Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nukrito!

QUOTE(Laola @ 2012 01 31, 17:35)
sveiki, mano sūnelis 5 mėn. užvakar nukrito nuo lovos, aukštis 50 cm. Gulėjo ant pagalvės, žiūrėjo į televizorią ramiai gulėdamas, tik nubėgau i virtuvę įspilt arbatos, girdžiu bumpt ir riksmas.. Jeeeezau!!! Bėgau net prabuksuodama į kambarį, žiūriu mažylis guli ant veidelio ir klykia.Visas kūnas man nutirpęs iš išgąsčio buvo.Staigiai pakėliau savo mažylį nuo grindų (kas bjauriausia,kad kaip tik su aktyte trenkėsi laminatą, o likusiu kūneliu krito ant kilimo), apžiūrėjau veidelį - ant kaktytės raudona, o nosytės kaip supratau nesusitrenkė. Maniau kad ant kaktos bus mėlynė.Tai visą vakarą stebėjau savo vaikutį, nebuvo mieguistas, buvo judrus. Kitą rytą paraudonavimo ant kaktytės nebebuvo likę nei žymės. Naktį mažylis miegojo gerai, tačiau jau kitą dieną jis pastebėjau dieną mažiau miegojo, sunkiai užmigo,prieš tą įvykį su užmigimu nebuvo jokių problemų, užmigdavo greit ir netgi nereikdavo nešioti. Taip pat pastebėjau,kad pasidarė irzlesnis. Kažin ar čia sutapimas ar tikrai įtakojo galvytės sumušimas?? Labai negera dar ir dabar šidy,kad sužalojau savo vaikutį. verysad.gif

Sveika,aš suprantu tavo jauduly,mano mažajai buvo šeši menesiukai,ją pasodinau į nešiojamą kėdutę,pastačiau ant kilimo ir nuėjau pasiimti tašės o ji kažkaip pasisiubavo ir iškrito su visa kėdute ant žemės.norėjau ir į greitąją vežt visur bet nieko,kaip ėjo taip ir praėjo viskas.biški lupytę susikando dauk verkimo buvo...o po šio įvykio irgi užmigo greit gal dėl verkimo nežinau...bet jei nebuvo trumpam be samones jei kita diena neveme tai vadinasi smegenu sutrenkimo nėra.
Atsakyti
QUOTE(Ūla @ 2012 01 31, 16:49)
pirma - jūs nesužalojot, antra - nukrito, ačiūDie, ant kaktos, ne ant pakaušio, trečia - jums pačiai bus ramiau, jei parodysit vaikutį gydytojui.

Aš irgi iškart po to pagalvojau,kad laimei,jog vaikiukas ne ant pakaušio nukrito.. Jetau jetau, pakaušį susitrenkus galima netekt regėjimo. O kūdikio kauliukai gi tokie dar trapūs.. Nevėmė sūnelis, ir judrus kaip ir seniau buvo tą vakarą po to įvykio . Tik buvo sušilęs, suprakaitavęs, turbūt dėl to ,kad labai ir pats išsigando ir klykė kiek jėgų turėjo .. Sakote gydytojai pasirodyti, bet šiandien jau praėjo antra diena, gausiu juodai pylos nuo gydytojos, ir turbūt nieko nebenustatys kai tiek laiko praėjo verysad.gif Žinoma, vaiko sveikata svarbiausia pasaulyje, o ne tai ,kad "gausiu pylos nuo gydytojos" . Dabar jau pasiruošiau pledą ant grindų, jei kur išeinu, vaiką ant grindų paliekų ir taip darysiu visada.
Atsakyti
mes tai ant ciuzinio iki 1,5 gulim. Ir taip su treciu. Bet nors traumu nera, ramiai gali ropineti, palieku miegoti ramiai.
Atsakyti
Mano mažasis buvo iškritęs iš automobilinės kėdutės, kuri stovėjo ant rašomojo stalo, jam buvo apie 4 mėn. doh.gif Vyresnėlė sėdėjo piešė, ėjau į WC ir paprašiau jos pabūti su broliu, nieko blogo nepagalvojus kėdutę užkėliau ant stalo ir nuėjau. Nenupasakosiu to jausmo, kurį jaučiau išgirdus bum ir kaip bėgau į kambarį doh.gif Kadangi mažius dar nei sėstis pats bandė, nei ką aš jo paprasčiausiai nesegdavau doh.gif Vyresnėlė sugalvojo pakalbint broliuką ir matyt per daug palenkė kėdutę į save, ko pasekoje brolis ir persisvėrė doh.gif Ačiū D. kad viskas baigėsi gerai, atsipirkom tik nedidele kraujosruva ant žanduko, nes matyt ant jo ir krito unsure.gif
Atsakyti
Manajai dabar 9 su puse men.Jei palieku ant grindu,tai visad kur nors isikibusi stojasi,bestovedama griuna ant grindu ir dazniausiai ant galvytes doh.gif ir tas gan daznai,labai bijau kad nuo tokio dazno kritimo ant galvytes nebutu pasekmiu verysad.gif g.gif
Atsakyti
visko nutinka .. bet gerai, kai viskas gerai baigiasi..
maniškis tai naktį miegojo su manim lovoj, tai išsirideno ir nukrito, bet gerai, kad galvytė krito ant crocs šlepečių (amortizavo guma).. tai net neverkė..
Atsakyti
buwom ir mes iskrite is lowos,aukstis 60cm,buwo berods 6men.nieko,nelb verke,issigando.sveika skaip ridikas,db dar ne tiek visokiu kritimu ir traumu uzturim wink.gif svarbu ka dviska sgerai baigias,mamos lb issigasta ir pergywena nei patys vaikai wink.gif
Atsakyti
vakar ryte jis man nusivertė nuo lovos prie mano akių, tiesiog nespėjau apsisukti ir sugriebti, o jis pradėję intensyviai vartytis, nesitikėjau, kad taip nusivers. Pataikė tiesiai ant pilvuko, apžiūrėjau visą- nieko nebuvo užzsigavęs, tai tik tam kartui buvo pilnos akys ašarų. Aišku, man išgąsčio visai dienai blink.gif
Atsakyti
Na, mamos, as turbut rekordininke su savo vaiko kritinejimais! doh.gif Nepasigirti rasau, o kaip tik pastatyti save ant gedos stulpo! verysad.gif
Pirmas kartas buvo, kai as vaika supavau vezime viena ranka, o kita ranka rasinejau kompiuteriu ir zinoma spoksojau i ekrana. tada vaikis sugebejo atsisesti vezime ir persivertes sleptlejo zemyn ant galvos! blink.gif Laimei greiciausiai krito ant vezimo rato, tai visai lengvai nuslydo (vezimas emeljungos, tai ratai dideli, pripuciami, minksti), Tada tik cyptelejo ir toliau buvo patenkintas lyg nieko nebuve, puole zisti kruti. Nezinojau ka daryti, skambinti gretajai, as laukti kazko, nes vaikas taip normaliai net ir neverke! g.gif Nusprendziau stebeti ir laukti. laimei viskas baigesi kaip nieko ir nebuve!
Kiti atvejai tai kritimai is lovu - na taip kvailai kritinejes irgi... prie pat musu akiu.. ir nors musu lova vienu krastu pristumta prie sienos, kitas krastas buvo uzstumtas lovyte, vis tiek per sekunde pro likusi laisva krasta sugebedavo nuvirsti! doh.gif Ant tiek judrus ir greitas, kad nespedavom net uz kojos paciupti kaip repliodavo tai ir ,,nurepliodavo" ant zemes. Nors lova ir auksta ir ant zemes nera kilimu, bet visi kartai labai laimingi, kazkaip ,,minkstai" pavykdavo nusiridenti, sucypdavo kokia 10-15 sek ir toliau jau i trasa susiruosdavo.
Na, bet vienas kartas buvo jau visai ir nelaimingas, kai buvo gal 13 men ir jau mokejo vaikscioti, o tiksliau begioti (!) leke per kambari uzkliuvo o kazkokio zaisliuko ir krisdamas trnekesi ant kito zaisliuko veiduku (tas kitas zaisliukas berods buvo FP ziedeliu movimo piramide).Tada taip pylesi nosyt, kad is jos lasejo kraujas, o pati nosyte pasirode patinusi ir kreivoka verysad.gif Susiskambinau su LOR gyd ir susitariau skubiai apziurai. Tai liepe laukti tris dienas, kol atslugs patinimas ir po to atvaziuoti pasirodyti. Na, dekui Die, jis nepamate nieko labai baisaus, sake, viskas sugis, bet man ir dabar nosyte siek tiek pakrypusi.. Va uz sita as save grauziu ir grauziu kiekviena diena ir meldziu dievo, kad neliktu rimtesniu pasekmiu o augant issilygintu...
Atsakyti
Na, bet vienas kartas buvo jau visai ir nelaimingas, kai buvo gal 13 men ir jau mokejo vaikscioti, o tiksliau begioti (!) leke per kambari uzkliuvo o kazkokio zaisliuko ir krisdamas trnekesi ant kito zaisliuko veiduku (tas kitas zaisliukas berods buvo FP ziedeliu movimo piramide).Tada taip pylesi nosyt, kad is jos lasejo kraujas, o pati nosyte pasirode patinusi ir kreivoka  verysad.gif Susiskambinau su LOR gyd ir susitariau skubiai apziurai. Tai liepe laukti tris dienas, kol atslugs patinimas ir po to atvaziuoti pasirodyti. Na, dekui Die, jis nepamate nieko labai baisaus, sake, viskas sugis, bet man ir dabar nosyte siek tiek pakrypusi.. Va uz sita as save grauziu ir grauziu kiekviena diena ir meldziu dievo, kad neliktu rimtesniu pasekmiu o augant issilygintu...

kai mano dukrai buvo 3.5 metuku,darzelyje berniukas ja pastume,ji krito veiduku i medini suoliuka,pataike su nosyte,kraujas liejosi laisvai verysad.gif ,pas medikus veziau po 2 dienu,nes galvojau kad praeis tynimas,loriste padare nuotrauka,buvo luzusi pertvara , nosyte buvo kreiva,todel dave siuntima operuotis,ligonines gydytojai nusprende neoperuoti,nes per tas dienas jau buvo pradeja gyti ir ju nuomone atsistate i savo vietas,operacija butu buvusi ne is maloniu,nes reiketu vel lauzyti kauliukus kad i vietas sudeti doh.gif ,sake niekada nelaukti kada praeis tynimas,nes tik pasunkinam padeti blush2.gif ,dabar jos nosyte lygtai ir tiesi,bet kai loriste ziurejo ,yra viduje pakitimu,viena puse siauresne,todel daznai sirgo sloga ir ausu uzdegimu doh.gif ,dabar ji jau didele ,slogos daznai neserga,bet kai suserga buna liudna doh.gif
Atsakyti
Stai ir musu vaikas nukrito...tiksliau pats nusprende ryte islipti is savo vaikiskos lovytes,ir mes atsikelem nuo bum garso ir nuo mano vyro riksmo b''''tttt kas cia:D Mano suneliui 1.5 metuku,lovos dugnas zemiausioje padetyje ir nu niekaip nemaniau kad jam pavyks...zodziu pasidejo jis pagalve,ant virsaus antklode susisuko ir kazkaip islindo,dar buvo apsauga uzdeta,gal dar ir tai padejo...reke,stebejom puse dienos,nusprendem visgi parodyt gydytojoms nes turim antra 2 men vaikeli ir nelabai yra laiko taip jau vaika stebet,tai galvoju maza ko nepastebesiu....aciu D. viskas gerai,sviete galvyte...labiausiai buvo baisu del sprando...nu ir va...cia raso kalti visi...o kas kaltas?smile.gif net nezinau....stai jums ir lovytes kur rasoma iki 2-3 metu:)
Anksciau buvo nukrites nuo skalbimo masinos,kur buvo uzdetas vystymo stalas...vyras atsisuko prie kriaukles, ir net nebuvo ne trumpam atrodo palikes,nes pas mus labai maza vonia ir tik reik ranka istiest,bet 5 men kudikis sugebejo nukrist...baisu buvo,net negaliu atpasakot,ilekiau o vyras pats baltas visas ir stovi net negali pajudet...bet aciu D. irgi tuomet viskas buvo gerai...

Ziauriai judrus tas musu maziukas,visur krenta,ir visur galva uzsigauna,net eidamas i stala koki ar siena atsitrenkia..nu jau pripratom,o kiek kartu ant grindu krito,o dar lauke ant pakausio,o dabar paskaicius baisu darosi kaip buna ivairiai....
Atsakyti
Mano dukra nukrito kai buvo 6 mėnesių. Nuvažiavau į ligoninę, pilna baimės. Takse vaikas pradėjo merkt akis, miegot. Aš kažkur prisiskaičius, kad nukritus vaikui negalima duot užmigt, nes tipo smegenys miego metu padidėja kažkiek ir jeigu yra smegenų sukretimas tai miego metu gali atsitikti bėda.. Nzn iš kur aš tai ištraukia, bet kai mano vaikas pradėjo miegot aš pati vos ne alpt pradėjau "kodėl ji nori miegot?? Per anksti, ne jos laikas, o ji užmiega!! "
atvažiavom, palaukėm kiek, padarė rentgeną išleido namo pasakė viskas gerai, bet -iūrėt dar 72 val. a nepardės vemt ar nepasikeis elgesys. Nu ir ką? Antrą dieną pardėjo baisiai vemt, žiema buvo, visa striukė, vėžimėlis... Kviečiau prie parduotuvės greitąją, nuvežė į ligoninę, ištyrė ir pasirodė ..... vaikas pagavo roto virusą būdamas pirmą kartą ligonijėje!!!
Tai vat kaip būna...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo virduliukas: 29 kovo 2013 - 11:48