikeiciant gynimo tvarkai, ji dar i ta sena spejo, kai komitete ginasi.
Like, man atrodo, buvo du-trys menesiukai.
Ir balandi jau stipendijos nebegavo, nes gynesi pradzioj, o stipendija - 26 diena turejo but...
Atsakyti
QUOTE(Aquamarine @ 2005 06 10, 16:15)
Tu tikriausiai kalbi apie kasmetines vasaros atostogas, o ne akademines? Vasaros atostogos prasideda liepa ir tesiasi iki rugsejo pirmos. Stipendija per atostogas moka tvarkingai smile.gif . Mano vadovas toleruoja darba pilnu etatu istisus metus visai kitoje istaigoje. smile.gif

Turbut arba pati supergabi arba turi supervadova thumbup.gif Bet cia nesvarbu. Viskas, stoju!
Atsakyti
Į doktorantūrą įstojau metus pradirbusi po magistro baigimo. Visais studijų metais (bakalauras+magistras) buvau gera moksliukė, sulaukiau palaikymo iš vienos dėstytojos, atrodo, kad nieko daugiau nemokėjau, kaip tik mokytis, tai ir nusprendžiau stoti į doktorantūrą. Tiesa, dar dirbau tokiam nelabai mėgiamam darbe, kurį dėl doktorantūros studijų buvau pasiruošusi ir mesti. Deja, gyvenimas nėjo taip, kaip buvau suplanavusi. Vieną rudenį per savaitę sužinojau, kad įstojau į doktorantūrą ir mane priėmė į naują darbą. Laimės buvo pilnos kelnės biggrin.gif
Dabar jau metai kaip doktorantūroje ir naujame darbe. Darbas laaabai patinka, susijęs su mano specialybe, o vat mokslai... Iš tikrųjų sunku patapo derinti darbą ir mokslus, su draugu dar pradėjome gyventi kartu ir galvoti apie šeimą. Dabar mėginu susidėlioti prioritetus, bet kažkaip sunkiai sekasi. Vieną tik žinau, kad daug laiko atiduodu darbui ir mokslui, o draugui reikia manęs ne nesukalbamos draugės, ne apsirgusios su skrandžio ligo, ne niurzgos, kuri neprisiliečia prie maisto gaminimo ir tik grįžusi namo sėda prie kompo:(
Ar galėtų dirbančios ir besimokančios doktorantūroje papasakoti, o gal net ir patarti, kaip suderinti viską? Pati dirbu reklamos srityje, o mokinuosi socialinius mokslus.
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2005 06 22, 09:13)
Į doktorantūrą įstojau metus pradirbusi po magistro baigimo. Visais studijų metais (bakalauras+magistras) buvau gera moksliukė, sulaukiau palaikymo iš vienos dėstytojos, atrodo, kad nieko daugiau nemokėjau, kaip tik mokytis, tai ir nusprendžiau stoti į doktorantūrą. Tiesa, dar dirbau tokiam nelabai mėgiamam darbe, kurį dėl doktorantūros studijų buvau pasiruošusi ir mesti. Deja, gyvenimas nėjo taip, kaip buvau suplanavusi. Vieną rudenį per savaitę sužinojau, kad įstojau į doktorantūrą ir mane priėmė į naują darbą. Laimės buvo pilnos kelnės biggrin.gif
Dabar jau metai kaip doktorantūroje ir naujame darbe. Darbas laaabai patinka, susijęs su mano specialybe, o vat mokslai... Iš tikrųjų sunku patapo derinti darbą ir mokslus, su draugu dar pradėjome gyventi kartu ir galvoti apie šeimą. Dabar mėginu susidėlioti prioritetus, bet kažkaip sunkiai sekasi. Vieną tik žinau, kad daug laiko atiduodu darbui ir mokslui, o draugui reikia manęs ne nesukalbamos draugės, ne apsirgusios su skrandžio ligo, ne niurzgos, kuri neprisiliečia prie maisto gaminimo ir tik grįžusi namo sėda prie kompo:(
Ar galėtų dirbančios ir besimokančios doktorantūroje papasakoti, o gal net ir patarti, kaip suderinti viską? Pati dirbu reklamos srityje, o mokinuosi socialinius mokslus.

As tai, svelniai tariant, nesusiderinau... doh.gif
Irgi socialinius studijuoju...
Pirma darbas... tada istojau mokytis... kaip ir susiderino viskas, bet...
Atsidaro "rimtas" draugas, po to vyru pavirto... ir bac - maziuka susiorganizavom biggrin.gif
Dabar sedziu namuose ir pypliuka auginu. Darbas, savo ruoztu, nedirbamas, mokslai dezese po stalu supakuoti ir pusmetis nejudinami (jauciu, kad ir atsilikus busiu kazkiek cry.gif )... nezinau kaip susisuka tos, kurios ir vaika uzsiaugina ir disertacijas paraso. Man rankos nekyla sest prie mokslu ir palikt vaika auklei, nematyt kaip auga. Pagalvojau, mokslus ir 40-ies pabaigsiu, o vat vaikiuko augimo nepakartosi.
Bet tai tik mano subjektyvi nuomone.
Beje, vyras vien tik mano atsidavimo tik darbui ir mokslams nesuprato ir manau nesupras... Jam reikia moters (zmonos) namuose ir ne tik, reikia demesio ir, sakyciau, kad tai normalu. Mano nuomone, artimuju ir seimos nei superdarbai, nei moksliniai laipsniai neatstos. Kazkaip teks suktis ir derinti viena su kitu mirksiukas.gif
Atsakyti
O jei ne paslaptis, Jolyta, tai kur studijuojji?
Kažkiek ramiau man pasidarė, kai perskaičiau apie tavo patirtį. Pasirodo visai normalu yra ne su visais darbais gyvenime susitvarkyti. Man tai mintys apie vaikelį iš viso baisios atrodo, nes jau dabar nelabai bespėju viską cry.gif O vaikelio norėčiau, nes jau draugas irgi apie šeimą galvoja smile.gif Kaip ir tu manau, jog antrajai pusei normalu yra norėti būti su drauge, žmona ar moterim, kuri gyvena su juo, džiaugiasi su juo, laiką leidžia su juo, o ne nuolat sukasi vien tik savame gyvenime (moksluose ir darbuose). O kai vaikelis dar atsiranda, tai aš visom keturiom už, kad jam reikia mamos ir negali ja nebūti, nes vaikai greitai užauga, paskui jiems negrąžinsi tos skolos verysad.gif
Mano draugas tai dabar vis dažniau prabyla, kad kam man tie mokslai g.gif. Kai klausia, ar norėčiau dirbti pedagoginį darbą, tai žinau, kad nenorėčiau. Juo labiau kai dabar dirbu tą darbą, kuris man patinka, tai net nenoriu galvoti apie dėstymą. Kartais ateina mintys nutraukti mokslus, bet nežinau, ar sugebėsiu tai padaryti cry.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2005 06 23, 09:15)
O jei ne paslaptis, Jolyta, tai kur studijuojji?
Kažkiek ramiau man pasidarė, kai perskaičiau apie tavo patirtį. Pasirodo visai normalu yra ne su visais darbais gyvenime susitvarkyti. Man tai mintys apie vaikelį iš viso baisios atrodo, nes jau dabar nelabai bespėju viską cry.gif O vaikelio norėčiau, nes jau draugas irgi apie šeimą galvoja smile.gif Kaip ir tu manau, jog antrajai pusei normalu yra norėti būti su drauge, žmona ar moterim, kuri gyvena su juo, džiaugiasi su juo, laiką leidžia su juo, o ne nuolat sukasi vien tik savame gyvenime (moksluose ir darbuose). O kai vaikelis dar atsiranda, tai aš visom keturiom už, kad jam reikia mamos ir negali ja nebūti, nes vaikai greitai užauga, paskui jiems negrąžinsi tos skolos verysad.gif
Mano draugas tai dabar vis dažniau prabyla, kad kam man tie mokslai g.gif. Kai klausia, ar norėčiau dirbti pedagoginį darbą, tai žinau, kad nenorėčiau. Juo labiau kai dabar dirbu tą darbą, kuris man patinka, tai net nenoriu galvoti apie dėstymą. Kartais ateina mintys nutraukti mokslus, bet nežinau, ar sugebėsiu tai padaryti cry.gif

Pedagoginiam... biggrin.gif O tu?
Siaip, po teisybei, tai norejau mest, bet gaila sugaisto laiko ir "nelygis" benkiek...
Sios dienos protu - nestociau. Kaip pagalvoju, kam man tos disertacijos reikejo... po siai dienai nezinau. Vat istojau, mokausi, rasau, bet kad butu kazkoks super azartas ar atsidavimas mokslui schmoll.gif , susitupesiu gal dar ir paskui dziaugsiuosi g.gif
O apie vaikeli irgi mintys buvo "nuspirtos i sali". Sakiau, pirma parasysiu, o paskui jau vaikai. Po medaus menesio suzinojau, kad nestuke.gif T.y. apsiedem medaus blush2.gif vadinas. Ir labai greit susirykiavo viskas i vietas. O kaip bus toliau - matysim. Ne kitamet, tai dar kitamet parasysiu... iki penkiasdesimtmecio planuoju spet biggrin.gif
Sekmes 4u.gif
Nepamirsk saves ir seimos biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolyta: 23 birželio 2005 - 10:05
Aš Soc.tyrimų institute, netoli Pedagoginio smile.gif Mano sociologijos doktorantūra, o tavo?
O kada tau tokios mintys atėjo "kam man tos disertacijos reikėjo"? Man tai tada, kai atradau man įdomų darbą, kai jaučiu, kad jame vertina mane, matau, kiek dar man daug tobulėti jame galimybių yra ir tas darbas mane (kaip sako viena mano draugė) neša ant sparnu biggrin.gif
Darbo ir studijų sritys visai nesuderinamos, nes turėjau "pasirinkti" tokią temą, kurią man davė cry.gif
Kadangi mano blogiausia savybė yra krupštumas, tai nemoku nieko daryti atmestinai, nuo ryto atsiduodu darbui, o mokslams vakare kartais tiesiog nėra jėgų wacko.gif. Buvo toks periodas, kad net skrandis reagavo į mano išsekimą, nervingumą.
O norint mesti studijas, kaip vyksta visa ta procedūra?
Atsakyti
smile.gif nežinau, ar atsiras tokių, bet gal kuri mamytė susidūrė su stojimu į VU MIF doktorantūrą informatikos kryptį, labai norėčiau, kad pasidalintumėt patirtimi, dar domintų ir doktorantūra MII 4u.gif ir aišku pasvarstymai, ar verta ten studijuoti tik dėl laipsnio.. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2005 06 23, 10:54)
Aš Soc.tyrimų institute, netoli Pedagoginio smile.gif Mano sociologijos doktorantūra, o tavo? 
O kada tau tokios mintys atėjo "kam man tos disertacijos reikėjo"? Man tai tada, kai atradau man įdomų darbą, kai jaučiu, kad jame vertina mane, matau, kiek dar man daug tobulėti jame galimybių yra ir tas darbas mane (kaip sako viena mano draugė) neša ant sparnu biggrin.gif
Darbo ir studijų sritys visai nesuderinamos, nes turėjau "pasirinkti" tokią temą, kurią man davė cry.gif
Kadangi mano blogiausia savybė yra krupštumas, tai nemoku nieko daryti atmestinai, nuo ryto atsiduodu darbui, o mokslams vakare kartais tiesiog nėra jėgų wacko.gif. Buvo toks periodas, kad net skrandis reagavo į mano išsekimą, nervingumą.
O norint mesti studijas, kaip vyksta visa ta procedūra?

O, tai smagu, kaimynes beveik thumbup.gif
Kai grysiu i mokslus (nuo nauju metu), kvieciu i svecius 4u.gif
As edukologijoj... Tema as irgi "pasirinkau savo noru", vdovui "primygtinai pasiulius" doh.gif biggrin.gif Man atrodo pedagoginiam pastaruoju metu daugiau nelabai ka studijuoja be edukologijos, nebent butu jungtine doktorantura su kokiu nors institutu.
Suabejojau doktoranturos reikalingumu man, kai realiai pamaciau koki atlyginima gauna ir koki darba dirba baige edukologija pedagoginiam... Kokius 2-4 metus apie 800lt max. Na, yra kas "prasisuka" vienam darbe normalia alga, bet tai vienetai, turintys labai nebloga uznugary... arba zmones "metuose" salyginai. Daugumoj per 3-4 darbus laksto, kad iki 2000 kaip nors "pritrauktu".
Kitas dalykas, uzsinorejau is pagrindu pakeist darbo pobudi. Atsibodo tas pedagoginis nerealiai. Noreciau visai kitoj srity dirbti. Jau buvau sugalvojus is viso nusispjaut ir mest, bet pagailo sugisto laiko ir... nu maza ka, gal prasivers kada gyvenime dar vienas popieriukas (jei, aisku, ji gausiu mirksiukas.gif )
Nezinau ka reikia daryt norint mest... Nesidomejau ta procedura specialiai, kad nemesciau gerai neapgalvojus biggrin.gif Paskui bus jau saukstai popiet, jei kartais grauztis pradeciau. (I xocetsa, i kolitsa - kaip sako).
Atsakyti
QUOTE(Jolyta @ 2005 07 17, 09:57)
O, tai smagu, kaimynes beveik  thumbup.gif
Kai grysiu i mokslus (nuo nauju metu), kvieciu i svecius 4u.gif
As edukologijoj... Tema as irgi "pasirinkau savo noru", vdovui "primygtinai pasiulius"  doh.gif  biggrin.gif Man atrodo pedagoginiam pastaruoju metu daugiau nelabai ka studijuoja be edukologijos, nebent butu jungtine doktorantura su kokiu nors institutu.
Suabejojau doktoranturos reikalingumu man, kai realiai pamaciau koki atlyginima gauna ir koki darba dirba baige edukologija pedagoginiam... Kokius 2-4 metus apie 800lt max. Na, yra kas "prasisuka" vienam darbe normalia alga, bet tai vienetai, turintys labai nebloga uznugary... arba zmones "metuose" salyginai. Daugumoj  per 3-4 darbus laksto, kad iki 2000 kaip nors "pritrauktu".
Kitas dalykas, uzsinorejau is pagrindu pakeist darbo pobudi. Atsibodo tas pedagoginis nerealiai. Noreciau visai kitoj srity dirbti. Jau buvau sugalvojus is viso nusispjaut ir mest, bet pagailo sugisto laiko ir... nu maza ka, gal prasivers kada gyvenime dar vienas popieriukas (jei, aisku, ji gausiu mirksiukas.gif )
Nezinau ka reikia daryt norint mest... Nesidomejau ta procedura specialiai, kad nemesciau gerai neapgalvojus biggrin.gif Paskui bus jau saukstai popiet, jei kartais grauztis pradeciau. (I xocetsa, i kolitsa - kaip sako).

Tikrai pasirodo visai arti viena kitos esam drinks_cheers.gif Bet man tas atstumas nuo mano darbo iki instituto, kai tenka darbo metu palakstyt, tai toks ilgas atrodo doh.gif
Na mokslininkų atlyginimas irgi priverčia suabejoti doktorantūra, bet mane daugiau verčia dabartinis gyvenimas, juk tai gražūs jauni mano metai, nenoriu atiduoti sveikatos popieriui, kurio gyvenime gali ir neprireikti verysad.gif Gaila, kad daug ką supranti jau po laiko verysad.gif gaila, kad gyvenime daug kas eina chaotiškai ir nesusirikiuoja gražiai į eilę verysad.gif
O tai kelinti tau doktorantūros metai jau?
Atsakyti