Gražu, net prisiminiau savo pirmus "sodus", viskas labai panašu, bet kai įsivažiavau beveik visus tokius išdovanojau - mieli, gražūs, bet gaila nežydintys.
Ak, pasiilgau savųjų, galima sakyt visą miegojimą nemačiau, tikiuos lavonėlių daug nerasiu.
QUOTE(Ziuzia @ 2008 02 21, 16:48)
Rositina, gali būti, kad jam nuolat per šilta ir jis nepailsi, bet gali būti ir kad jam pernelyg tamsu... Net ir epifitams reikia šviesos, kad žydėtų...
nu sviesos tai jam trukti neturetu, nes jis stovi prie lango...

Nuo laistymo rezhimo irgi priklauso. Kelis menesius per metus jiems reikia leist "papasninkauti" - mazhiau lieti...
QUOTE(Ziuzia @ 2008 02 21, 15:48)
Net ir epifitams reikia šviesos, kad žydėtų...
Vasara as juos planuoju i lauka istremt

QUOTE(Tina* @ 2008 02 22, 16:35)
Vat ir aš mintį audžiu apie savo gėrybių vasarojimą lauke

QUOTE(rimaaa @ 2008 02 22, 10:10)
Jau dabar lieti? man atrodo dar per anksti
, nu reiks pabandyt po truputi...
Skaitineju tai pastoviai forumus, bet vienur raso kad kovo menesi, kitru kai ziedus kraut pradeda ar virsuneles svieseja, tai ir nebaisku man buvo
, kadangi jau kelis praradau labai didelius tai dabar labai atsargi esu....
pas mane ziemojo 41 kaktusiukas, bet 4 netekau
, siaip gana siltai jie ziemoja, bet neturiu kur kitur laikyt mieste.
beveik visi yra http://public.fotki....imaaa/kaktusai/,
dar turputi pasipilde, tai fotosesijos dar neatlikau

Skaitineju tai pastoviai forumus, bet vienur raso kad kovo menesi, kitru kai ziedus kraut pradeda ar virsuneles svieseja, tai ir nebaisku man buvo

pas mane ziemojo 41 kaktusiukas, bet 4 netekau

beveik visi yra http://public.fotki....imaaa/kaktusai/,
dar turputi pasipilde, tai fotosesijos dar neatlikau

Man irgi atrodo, kad dar per anksti. Dar per mažai saulės. Jei jie dar nelabai prabudę ar nelabai raukšlėjasi, tai dar nereikėtų lieti. O lieti pirmą kartą reikia labai mažai. Aš prieš du metus susipūdžiau tris. O pernai jau nė vieno. Žiūrėsiu, kaip bus šiemet. Manieji dar nelabai bunda - tai dar laukiu

QUOTE(anril @ 2008 02 22, 17:05)
Man irgi atrodo, kad dar per anksti. Dar per mažai saulės. Jei jie dar nelabai prabudę ar nelabai raukšlėjasi, tai dar nereikėtų lieti. O lieti pirmą kartą reikia labai mažai. Aš prieš du metus susipūdžiau tris. O pernai jau nė vieno. Žiūrėsiu, kaip bus šiemet. Manieji dar nelabai bunda - tai dar laukiu 

Aš ko gero busiu paskubėjusi su sustatymu ant palangių ir palaistymu.

QUOTE(Vilioja @ 2008 02 22, 15:50)
Vat ir aš mintį audžiu apie savo gėrybių vasarojimą lauke
Darysi kokią pastogę? Pasidalink mintimis 

Gal tik pasaugosiu, kad tiesioginiu saules spinduliu daug negautu, t.y. tiesiai ant saules nekeptu. Manau ant kokios medzio sakos jam patiktu pakabinamam vazone suptis. Arba po medziu su vazonu pastatyti, arba po medziu pastatyti kelma koki, o ji vazona istatyti - ir grazu, ir tvirta, ir jam gera. Tik va - pas mane medziai visi dar mazi. Teks dar kazka galvoti.
Itariu, kad pabuves lauke jis tikrai prazystu. Paprastai kitaip nebuna

Cia as konkreciai apie tuos lapenius, manau dar dickiams echinopsiams lauke patiktu. Jiems ir saules daugiau galima.
Mano močiutė turėjo didelį epiphylum'ą. Kiekvieną vasarą laikydavo lauke niekuo nedengtą prie namo rytinėj pusėj. Nereikia ir sakyt, kad kaskart jis po 80-90 žiedų sukraudavo...

Pati nebandzhiau, bet skaichiau, kad epifitu (ne tik lapeniu, bet ir plokshteniu ir nareniu) pabuvojimas lauke vasaros metu tikrai padeda jiems prazhydeti... Vienas schlumbergeru augintojas rashe, kad kasmet savo vazonus "ishtremia" i lauka vos ne iki pirmu shalnu... Zhydi kaip ishproteje. Tik vienas minusas - reikia pasirupinti, kad per vasara i vazonus parazitu neprilistu, jei laikai sode ar darzhe... Bet chia turbut galima ka nors sugalvoti.
Mano mama savo senukus epiphylum`us visada pavasarį išneša į lauką,pastato prie namo,kad saulė jų visą dieną nekepintų,tik vakare palepintų...jei labai lietingas metas,pastato kur po medžiu ar po laiptais....bet kad jų nelabai prinešiosi,dydis ir svoris ohogo...tai vat kas met apsipila gausybe žiedų
Tik nuo skruzdžių reikia saugot,nes ojojoj kaip mėgsta jos ten įsisukti...
Tą patį ir Cinside su Ziuzia sako

Tą patį ir Cinside su Ziuzia sako

Jau iš žiemojimo patalpos atsinešėt namo kaktusus?
O aš vis dar kovo laukiu.
Mąstau, kur reiks pastatyt, nes palangės per žiemą tapo perpildytos
Maniškiai tai dar neprabudę. Beją žiemoja kartu ir epiphylum'as. O kaip geriaus kaktusiukas neštis namo ar saulėtą dieną ar kai apsiniaukę arba lyja?