Įkraunama...
Įkraunama...

Nenoras maitinti krūtimi-3

cia visaj kita tema apie vaiko miegojima lovoje su tevais, bet pasisakysiu taip, kad mes nedejom ne vienai nakciai pas save i lova, MB mano didelis, bijojau kad neprispaustu, o ir ash tada negaliu kietai miegoti. o ir sexualiniam gyvenimui manau trugdytu ax.gif na, nereikia visada lovoj, bet buna juk miegi miegi prabundi netycia ir.. blush2.gif mano supratimas toks- tevai turi savo lovas, vaikas savo.
Atsakyti
QUOTE(soske @ 2008 03 01, 17:59)
cia visaj kita tema apie vaiko miegojima lovoje su tevais, bet pasisakysiu taip, kad mes nedejom ne vienai nakciai pas save i lova, MB mano didelis, bijojau kad neprispaustu, o ir ash tada negaliu kietai miegoti. o ir sexualiniam gyvenimui manau trugdytu  ax.gif na, nereikia visada lovoj, bet buna juk miegi miegi prabundi netycia ir..  blush2.gif mano supratimas toks- tevai turi savo lovas, vaikas savo.

pritariu, bet cia man atrodo kai jau paauges virs metuku, pusantru....

o kol visai mazylis, nu jauciu neiseis jo paikt lovytej vieno wub.gif
nebent lovyte prie pat lovos prisistumt 4u.gif

*****, gausim mes tuoj nuo moderatores i bliuska uz spama lotuliukas.gif lotuliukas.gif

p.s.: o kaip del sexo nestumo metu? blush2.gif mylejotes? iki 3 men gal geriau susilaikyt? unsure.gif
Atsakyti
snape lape, jeigu viskas gerai, negeresia persileidimas ar siaip problemu jokiu nera, tai tikrai galima ir galima iki paskutines dienos (ir paskutine diena irgi laugh.gif)
del to, kad vaikas tevu lovoje miega, tai jei miegos pradzioje, tai ipranta sako tie vaikai, paskui neiskrapstysi ilgai. galima juk lovyte prisistumti. musu vaiko lovyte buvo pristumta ish MB puses, nes jis naktim keldavosi lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nep @ 2008 03 01, 13:22)
Mamos prieziuros serganciam reikia ir misiiniu maitinamam ir mp.  Nuolat nukrypstate nuo pagrindines temos - MP. Todel neaiski jusu pozicija.

mano pozicija yra tokia, kad nevisada galima suderinti taip, kad butumei ir gera mama ir gera kekse.
Beje, o maitinimas neslopina lytinio potraukio? Aisku as maitinau nedaug, bet kol nusitraukinejau piena ( beveik 4 men), tai tikrai budavo nepatogumu, kaip pvz kad sausumas.
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2008 03 01, 21:58)
mano pozicija yra tokia, kad nevisada galima suderinti taip, kad butumei ir gera mama ir gera kekse.
Beje, o maitinimas neslopina lytinio potraukio? Aisku as maitinau nedaug, bet kol nusitraukinejau piena ( beveik 4 men), tai tikrai budavo nepatogumu, kaip pvz kad sausumas.

Sausumas galėjo būti dar ir gimdymo pasekmė, gal tiesiog atistatymas sutapo su nustojimu maitint MP
Atsakyti
Tai yra senas, Mary Ainsworth sukurtas "Nepažįstamos situacijos" testas.
TAi nereikškia, kad vaiko charakteris susiformavo, tai reiškia, kad po metų vaikas jaučiasi arba saugiai prisirišęs, arba neramiai prisirišęs prie svarbiausio jam asmens. Pirmi metai deda pasaulio suvokimo kaip gero ir saugaus arba blogo ir nesaugaus pagrindus, nuspalvina vaiko požiūrį. Vėliau gali nutikti dalkų, kurie gali pažeisti saugumo jausmą, bet tikėtina, kad išmokęs prie vieno asmens saugiai prisirišti, jis galės ir prie kito prisirišti (auklės, įmotės, darželio auklėtojos ir pan.)

Apie Mary Ainsworth Wikipedijoje http://en.wikipedia..../Mary_Ainsworth
Atsakyti
QUOTE(xskix @ 2008 03 01, 18:54)
Niekur nerandu užrašų kaip pirmieji metai suformuoja tolesnį vaiko charakterį, atsimenu tik testą, jis atliekamas 1-erių metų amžiaus vaikui, pagal jį galima nustatyti, kokia asmenybė tai bus.
Vaikas su mama ateina į svetimą patalpą, patalpoje taip pat yra vaikui niekada nematytas žmogus. Mama su juo pažaidžia, pakalbina,  išeina 15min. Tuomet prie vaiko prieina svetimas žmogus, jį kalbina, bando paglostyt ir pan. Tada grįžta mama, paima vaiką ant rankų, nepažįstamasis ir toliau ieško kontakto su vaiku.  Vaikas gali pasirinkti 3elgesio modelius:
1. mamai išėjus vaikas eina prie durų, bando jas atidaryti, pašaukti mamą. Nepažįstamajam priėjus žiūri nepatikliai, neprisileidžia prie savęs. Grįžus mamai puola jai į glėbį, džiaugiasi ją matydamas, būdamas ant mamos rankų bendrauja ir su svetimu asmeniu.
2. mamai išėjus puola į isteriją, daužo duris, nepažįstamojo net nepastebi, grįžus mamai
sunku vaiką nuraminti, nes jis visdar isterijoj.
3. mamai išėjus atrodo, kad net nepastebi, kad jos nebėra, leidžiasi į nepažįstamojo glėbį, grįžus mamai ją ignoruoja, paėmus į glėbį nerodo didelio skirtumo kas jį paėmė.
Dar yra 4-as variantas, kai vaikas kiekvieną kartą elgiasi skirtingai, tai pats blogiausias variantas, nes tokia asmenybė neturi ribų, nežinia ko iš jos tikėtis, didesnė psichinių negalių rizika.
1 ir 2 variantai geriausi, 3 nelabai...
šio net valandos neužimančio testo pagalba galima numatyti tolesnį asmenybės vystymąsi. Pagal vaiko elgesio modelį matosi ar jaučiasi saugus šiame pasaulyje, kaip jam reikėtų padėti, galiausiai ar pati motina nepadarė grubių klaidų augindama. Gaila, kad neatsimenu kaip pasiekti 1-ąjį variantą  ax.gif vienu žodžiu, štai kokie svarbūs pirmieji metai  ax.gif

pasiekti pirma varianta - labai lengva, tereikia patenkinti vaiko poreikius.. Jie paprasti - zisti kruti, prisiglausti prie mamos, jausti jos siluma visa laika.. Kai vaikas pradeda sliauzioti, vaikscioti naturaliai mazeja poreikis jausti mama.
Juokinga, kai tevai "bijo, kad pripras prie ranku".. Kiek laiko jusu kudikis tilps jums i glebi? 3 metus? 5 ? isisvaizduojat, koks tai mazas laiko tarpas, palyginus su zmogaus gyvenimu? Nesiokit anr ranku, migdykit su savimi, nes tokie dalykai labai laikini, jie praeina nesugrazinamai..
Dar kalbant apie testa - is elgesio is karto galima atskirti vaikus, augusius vaiku namuose.. Jiems visos tetos savos, visi dedes idomus, kiekvienam suaugusiam rodo - ziurek, kokios mano naujos pirstinytes.. Ju mazu mama ant ranku nenesiojo - tai lieka trauma visam gyvenimui..
Atsakyti

QUOTE(Snape Lape @ 2008 02 29, 23:36)
aciu visoms uz sveikinimus  4u.gif
kursai taip,nepamaisytu, bet as gyvenu UK o ne LT.
tad ir susirasiu kokius cia veliau.

maniskis koks laimingas  wub.gif  su gelem, vaisiais laksto  doh.gif  lotuliukas.gif

ir atrodo paciu laiku sugalvojo kazkas man pilvuka padovanot, kaip tik pareigose pakilau ir intensyvu apmokyma einu...
tai ant sazines bus ramu kol dekretiniam sedesiu  thumbup.gif
puse darbo padaryta  ax.gif

daugiau nebespaminsiu, turbut nera prasmes dabar rasyt.

Papildyta:
p.s.: gimdyt noreciau LT o ne UK. vietiniais daktarais as nepasitikiu. nebent privacioj ligoninej,bet nelb tokiu maciau aplinkui.

Ooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
Sveikinimai didžiausi.... Aš kaip visada pasivėlinu doh.gif . Paprasčiausiai su diplominiu vargstu.

Dėl testo... net nežinau kaip maniškė reaguotų... Mat į svetimus skirtingai labai reaguoja- pvz: atėjo viena mano draugė- leidosi ir ant rankų paimama, ir glostoma, ir aš galėjau į kitą kambarį išeit... O štai atėjus kitai draugei ištisai prainkštė- nuo mano rankų nenulipo... Kažkas keisto. Matė galima sakyti pirmą kartą tiek vieną tiek kitą.... Atėjus dar kartą reagavo visiškai taip pat. Tai sunku nuspręsti kaip reaguotų kitoje aplinkoje. g.gif Manau verktų.

Dėl nešiojimo. Mes ištisai nešiodavom. tiesiog netrivodavom. vaikui tik užmigus padėdavom. Ji buvo toookia maža, tokia gležna. Net rankos nutirpdavo pasižiūrėjus. blush2.gif dabar ji jau sunki... vienu tarpu net pati atsikratydavo rankomis, tačiau dabar atėjo "rankyčių" metas. net keista. jau greitai metukai ir panoro visą laiką praleisti ant rankų- net ožiukus rodo jei nepaimi. Gal todėl kad dabar prie kompo daugiau laiko praleidžiu skaitydama ir tarškindama klaviatūra, mažiau dėmesio jaučia? Net nežinau...
Atsakyti
Mano vaikas svetimu tetu bijo. Daktare kai apziuri verkia. Pas drauge nuejom lupa tempia. Bet po valandos isidrasina ir net uz karoliu patampo. Tai nezinau, cia gal pirmas variantas. Labai teti myli smile.gif Todel istiesu, Lape, tegul tas knygas vyras skaito. Labai gerai, kai kartu ir i kursus nueina. Del migdymo vienoje lovoje, kol uzmiega, miega kartu. Po to perkeliu i jo lovele. nemaitinciau, nezinociau kaip ji kitaip nakti nuraminti, kada pabunda. Kokia savaite, kai gryzau is ligonines tik kartu miegojo. Siaip yra savisaugos instinktas, kad vaiko neprispausi, nors girdejau, kazkokie tevai miegodami negyvai uzspaude 2 savaiciu kudyki. doh.gif Bet, atrodo, jie girti buvo. unsure.gif blink.gif Del nesiojimo, tai jei nuo pilvo pagimdytas atprato, nuo ranku tikrai atpras lotuliukas.gif Seni zmones taip sako, daugiau, kad prie ranku pripras. Mielai ji nesioju, bet kad sunku man, ilgai neislaikau, ne mano jegom. Bet ant nugaros labai faina nesiokleje panesioti kartais. Taip jis ir uzmiega, nurimsta. Ir lengviau tikrai nei ant ranku.
Atsakyti
QUOTE(nep @ 2008 03 02, 15:21)
Seni zmones taip sako, daugiau, kad prie ranku pripras. Mielai ji nesioju, bet kad sunku man, ilgai neislaikau, ne mano jegom. Bet ant nugaros labai faina nesiokleje panesioti kartais. Taip jis ir uzmiega, nurimsta. Ir lengviau tikrai nei ant ranku.

Jo seni zmones taip sako, bet kai pas MB i kaima nuvaziuojam, tai mociute is ranku nepaleidzia lotuliukas.gif pailsi kelias minutes ir vel ant ranku nesioja, ir vis sako, nepripratinkit ant ranku lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2008 03 01, 20:58)

Gal del paties gimdymo 1 - 2 men, juk gimda kraujuoja. del maitinimo man bent jau, nieko blogo del to noro. Nemalonu buvo tik dregme nuo pieno lovoj doh.gif . Bet tu baluciu po ~ 4 men neliko. Ir iklotu jokiu nebereikia. Kitoms ju ir isvis neprireikia. Tai grynai psichologiskai man paciai. Bet to jau nebera.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nep: 02 kovo 2008 - 14:32
QUOTE(nep @ 2008 03 02, 14:21)
Siaip yra savisaugos instinktas, kad vaiko neprispausi, nors girdejau, kazkokie tevai miegodami negyvai uzspaude 2 savaiciu kudyki.  doh.gif Bet, atrodo, jie girti buvo.  unsure.gif  blink.gif

Nera tokio instikntko, mums pediatras grieztai leipe saugotis, ne vieni tevai prispaude miegodami ir blaivus.
As pati guldziausi kartu, kartais lovyteje, bet visad vidury ir be apklotelio, yra spec.buomeliai gaminami - kad ant vaiko neuzriedeti. Ypac vyrai,, is kur pas juos instinktas, juk negimde?
Paciai teke pirma menesi vaiko negirdeti, kai salia atsibudo ir verke gal 10 minuciu, o as miegojau, pervargimas savo daro, pirma menesi buvau kaip ne savam kune po pirmo gimdymo.
Tad nesu pries miegojima kartu, bet reikia buti atsargiam, nepasikliauti instinktu nes tokio nera.
Atsakyti