Įkraunama...
Įkraunama...

Klientas visada teisus

QUOTE(TauRe @ 2005 04 09, 08:00)
  Bet kokia parduotuvė greit užsilenkia, jei joje dirba mymros arba bent tos mymros ten ilgai nedirba.

Parduotuve ar pan. uzsilenkia ne todel ,kad myros ten dirba,o todel,kad nevykes savininkas vadovauja biggrin.gif
O apskritai cia juk kalbama apie " zmogaus ORUMO PAZEMINIMA".Ka tai reiskia-kai pirkejas zemina pardaveja(arba i provincijos uzeiga uzgriuve chamai vaiko padavejas ar izeidineja kitus esancius klientus-negi ir jie visada teisus?),arba atvirksciai-pardavejas zemina pirkeja(juk rase cia merginos,kad paklausus kvepalu kainos,kartais gauna atskyma-sitie-brangus).....
Zinoma,kad pardavejas ar pan. privalo elgtis maloniai,sypsotis,bet ir klientas turetu zinoti tokius zodzius,kaip prasom,aciu,atsiprasau...ABIPUSE PAGARBA-tai yra svarbiausia-visur ir visada.
Atsakyti
aš papasakosiu savo istorija.aš esu konsultantė baldų parduotuvėje.gryžau iš po atostogų ir iš karto išleidau kolegę,taigi sunkiai susigaudžiau kas ką užsisakė kam ko trūko ir pan.ir ateina pas mane isterikė moteriškė,kuri nesulaukia baldų.visaip mane iškolioja,pažada kad mane išmes iš darbo,užsirašo mano pavardę ir t.t.žodžiu pasijutau sutrypta,pažeminta.pasirodo,ji pati nebuvo namie,pasakė kad jai šią savaitę nevežtų baldų.o atėjusi putojasi kodėl jai nevežė. doh.gif taigi,niekuo dėta pardavėjo liko iškolioto,visaip išvadinta.o aš dar jai sugebėjau suregsti taip kad ji per kelias dienas gautu tuos savo baldus.bet vistiek likau pati blogiausia pardavėja.kaip norėtusi tokius žmones gun_bandana.gif kai pati nueinu į parduotuvę tai atrodo tikrai suprantu kad tos pardavėjos ne prie ko,gi ne jos tuos baldus daro,ne jos dešrą pakuoja.nesupratingi ir pikti tie žmonės šiais laikais verysad.gif
Atsakyti
NE VISADA
Atsakyti
Mes pamirštame,kad prieš mus tokie pat žmonės,dirbantys sunkų ir mažai apmokamą darbą.Mes patys pamirštame nors minimaliai nusišypsoti,pasisveikinti,padėkoti.Ir tada mūsų tariamas pasididžiavimas bumerangu sugrįžta mums patiems.
Atsakyti
Viskas merginos priklauso nuo mūsų pačių požiūrio wink.gif kaip mes žiūrime į aptarnaujantį personalą-jei pagarbiai ir kaip į žmogų, tai ir mus aptarnauja su malonumu. Pati dabar esu aptarnajantis personalas. Prisižiūriu visko-tiesiog net vien tik iš to kaip žmogus įeina į parduotuvę gali pasakyti kaip jis elgsis. doh.gif Vieni ateina pilni arogancijos ir pasikėlimo prieš pardavėjas, kiti maloniai nusišypso, pasisveikina. Va šiom dienom buvo atėję močiutė mama ir vaikas kokių 3metų... vaikas ima, taso visas prekes, maigo žaislus, pakuotes drąsko...mano kolegė jam švelniai duoda pastabą-jis nereaguoja, ji vėl švelniai pagrūmoja pirštu jam-o tada močiutė kaip šoks kolegei į akis-tu čia mano vaikui negrūmok, ir neaiškink ką jam daryti-ką nori tą daro jis...ji sako-ponia, bet mes atsakingos materialiai už prekes, jei jūsų vaikas sugadins-mums reiks mokėti. O ji vistiek-mano vaikas darys ką nori, o aš ant tavęs skundą parašysiu... blink.gif Ir kas teisus??? močiutė pilna pasipūtimo ir leidžianti anūkėliui daryt ko įsigeidžia ar pardavėja, kuri yra atsakinga už prekes?
Atsakyti
bjauri močiutė blink.gif pasmus tai pasitaikė,kad vaiką su visais batais ant baldų užkėlė,tai mes pasakėm:gal nereikėtų vaiko ant naujų baldų kilnoti.nu kad nepatenkinti buvo.o šiaip kai ateina su vaikais tai akių nenuleidžiu nuo jų,o kai suaugę vaikšto lyg ne su vaikais tai tokį žvilgsni į vaikus metu,lendančius ir imančius ko nereik metu,kad jie iš kart lekia pas mamas thumbup.gif nu taip negražiai darau,bet ką daryt kai partalina odinį komplektą.neišsimokėsiu paskui doh.gif
Atsakyti
as taip pat dirbu su klietais, tai po intensyvau 2 metu darbo, pradejau nedirbantiems pensininkams pavydet. Tikrai nesu iš silpniaus ių žmonių tipo, ir tikrai nemažai kursų ta tema išklausius, bet nu ką aš žinau... g.gif Preitą sav. vienas personažas darbe mane visą valandą terorizavo, piktinosi visais jam nepalankiais įstatymais wacko.gif , valdžia ir pnš. tai tikrai kokią valandą mane koneveikė, pasikviečiau savo skyriaus viršininkię, tai ji jau bandė su juo mandagiai kalbėtis, to dar neužteko iškvietėm didesnį viršininką, vies tiek žmogus plūdosi, tai galų gale su grasininmai pagaliau išsinešdimo, bet po kokių 5 min. įkišo galvą pro duris ir dar pagrasino. Tai žinote tą dieną jau vaistų gėriau, na tikiuosi tam piliečiui gal geriau pasidarė frusty.gif
Atsakyti
pasiskaiciau as cia tuos komentarus ir susidare man toks ispudis kad cia aptarinejamas tipiskas lietuviu bruozas,savanaudiskumas...as klientas as teisus...as galiu rekti noriu ir turiu gauti dabar,pyktis,kito neuzjautimas nesupratimas,juk tokie visi lietuviai bejausmiai atrodo,retas kuris bus malonus.zino savo teisias tik gaila kad pareigas pamirso...
Atsakyti
Na as pastebejau toki dalyka,kad yra tokios parduotuves kur parduodamos brangos prekes,kaip pvz. kokie laikrodziai brangus,ar kokie rubai uzeinu as i ta parduotuve,ir po to galvoju nu ko as cia uzejau doh.gif taip baisiai jautiesi kai tave vizualiai nuo galvos iki koju ivertina,ar "turesi pinigu ka nors ten nupirkt",na aisku ten parinktos atitinkamos konsultates kuriu ka nors paklausus kai jos atsakineja kartais net juokas ima is atsakymu.Arba del kompetencijos,praeitais metais sugalvojom su MB, pirksti Navigacija,uzejom i specializuota parduotuve,issirinke konkrecius 2 modelius ir pries tai gerai paskaite apie juos(funkcijas ir t.t.) na ir galvoju dar ten ka nors naudingo suzinosim,kai mes paklausem kuo skiriasi tie du modeliai?Atsakymas - "Nu net nezinau ekranas didesnis",nu zinokit vos vietoj nenugriuvom kaip juokiemes,na visiskai nieko nezinoti apie savo prekes,hmmm g.gif na aisku gal zmogus neseniai dirbo ka ten gali zinoti,tai parvaziavom namo nieko nenupirke biggrin.gif
Atsakyti
AS gyvenu provincijoj.Daznai tenka uzeiti i Maxima.Tai vienoj kasoj daznai sedi jauna moteris.Na bet tokiu jau susiraukusiu veidu,tokia pikta,kad man stovint prie kitos kasos ir paziourejus i jos fizionomija,net juokas ima.Galvoju,moterie,jei jau tau taip nemielas tas darbas,taip nekenti tu pirkeju,eik dirbt ten kur nera zmoniu.Karta ir girdejau,kad kazka pirkejui aiskino tokia veido fizionomija...baisu.
Atsakyti
oj kokia sena tema wink.gif bet pasireikšiu. Aš pardavėja, ir niekad nesiskundžiau atlyginimu. g.gif Gal čia todėl kad Vilniuje? ir draugą turiu maximoj dirba (Vilniuje) irgi ten tikrai tikrai ne minimumas g.gif ir išvis, jeigu mokytis nenorėjau smarkiai, talentų kažkokių superinių neturiu- vat ir esu pardavėja. Beje čia manau puikiai galiu realizuot save, stengtis ir dirbti ir kilt karjeros laiptais, kas yra visiškai įmanoma. O ne tik susiraukusiu veiduku atmušinėt klientus. Kad ir koks klientas neteisus- viskas išsprendžiama su šypsena. Tame ir yra mūsų profesionalumas. wink.gif
Atsakyti