Įkraunama...
Įkraunama...

Skruzdėlynas

Šiaip šioje temoje anksčiau kažkas davęs buvo tokį receptą, kur irgi iš trupinių, ir su kond. pienu- bet ten pagal tą receptą reikia pačiai kepti trupinius.

O aš nenorėjau terliotis, nes vėlai vakare dariau, tai aš nekepiau trupinių pati, o naudojau krekerius trupintus- skonis kiek kitoks, nei pačios keptų trupinių, bet ant greičio tinka ir toks receptas:

Krekeriai- nesaldūs ir nesūrūs- o tie tokie be jokių skonių.

Rududu dėžutė, arba namie su visa skardine išsivirtas kond. pienas

Riešutai mėgstami (aš pirkau gatavai paskrudintus sveriamus žemės riešutus, skirtus prie alaus- jie sūrūs- bet kadangi masė saldi, tai man kažkaip tešloj kai įdedi riešutus, to sūrumo nesijaučia- gal dėl to, kad aš nemėgstu saldžiai, ir man netgi patinka, kai į saldumynus kažkas sūraus dedama, nes biskį nugesina tą saldumą- bet kas jautrus tokiems dalykams- geriau rinktis paprastus riešutus- aš tai tingėjau juos nužievinti, tai ėmiau tuos keptus)

Aguonos

Sviesto pakelis


Gamyba:

virtą kond. sumaišome su kambario temperatūroje palaikytu sviestu.

Suberiame sutrupintus krekerius (aš vieną krekerį, trupinau į kokias keturias dalis- turiu minty lietuviškus krekerius)- ir viską sumaišome- krekerių beriame tiek, kad masė pasidarytų tokio tirštumo, jog iš jos būtų galima nulipdyti pyragėius.

Lipdome norimo dydžioir formos pyragėlius- pradžioje jie gali pasirodyti perinkšti, bet kai šaldytuve pastingdysite, bus pats tas.

Galima apšlakstyti tirpintu šokoladu.

Aš dar į tuos tamsesnius dėjau ne tik virtą kond. pieną, bet pyliau šiek tiek ir nevirto kavinio kondensuoto (jį labai mėgstu)- geriau būtų ir jį virti, bet aš nenorėjau užsiimti, tai dėjau dalį rududu, dalį pyliau to kavinio kond. nevirto- bet kavinio ne per daug, jei nevirtas, kad nesigautų perskysta tešla.


Šiaip čia man kažkas panašaus į tinginį, tik smulkiau susmulkinami sausainiai, ir dedami krekeriai, nes kiti sausainiai būtų persaldu.

Skanaus drinks_cheers.gif

Viskas paprasta labai- bet kartais ir tai tinka pasilepinti savaitgalio rytą ax.gif
Atsakyti
Dėkui smile.gif
Niekad nebūčiau pagalvojusi su krekeriais daryti biggrin.gif O dar su sūriais riešutukais biggrin.gif
Įdomu būtų paragauti, turėtų būti įdomus skonis hihihi.gif
Atsakyti
Nu namiškiai nejaučia kad sūrūs riešutukai dėti lotuliukas.gif Arba jaučia, bet nesako biggrin.gif

Bet kond. pienas duoda tookį saldumą- kad jame prapuola visi sūrumai ir pašaliniai skoniai tongue.gif

Kas labai labai jau saldinukas yra , ir mėgsta saldžiai- tam gal jaustųsi druska, bet gi druskos ir šiaip deda į visokius pyragus truputį thumbup.gif

O šiaip, jo- mėgėja aš druskytės saldžiuose dalykuose- viena iš mano keistenybių tongue.gif

Atsakyti
Įdedu savo receptą SKRUZDĖLYNO.Skaitinėjau temą,bet lyg ir nemačiau tokio...

5 kiaušiniai
50g. gazuoto mineralinio vandens
miltų (tiek,kad tešla minkytųsi,bet,kad nebūtų per kieta).
riebalų virimui.

Miltus supilti į didesnį indą.Įmušti kiaušinius ir minkyti tešlą.(Aš paplakiau mikseriu,o visa kita minkiau ranka).Supilti mineralinį vandenį ir dar kartą minkyti apie 15 min.
Formuoti žagarėlius ar pan.-virti.
Glajų dariau tokį pat,kurie duoti šiame forume(pakartosiu):
1 stiklinė medaus
1 stiklinė cukraus
2 šaukštai vandens
30g.sviesto 1 šaukštas grietinės.

user posted image
user posted image
Skanaus thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ----Ingute----: 05 spalio 2008 - 11:56
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 04, 21:30)
O cia SRUZDELYNAS
             Pagal mano autentiska recepta tongue.gif  tongue.gif  tongue.gif
3 kiausinia ( didoki )
330g. miltu ( jeigu reikia dadedama)
3 saukstai spirito
2 saukstai aliejaus.

1 stikline dirbtino medaus
1 stikline cukraus
1 saukstas sviesto
2 saukstai grietines ( visus produktus truputi paverdi ir lipdai ta skanumyna) wub.gif  wub.gif  wub.gif



Reiks sventems pasigaminti si skanesta pagal Cipciuka.

O is tu produktu, kur tesla, tai viska sumaisai, suminkai, ir darai staciakampius ir kepi aliejuj?
O aguonom veliausiai apibarstyt?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugegele23: 22 spalio 2008 - 20:13
QUOTE(rugegele23 @ 2008 10 22, 21:11)
O aguonom veliausiai apibarstyt?


tai jau Taip, aguonas barstyti reikia jau pacioj pabaigoj arba tarp eiliu lipdant
Atsakyti
QUOTE(JOLKA999 @ 2008 09 09, 13:35)
mano skruzdelyno receptelis, teslai;1 kiausinis,100 g cukraus,70 g sviesto,4 sauksteliai pieno, 0,5 saukstelio sodos,130 g miltu. as dar idedu vaniles.  kremui;1 ind sutirstinto pieno,200 g sviesto,150 g riesutu,kokius megstat.  kiausini su cukrumi istrinti, sudeti  suminkstinta sviesta,piena,soda ir viska gerai ismaisyti.suberti miltus,suminkyti tesla ir palaikyti saldytuve 2 val. atsaldyta tesla sumalti mesmale ir paskleidus skardoje iskepti.atsaldyti,susmulkinti.trupinius sumaisyti su kremu.mase deti i dubeni,formuojant kalneli.virsu apibarstyti aguonom.padeti saltai kad sustingtu, skanaus smile.gif as visada darau is 2 normu.nezinau ar tai trupiniuotis,receptu knygoj raso kad skruzdelynas.zinau viena-tikrai skanus.



O soda nugesint reikia?
Atsakyti
AHA......uzsimaniai lotuliukas.gif , taip produktus visus sumaisai , ir minkai kol tesla bus vienalyte, na tokia svelniu paviesium , ir joje neturi matytis jokiu guzeliu , vienu zodziu minkyti ilgokai rolleyes.gif
Tik perspeju : ji is pradziu labai lips prie ranku ir indo kuriame minkai , tai reikia jas vis pasitepto aliejumi , po kiek tai laiko nustos jipti , tai reiks , kad tesla beveik isminkyta .
Tik nieko nedadedinek , jokiu kelimo milteliu , grietines ir t.t jie kai virs aliejuje padvigubes jeigu nepatrigubes doh.gif , tai nepjaustyk labai dideliais gabaliukais( zagareliais), o pjaustyk kaip tu nori : kvadratais ,trikampiais , staciakampiais.
Ir butinai pries kociojima smarkiai istepk stala aliejum !!!
SEKMES !!!!
Aguonas barstau , kai tik sudedu pora sluoksniu .
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 10 22, 22:01)
AHA......uzsimaniai lotuliukas.gif , taip produktus visus sumaisai , ir minkai kol tesla bus vienalyte, na tokia svelniu paviesium , ir joje neturi matytis jokiu guzeliu , vienu zodziu minkyti ilgokai rolleyes.gif
Tik perspeju : ji is pradziu labai lips prie ranku ir indo kuriame minkai , tai reikia jas vis pasitepto aliejumi , po kiek tai laiko nustos jipti , tai reiks , kad tesla beveik isminkyta .
Tik nieko nedadedinek , jokiu kelimo milteliu , grietines ir t.t jie kai virs aliejuje padvigubes jeigu nepatrigubes  doh.gif , tai nepjaustyk labai dideliais gabaliukais( zagareliais), o pjaustyk kaip tu nori : kvadratais ,trikampiais , staciakampiais.
Ir butinai pries kociojima smarkiai istepk stala aliejum !!!
SEKMES !!!!
Aguonas barstau , kai tik sudedu pora sluoksniu .



Supratau smile.gif bet tai vistiek ji darysiu tik sventem, o gal ir anskciau pabandymui. As jau ligone tikra su tais kepiniais doh.gif
Atsakyti
Skanu ax.gif Ir as eisiu tuoj gaminti, tik nezinau ar butina tesla det i saldytuva, ar iskart galiu daryti blush2.gif
Atsakyti
recepte nebuvo parasyta,tai as negesinau.soda nesijaucia. o gaunasi tai labai skanus.
Atsakyti
merginos, gal kas kur matet pirkti( o gal pacios naudojat) toki aparaciuka lakstiniams daryti( atrodo). sakau butu gerai su juo plonai iskocioti skruzdelyno tesla. kazin, o kur kepa tuos skruzdelynus, tai ten irgi rankom kankinasi, neisivaizduoju, jei per dienas moteriskem reikia vien kocioti, tai ir rankos nukristi gali doh.gif
Atsakyti