Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas užsienyje

QUOTE(cafe girl @ 2008 05 23, 21:40)
6663 padek man sugalvot kokias galima padaryti uzkandeles kad tiktu ir suaugusiems ir vaikams ....pas mane ryt didziulis balius ...tai nespeju suktis kiek daug reikia visko padaryti ...pirma karta darysiu gimtadieni kad visa maista ruosiu as ...siaip niekados nevargdavau uzsakydavau ir viskas ...bet si karta galvoju padarysiu pati ...dar anyta  profesanoli vireja salia bus tai ryt ir namas uzsikurs nuo maisto ruosimo  biggrin.gif

ash be jokios patirties, bet kelias idejas rashau 4u.gif :
kepta duona su cesnaku : dazniausiai grauzia ir vaikai ir suauge smile.gif , viena lekshte padaryk su ishsilydziusiu suriu, kita be..shiaip del ivairoves..

sumushtiniai su pomidorais (duona, majonezas ar sviestas, deshryte ar kumpelis ir pomidoras)..Jei pomidora papuoshi kaip boruzelem vaikams smagu bus..
Arba idaryti kiaushiniai (kaip musmires): Foto rasi cia:

Cia

idejos graziai sumushtiniu formai..
user posted image
ir miela ideja prismaigstyti vaisiu ant pagaliuku ir susmeigti i arbuza ir pan..
user posted image
Ash niekad nedariau, bet lengva butu pagaminti lavashus (su lashishos idaru, surio, kumpio, tepamo surio ir t.t.), manau ir vaikams patinktu..

Tai tiek apie uzkandeles..

Atsakyti
o klausyk tu ant keptos duonos uzdedi lydyta suri ir pasildai ar kaip /
Atsakyti
QUOTE(Raskyte @ 2008 05 18, 22:55)
labai smagu, kad patiko  biggrin.gif  4u.gif
as "Whole Foods" perku kvieciu grudus  ir ruginius  miltus  biggrin.gif  ten jie parduodami sveriami  4u.gif shiaip darau daugmaz ish akies  g.gif  grudus uzpilu H2O ir per nakti palaikau juos apsemtus.....  nupilu, ishsklaidau ant  skardos, uztiestos maistine plevele ir , taip pat ja , juos uzdengiu.... (cia kaip pvz.... jei sekmadieni uzpyliau, pirmadieni nupyliau, dejau po plevele,  tai kepsiu treciadieni) jie pradeda sudygineti... tada as sumalu su "magic bullet", nors anyta mala su mesmale  (as jos neturiu)  4u.gif  i sumaltus grudus dedu apie 4-5 shaukshtus medaus, pramaltu kmynu apie 100g.... uzpilu 1.5-2 l. mineralinio vandens (gazuoto) .... palieku 2 val. ir minkant dedu ruginius miltus.... tada dar dapilu 100g aliejaus....  rankas pamirkau shiltam vandenuke ir formuoju mazus kepaliukus...  ant sviestiniu popierium ishtiestos skardos dedu ajeru (galima ir nedet)  biggrin.gif man pagal nuotaika  rolleyes.gif  shikart nedejau..... kiekvienam kepaliuke ispaudziu su pirshtu duobute ir pashlakstau vandeniu, kad nebutu per sausa  biggrin.gif  shaunam i karshta orkaite 450F, po 10 min. temperatura  mazinam iki 350F ir kepam apie 1-1.5 val.  arba kol graziai paruduoja  biggrin.gif  skanaus  4u.gif

Vienas klausimelis g.gif . Kiek panasiai imi grudu 1,5 l vandens. Ir daugmaz kiek ruginiu miltu(proporcija grudams). Didelis dekui 4u.gif
Pas mus Vokietijoj duona nebloga. Bet nusibosta tas pats per ta pati. SM atsikasiau ir palangos duona. Tai dabar karts nuo karto kepu. Ja labai megsta vaikai.
Atsakyti
QUOTE(cafe girl @ 2008 05 23, 22:08)
o klausyk tu ant keptos duonos uzdedi lydyta suri ir pasildai ar kaip /

chi chi, tu manai ash dariau su suriu kada, neaaa..Ash visad paprastai..
bet numanau kad taip, kaip rashai reik daryt.. smile.gif
niu, padejau kiek nors su idejom? 4u.gif
Atsakyti
pasiziurejau as ta duota saita geru ideju yra .... 4u.gif as tik sarasa padarysiu ko as noriu o viska anyta darys as jos busiu pagalbine lotuliukas.gif ...tai noriu kad visi patiekalai butu toki idomus .. :mano anyta visa gyvenima dirba restoranuose ....tai as net matau kas ryt darysis cia bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(cafe girl @ 2008 05 23, 22:35)
pasiziurejau as ta duota saita geru ideju yra .... 4u.gif  as tik sarasa padarysiu ko as noriu o viska anyta darys as jos busiu pagalbine  lotuliukas.gif ...tai noriu kad visi patiekalai butu toki idomus .. :mano anyta visa gyvenima dirba restoranuose ....tai as net matau kas ryt darysis cia  bigsmile.gif

tai jei turi anyta kulinare, tai net nesijaudink..Bus super viskas..O tu dar pas mane tiople klausi tongue.gif ..ash tik shiaip megeju megeja..
Sekmes.. 4u.gif
Atsakyti
gal ir megeja vireja bet su kokia fantazija ...pas mane tai tikrai nera taip kaip pas tave blush2.gif
Atsakyti
As apkepinta duona dedu sluoksneliu i inda( duona turi karsta buti) ir barstau tarkuoto surio su smulkintu cesnaku. Ant virsaus dedu kita sluoksni duonos (taip sakant kita iskepta keptuveje kieki) ir vel suris su cesnaku. Ir taip darai sluoksniu kiek nori. O suris issilydo nuo duonos karscio. Cia mano tevukas taip ismaste ir as is jo ismokau ax.gif

Bet pries metus sventem Vilniuj kazkur centre restorane(uzsakytas banketas buvo). Tai ten valgiau is duonos tipo cipsus padarytus. Nu patiko ne man vienai. tuojau buvo sumaumoti. Nezinau kaip jie darosi, nes recepto nepapasakojo. Itariu fritiurinej ir labai labai plonai supjaustyta duonele(aiskiai turetu buti ne pirmos jaunystes duona, o gal uzsaldyta taip plonai supjausto?)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jblmami: 23 gegužės 2008 - 22:06
Aciu CafeGirl 4u.gif
ir dekui jblmami uz patarima..

ash irgi darysiu sekmadieni duonele..Drauges vaikiuko gimdieniui padesiu ruoshtis.. smile.gif
Atsakyti
as irgi taip pabandysiu padaryt kepta duona su lydytu suriu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(6663 @ 2008 05 23, 13:55)

idejos graziai sumushtiniu formai..
user posted image
ir miela ideja prismaigstyti vaisiu ant pagaliuku ir susmeigti i arbuza ir pan..
user posted image
Ash niekad nedariau, bet lengva butu pagaminti lavashus (su lashishos idaru, surio, kumpio, tepamo surio ir t.t.), manau ir vaikams patinktu..

Tai tiek apie uzkandeles..

Laba,
O kad vaisei ant pagaliuku nedziutu ir grazei atrodytu...yra pirkti toks zelatinas butent tokiem dalykams pjaustytiesm vaisiams....padaryt skystima ir apipurkti jos
Jis parsidoda prie kepino reikmenu,kur zeles..
Atsakyti
Balsely va sito irgi nezinojau 4u.gif
Atsakyti