QUOTE(Snape Lape @ 2008 03 01, 17:47)
na as kaip tik bijau kad per daug nesiosiu ant ranku ir myluosiu, kad islepinsiu
tai ir paklausiau, ar taikot kokius budus auklejimo ar ne?
o knyga uzsisakiau viena "Nesciosios vadovas" Heidi Murkoff
ir Greitai būsime trise (Montse Rodriguez)
Gerai,kad ruosiesi,as taip pat skaiciau,o ir siaip profesionaliai pedagogika ir psichologija domejausi ir...supratau,kad pedagogika yra nenusistovejes mokslas ir tebera ieskojimu ir klaidu kelyje.Mokslas yra kai dukartduketuri.Tada visos mamos per kartu kartas ZINOTU tiksliai-jei darysi taip-gausis taip,jei darysi kitaip-gausis kitaip.Kolkas visos remiasi mamu,anytu,slaugiu,pediatriu patarimais,pavyzdziais ir tt.O kiek yra mamu asaru islieta"as viska dariau,stengiausi,o jis va kaip su manim..."
Zodziu,kai vaikiukas ateis-pajusi,ko jam reikia-neklausyk nieko,tik savo sirdies.Mane pacia labai nesiojo ant ranku,as pati daug nesiojau,vyras-taip pat.Dabar,kai sunus jau paauglys,man sirdis leipsta,kai jis vakre pries einant miegot isliuogia i musu lova,kaip pats sako-pasimakutineti,o tada aptinges ir suletejes eina pas save ir ramiai ismiega.Tuo tarpu zinau seima,kur vaikas visalaik buvo migdomas kitame kambaryje savo lovoje.Dabar jau jis eina i mokykla ir iki siol ''bludija'',neuzminga,pats su savimi lovoje atsisedes snekasi,o ryte akiu negali praplest.O kitoj seimoj net noredama mama negali net paglostyti-mergyte verziasi is ranku,neledzia net susukuoti.
O del skaitymo-labi gerai zinoti kuo daugiau "teoriju",nes bet kokiam savo maitinimo ir auklejimo stiliui galesi suteikti pavdinima ir pasiteisinti pries kitus,kad augini pagal toki-toki autoriu

Patikek,VISOS mamos sulaukia kritikos-ir tokios,kurios maitina mp ir "lepina",nes nesioja ant ranku,ir tokios,kurios pirmiau susisukuoja ir pasidazo,o tada jau vaika ziuri,ir tokios,kurios nusamdo aukles tam marutnam reikalui,o pacios isskuodzia i sporto kluba arba u-teta.NEKREIPK DEMESIO I NIEKA,daryk,kaip TAU iseina.Sakyk-tik laikas parodys,kas teisingiau augino.Tos kritikes turi SAVO vaikus,tai su jais tegu ir eksperimentuoja.Jeigu mama laiminga su manikiuru-tegu.Vaikui geriau laiminga mama su manikiuru,negu nelaiminga ir vis zirzianti,kad paaukojo viska,ir dabar jis lyg ir skolingas-lai gerai mokosi,elgiasi ir pan.As buvau laiminga,kai maitinau,kai tampiau ant ranku,baseine su juo kartu murkiausi,o ne del to,kad taip reikia.Vaikui sakiau-"tik niekam nesakyk,kad dar mano pienelio gauni"(iki 2,8 metu),nes tada maitinancios ilgiau,nei puse metu irgi buvo nevisai padorios.Jis ir nesake saunuolis
Svarbiausia nieko nebijoti,nei nesioti,nei gimdyti,nei maitinti,nei islepinti,nei barti,nei myleti,nei girti-tada viskas bus gerai