Labutisvisos fainos mamytes:) Esu truputi kriu kriu

apleidau forumiuka. Na zadu tikrai tirai tikrai pasitaisysiu.
Em kilo siokia tokia mintis. Musu jau visai nemazai ( o man jaunatvine skleroze:))))))) ) kartais pradedu jau painiotis tarp niku ir musu vaikuciu ligeliu. Gal kaip nors imanoma i prieki idet visu musu nikus ir musu vaikuciu vardukus, bei ju ligeles , ar sindormus. Kaip manot a? Gal kas tuo apsiimsit? Gal mokat tai padaryt, but labai saunu. As galeciau ir savo vaikinuko fotke asiust:))))) But tada kaskaip aiskiau ir gal kiek artimiau vieos kitas pazintume . Kaip manot?
Dabar labai smagu, kad prie musu prisijungiai ir Tu- erikita8726. Taigi pataikiai ten tiesiai kur ir reikia:))) I pati desimtuka. Suradai ta zmogeliuka, kurio ir ieskojai, o tokiu kaip as ir mano Lauriukas, bei Tavo mazylis yra labai labai mazai. Taigi kaip jau supratai as su suneliu Lauriuku esame taip pat aniridikai. Apie si sutrikima galiu papasakot tikrai nemaziau nei patys gydytojai. Mano stazas 32m. Taigi visko klausk kas tau idomu.
Dabar trumpai apie tai kas tai yra aniridia (Aniridija). Tai yra igimta akiu potologija. Potologija kai nera isisvisciusios raineles. Siaip askys atrodo juodos kaip cigonu:)))))), nes vyzdys juodas visas matosi. Siaip tokiu kaip mes pasaulyje ir Lietuvoje labai nedaug. Kaskada gydytoja yra minejusi, kad salyje busime apie koki tik 30. Dabar kuo sis sutrikimas ypatingas. Ypatingas jis tuo, kad nebuvimas raineles yra tolygus skylei pro kuria kiaurai praeina saules, ar ryski sviesa. Tai yra rainele zmones apsaugo nuo saules ir kitos pavojingos sviesos.Mes tos apsaugos neurime, stai del to atsiranda ypac nemazai akiu komplikaciju ir rimtu akiu ligu. Del sviesos sakykime saule degina musu akiu audinius, del to pakinta lesiukas ir vystosi katarakta, tai bene kaip ir flaukoma dazniausios aniridijos komlikacijos. Glaukoma atsiranda del to, kad kai nera raineles skies skystis nenubega ir kaupiasi. Taigi beveik visus aniridiku problema ne aniridija , bet jos komplikacijos. Glaukoma ir katarakta. Jei Tavo vaikui dar ner kataraktos as beeveik garantuota ji bus. Aniridikasm, ji beveik neisvengiama. Nors mes Lauriuka labai dabojame nuo jos jau 10 metu jam ir kolkas kataraktos dar vis nera. Nuo mazens nesioja fotochrominius akinukus. Tai yra patamsinti akinukai. Tamsoje jie pasvieseja, atrodo paparasti akiniai, o kai eini i ryskia sviesa( saule ar panasiai) jie savaime patamseja. Regejimo negale turintiems vaikams i metus kompesuoja po vienus akinukus. Taigi u tuos abejus stiklus mes gauname kompensacija kaip ir . Ir kadangi ji per maa tai kompensuoja tik viena stikla. O kita usimokame mes patys. Nebepamenu tiksliai kiek, bet atrodo gal 1toks stiklas kainuoja 125lt, o gal ir nusisnekejau nepamenu reik optikoj tiksliai klaust:)))))) Geriausia stikla rinkti rudos spalvos ( maziausia praleidzia saules sviesa).
+inau Tavo svarbaisiai kl. Ar jis neapaks. Kasdinti tikrai labai nenoreciau, tai sakau labai individualu ir prisklauso nuo kitu akiu komplikaciju. Kataraktos operacija kaip ir grazina siek tiek prarasta regejima, glaukomos operacija sustabdo akies nervo atrofija * regos nervo nykima), nes akies skystis ji spaudzia ir jis nyksta

(((.
Glaukomos operacija yra povojinga, apie aniridikams glaukomos operacija isvis kalbeti kritiska ir siaubinga. Tai jau paskutinis etapas. Tik tuo atveju kai gluakoma tampa visiskai nebesuvaldoma ja ystamasi atlikti. Nes ji ypac rizikinga ir paprasti akiu gydytojai jos net neapsiimtu atlikt.
Kalbekime pavyzdziais. Pazistu viena zmogu( mano drauge), kuri turejo be mano seimos aniridija. Jai labai sparciai progresavo glaukoma. I Kauno klinikas atvaziavusi amerikiee apsieme jei daryt glaukomos operacija. Po jos buvusi 12mete mergaite prarado visiskai regejima, nors pries tai mate net 10proc. Tai ivyko pries beveik 15 metu. Asisku dabar medicina galingesne, taciau ir dabar gydytojai apie glaukomos operacija aniridikui bijot ir uzvest kalba. kadangi musu labai mazai nezinau pazydzio kam butu daryta glaukomos operacija ( kai yra aniridija) ir kai tai butu pasiseke. Sakau musu nedaug todel ir patirties medikams nera, bet neturiu ir tokiu pavyzdziu, nors akluju ir silpnaregiu pasaulyje gyvenu nuo pat gimimo (man 32m). Zukauskas ( vaiku akiu klinikose) sake, kad pradetos kaaraktos operacijos, kai yra dirbtinis lesiukas implantuojamas su dirbtine rainele. Taciau jis sako, kad tokios operacijos tinka kai nera dar glaukomos. Viena anot jo mergaite is Siauliu kaip i mes:)))) neseniai yra taip operuota ( Kauno klinikose) ir gan sekmingai, taciau bet yra bet ji neturejo dar glaukomos. Taigi musu diziasuias priesas yra glaukoma ir kaip imanoma jos reikia labai saugotis, bei stebet akyspudi. Nepamirst lasiuku , saugotis karsio, neleist ilgai vaikui but pasilenkus ir taip toliau. Glaukomu daug formu. Vienos labai piktos kitos maziau. Esu truputi isigandusi, nes suneliui ti pernai rado glaukoma. Buvo ji nedidele, bet dabar nors spaudimas nedidelis su vienais vaistukais spaudimas nebekrenta. Taigi dabar lasiname lasiuku daug. Sausi turim vaziuot i Kauna tikrintis. Labai prasau Dievo, kad nukristu tas spaudimas. Dabar lasiname taip
rytas-cosopt
diena-trusopt
vakare cosopt ir fotilis.
Dar Tavo nuraminimui:))) Man glaukoma nustate tik pries sunelio gimima tai yra kai man buvo 22m. Dabar jau turiu tai 10 metu. Pastoviai lasinu tik imololi ir kolkas mano spaudimas akiu visai normalus. Meldziuos kad taip dar bus ilgai.
Tiesa labai daznai glaukoma isivysto ir neturintiems aniridijos, po paprastu kataraktos operaciju. Beveik kas antras operuotas kataraktos zmogus suluakia antrines glaukomos. taigi su glaukoma gyvenanciu yra nnnnnnn. Taip , kad mes esame daugiau prie glaukomos nei prie aniridijos prilipe:)))))) Apie glaukoma tikrai medziagos nnnnnnnn, o apie aniridija jos itin mazai, bet dabar apie ja zinai:))))
Tiesa dar , jei vaikui pradetu akys skaudet ir kakta verst gali but glaukomos priepolis( sukiles spaudimas). Ji mano mociute, kuri taip pat turejo aniridija mazindavo uzdedama ant akiu zalia bulve. Ir istie man labai padeda( nuima skausma)
Nu ir prirasiau:))))))) Sekmes Tauir visom kitom mamytem:))))) Linkejimai si Saules miesto:))