Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas užsienyje

QUOTE(Raskyte @ 2008 05 18, 14:55)
labai smagu, kad patiko  biggrin.gif  4u.gif
as "Whole Foods" perku kvieciu grudus  ir ruginius  miltus  biggrin.gif  ten jie parduodami sveriami  4u.gif shiaip darau daugmaz ish akies  g.gif  grudus uzpilu H2O ir per nakti palaikau juos apsemtus.....  nupilu, ishsklaidau ant  skardos, uztiestos maistine plevele ir , taip pat ja , juos uzdengiu.... (cia kaip pvz.... jei sekmadieni uzpyliau, pirmadieni nupyliau, dejau po plevele,  tai kepsiu treciadieni) jie pradeda sudygineti... tada as sumalu su "magic bullet", nors anyta mala su mesmale  (as jos neturiu)  4u.gif  i sumaltus grudus dedu apie 4-5 shaukshtus medaus, pramaltu kmynu apie 100g.... uzpilu 1.5-2 l. mineralinio vandens (gazuoto) .... palieku 2 val. ir minkant dedu ruginius miltus.... tada dar dapilu 100g aliejaus....  rankas pamirkau shiltam vandenuke ir formuoju mazus kepaliukus...  ant sviestiniu popierium ishtiestos skardos dedu ajeru (galima ir nedet)  biggrin.gif man pagal nuotaika  rolleyes.gif  shikart nedejau..... kiekvienam kepaliuke ispaudziu su pirshtu duobute ir pashlakstau vandeniu, kad nebutu per sausa  biggrin.gif  shaunam i karshta orkaite 450F, po 10 min. temperatura  mazinam iki 350F ir kepam apie 1-1.5 val.  arba kol graziai paruduoja  biggrin.gif  skanaus  4u.gif

aciu 4u.gif
as tai pati nekepsiu, per daug darbo blush2.gif mano mama siandien pas mane ragavo, tai labai patiko. sake verta paciai pabandyti issikepti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(doviliushka @ 2008 05 18, 16:15)
aciu  4u.gif
as tai pati nekepsiu, per daug darbo blush2.gif  mano mama siandien pas mane ragavo, tai labai patiko.  sake verta paciai pabandyti issikepti  ax.gif

lotuliukas.gif
cia tik taip atrodo biggrin.gif bet kad verta, tai tikrai 4u.gif
Atsakyti
Gaivinu tema smile.gif:

Smagi ir skani (man labai patiko) karshta uzkandele:
Prancuzishko batono riekeles (galima bet kokio) uztepam tokia mase: zali smulkinti pievagrybiai, skiltele ar dvi cesnako, pora shaukshtu majonezo ir tarkuotas suris (shiuo atveju mozarella).

Nu zinokit, niam!

user posted image

Vishtiena su salotom:

Vishtienos krutineles supjausciau ishilgai (ne kubeliais, kad sausa nebutu) ir pamarinavau kelias valandas: cesnakai, truputis majonezo, sojos, zoleliu ir kt.

Sumaunam ant ishmirkytu pagaliuku (kad nedegtu nuo lauzo) ir i lauka – keptiJ
Salotos: salotu lapai, pomidoras, agurkas, ridikeliai, brokoliai, zalias kopustas su jogurto/majonezo ir zoleliu padazu.

user posted image

Lengva vakariene (man irgi labai patiko):
Ishverdam bulves su lupena, perpjaunam I dvi ar tris dalis. Ant shiltos bulves dedam varshkes salotas:

Varshke, burokine tarka sutarkuotas raugintas ar marinuotas agurkelis, kubeliais supjaustytas pomidoras, krapai, svogunu laishkai, shaukshtas majonezo ar grietines (galima ir be), kapareliai, ridikeliai ir juodieji pipirai..

Sorry uz foto, bet skanu tikrai..:

user posted image
Atsakyti
QUOTE(6663 @ 2008 05 21, 06:25)
Lengva vakariene (man irgi labai patiko):
Ishverdam bulves su lupena, perpjaunam I dvi ar tris dalis. Ant shiltos bulves dedam varshkes salotas:

Nu tu kaip visada... essen.gif: biggrin.gif
Klausimas: o kodėl bulves virei, o nekepei? Taip bent daroma tradiciškai ir, mano manymu, būtų dar skaniau (gal ne tokios vandeningos, o tiesiog sušutusios su paskrudusia pluta?).
Oi daryčiau daryčiau, ale kai vaikų nėra, tai net į virtuvę neužeinu. Kavos puodelį tą patį persiplaunu, kad kitam rytui būtų (o MB sakė, kad mums indų per daug - maždaug plaut daug reikia, tai aš sakau - valgyt nereikia, tai nereiks ir plaut lotuliukas.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ode: 21 gegužės 2008 - 06:53
QUOTE(Ode @ 2008 05 21, 07:53)
Nu tu kaip visada... essen.gifbiggrin.gif
Klausimas: o kodėl bulves virei, o nekepei? Taip bent daroma tradiciškai ir, mano manymu, būtų dar skaniau (gal ne tokios vandeningos, o tiesiog sušutusios su paskrudusia pluta?).
Oi daryčiau daryčiau, ale kai vaikų nėra, tai net į virtuvę neužeinu. Kavos puodelį tą patį persiplaunu, kad kitam rytui būtų (o MB sakė, kad mums indų per daug - maždaug plaut daug reikia, tai aš sakau - valgyt nereikia, tai nereiks ir plaut  lotuliukas.gif )

4u.gif Aciu, Ode.
Aishku su keptom skaniau butu..Su apskrudusia plutele..mmm jau seiles bega.. tongue.gif Butinai pabandysiu keliais variantais..cia buvo pirmas bandymukas..Ale irgi skanu..
4u.gif
Atsakyti
6663 aciu tai uz tokias idejas ... 4u.gif ...man labai patinka tavo receptai ax.gif ....
Papildyta:
o as sendien kepsiu karka essen.gif ...vienas is amno megstamiausiu valgiu ( kur riebu ten skanu ) lotuliukas.gif ...tai as ja ismarinau su visokiom pripravom ...paskui desiu as ja i greitpuodi pavirsiu kokias 25 min. ....ir tada i orkaite kad graziaii apskrustu .....
Atsakyti
QUOTE(cafe girl @ 2008 05 21, 17:35)
6663 aciu tai uz tokias idejas ... 4u.gif ...man labai patinka tavo receptai  ax.gif ....

Aciu uz tokius gerus zodzius, bet cia ne mano..daugelis ideju ish sm..tik kartais perdarau savaip..
Bet Aciuuu 4u.gif
Atsakyti
man patinka kad tavo receptai papasti ...nera labai sudetingi...graziai pateikti...vaan net i galva nebuvo ateja padaryti tokius sumustinukus su pievagrybiaiis biggrin.gif ...bet uztai net isivaizduoju kaip bus skanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(cafe girl @ 2008 05 21, 18:03)
man patinka kad tavo receptai papasti ...nera labai sudetingi...graziai pateikti...vaan net i galva nebuvo ateja padaryti tokius sumustinukus su pievagrybiaiis  biggrin.gif ...bet uztai net isivaizduoju kaip bus skanu  thumbup.gif

dar kart aciu..Po tokiu zodziu atsiranda noras stengtis dar labiau blush2.gif tongue.gif
O man daznai ideja gimsta, kai shaldytuva atsidarau biggrin.gif ..
Pvz tie pievagrybiu sumushtiniai gime, netiketai uzgriuvus i namus nemazai kompanijai..Shaldytuve buvo tik grybu doh.gif ..ir dar keli dalykeliai..

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(6663 @ 2008 05 21, 11:12)
dar kart aciu..Po tokiu zodziu atsiranda noras stengtis dar labiau blush2.gif  tongue.gif
O man daznai ideja gimsta, kai shaldytuva atsidarau biggrin.gif ..
Pvz tie pievagrybiu sumushtiniai gime, netiketai uzgriuvus i namus nemazai kompanijai..Shaldytuve buvo tik grybu doh.gif ..ir dar keli dalykeliai..

4u.gif

sumushtinius tokius mes LT darydavom, tik vietoj tarkuoto lydyto surio, dedavom tepama pievagrybiu skonio sureli - irgi labai skanu..

siandien pas mus sonkauliai (is Costco jau gatavi tik pasildyt kur reikia) ir morku, cesnako, surio, moliugu seklu misraine.
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2008 05 21, 18:38)

siandien pas mus sonkauliai (is Costco jau gatavi tik pasildyt kur reikia) ir morku, cesnako, surio, moliugu seklu misraine.

ui, kaip skaniai nuskambejo, gali smulkiau apie mishraine?
Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(6663 @ 2008 05 21, 12:41)
ui, kaip skaniai nuskambejo, gali smulkiau apie mishraine?
Aciu 4u.gif

oi nieko ypatingo: sutarkuoji smulkiai morkas (as kai tingine tai su procesorium susmulkinu), sukapoji smulkiai cesnaka (pas mane jis kartu su morkom i procezoriu keliauja) - kas megsta ji daugiau, kas nelabai maziau. Tada dedi surio - skaniausias tai sharp cheddar - tarkuoto, ir beri islukstentu moliugu seklu (pas mus eiliniam supermarkete parduoda - ten prie cipsu, riesutu ir kt panasiu dalyku). Viska as dedu is akies. ir ant galo sumaisai su majonezu - stai ir viskas... Cia tas pats, kas su kepta duona, su razinom, ar su dziovintos slyvom daryt - tik cia su moliugo seklom smile.gif

Atsakyti