Įkraunama...
Įkraunama...

Kvepalai ir apranga

QUOTE(rusma @ 2010 09 06, 15:53)
Čia rimtai, tikra situacija, esu šitą klausimą gavus iš kolegų. Tegu ir jumoro forma. Kabinete tvyrojo šampano kvapas. Pasijuokėm ir tiek.

O galima paklausti kokie konkreciai buvo kvepalai, labai jau mane suintrigavot tuo "sampano" kvapu kuris kvepe visiskai kaip sampanas.
Atsakyti
QUOTE(v-i-k-a @ 2010 09 06, 16:05)
O galima paklausti kokie konkreciai buvo kvepalai, labai jau mane suintrigavot tuo "sampano" kvapu kuris kvepe visiskai kaip sampanas.

Pirmą kartą tai buvo YSL Yvresse.

Antrą - Jean Patou Patou for ever. Jau tyčia išsitraukiau ir paklausiau ar aš vėl prikvėpinau šampano. Tai pritarė, kad jeigu ateis klientų, pagalvos, kad paslėpėm butelį.
Atsakyti
Visai noreciau kvepeti sampanu.. svarbu, ne alkoholio dvoku.. o sampanas - saldus auksinis kvapas.. mmm.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2010 09 06, 16:13)
Pirmą kartą tai buvo YSL Yvresse.

Antrą - Jean Patou Patou for ever. Jau tyčia išsitraukiau ir paklausiau ar aš vėl prikvėpinau šampano. Tai pritarė, kad jeigu ateis klientų, pagalvos, kad paslėpėm butelį.

Dabar zinosiu koki atmaza pasakyti jai "nelaiku" isgersiu sampano. biggrin.gif
Atsakyti
biggrin.gif
Dėl kvapų- priklauso kaip koks žmogus suvokia: užėjo kolegė į kabinetą ir paklausė: ko čia vaistais smirda? Atsakiau, jog čia kvepalai ir daviau pauostyt riešą, ji nustebo ir pasakė jog kvepia g.gif Kita kolegė praeidama pro mano kabinetą (durys visad atidaros nes dažnai vaikštau pirmyn atgal) paklausė, kas čia taip skaniai kvepia? Taigi vienas kvapas ir kardinaliai skirtingi suvokimai.
Beje mano apranga dažnokai prasilenkia su kvepalais blush2.gif pvz: Avignon ar kitus smilkalinius galiu pasikvėpinti apsirengus džinsus ir megztinį
Atsakyti
QUOTE(Žalia Rūta @ 2010 09 06, 16:16)
Visai noreciau kvepeti sampanu.. svarbu, ne alkoholio dvoku.. o sampanas - saldus auksinis kvapas.. mmm..  ax.gif

Aš ir nesakau, kad nenoriu kvepėti šampanu. Abeji yra tarp mano mylimiausių kvepalų. Gal ne dešimtuke, bet dvidešimtuke tikrai, ypač YSL. Bet aš nenoriu, kad nepažįstamas žmogus, kuris perka mano paslaugas, kurias galėtų nusipirkti ir kur nors kitur, atsisakytų jas pirkti, nusprendęs, kad geriu nuo pat ryto arba, kad kažkas geria mano aplinkoje sad.gif. Na jeigu kabinete tvyro šampano kvapas ar dažnas gilintųsi iš kur jis?

Dar kitas variantas - keistumas.... Yra vieni kvepalai kurie nors priplokit man atrodo turi šuns š... kvapą. Nežinau ant mano odos, ar ant visų... Bet bebandydama ir betyrinėdama ar tikrai jie turi tokį "akcentą" ar man vaidenasi, nes taip negali būti, iškvėpinau jau pusė atomiko. Ir man jie savotiškai patinka. Na tikrai ne tuo, kad man patiktų š... kvapai smile.gif - juose yra kažkas įdomaus, ypač tada, kai tas nemalonus kvapas išsisklaido. Bet į žmones nė už ką neičiau (tai nišinės parfumerijos kūrinys, kainuojantis už 100 ml 600-700 lt berods)...
Atsakyti
QUOTE(rusma @ 2010 09 06, 17:02)
Dar kitas variantas - keistumas.... Yra vieni kvepalai kurie nors priplokit man atrodo turi šuns š... kvapą. Nežinau ant mano odos, ar ant visų... Bet bebandydama ir betyrinėdama ar tikrai jie turi tokį "akcentą" ar man vaidenasi, nes taip negali būti, iškvėpinau jau pusė atomiko. Ir man jie savotiškai patinka. Na tikrai ne tuo, kad man patiktų š... kvapai smile.gif - juose yra kažkas įdomaus, ypač tada, kai tas nemalonus kvapas išsisklaido. Bet į žmones nė už ką neičiau (tai nišinės parfumerijos kūrinys, kainuojantis už 100 ml 600-700 lt berods)...

Kaip įdomu blink.gif biggrin.gif Ir kas gi tai per kvapas?
Atsakyti
QUOTE(Smauglius @ 2010 09 06, 14:41)
"Mona, tu tapai provincialė, tau pasidarė svarbu ką apie tave pagalvos žmonės.
Kiekvienas iš mūsų sprendžia kiek įsisprausti į tuos nerašytus (o gal kartais ir kur nors parašytus) eksterjero standartus.

Niekur nerasiau, kad man svarbu, ka apie mane pagalvos zmones. cool.gif Rasiau apie tai, kad kvapas ir kiti zmogaus isvaizdos ir charakterio ypatumai turi dereti tarpusavyje. O ar egzistuoja estetikoje objektyvus kriterijai- kas dera, o kas ne? Manau visgi egzistuoja. mirksiukas.gif Ne viskas yra 100% subjektyvu.

Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2010 09 06, 18:13)
Kaip įdomu blink.gif biggrin.gif  Ir kas gi tai per kvapas?

man irgi įdomu biggrin.gif ax.gif
Atsakyti
Galima prigalvoti kiek nori kvepalų derinimo taisyklių ir nemažiau būdų tom taisyklėm laužyti. Pavyzdžiui, visai logiška taisyklė, kad darbe netinkami alkoholinių natų turintys kvepalai, pvz. jau minėti YSL , Guerlain Samsara( užuomina į raudoną vyną), Insolence ( tikriausiai likeris biggrin.gif )ir dar visa eilė. Bet asmeniškai man ( nesakau nei kad tai blogai, nei kad gerai) , tai panašu kad ir į prietarų apie pinigų pritraukimo į namus/piniginę laikymąsi- pradedant raudonos piniginės įsigijimu, baigiant šluotos vartymu kampe- objektyviai lengviau tuos pinigus uždirbti nei galvoje išlaikyti visus tuos patarimus ir dar spėti jais pasinaudoti karsta.gif Kvepalus aš derinu pati prie savęs- tai yra prie savo asmenybės ir nuotaikos .Drabužius- prie asmenybės, nuotaikos, progos. Vadinasi, apranga su kvepalais kelis sąlyčio taškus ir nesiderinant turės. O dėl progos, kad ir sakysime, darbo, aš spendžiu itin primityviu būdu- derinu kvepalų kiekius. pavyzdžiui, darbui puikiausiai tinka išsivadėjusi Samsara , o visos Lempickos tai iš viso bendradarbių džiaugsmas biggrin.gif Taigi kvapas ,apranga ir visa kita tikrai sudaro visumą , bet ne tokiais juokingais būdais, kaip noir- tamsiaplaukėm, o bright- šviesiaplaukėms, o kur kas subtiliau .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tuberosa: 06 rugsėjo 2010 - 23:24
QUOTE(AMARILIS @ 2010 09 06, 20:15)
O ar egzistuoja estetikoje objektyvus kriterijai- kas dera, o kas ne? Manau visgi egzistuoja.  mirksiukas.gif Ne viskas yra 100% subjektyvu.

Estetikos kriterijai konkretaus laikmečio menuose vis kiti. Kinta jie daug dėl ko, bet didele dalim tie kriterijai - mados dalykas. O kada menas buvo objektyvus? Niekada. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingėnas @ 2010 09 06, 18:13)
Kaip įdomu blink.gif biggrin.gif  Ir kas gi tai per kvapas?

http://shop.lessente...EDP_100ml_spray
Vat štai šis parfumerijos šedevras man tapo labai įdomiu "žaisliuku" kaka jis ar caca...

Galvojau ilgai rašyt/nerašyt viešai, gal tik besidomėjusioms į AŽ, ale anokia gi čia paslaptis statistinio individo subjektyvi nuomonė...
Atsakyti