Galbūt kvepinasi po darbo valandų arba darbo metu purškiasi miniminimaliai, nes nei vienoje įstaigoje nejaučiau nei debesų, nei šleifų, nei angelų.
Atsiverciau pasiziureti savo darbovietes Handbook'a,kuriame visos taisykles,pareigos ir t.t..ir kaip tik kur punktas apie apranga yra nurodyta,kad kvepinimasis turi buti-"moderate"..as megstu gana stiprius kvapus,taciau per 7 metus ne vienos pastabos nesulaukiau del savo kvepalu ir tie patys Insolence ne karta yra sulauke komplimentu is bendradarbiu ir klientu..

Mano darbo sutarty nurodyta juodu ant balto - no heady perfumes, aprasyta kaip turi atrodyti plaukai, nagai, makiazas. Tam yra skirta daugiau nei puse puslapio (is 16 psl.). Tokie punktai UK buna visose istaigose, tiesiogiai dirbanciose su klientais (kaip minejau anksciau - bankai, ligonines, viesbuciai - kuo klientai turtingesni, tuo daugiau reikalavimu). Lietuvoj neteko nieko panasaus girdeti, tai labiau savimones dalykas negu sutartim abibreziamas.
Radau toki puslapi su labai idomiais aprangos deriniais, kur nurodyti ir prie jų tinkantys kvepalai. Pavyzdžiui man tokia apranga atrodo labai tinkanti prie "smilkalinių - rytietiškų" kvepalų
:
http://www.polyvore..../set?id=3962247

http://www.polyvore..../set?id=3962247
QUOTE(Brasa @ 2009 02 26, 09:02)
Radau toki puslapi su labai idomiais aprangos deriniais, kur nurodyti ir prie jų tinkantys kvepalai. Pavyzdžiui man tokia apranga atrodo labai tinkanti prie "smilkalinių - rytietiškų" kvepalų
:

Na , čia kaip matau, derinama viso labo spalvinė gama - prie raudonos suknytės - raudonas buteliukas, prie žalios- žalias ir t.t. Gražus žaidimas spalvomis, bet ką tai bendro turi su uosle?

QUOTE(Africa @ 2009 02 26, 10:22)
Na , čia kaip matau, derinama viso labo spalvinė gama - prie raudonos suknytės - raudonas buteliukas, prie žalios- žalias ir t.t. Gražus žaidimas spalvomis, bet ką tai bendro turi su uosle?
Man patinka derinti patį kvapą prie aprangos, o ne jo pakuotę ar skysčio spalvą, o dar labiau prie nuotaikos.

Na, kiek aš žiūrėjau, tai nelabai... Ir pats kvapas derinamas - klasikinis - labiau su klasikine apranga, lengvi aromatai - su romantišku aprangos stiliumi

Va, čia man "promachas"

http://www.polyvore..../set?id=6641484
pratęsiu temą...
prie juodos aprangos man idealiai tinka Tom Ford bet kuris buteliukas, taip pat norisi odos kvapo
einant i teatrą, dėvint solidų rūbą, pirma mintis šaunanti į galvą - Shalimar
kartais Hermes 24 Faubourg
prie balto megztuko prisimenu vaniles aromatus
vasara, lengvi drabužiai - traukia gaivūs kvapai, serbentai, greipfrutai, labai patinka mėtos
šokiams po atviru dangum su malonumu renkuosi Samsara, Dior Midnight poison
apskritai, mano kvėpinimosi ypatumai pirmiausiai priklauso nuo būsenos ir nuotaikos esamuoju laiku
prie juodos aprangos man idealiai tinka Tom Ford bet kuris buteliukas, taip pat norisi odos kvapo
einant i teatrą, dėvint solidų rūbą, pirma mintis šaunanti į galvą - Shalimar

prie balto megztuko prisimenu vaniles aromatus
vasara, lengvi drabužiai - traukia gaivūs kvapai, serbentai, greipfrutai, labai patinka mėtos
šokiams po atviru dangum su malonumu renkuosi Samsara, Dior Midnight poison
apskritai, mano kvėpinimosi ypatumai pirmiausiai priklauso nuo būsenos ir nuotaikos esamuoju laiku

QUOTE(AMARILIS @ 2010 09 04, 17:22)
Kazkodel "patyrusiu parfumisciu" tarpe paplytusi nuomone, kad derinti kvepalus prie plauku ar drabuziu spalvos, rengimuosi stiliaus ar amziaus- neisprusimo zenklas. Atseit vienintelis kriterijus- ar kvapas patinka ir ar yra noro siandien pasikvepinti butent juo. As gi laikausi priesingos nuomones. Kvepalai man yra tam tikras aksesuaras, ivaizdzio dalis, kaip ir drabuziai, papuosalai, sukuosena, makiazas. Kas is to, kad man pvz. patinka persikine spalva, jei as zinau, kad man ji deja netinka? Arba merginai gali patikti trumpi sijonai, taciau objektyviai ivertusi savo kojas, parenka sau tinkamesni ilgi, nei super mini. o ar teisinga, jei 70 metu moteris rengsis vienodai su savo anuke? Tas pats galioja ir kvepalams. Reikia ivertinti, kokie kvepalai tinka prie tam tikros progos, drabuziu stiliaus ir svarbiausia zmogaus temperamento ir isvaizdos ipatumu. Tada bus sukurtas tam tiktas vientisumas, nebus taip, kad kvapas (nors ir puikus) atskirai, o zmogus- atskirai. Kitas dalykas, kad parinkti toki kvapa labai sunku, labai retai gali pataikyti i "desimtuka". Bet kai pataikai, tai jauti. Todel pvz. labai gerbiu moteris, kurie sugebejo parinkti sau tam tikra signature kvapa, ir nenori keisti ji jokiu kitu.
Kitas dalykas, kad i kvepalus galima ziureti ir kaip i tam tikra meno rusi. Dometis ivairiais, paciais netikeciausiais kvapu natomis ir t.t., taciau tai nereiskia, kad visa tai reikia purksti ant saves pries iseidama is namu
Kitas dalykas, kad i kvepalus galima ziureti ir kaip i tam tikra meno rusi. Dometis ivairiais, paciais netikeciausiais kvapu natomis ir t.t., taciau tai nereiskia, kad visa tai reikia purksti ant saves pries iseidama is namu

Amarilis tikiuosi nepyks, kad jos pasisakymą "atsinešiau" čia, į tinkamesnę temą.
Pirmiausiai irgi pasakyčiau - man kiekvienas žodis labai giliai įstrigo ir iš tiesų norėtųsi paploti

Kuo daugiau pažįstu kvepalus, tuo labiau man jie natūraliai "skirstosi" į kas kam kada tinka arba atrodo juokingai

Mane:
Šokiruoja tai, kas agresyviai išsimuša iš aplinkos - pvz. žiemą žolės kvapas. Testavau kartą tokius grynai žole dvelkiančius viduržiemy - tik šunį pavedžioti išėjau, akivaizdžiai matėsi - skersai žmonės žiūri, žvilgsniu nulydi... Arba šampaninis kvapas ryte, seksualus kvapas darbiniam susirinkime... Jeigu tikslas yra atkreipti dėmesį, tai galima taip elgtis, tikrai pavyks. Bet čia tas pats, kaip su trumpom rankovėm lauke stovėti gruodžio pabaigoje - pastebės, bet... Na aš nenorėčiau būti taip pastebėta

Šokiruoja tai, kas kelia asmenybės ir kvepalų prigimties/paskirties nedarną, pvz. tetulė, kurios masės triženklis skaičiukas, metelių duočiau 50+, padvelkia visiems gerai žinomu Madmuazelės kvapu. Man pasirodo keista. Taip pat aš žiūriu į trim dydžiais per mažus drabužius, išryškinančius "neprivalumus", į paaugliškuose apdaruose įsispraudusią pensininkę ir pan.
Man nuo to nei skauda, nei kainuoja - tai tik pažiūri, pagalvoji, kad pati taip nedaryčiau ir... Bet, kad tinka viskas visiems visur visada ir tik į nuotaiką reikia įsiklausyti... Ne... Turiu krūvą kvepalų sau, namams, nuotaikai, bet ne masėms ir kitą krūvą taip pat sau, nuotaikai, bet tinkamų viešai "dėvėti". Nežinomais kvepalais neberizikuoju purkštis, jeigu nėra laiko esant reikalui nueiti jų nusiplauti...
Tačiau, kas prie ko tinka man reikia ne paskaityti ir aklai praryti, o pajausti. Nes smagiai nuteikia pasakymai kaip pvz. "Versace crystal noir kvepia tik ant tamsių, o Bright crystal - tik ant šviesių." Natūraliai šaunanti į galvą išvada: Jeigu aš ryža tai jie man visai netinka ar reikia abiejų mix'u apsipurkšti?
Hm ...

Pamenu tokį labai puikų seną rusų filmą "Bevardė žvaigždė". Ten nuskambėjo tokia frazė: "Mona, tu tapai provincialė, tau pasidarė svarbu ką apie tave pagalvos žmonės"

Kiekvienas iš mūsų sprendžia kiek įsisprausti į tuos nerašytus (o gal kartais ir kur nors parašytus) eksterjero standartus. Man Amarilio ir rusmos pasisakymai pasirodė tokie labai "stepfordiški"

Kažin, ką apie taip pasakytų, pvz. Vivienne Westwood?

QUOTE(rusma @ 2010 09 06, 11:08)
Jei galvojat, kad as nesutinku, tai taip nera. Lygiai taip pat mastau.
Tik man anoje temoje uzkliuvo visai be konteksto pasakyti griezti 'ne' tam tikriems kvapas butent rudeniui, kuris man nenusakomas metu laikas (jame visi 4 metu laikai gali buti). Todel pasakymas - ne vieni jums (kam jums? net nezinant kam sakai) taikyti - ir uzkliuvo.
Rasau, nes lyg nuo manes viskas prasidejo

Papildyta:
QUOTE(Smauglius @ 2010 09 06, 14:41)
Hm ...
Pamenu tokį labai puikų seną rusų filmą "Bevardė žvaigždė". Ten nuskambėjo tokia frazė: "Mona, tu tapai provincialė, tau pasidarė svarbu ką apie tave pagalvos žmonės"
Kiekvienas iš mūsų sprendžia kiek įsisprausti į tuos nerašytus (o gal kartais ir kur nors parašytus) eksterjero standartus. Man Amarilio ir rusmos pasisakymai pasirodė tokie labai "stepfordiški"

Butent. Neturiu ka pridurti

QUOTE(rusma @ 2010 09 06, 11:08)
Testavau kartą tokius grynai žole dvelkiančius viduržiemy - tik šunį pavedžioti išėjau, akivaizdžiai matėsi - skersai žmonės žiūri, žvilgsniu nulydi...
Arba šampaninis kvapas ryte, seksualus kvapas darbiniam susirinkime... Jeigu tikslas yra atkreipti dėmesį, tai galima taip elgtis, tikrai pavyks.
Arba šampaninis kvapas ryte, seksualus kvapas darbiniam susirinkime... Jeigu tikslas yra atkreipti dėmesį, tai galima taip elgtis, tikrai pavyks.
netikiu, kad spoksojo dėl kvepalų

ir vėl netikiu

QUOTE(Smauglius @ 2010 09 06, 14:41)
Hm ...
Kiekvienas iš mūsų sprendžia kiek įsisprausti į tuos nerašytus (o gal kartais ir kur nors parašytus) eksterjero standartus.

Kiekvienas iš mūsų sprendžia kiek įsisprausti į tuos nerašytus (o gal kartais ir kur nors parašytus) eksterjero standartus.
Tikrai taip, kiekvienas sprendžia pats kiek sau gali leisti.
Žinoma, kad man rūpi ką pagalvos žmonės. Ypač tie, kurie gali turėti galimybę kaip nors paveikti mane asmeniškai, tarkime darbdavys. Ir žinoma, aš visada pažinimo tikslais stebiu reakciją tų, kurių nuomonė man nelabai rūpi, nes tokią pačią ar panašią turės ir tie, kurių rūpi.
Kvepalai man 1) rūbui ar aksesuarui tolygi priemonė, per kurią dalinai, neverbaliniu būdu pristatau save aplinkinimas. Yra tokia sena lietuviška patarlė "pagal drabužį sutinka, pagal protą palydi". Neinu į darbę su pižama ar tapkėm. Analogiškai, neleidžiu sau kai kurių "kvepalinių" sprendimų. Tegu tai atrodo provinciališkai... 2) pažinimo džiaugsmas, menas. Yra daugybė vietų kur galima reikštis kiek tik nori ir kaip tik nori. Tai tą ir darau.
Papildyta:
QUOTE(katalike @ 2010 09 06, 15:37)
"šampaninis kvapas" ryte tai ne šampanas ant darbo stalo
Čia rimtai, tikra situacija, esu šitą klausimą gavus iš kolegų. Tegu ir jumoro forma. Kabinete tvyrojo šampano kvapas. Pasijuokėm ir tiek.
O jeigu tai būtų buvę nepažįstami žmonės kurie nieko nebūtų pasakę į akis, bet gal to pakaktų, kad neįvyktų sandoris, nes jie nuspręstų, kad neblaivia galva jų sutartį skaitau?